Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסאב החזק בעולם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין למה חזרת על דבריי בצורה צינית.

זאת בדיוק הנקודה שניסיתי להבהיר.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב שכנעתם אותי אני רק כותב כעת E-MAIL לכל החברות שמייצרות סאבים שיפסיקו וייצרו רק סאבים של 100 וואט RMS כי כאן בישראל הוכחנו כי אין משמעות להספק !

פורסם

כמובן שיש משמעות להספק.

מי טען שאין ?

אבל צריך להבין שההספק רחוק מלקבוע מה יהיה עוצמתי יותר.

בוא נראה מה יש לנו ...

1. שטח ממברנה.

2. XMAX.

3. תיבת תהודה.

4. CABIN GAIN

5. עוצמת הגברה.

6. BOOST של קליפינג.

7. יכולת פיתוח עוצמה ביחס להספק.

ממ, אני מאמין שזה -רוב- המשתנים שמשפיעים, ולכן אי אפשר לטעון שסאב אחד, חזק מהסאב השני.. רק בגלל שההספק שהוא יכול לקבל גדול יותר.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

מישהו פה אמר שיש לו חבר עם מגבר 1000BD של רוקפורד

ועם סטרוקר והוא מגיע ל 130...

כמובן שזה רק בגלל תכנון לא נכון

שזה מוכיח שהעוצמה זה ממש לא הדבר היחיד שקובע

למרות שהספק זה חלק לא נפרד מ SPL

פורסם

mikmik:

אני יודע ואתה צודק ! (ולא בציניות)

למרות שלגבי ה XMAX מניסויים שביצעתי גיליתי שערך גבוה של XMAX לא תמיד מוצלח .

תראה את הסאבים של תמיר XMAX נמוך ונצילות גבוהה.

וללא ספק אני מעריך את הידע שלך .:wink:

מתן:סיכמת ואמרת נכון !

פורסם

השאלה מה מהסאבים יפתח עוצמה גבוהה יותר וזאת אפשר רק למדוד בשטח ולא באמצעות חישובים תאורטיים בלבד ע"פ איזה הספק מוצהר יכול הסאב לקבל.

ככל שהסאב ידחוף יותר אוויר ככה הוא יפתח עוצמה גבוהה יותר אז אולי הסאב הנציל יפתח עוצמה גבוהה יותר עד הספק מסויים, אבל סאב עם XMAX גבוה יותר יכול בסופו של דבר לדחוף יותר אויר ולהגיע לSPL גבוה יותר.

סאבים נצילים קיימים כבר המון שנים ויצורם זול. על סאבים עם XMAX גבוה כל הזמן עובדים לשפר, כנראה שיש לכך סיבה. לפחות ממה שאני ראיתי עד עתה ברכבי SPL יש סאבים עם דגש על מהלך גבוה, אם הם גם נצילים אז בוודאי שזה רק מוסיף אבל לרוב הם לא משום שדרושה ממברנה כבדה וקשיחה יותר לסאבים כאלו.

פורסם

איל, בעצם מה שאתה אומר.

שמעבר לעובדה שכניראה המספר של הנצילות אינו מבטא את המציאות שהיצרנים מציירים לנו.

מעבר לכך, מבחינה טכנית זה לא קובע בצורה ישירה דבר ?

תודה. :)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

נשמע מעניין.

בוא תראה מה הולך אצלי באוטו עם זוג סאבים שמקבלים 450W.

והנצילות הכוללת היא כ99.6 דציבל.

תמיר

פורסם

כמובן שיש לנצילות משמעות וכמובן שזה נתון חשוב. אני מדבר על SPL ברמה של תחרויות בחו"ל ששם עוברים למשל את ה170DB.

ההשוואה היחידה שאפשר לעשות היא באמצעות מדידה.

תמיר אני מאמין שהעוצמה אצלך חזקה אבל שוב, אני מדבר על הרמה הגבוהה ביותר. במקרה עשיתי מנוי על מגזין אודיו לרכב והיה שם סיקור על מערכות SPL, הסאבים שמשתמשים בהם הם לא כאלו בעלי נצילות יוצאת דופן אבל יש להם XMAX יוצא דופן.

יש לי רמקול הורן שהנצילות שלו היא 110DB, למרות זאת ולמרות שרשום שהוא יכול לקבל הספק של עד 100W לא הייתי מתחרה איתו בSPL.

פורסם

הX-MAX זה נתון חשוב ובגלל שהווגה ווגה הוא 14 מ"מ אז נקרע לו הספיידר ולכן לא מייצרים אותו כבר אבל אין תחליף לסאב הזה

SPL-1 kicker solo-baric L7 12'-142.9db

פורסם

הווגה מקצה לקצה 14 מ"מ.

הפיוניר 800W הידוע הוא 18.4 מ"מ.

שניהם 400WRMS. הסרוין נשמע יותר חזק בגלל הנצילות שלו.

תמיר

פורסם

איל התכוונתי להגיד שבדיוק כמו שלא רוכשים סאבים בשביל תוצאות SPL גבוהות, רק לפי נתון ההספק.

אז לא רוכשים את הסאבים שלנו בשביל תוצאות SPL גבוהות, רק בגלל נתון נצילות גבוה.

ובשביל לקבל רושם -כלשהו- צריך להסתכל על כל התמונה מכל הזויות, וזה עדיין ישאר בגדר ניחוש לעומת מה שיקרה במדידת אמת.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

פשששש אז זז 19 מ"מ וואלה לא ידעתי חדש לי כי מה שאמרו לי זה 14 והסטרוקר 17 מ"מ

גם בקשר לסטרוקר אני טועה ?

SPL-1 kicker solo-baric L7 12'-142.9db

פורסם

בבקשה עבור 15 אינצ זה 11.5mm !

http://www.cerwinvega.com/products/pdf/strokers/apstkr15.pdf

שים לב כי הסטרוקר נותן את ה-SPL הגדול ביותר ב 40 הרץ מה שכנראה מבהיר לנו מדוע ההשוואה לא הייתה הוגנת !!! שים לב גם לגודל התיבה 4.25FT^3 !!!

לעומת הסרווין 154 דרוש נפח של 3FT^3 !

• תוכן חדש...