Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

רכשתי רכב לפני שבועיים-שלושה (Hyundai i20, 2011, נפח מנוע 1.4), ומרגע הרכישה הרגשתי שמשהו לא תקין במד המהירות. לא הגיוני שבכביש בין עירוני אני נוסע על 120 קמש מבלי ללחוץ על הדוושה יותר מדי, ועוד רכבים עוקפים אותי בקלות רבה.

אין לי דרך מקצועית לבדוק את המהירות שלי אז ניסיתי לבדוק עם waze ועוד אפליקציה שהורדתי מחנות האפליקציות והן הראות לי שאני נוהג ב30 קמש פחות בממוצע ממה שהמד מראה לי. וזה נשמע ונראה הגיוני לחלוטין כשנמצאים בתוך הרכב.

זאת אומרת, אם אני נוסע על 130 אני בעצם במהירות של 100 קמ"ש. וב100 קמ"ש מעט מוזר שהרכב מגיע ל4500 סל"ד.

אני נהג זהיר שאוהב לדעת תמיד מה המהירות שהוא נוסע בה, וחשוב לי לדעת כמה אני מאמץ את המנוע שלי.

אשמח לדעת איך אפשר לפתור את הבעיה הזו. חשמלאי?

תודה רבה מראש.

פורסם

הדרך הכי טובה לבדיקה זה לחבר obd לרכב ולראות את הנתונים שהמחשב נותן בזמן אמת רק ככה תדע בדיוק על כמה הרכב נוסע.במידה ואתה מאיזור ירושלים אני יכול לבדוק לך יש לי את המכשיר.אבל נראה לי שיש אותו למלא אנשים בפורום שישמחו לעזור במידה ואתה לא באיזור שלי.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

פורסם
הדרך הכי טובה לבדיקה זה לחבר obd לרכב ולראות את הנתונים שהמחשב נותן בזמן אמת רק ככה תדע בדיוק על כמה הרכב נוסע.במידה ואתה מאיזור ירושלים אני יכול לבדוק לך יש לי את המכשיר.אבל נראה לי שיש אותו למלא אנשים בפורום שישמחו לעזור במידה ואתה לא באיזור שלי.

תודה רבה אחי.

את האמת שאני מאזור גוש דן, אבל תודה לך שזרקת את המונח הזה שלא היכרתי. בדקתי את העניין וכנראה ארכוש אותו באינטרנט. נראה שימושי מאוד.

במידה ואכן מד המהירות שלי מזייף, חשמלאי הוא הכתובת?

פורסם

בס"ד

בדיקה פשוטה ללא צורך בעזרים מיוחדים:

1. 2 אנשי צוות

2. שעון עצר

3. אתה נוסע במהירות 120 קמ"ש למשך חצי דקה

4. הרכב אמור לעבור מרחק של ק"מ

5. תהנה..

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

בדיקה עם וויז מספיק אמינה, לא צריך שום דב מעבר. יכולה להיות סטייה של כ 5-7 קמ"ש ב 100 קמ"ש. זאת אומרת ספידומטר מראה 100, וייז מראה 93. זה תקין.

אם ספידומטר מראה 130, בזמן שוויז מראה 100 זה לא תקין ואין צורך לבצע מדידיות.

מה מידת צמיגים שמורכבים על האוטו?

פורסם

מאחר ורק קנית את הרכב הייתי בודק את הצמיגים,והאם הם תואמים למה שמופיע ברישיונות הרכב.

חתך צמיג,וקוטר לא מתאים יכולים לגרום לסטייה במד מהירות ובסלד.

פורסם
בדיקה עם וויז מספיק אמינה, לא צריך שום דב מעבר. יכולה להיות סטייה של כ 5-7 קמ"ש ב 100 קמ"ש. זאת אומרת ספידומטר מראה 100, וייז מראה 93. זה תקין.

אם ספידומטר מראה 130, בזמן שוויז מראה 100 זה לא תקין ואין צורך לבצע מדידיות.

מה מידת צמיגים שמורכבים על האוטו?

175/70R14 קדמי ואחורי.

פורסם
מאחר ורק קנית את הרכב הייתי בודק את הצמיגים,והאם הם תואמים למה שמופיע ברישיונות הרכב.

חתך צמיג,וקוטר לא מתאים יכולים לגרום לסטייה במד מהירות ובסלד.

מדובר על סטייה משמעותית לפי מה שהוא אומר בסביבות ה30 קמש אין מצב שסטיה כזו נגרמת מצמיגים.דבר ראשון מכון ספידומטרים לבדיקה יותר מקיפה

פורסם

הזיוף חריג מאוד, יכול להיות זה עניין של הגדרות יחידת בקרת ABS, יש רכבים שצריך להגדיר את קוטר הצמיג ואם לא מגדירים נכון אזי המהירות המוצגת בלוח השעונים אינה נכונה.

פורסם

סליחה על הודעה כפולה, אך הפתרון נמצא!

הבעיה הייתה בלוח המחוונים עצמו. בדקו את המהירות של הרכב כשחיברו טאבלט אליו (בדיקת רכב בזמן נסיעה. שכחתי את השם), וראו שהוא מראה מהירות תקנית. החליפו את כל הלוח וזה עובד בובה.

מי שיש לו את אותה בעיה, שווה ללכת לבדוק ואולי זה יהיה גם הפתרון שלו.

• תוכן חדש...