Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Web developers התפקדו

avargel
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין בבניית אתר לחברה.

האתר לא ישמש רק ככרטיס ביקור, אלא יהיה בעצם אחד המוצרים שלנו.

לא ניכנס עכשיו לכל הפרטים, אבל בגדול עקרונות הפעולה הם שהמשתמשים (קהיליית בעלי מקצוע ספציפית) יעלו סרטוני וידאו לאתר, התוכנה שלי תריץ על הסרטים האלה כמה אלגוריתמים מתחום העיבוד תמונה, והמשתמשים יקבלו בחזרה מידע על הוידאו שהם העלו.

מאוד חשובה כאן אבטחה חזקה מאוד, הן על הסרטונים המקוריים, הן על התוצאות, הן על פרטי המשתמשים, והכי חשוב זה להגן על האלגוריתמים שלנו.

מה הדרך הטובה ביותר לבנות ולתחזק כזה דבר?

אני לא ממש מהתחום, ולפני שאפנה לבעלי מקצוע או אגייס מפתחים לתוך החברה, אשמח ללמוד כמה שיותר כדי לבוא מוכן ובשל.

כל מידע וטיפ יתקבל בברכה.

תודה!

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אתה רושם שהאתר יהיה אחד המוצרים אבל רושם גם שהתוכנה שלך תריץ אלגוריתם על סרטים.

לא מובן באיזה שלב אתה או אתם נמצאים. יש כבר אלגוריתם שרץ כיום על סרטונים רק ב offline ורוצים ליישם אותה תצורה ב web - ז"א לממשק את האלגוריתם עם האתר ומערכת אחסון הסרטים ?

אם קיים אלגוריתם, באיזו שפה הוא כתוב ? לעשות מערכת שמחזיקה סרטונים ובנוסף מאובטחת זה לא כזה סיפור ענק (זה סיפור, אבל לא ענק), השאלה היא גם לוגיסטית (אינפרה - לוגיסטיקה של מחשוב) - השרתים אצלך ? השרתים בענן ?

וכו וכו.

קיצור, צריך יותר פרטים כדי לתת לך היתכנות - כמובן שלכל דבר פחות או יותר יש התכנות, אבל כרגע לא בדיוק ברור מה אתה באמת רוצה ומה אתה באמת צריך.

אתר שמעלים אליו סרטים והוא גם מאובטח - קח את youtube ותשתמש ב APIs שלו כדי להתממשק לאלגוריתם שלך - מניח שזה לא מה שאתה צריך, אבל זה כדי לתת לך דוגמה שהתיאור שלך הוא כל כך High Level שקשה לעזור לך להיות מוכן ובשל.

אולי אתה בכלל צריך product manager מהתחום :)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
אתה רושם שהאתר יהיה אחד המוצרים אבל רושם גם שהתוכנה שלך תריץ אלגוריתם על סרטים.

לא מובן באיזה שלב אתה או אתם נמצאים. יש כבר אלגוריתם שרץ כיום על סרטונים רק ב offline ורוצים ליישם אותה תצורה ב web - ז"א לממשק את האלגוריתם עם האתר ומערכת אחסון הסרטים ?

בדיוק. יש כבר את מערכת עובדת בגירסת בטא. צריך לבנות אתר שמשתמשים יוכלו להעלות אליו סרטונים, שלב שני הוא שהמערכת שלי תריץ את האלגוריתמים עליהם, ואז תחזיר למשתמשים תוצאות.

אם קיים אלגוריתם, באיזו שפה הוא כתוב ?

כל המערכת כתובה במטלאב.

זאת עוד aאלה, איך בדיוק להמיר את זה לשפה שמוציאה קובץ exe

לעשות מערכת שמחזיקה סרטונים ובנוסף מאובטחת זה לא כזה סיפור ענק (זה סיפור, אבל לא ענק), השאלה היא גם לוגיסטית (אינפרה - לוגיסטיקה של מחשוב) - השרתים אצלך ? השרתים בענן ?

מתאר לעצמי שבענן, אבל אין לי מספיק יידע לבחור מבין האופציות

וכו וכו.

קיצור, צריך יותר פרטים כדי לתת לך היתכנות - כמובן שלכל דבר פחות או יותר יש התכנות, אבל כרגע לא בדיוק ברור מה אתה באמת רוצה ומה אתה באמת צריך.

אתר שמעלים אליו סרטים והוא גם מאובטח - קח את youtube ותשתמש ב APIs שלו כדי להתממשק לאלגוריתם שלך - מניח שזה לא מה שאתה צריך, אבל זה כדי לתת לך דוגמה שהתיאור שלך הוא כל כך High Level שקשה לעזור לך להיות מוכן ובשל.

אולי אתה בכלל צריך product manager מהתחום :)

זה ברור, אבל בתקציב שלי קשה למצוא מישהו ממש טוב.

ובלי קשר, תמיד טוב ללמוד לבד, גם אם בשורה התחתונה מישהו אחר יעשה את העבודה בפועל.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

באדום

תדה על השאלות המכווינות!

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

א. ארכיטקט רק לתכנון, נכון?

ב. כ20MB בשלב זה, אבל השאיפה צריכה להיות ליותר בהמשך.

ג. 80-150 אש"ח

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אפשר לתכנן לך מערכת ע"ב serverless, שתוביל לעלות זניחה של עיבוד כל סרטון בודד, למרות שתצטרך שמישהו יממש את האלגוריתם שלך בשפה יותר" פרקטית". כמה סרטונים אתה צופה שיועלו בחודש? כמה סרטונים, לכל היותר, יעלו ביום? מה יחס גודל הקלט לגודל הפלט? יש צורך בשמירה של סרטון המקור ליותר מיום אחד?

כפי שאתה רואה, יש הרבה שאלות עקרוניות

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

שאלות מצויינות.

א. לגבי מימוש האלגוריתמים בשפה אחרת, אשמח להמלצות מה הכי מתאים לצרכים (מזכיר שוב, עיבוד תמונה - זיהוי קצוות גבולות וכו' + חישובים שונים ע''ס הזיהוי הנ''ל. הרבה מתמטיקה).

שמעתי שיש כלי למטלאב להמרה אוטומטית לc++, אבל שמעתי גם הסתייגויות בנוגע לדיוק וליציבות של זה.

ב. השאיפה היא לחדירה מסיבית לשוק והעלאה של מאות סרטונים ביום (רופאים מתחום פענוח אולטראסאונד), אבל רוצים בשלב הראשון גירסא שתוכל לטפל בכ- 30 משתמשים בערך.

ג. גודל הקלט והפלט זהים פלוס מינוס

ד. נרצה בוודאי לשמור בסיס נתונים של כל קבצי המקור + הפלט, (זה לא חייב להיות זמין באתר לכלל המשתמשים, אבל אצלנו כן)

תודה רבה!

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

1. אם זמן הריצה לא סופר עקרוני לך, אפשר גם לכתוב את זה בשפה שיותר זול לתחזק (מפתח C++ בד"כ יהיה יותר יקר לעומת איש Python)

2. לגבי האירוח\אחסון, פתרון ענן עם תמיכה עסקית של הספק עצמו (אפשר לבקש "זיכוי" מגוגל\אמאזון אם אתה סטארטאפ, בסכומים לא זניחים בכלל) אמור פחות או יותר להכנס בתקציב (יכול להיות שעלות התעבורה תהיה קצת גבוהה אם יש המון הורדות לכל סרטון)

3. עלות האחסון היום כמעט אפסית, כך שעד שתגיע לאיזור ה10-20TB אין לך כ"כ מה לדאוג

אם תרצה, שלח לי ה"פ ונדבר, אני מניח שאוכל לעזור לך (גם אם זה הפנייה לאנשים הנכונים).

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

סתם נקודה למחשבה, את הקוד במאטלב אתה יכול לקמפל לקובץ EXE ולהריץ על כל מחשב שמותקן עליו matlab runtime שמורידים בחינם.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
1. אם זמן הריצה לא סופר עקרוני לך, אפשר גם לכתוב את זה בשפה שיותר זול לתחזק (מפתח C++ בד"כ יהיה יותר יקר לעומת איש Python)

2. לגבי האירוח\אחסון, פתרון ענן עם תמיכה עסקית של הספק עצמו (אפשר לבקש "זיכוי" מגוגל\אמאזון אם אתה סטארטאפ, בסכומים לא זניחים בכלל) אמור פחות או יותר להכנס בתקציב (יכול להיות שעלות התעבורה תהיה קצת גבוהה אם יש המון הורדות לכל סרטון)

3. עלות האחסון היום כמעט אפסית, כך שעד שתגיע לאיזור ה10-20TB אין לך כ"כ מה לדאוג

אם תרצה, שלח לי ה"פ ונדבר, אני מניח שאוכל לעזור לך (גם אם זה הפנייה לאנשים הנכונים).

1. C++ יותר איטי מPython?

משך זמן ריצה בגלגולו הנוכחי של המוצר לא מאוד קריטי דקה לפה או לשם (אני מאמין שהז יהיה בטל בשישיפ ביחס לזמן שייקח התעבורה להעלות ולהוריד את הסרטונים)

אבל

בתוכנית יש מוצר נוסף, אפליקציה שתשב על מחשב שנמצא ליד מכונת אולטראסאונד ויוזרם אליה הווידאו בזמן אמת, מה​ שאומר שנרצה מימוש הכי מהיר שאפשרי.

2-3. אני ממש בור בכל בנוגע לאחסון בענן וכו'. אשמח ללמוד הן מהפן העסקי (עלויות וכו') והן מהפן הטכני.

בלילה כשאגיע הביתה אכתוב ה''פ. תודה מקרב לב על הנכונות!

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
מעוניין בבניית אתר לחברה.

האתר לא ישמש רק ככרטיס ביקור, אלא יהיה בעצם אחד המוצרים שלנו.

לא ניכנס עכשיו לכל הפרטים, אבל בגדול עקרונות הפעולה הם שהמשתמשים (קהיליית בעלי מקצוע ספציפית) יעלו סרטוני וידאו לאתר, התוכנה שלי תריץ על הסרטים האלה כמה אלגוריתמים מתחום העיבוד תמונה, והמשתמשים יקבלו בחזרה מידע על הוידאו שהם העלו.

מאוד חשובה כאן אבטחה חזקה מאוד, הן על הסרטונים המקוריים, הן על התוצאות, הן על פרטי המשתמשים, והכי חשוב זה להגן על האלגוריתמים שלנו.

מה הדרך הטובה ביותר לבנות ולתחזק כזה דבר?

אני לא ממש מהתחום, ולפני שאפנה לבעלי מקצוע או אגייס מפתחים לתוך החברה, אשמח ללמוד כמה שיותר כדי לבוא מוכן ובשל.

כל מידע וטיפ יתקבל בברכה.

תודה!

היי,

אחרי שקראתי את כל מה שנכתב עד לכאן, נשמע שיש לך רעיון בראש אבל חסר לך הידע וההבנה הטכנית איך כל העניין עובד\אמור לעבוד.

לפני שאתה מעסיק WEB DEVELOPER (שזה דרך אגב ממש לא התפקיד של האדם אותו אתה מחפש, כי החלק של ה WEB במה שאתה מתאר הוא אפסי), אתה צריך ארכיטקט או אדם כלשהוא שיקח את הרעיון שלך ויוריד אותו לרמת LOW LEVEL כמה שאפשר, כדי שתדע איזה קומפוננטות ואיזה כח אדם אתה צריך להעסיק.

שנית, ממה שקראתי כאן אתה הולך לשמור ולעבד סרטוני אולטרא-סאונד. שים לב שאם אתה עובד עם חומר רפואי והולך לאחסן אותו (את הסרטונים והתוצאות) אתה חייב לעמוד ב COMPLIANCE מתאים לשמירת חומר רפואי (תלוי במיקום השרתים והאחסון, לפי אותה מדינה שבה הם נמצאים). אבל לגבי זה כדאי שתתייעץ עם עו"ד או מישהו שמכיר יותר לעומק.

לגבי תקציב של 80-150 אש"ח שנתי. צר לי לאכזב אותך, אבל לא נראה כאילו תמצא מישהו בטווחי שכר האלה (אתה תוכל למצוא אם תגביל אותו לחצי שנת עובדה נניח תמורת 150 אש"ח).

בהצלחה!

פורסם

יש כבר אב טיפוס במטלאב שעובד לא רע.

טוען סרטון, מריץ את האלגוריתמים, מראה תוצאות.

כל העבודה עד כה הושקעה בעיקר בלשפר את הדיוק של התוצאות, והגענו לתוצאות מדהימות.

השאלה היא מכאן איך לוקחים את זה הלאה. שרופא יוכל להכנס לאתר, להעלות את הסרטונים שלו ולקבל פענוח מדוייק.

כפי שכתבת, ואחרים, חסר לי היידע וההבנה הטכנית איך זה אמור לעבוד.

אז

א. לימדתם אותי המון

ב. אשמח להפניות לקריאה ולימוד עצמי

ג. במידה ולא תהיה ברירה נגדיל את התקציב. לא מוכן להתפשר על איכות. זה חייב להיות מושלם.

ד. באמת התחום של שמירת החומר הרפואי צריך בדיקה מעמיקה. גם בזה אבקש בזאת ייעוץ.

תודה לכולם

תותחים אתם!

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

שמירת חומר רפואי נמצאת תחת רגולציה כבדה 95/46/EC או HIPAA.

תצטרך מישהו שבאמת מבין בעניין - זה כנראה מייקר מאד את האופרציה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...