Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אשמח לשמוע את עצתכם בעניין - שנה שעברה רכשתי מחשב נייח מקיי.אס.פי בכמעט 4000 ש"ח. i5 Skylake, כרטיס מסך NVIDIA, דיסק קשיח טרא-בייט, זיכרון 16 GB וכו...

החודש פרסמתי את המחשב ביד-2 - היום התקשר בן-אדם, אמר שהוא עובד באזור (ראשל"צ) אך גר בצפון, ושאל על הרכיבים של המחשב, אחריות על חלקים והאם הכל עובד כמו שצריך. כמובן שהמחשב במצב מצויין - הוא עבד בקושי שבעה חודשים בשימוש משרדי. שאל מחיר, שאל אם אני גמיש, והסכמנו בטלפון על סכום של 1800 ש"ח.

הבחור הגיע לביתי, הראתי לו את המחשב בפעולה, הוא פתח לשניה את המחשב (קרע את המדבקות של האחריות שמראות שהמחשב לא נפתח אי פעם), דפק מבט בתוך המארז, הסתכל על החשבונית מקיי.אס.פי ושאל לגבי אורך האחריות של כל חלק וחלק, שילם והכל היה טוב ויפה. הבחור ראה שהמחשב עובד במצב מצויין, חלונות עולה חלק, ואפילו ננתי לו עם המכירה גם מקלדת עכבר ודונגל רשת אלחוטי ללא עלות נוספת.

לפני חצי שעה אני מקבל שיחה והבחור אומר שהווינדוס לא עולה. נשמע לי תמוה לחלוטין. הבחור רוצה לבוא מחר להחזיר את המחשב ולקבל את הכסף חזרה - ועכשיו כאן אני מחבר אחד פלוס אחד - באופן טבעי הוא יכול להחזיר את המארז עם רכיבים זולים (או אפילו לפרק ממנו רכיבים לגמרי). מצד שני, נשמע לי הזוי שמישהו ישקיע כל כך מאמץ בשביל רכיבים שגם ככה המחירים שלהם לא בשמיים.

מישהו נתקל בכזה דבר בעבר? או שאני סתם פרנויד?

No worries 8)

פורסם

לא הייתי מוכן לקבל חזרה מוצר שיש כלכך הרבה סיכויים שהוחלפו בו חלקים או שנלקח ממנו חלק מסויים

הייתי מציע שתקפוץ אליו ותעזור לו להעלות את מערכת ההפעלה אם יש לך ידע טכני מסויים, נראה לי גם הוגן לשני הצדדים

פורסם

אני לא הייתי מחזיר לו את הכסף.

דבר ראשון מדובר במוצר משומש וכידוע אין אחריות על מוצרים משומשים

מעבר לזה גם אם יש אחריות היא אחריות של KSP והוא צריך לפנות אליהם ולא אליך.

דבר שלישי ,עניין מערכת ההפעלה הוא עניין של תוכנה ולא של חומרה

אתה מכרתה לו את המחשב ברמת החומרה

ברמת התוכנה אפשר לגרום נזק למערכת ההפעלה ע"י התקנה של תוכנות\ דרייברים

או מחיקת רכיבים חיוניים כאלו ואחרים או וירוסים וכדומה ,כך שזה לא אשמתך.

מעבר לזה נהגתה איתו בתום לב ואף מעבר לכך בזה שהראתה לו מראש

שהכל עובד ותקין במעמד הקניה ,בשורה התחתונה הוא לא יכול לבוא אליך בטענות.

פורסם

הייתי מסביר לו בצורה יפה שאף אחד לא נותן אחריות על תוכנה, ושאתה נתת לו את המחשב כשהוא תקין לחלוטין כולל תוכנה.

מהרגע שיצא מביתך אין לך אפשרות לדעת מה קרה, וגם אם הוא לא עשה כלום, אתה לא יכול לקחת על זה אחריות.

עם זאת, תהיה שמח לעזור לו להתקין את המערכת מחדש (בהנחה ויש לך את הידע).

תסביר לו גם את הצד שלך : הוא יצא עם מוצר עובד ועכשיו חוזר עם מוצר עם תקלה (אתה לא חנות מחשבים, וגם בחנות מחשבים ברגע שיצאת מהחנות יש 0 אחריות על תוכנה).

תוך כדי שאני כותב, נפל לי האסימון, היה לו את הידע כדי לפתוח את המחשב ולהעריך את החלקים, אבל אין לו ידע להתקין מערכת הפעלה ?

פורסם

זה גם מה שנראה לי מוזר. מצד אחד הבן אדם בשניה אחת פותח את הקייס, מצד שני הוא לא יודע איך להסתדר עם חלונות 10...

תארו לכם את העוקץ הבא - חבר'ה מתקשרים לאנשים ביד-2 עם מחשבים נייחים, קונים מהם במזומן, לוקחים את החלקים הרציניים ושמים חלקים מעפנים במקום, ולמחרת מבקשים את הכסף חזרה על המחשב... ואת החלקים הטובים מגלגלים ביד שניה. יכול להיות רווח של 1000 ש"ח+ לכל 'עסקה' כזו.

No worries 8)

פורסם

תארו לכם את העוקץ הבא - חבר'ה מתקשרים לאנשים ביד-2 עם מחשבים נייחים, קונים מהם במזומן, לוקחים את החלקים הרציניים ושמים חלקים מעפנים במקום, ולמחרת מבקשים את הכסף חזרה על המחשב... ואת החלקים הטובים מגלגלים ביד שניה. יכול להיות רווח של 1000 ש"ח+ לכל 'עסקה' כזו.

זה עוקץ בלאי. רוב המוכרים בכלל לא יסכימו לראות אותו שוב, ותמיד יש סיכון שיגלו מה הוא עשה במעמד ההחזרה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אם הוא יסכים כי תגיע אליו לסדר את המחשב - כנראה יש לו בעיה במחשב.

אם הוא יסרב - כנראה תהיה לך ... בעיה, כאשר המחשב יחזור אלייך

אל תסכים להחזרת המחשב, אם אין לך ידע בזיהוי ובדיקת רכבי המחשב.

במידה ואתה מרגיש כי אין לך ברירה, קבע עם הבחור במעבדה לתיקון מחשבים.

לבדיקה כי הכל תקין, אם המחשב טופל והוחלפו רכיבים, הוא יפחד להביא לבדיקה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ישב? פתח? בדק לשביעות רצונו? סוף סיפור. פעם הבאה שהוא מתקשר תקליט את השיחה, תגיד "ישבת ובדקת לפני שלקחת, לא?"

ברגע שהוא יגיד שכן, אתה מכוסת"ח ב 300%. זה בנוסף לעובדה שככל הידוע לך המוצר הנמכר תקין לחלוטין, ואין פה פעולה שלא בתום לב- ככה שאפילו בלי זה, אתה בעיקרון מכוסה מבחינה משפטית.

אם זו בעיית תוכנה תציע עזרה מרחוק, ופה נגמר הסיפור.

ניסו פעמיים לעקוץ אותי במכירות יד שניה, ומאז על כל דבר עם סכום של מעל 500 שקל, אני מחתים על זכרון דברים.

פורסם

למה שיתקן את המחשב בכלל? יש לקונה בעיה, שיפנה לטכנאי מחשבים באיזור שלו.

לא ראיתי שפות"ש מכר את המחשב כולל חוזה שירות.

תפעיל את הערס שבך ותגיד לו "בדקת את המחשב כשקנית? בדקת. לא טוב לך - מצידי תתבע".

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ממש לא הייתי מקבל ממנו את המחשב בחזרה. שיעשה שמיניות באוויר. אתה לא חנות שירות ולא אמור לנסות לתקן לו את הווינדוס. ברגע שראה שחלונות עולה במצב חלק אצלך והחליט לקחת את המחשב, פה נגמר הסיפור ושילך לחפש. או שהתקין משהו שדפק את הווינדוס או שיש פה עקיצה. לא רואה אפשרות אחרת

• תוכן חדש...