Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשלושה חודשים רכשתי רכב רנו מגאן גרנד קופה DCI בעל גיר רובוטי כפול מצמד מסוג EDC. יש לציין שבעבר היו שתי מכוניות רנו עם השילוב הזה. במהלך הנסיעות גיליתי שיש תקלה המתרחשת בממוצע שלוש פעמים בשבוע. התקלה בטיחותית, ודורשת טיפול מיידי. ניגשתי למוסך צמרת באשדוד, אך שם בדקו ולא איתרו את הבעיה. היות שהרכב חדש, כך הבנתי, לא הצטברו מספיק תקלות ידועות. פניתי גם לקרסו, אך הטיפול בינתיים איטי מאוד.

תיאור התקלה:

בנסיעה קבועה במהירות נמוכה (לרוב 22 קמ"ש), כאשר לוחצים על דוושת הגז, הרכב לא נכנס להילוך ויש נתק בין הגיר לבין המנוע. התחושה דומה ללחיצה על דוושת הגז ברכב ידני בזמן שהמצמד לחוץ או ללחיצה על דוושת הגז ברכב אוטומטי בהילוך ניוטרל. רק אם מחכים עד שמד הסיבובים ירד למצב נורמלי או שמעבירים להילוך N ומחזירים ל-D הרכב חוזר לתפקוד תקין. פעם אחת התקלה התרחשה בעלייה תלולה מאוד והרכב החל להידרדר לאחור. הייתי צריך ללחוץ על דוושת הבלם כדי לעצור את הידרדרות הרכב, להעביר ל-N ולאחר מכן להעביר ל-D ואז להמשיך בנסיעה.

התקלה מתרחשת כאשר הגיר נמצא בהילוך שלישי ורגע לפני שהוא שאמור לעבור להילוך שני.

תקלה דומה התרחשה גם ברכב הקודם, רנו קדג'אר, אך שם משום מה היא היתה נדירה והתרחשה רק פעמיים במהלך כמעט שנה שנהגתי בה.

יש לציין שהייתה בבעלותי גם רנו מגאן 3 עם אותו שילוב מנוע וגיר, ושם התקלה אינה התרחשה כלל.

אשמח להתייחסותכם. האם מישהו מכיר את הבעיה? מה אתם מציעים לעשות?

פורסם
ניסית לפנות למוסך המרכזי ברשל"צ?

לא פניתי למוסך המרכזי, פניתי לשירות הלקוחות של קרסו מוטורס ואני בקשר איתם בנושא זה.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

גם לאחר עדכון תוכנה לגיר, התקלה עדיין מתרחשת. תמיד זה במהירות 22-23 קמ"ש כשהרכב בהילוך 3. התקלה לא קלה לשחזור. ארצה לדעת אם יש עוד נהגים שחוו את אותה התקלה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ברשותי רכב מגאן סטיישן 2013

גם לי יש במהלך נסיעה תקלה בטיחותית שאני חושב מה לעשות איתה,

מכיוון שהמוסך לא יכול לעלות על תקלה שאין לי מחוון ברור מתי היא אמורה לקרות,

אצלי הD נעלם לפתע מלוח השעונים, והגז שוב אינו מגיב,

זה קורה לי גם במהירות של 100 קמ"ש, בשלב זה אני מוריד מהירות בתקווה שיש שוליים, ומתי שהוא הD חוזר לעצמו ונתפס,

זה יכול לקרות לי פעמיים בנסיעה קצרה, ולאחר מכן נסיעה של שעה פלוס והכל בסדר,

בפורום טענו שקשור אולי להחלפת מצבר לא תקינה, יש לי גם כעת כל מיני הודעות תקלה,

הנקודה שהאוטו סוחב מעולה ונראה שמדובר על משהו קטן שפוגם בחווית הנהיגה,

גם פניתי לקרסו, אם יש מוסך מומלץ מקצועי ביותר אשמח להכיר גם,

בהצלחה,

אוהד

פורסם

הרוב כאן לפי מה שאני רואה מאיזור המרכז...

בכל זאת אני מכיר את הרכבים האלה טוב מאוד מי שמעוניין באבחון ותיקון מקצועי במוסך מומחה לרכבים האלה בבאר שבע שיצור קשר בהודעה פרטית.

אני נמנע מלזרוק השערות אבל כל התופעות האלו אני חווה ביומיום.

• שנתיים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...