Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם ושבוע טוב !

מאזדה 323F שנת 96 מנוע 1.8 גיר ידני.

אז אחרי ששאלתי המון פה ובדקתי את הבעיה המוזרה הזאת ברכב שלי טענתי שהרכב נחנק בנסיעה.

אחרי שהחלפתי משאבת דלק צינור אוויר מהמצערת וחיישן אויר...

נאמר לי במוסך שהמצב המכאני תקין וללכת לחשמלאי...

אחרי הכל הגיעו למסקנה שהלוח שעונים שהיה ברכב (השתילו לוח שעונים של מאזדה 3 ספיריט משנתון מתקדם),

הוא משגע את המחשב מנוע ובגלל זה הופיעה הבעיה,היום התקנתי את הלוח שעונים המקורי אחריי שהזמנתי אותו מחול והבעיה ממשיכה...

חבר ממש טוב שלי שמתעסק עם רכבים כבר שנים שאל אותי על עניין השדרוגים שבעל הרכב הקודם לפני עשה.

אמרתי לו שהתקינו אגזוז פתוח מערכת פליטה שלמה של חברת Magnaflow 2.5 צול והוא אמר שהבעיה היא כנראה במערכת הפליטה בגלל שהמערכת גדלה והשאירו את אותה המצערת המקורית של הרכב לעבוד עם השדרוג הזה.

אני אישית התייאשתי ולא אמשיך לנסות לסדר את הבעיה,אמרתי שאעדכן את חברי הפורום בקשר לתקלה המוזרה הזאת.

תודה רבה

פורסם

השאלה היא האם באמת יש קשר בין מערכת הפליטה ה"משודרגת" למצערת המקורית? או שזה רק עוד ניחוש כמו שניחשו עם הלוח שעונים?

פורסם
השאלה היא האם באמת יש קשר בין מערכת הפליטה ה"משודרגת" למצערת המקורית? או שזה רק עוד ניחוש כמו שניחשו עם הלוח שעונים?

לא משנה עם מי התייעצתי איפה בדקתי ומה עשיתי אף אחד לא מבטיח לי שום דבר כולם מנחשים ואומרים שגם מה שהם טוענים שהוא הבעיה לאו דווקא הבעיה...

שאתה נוסע עם הרכב שלי ואתה עובר טור מסוים האוטו נחנק כאילו מקבל יותר מדי אוויר ופשוט נחנק בסטנדרט הרכב בא פליטה 2 צול,ועכשיו מותקן בו 2.5 צול אמרו לי שהמצערת פשוט לא יכול להכיל את כל זה אז הרכב נחנק...

פורסם

מותקן במנוע פילטר פתוח? אם כן תרכיב מקורי

בדוק את צינור יניקת האוויר בין הפילטר למצערת לקרעים או סדקים.

מערכת הפליטה לא תגרום לבעיה כל עוד בסעפת הפליטה מותקן חיישן חמצן ושבמקרה לא ביטלו אותו.

פורסם
מותקן במנוע פילטר פתוח? אם כן תרכיב מקורי

בדוק את צינור יניקת האוויר בין הפילטר למצערת לקרעים או סדקים.

מערכת הפליטה לא תגרום לבעיה כל עוד בסעפת הפליטה מותקן חיישן חמצן ושבמקרה לא ביטלו אותו.

מותקן הפילטר אוויר המקורי.

הצינור אוויר שהיה הוחלף הוא היה קרוע לגמרי

חיישן חמצן גם הוחלף

פורסם

אולי הצינורות ןואקום במנוע לא מחוברים כסדרם נניח וטעו בחיבור הצינוריות ולכן מערכות מופעלות ללא פיקוד כמו למשך egr או שסתום מחזור אדי דלק ואז המנוע נחנק במצבים מסויימים.

מתחת למצערת נמצא השסתום egr נסה לנתק ממנו את הצינורית וואקום ולסתום אותה עם איזה בורג ובצע נסיעת מבחן וחזור לעדכן.

בנוסף קיים על סעפת יניקה מצד ימין (*צד נוסע לי הנהג) דיאפרגמה עם צינורית וואקום ששולטת על פרפריות סעפת היניקה יתכן והיא לא מתפקדת עקב שסתום חשמלי תקול או צינורית וואקום קרועה או שלא מחוברת נכון.

אתה צריך להגיע למישהו שמכיר את הרכב.

אם לא תמצא הבעיה תחילה בעניין סעפת היניקה יש לבדוק את תזמון ההצתה אולי ההצתה מאוחרת מידי ויש לבצע כיוון.

פורסם
אולי הצינורות ןואקום במנוע לא מחוברים כסדרם נניח וטעו בחיבור הצינוריות ולכן מערכות מופעלות ללא פיקוד כמו למשך egr או שסתום מחזור אדי דלק ואז המנוע נחנק במצבים מסויימים.

מתחת למצערת נמצא השסתום egr נסה לנתק ממנו את הצינורית וואקום ולסתום אותה עם איזה בורג ובצע נסיעת מבחן וחזור לעדכן.

בנוסף קיים על סעפת יניקה מצד ימין (*צד נוסע לי הנהג) דיאפרגמה עם צינורית וואקום ששולטת על פרפריות סעפת היניקה יתכן והיא לא מתפקדת עקב שסתום חשמלי תקול או צינורית וואקום קרועה או שלא מחוברת נכון.

אתה צריך להגיע למישהו שמכיר את הרכב.

אם לא תמצא הבעיה תחילה בעניין סעפת היניקה יש לבדוק את תזמון ההצתה אולי ההצתה מאוחרת מידי ויש לבצע כיוון.

מותקן ברכב כבל לפיצול המערכת חשמל ומפסקים למצבר וכאלה יכול להיות שזה גורם למשהו ? חבר שלי אמר שזה יכול להיות מקצר.

בדקתי עם עוד מישהו שעשה נסיעה על הרכב ואמר שזה מהמערכת פליטה בגלל שהיא 2.5 צול והסעפת יניקה לא יכולה לקחת כמות אוויר גדולה משהו כזה בקיצור הוא אמר שהיו צריכים להחליף אותה למשהו רציני יותר...

פורסם

במקרה שלך קשה להאשים את בעלי המקצוע, ברכב שעבר כל כך הרבה שינויים, צריך לפעמים לנחש.

"הניחוש" של ba323f משכנע והייתי מנסה לבדוק בכיוון שהציע, גם אני לא חושב שהבעיה במערכת הפליטה למרות שיש אפשרות קלושה שכן.

ושאלה למי שמבין...אם באופן זמני, פות"ש יקטין רק את פתח היציאה מהמפלט, או יוסיף דוד ביניים בקוטר המקורי, יהיה בזה כדי לסייע בדיאגנוזה ?

פורסם (נערך)

הרכב שלך בצבע שחור? כי לפי מה שאתה מתאר הוא היה בעבר של מישהו שאני כנראה מכיר.

בכל זאת מערכת הפליטה לא תגרום לתופעה שאתה מתאר.

זה לא שאין מה לבדוק יש הרבה מה לבדוק פשוט צריך לזה זמן וסבלנות, יכול להיות מד כמות אוויר לא תקין, או שנגעו בכיוון של חיישן מצב מצערת או מה שהזכרתי בתגובתי הקודמת.

מהיכן אתה?

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם
הרכב שלך בצבע שחור? כי לפי מה שאתה מתאר הוא היה בעבר של מישהו שאני כנראה מכיר.

בכל זאת מערכת הפליטה לא תגרום לתופעה שאתה מתאר.

זה לא שאין צה לבדוק יש הרבה מה לבדוק פשוט צריך לזה זמן וסבלנות, יכול להיות מד כמות אוויר לא תקין, או שנגעו בכיוון של חיישן מצב מצערת או מה שהזכרתי בתגובתי הקודמת.

מהיכן אתה?

ממגדל העמק וכן הרכב בצבע שחור המון מכירים את הרכב הזה !

IMG_20170715_195036.jpg

פורסם

בוודאי. זה היה של בחור בשם סטס.

הוא השקיע ברכב הזה משכנתא והוא מקצועי האמת ששנים לא יצא לי לדבר איתו הוא היה חבר פורום של מועדון מאזדה

פורסם
בוודאי. זה היה של בחור בשם סטס.

הוא השקיע ברכב הזה משכנתא והוא מקצועי האמת ששנים לא יצא לי לדבר איתו הוא היה חבר פורום של מועדון מאזדה

נכון תשמע אני ממש אובד עצות אין לי איך להגיע לשום מקום הלוואי ומישהו היה יכול לראות את זה לאבחן את זה כל מי שבדקתי נתן לי משהו אחר הרבה קוראים לבניה שסטס עשה באוטו קומבינה אחת גדולה וזה מאוד מוריד לי מהאוטו כי לא הרבה מבינים מה עבר על האוטו הזה בכמה שנים האחרונות...

פורסם

בגלל שהרכב הזה עבר המון שינויים מאסיביים הייתי ממליץ לך לנסות להתייעץ בנוסף על הבעיה במועדון מאזדה משום ששם רוב הפרוייקטים מתועדים ורובם מכירים את הרכב ויתכן גם שבעל הרכב עדיין שם ויוכל לכוון אותך מה לבדוק משום שהוא רק יודע מה הוא שינה ברכב ואיך לקשר את זה לבעיה.

בכל זאת רציתי להציע לך את עזרתי אבל אני מבאר שבע .

הרכב הזה עבר יותר מידי שינויים מכאניים וחשמליים וזה יקשה מאוד על בעלי מקצוע שאתה פונה אליהם.

פורסם
בגלל שהרכב הזה עבר המון שינויים מאסיביים הייתי ממליץ לך לנסות להתייעץ בנוסף על הבעיה במועדון מאזדה משום ששם רוב הפרוייקטים מתועדים ורובם מכירים את הרכב ויתכן גם שבעל הרכב עדיין שם ויוכל לכוון אותך מה לבדוק משום שהוא רק יודע מה הוא שינה ברכב ואיך לקשר את זה לבעיה.

בכל זאת רציתי להציע לך את עזרתי אבל אני מבאר שבע .

הרכב הזה עבר יותר מידי שינויים מכאניים וחשמליים וזה יקשה מאוד על בעלי מקצוע שאתה פונה אליהם.

תודה רבה.

דיברתי את האמת עם סטס לפני שבועיים 3 אבל נמחק לי המספר שלו שוב....

הוא אמר לי לבדוק שסתום מסוים שקשור לטורים

• תוכן חדש...