Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אף פעם לא קניתי רכב חדש מהניילון ולכן גם אף פעם לא עשיתי נסיעת מבחן. וכל חיי נהגתי רק על רכב אחד וזהו (רכב ישן).

מן הסתם, צריך לוודא שהכל נוח ויש תחושה טובה.

יש עוד דברים שצריך לשים לב אליהם, שבדרכ מתגלים אחרי חודש נסיעה ברכב ואז אתה אומר לעצמך איך לא שמתי לב לזה בנסיעת מבחן?

פורסם

דברים שאני שם עליהם דגש בנסיעת מבחן (אין קשר לסדר):

1. מציאת תנוחת נהיגה נוחה - נכון, אם לא מצאתי בנסיעת מבחן תנוחת נהיגה נוחה, זה לא אומר שלא ניתן למצוא, אבל ככל הנראה אם מצאתי משהו נוח בזמן נסיעת המבחן אז זה סבבה.

2. לבדוק את האוטו בתנאים שאתה תיסע איתו (כמה שניתן כמובן, שכן לחלק מהסוכנויות יש מסלול קבוע) - אם הרכב ייסע רוב הזמן בעיר, אז כדאי לראות איך הוא מתמודד בנסיעה עירונית, האצות, נוחות נסיעה וכדומה, בדומה עבור נסיעה בינעירונית, רצוי לנסות לבצע עקיפות, לראות מה זמינות הכוח וכדומה.

3. בידוד ורעשים - יש אנשים שזה לא מפריע להם, יש כאלו שלא, לי כן, לכן אני מנסה לנסוע עם הרכב בכבישים בינעירוניים כדי לשמוע רעשי רוח או רעשים מבתי הגלגלים למשל.

4. נוחות תפעול - בייחוד אם מדובר בגיר ידני, רצוי לראות שנוח לך לתפעל את הקלאץ' והידית.

5. אם רכב המבחן הספיק לצבור קצת ק"מ ופז"מ - שווה לבדוק האם יש קרקושים, פלסטיקים שלא נראים טוב וכדומה.

6. התרשמות מנוחות נסיעה - במפרים, כבישים משובשים וכדומה.

7. ביצועים - איך המנוע מגיב בעליות, האצות מהירות כשיש צורך, תגובות של הגיר, האם הוא נוטה לשחק בהילוכים כשאין צורך, האם הוא מושך יותר מדי או מעביר מוקדם מדי? (אוטומטים למיניהם)

8. התרשמות כללית מהנדסת האנוש - האם הדברים החשובים ממוקמים בצורה נוחה עבורך? (למרות שלא הייתי מתעכב בזה יותר מדי כי אפשר להתרגל)

9. תא מטען - חשוב למשפחות למשל או למי שיעבוד עם הרכב, יש לבדוק שמתאים לשימושים ולצרכים.

10. מושב אחורי - אם יש כוונה שישבו שם אנשים ולא רק מדי פעם, כדאי לבדוק האם מספיק מרווח ומתאים לדרישות.

* אני ממליץ לבצע את נסיעת המבחן ללא מוזיקה או מערכת דלוקה, כדי שתוכל להתרשם מהרעשים וכדומה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לפעמים יש נציג לפעמים לא, תלוי.

בדרך כלל זה חצי שעה לפחות ברכבים עממים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אצלי תמיד היה נציג מטעם החברה, בסביבות חצי שעה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

פעמיים קניתי רכב למרות שלא היה לי נוח בנסיעת מבחן. זה לא קרה גם אחר כך. אם היה נוח כל היתר אפשר לחיות. לשים לב לתנוחת הנהיגה וקשיחות המתלים.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם
פעמיים קניתי רכב למרות שלא היה לי נוח בנסיעת מבחן. זה לא קרה גם אחר כך. אם היה נוח כל היתר אפשר לחיות. לשים לב לתנוחת הנהיגה וקשיחות המתלים.

מה זה קשיחות מתלים ואיך שמים לב לזה? (הכוונה שזה עובר באמפרים בלי שזה מציק בגב?)

פורסם

במפרים זה פחות בעיה. כביש משובש כמו רחוב ז'בוטינסקי בימי רכבת הקלה יכול להיות אינדיקציה. הכרתי הרבה אנשים שקנו רכב פוזה ואמרו שיתרגלו ומהר מאוד גלגלו. עייני ערך מיני קופר ופיאט 500 אברט' ישנות

פורסם
אצלי תמיד היה נציג מטעם החברה, בסביבות חצי שעה.
ככל שהרכב יקר יותר כך הנסיעה ארוכה יותר ואין נציג. רכב של חצי מליון אפשר לקבל לסוף שבוע. רכב של 90 אלף גג 45 דקות עם נציג.

פורסם
ככל שהרכב יקר יותר כך הנסיעה ארוכה יותר ואין נציג. רכב של חצי מליון אפשר לקבל לסוף שבוע. רכב של 90 אלף גג 45 דקות עם נציג.

אני דיברתי על רכבים עממיים, רוב הרכבים שעשיתי עליהם נסיעות מבחן (ואולי אפילו כולם) הם רכבים שעולים בין 60 אלף ש"ח ל-140 אלף ש"ח.

פורסם

בדאציה למשל נסעתי ללא נציג פעמיים, בפיאט טיפו גם ללא נציג, כול אחד ומדיניות שלו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אנחנו בדאצ'יה מאמינים שנסיעה עצמאית של הלקוח נוחה יותר, רגועה יותר וחוסכת לנו כוח אדם (כדי שהמחיר ללקוח יהיה נמוך יותר). ברכבי המבחן יש מערכת קשר ישירה לנציג באולם וכל שאלה שיש לנוסע הוא יכול לשאול בכל שלב ולקבל תשובה מיידית.

בדאציה למשל נסעתי ללא נציג פעמיים, בפיאט טיפו גם ללא נציג, כול אחד ומדיניות שלו.
  • תוכן חדש...