Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

מקווה מאוד שאני מגזים בתגובה שלי למה שארע אבל בכל זאת קצת מודאג...

האם יכול להיות נזק כלשהו לצבע של הרכב בין עם ללקה או לציפוי או בכלל, אחרי ניקוי רכב אם ספוג פלא לבן. כזה שמשמש לניקוי כללי. הרכב חדש בן חצי שנה. ולא. לא אני עשיתי זאת וזה לא ממש משנה. נעשה ללא ידעתי...

אשמח לדעת שאין לי ממה לחשוש

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מדובר על במכבסת מילים נעימה עבור "נייר לטש" בבסיס פעולתו.

הוא בכללי מבצע "פוליש" קטן ו "סופג" אליו את הלכלוך, בגלל המבנה הרשתי התלת מימדי שלו שבנוי מסיבים (אם תרצה יש חומר ברשת).

נזק? ייתכן מאוד ותלוי מה אתה מגדיר כנזק, קח נייר לטש עדין וזה יעשה עבודה זהה לספוג הזה, בבסיסי של הבסיס ובתור דוגמא כללית כן.

פורסם

אתה חייב לעשות פלסטלינה, קומפאונד ו פוליש עכשיו לדעתי, אין לי מושג מה עומק הנזק שעשית.

לא אמרת לנו אם אתה רואה נזק כלשהו או לא לצבע. אם אתה לא רואה שום נזק ברור, אז מה הלחץ?

פורסם

באמת שאני לא יודע להגדיר את הנזק. מה עלי לחפש מחר בבוקר. האם יהיו אי אילו סימנים שאני אמור לראות בבירור כתוצאה מהשימוש בספוג הזה?

פורסם

נזק לצבע זה דבר שנראה לעין, קודם כל. האם יש מצב שנגרם נזק שלא נראה לעין בכלל? אין לי מושג קלוש, לא שמעתי על דבר כזה עדיין. אולי נזק שייגרם בעתיד? לא יודע, לא קרה לי עוד. תמיד כשהיה לי נזק לצבע ראיתי אותו בדמות שריטה או דהייה בצבע לעומת שאר הרכב.

פורסם

לא אמרת לנו גם כמה גדול החלק שעברת עליו? ריבוע של סנטימטר על סנטימר? כל הרכב? אנו לא יכולים לנחש. יש דיטיילרים שמשתמשים בעדינות רבה עם ספוגית הפלא על הרכב, במקרי חירום בלבד, אם אתה עושה בעדינות מרובה לא אמור להיות נזק.

הנה דיטיילר לדוגמא שהשתמש בספוגית הפלא הזו, מג'יק אירייזר , אבל הוא השפריץ קצת דגריזר או APC על הצבע לפני. לסיכוך וניקוי.

פורסם
אתה חייב לעשות פלסטלינה, קומפאונד ו פוליש עכשיו לדעתי, אין לי מושג מה עומק הנזק שעשית.

לא אמרת לנו אם אתה רואה נזק כלשהו או לא לצבע. אם אתה לא רואה שום נזק ברור, אז מה הלחץ?

כמו שציינתי. לא אני עשיתי. הרכב היה אצל הורי בזמן שהייתי בחול. ופשוט ניקו פעם אחת את הלכלוך שהצתבר... כאמור ללא ידיעתי. במטרה כמובן לעשות טוב. לצערי לא עלה בדעתי לציין שאין צורך לנקות את הרכב בכלל. בכל מקרה הבנתי שניקו ממש בקטנה וכנראה נקודתי איפה שהיה אולי לשלשת. אבדוק באור יום ואראה עם יש משהו שונה. תודה

פורסם

אתה תראה נזק, יהיה בדרך כלל חלבי או מריחות ושריטות נראות לעין, אם עבדו בצורה אגרסיבית על אותו מיקום, אתה תראה את הנזק בעין.

לא נראה לעין? הסר דאגה, ככל הנראה.

פורסם

יש ספוגית פלא שנמכרת באוטוסטור ואני בעצמי רכשתי אחת דרך יעקב אלטר.

יצא לי להשתמש בה להסרת שאריות צבע כתוצאה משריטות ועוד כל מיני פגמים בצבע. עבר הרבה מאוד זמן מאז השימוש ואני לא רואה פגיעה כלשהי ברכב.

אם יש לך לכלוך עיקש אז זה אחלה של דבר. עולה 10 שקלים ורב שימושי. רק צריך להשתמש ביחד חומר סיכוך.

פורסם

ספוגיות הפלא לא מתאימות לשימוש על צבע הרכב.

פות"ש תעלה בבקשה תמונה.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

רוצה להוסיף משהו לגבי ספוגית הפלא שרכשתי - לא מדובר בספוג של סנו או חברת ניקוי כלשהי.

זה ספוג לרכב של חברת scholl, אז תלכו לסופר הקרוב ותקנו. ספוג של סנו זה הדבר האחרון שתרצו שיבוא במגע עם הרכב.

פורסם
רוצה להוסיף משהו לגבי ספוגית הפלא שרכשתי - לא מדובר בספוג של סנו או חברת ניקוי כלשהי.

זה ספוג לרכב של חברת scholl, אז תלכו לסופר הקרוב ותקנו. ספוג של סנו זה הדבר האחרון שתרצו שיבוא במגע עם הרכב.

לא קיבלת הסבר מהמוכר שקנית ממנו?

אם כן, תתקשר אליו ותשאל מה עושים.

ספוג פלא (או איך שתרצו לקרוא לזה) מכיר סיבי זכוכית,הבאים במגע וחיכוך על משטח פשוט משייפים את המשטח.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
לא קיבלת הסבר מהמוכר שקנית ממנו?

אם כן, תתקשר אליו ותשאל מה עושים.

ספוג פלא (או איך שתרצו לקרוא לזה) מכיר סיבי זכוכית,הבאים במגע וחיכוך על משטח פשוט משייפים את המשטח.

אני לא עשיתי שום נזק לרכב שלי עם ספוג הפלא של סנו.

מה שיש ברשותי זה ספוג שנרכש דרך יעקב אלטר (דייטלר מוכר פה בפורום ואיש מקצוע מעולה) שהסביר לי על זה.

עולה 10 שקלים ועושה פלאים. לא מזמן אמא שלי שפשפה את הרכב, וחוץ מהצבע שירד על הרכב והשריטות היו שרידי צבע מהרכב השני שלא ירדו. שפשוף עם הספוג ביחד עם שמפו ומים הסירו הכל. נשארנו רק עם השריטות

פורסם

אתה עדיין מתקשה להבין כיצד כל הספוגים האלו עובדים? זה כמו נייר לטש.

הינה הסבר קליל, אתה עם הראש בקיר פשוט ולא מעוניין להבין כיצד חומרי ניקוי, ספוגים או כלים כאלו ואחרים, עובדים באמת כיוון שאין כאן קסם אלה מדע מדוייק: *** חשוב לציין כי גילוי הספוג היה במקרה ככל הנראה ואין מקורות רשמיים, זה אותו ספוג שעושים איתו שימוש בתעשיה בצורה נרחבת פשוט נמכר לך חתוך.

"כדי להבין איך זה עובד צריך להבין איך הקצף בנוי. ספוג המלאנין הוא "קצף פתוח", כלומר קצף שרוב הבועות שלו התפקעו. תחת מיקרוסקופ הוא נראה כמו רשת תלת־ממדית שעשויה מסיבים דקיקים. והשילוב הזה, בין קפיציות נינוחה לחוזקו של המלאמין, הוא הסוד הגדול של ספוג הפלא.

הסיבים של הספוג המתעתע הזה הופכים אותו לסוג של נייר זכוכית. הוא ממש מלטש את השכבה העליונה של המשטח שהוא משפשף. ואם הלכלוך, כהרגלו, נמצא בשכבה העליונה הזו, ניצחת. עוד טובה כפולה ומכופלת לקצף המלאמין עלינו, הלכלוך שהוסר נוטה להיבלע בחללי הספוג ולהידבק לסיבים הפנימיים, מה שמונע את התופעה המפורסמת שבה הסמרטוט רק מורח את הלכלוך סביב."

פורסם

מה שיש לי זה משהו כזה:

https://www.sonax.com/var/storage/images/_aliases/lightbox/media/catalog/packshots/416000/5367-7-ger-DE/416000.png

היות ודייטלר מכר לי כזה וגם ראיתי דייטלרים שמתמשים בכזה דבר זה, קשה לי להאמין שזה עושה נזק כמו שאתה מתאר.

יכול להיות שעשיתי נזק, אבל אני לא רואה ולא מרגיש פגיעה כלשהי ברכב.

אם לדעתך המוצר שיש ברשותי הוא ספוג פלא כמו שיש בסופר, אז אני אעשה את הבדיקות שלי.

• תוכן חדש...