Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

מבקש עצה מהמבינים... קצת ארוך אבל חשוב לי לפרוס את מלוא התמונה.

אני בתהליך ביצוע עסקת טרייד אין עם אלבר. אני מעביר להם קיה פורטה 2010 שקניתי מליסיג שכיום עם 225,000 ק"מ ובמצב מעולה (אלבר לקחו אותה לבדיקה במכון). אני מוסיף 45,000 ש"ח ומקבל פורד מונדיאו 2014 מהשכרה עם 91,000 ק"מ.

השרות שלהם מעולה וכדי לחסוך לי זמן הם באו אלי למקום העבודה לקחת את הפורטה לבדיקה והביאו לי את המונדיאו כדי שאראה אותה ואסע עליה.

מבחינת פח המונדיאו נראה נקי ויפה. נסעתי עליו בעליות והסחיבה של המנוע מצויינת ופעולתו שקטה. גם אינו מתחמם. מורכבים עליו 4 צמיגי מישלן חדשים.

מה שלא היה בסדר - היה רעש רקע בנסיעה שלהערכתי הגיע מהמייסבים, המזגן לא קירר מספיק טוב וכשמכבים את המזגן יש לכמה שניות רעש תיקתוקים מפתחי יציאת האויר של האיוורור כאילו משהו תקוע במאוורר. בנוסף מחשב הרכב הראה שהמצבר חלש.

בקשתי לסדר את כל התקלות האלו. הנציג שמולו אני בקשר אומר כי קיבל אישור לתקן האוטו במוסך המרכזי ולא במוסך הסדר ושהוחלפו המייסבים ורעש הרקע בנסיעה פסק. לגבי רעש התיקתוק כשמכבים המזגן הוא טוען כי אמרו לו במוסך כי זו תכונה של כל הפורד מונדיאו, יש להם תריס חשמלי שנסגר כשמכבים המזגן והוא יוצר הרעש ואף הראו לו פורד מונדיאו נוספים שגם אצלם זה קורה. מבחינתם זה תקין. הוא מוכן בנוסף להחליף המצבר.

שאלתי (סוף סוף :wink:): האם ההסבר לגבי התקתוק בסגירת מערכת האיוורור הוא נכון? לי זה נשמע לא אמין שפורד יתכננו כך רכב ברמה כזו. האם לרדת מהעיסקה בגלל זה? האם לדרוש הנחה במחיר וכן לבצע העיסקה? אם כן של כמה? בגדול אני לא לחוץ בזמן ויכול לחפש מכוניות אחרות אבל לתחושתי בגדול העיסקה טובה. מה דעתכם?

תודה רבה!

פורסם

אני לא מסתכל מבחינת מחירונים-זו לא הנקודה. מבחינת הרכב, אם ייתנו לך התחייבות בכתב לאחריות מלאה על כל התקלות הללו (במוסך היבואן) - באם יחזרו, בנוסף לאחריות הרגילה, יחד עם מצבר, צמיגים וטסט, אמור להיות אחלה.

יש לי מונדאו כזאת ולא זכור לי רעש מהמזגן בזמן הכיבוי אבל שלי 2011 (לאחר מתיחת הפנים =ז הה מבפנים ל 2014 ).

שים לב שיראו לך בדיוק מי המוסך שנותן אחריות, מה הטלפון שלו, האם הוא מאשר שישנה אחריות ועוד.

אל תסתמך על הכוכבית פאק אוף של אלבר כי שם יחזרו אליך אחרי שבוע, בהנחה שכבר התייאשת ותיקנת לבד. מניסיון אישי איתם עם המונדאו.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם (נערך)

91K ק"מ ב3 שנים, הרכב עבד ללא ספק, ועוד בהשכרה... לא הייתי מתנפל על המציאה. מה שוויו של הרכב בכלל אחרי השכרה?

בנוסף, יש היסטורית טיפולים מסודרת? הוחלף שמן גיר בזמן (60K)? שים לב שמדובר בגיר הרובוטי (המוצלח אומנם), אבל הוא לא מגיב טוב להזנחה.

לפי מה שאתה מספר, לא לקחת את הרכב לבדיקה, אלא כל מה שציינת זה מההתרשמות שלך, קח את הרכב לבדיקה ושישחטו אותו, אח"כ תדרוש תיקונים, לא רק כאלה שברורים לעין או לאוזן.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

אאל"ט, לא ייבאו את הצורה החדשה לארץ,2014, אז כנראה מדובר באחד מהדגמים האחרונים שייבאו (מהצורה שלאחר מתיחת הפנים).

אתה חייב לקחת את הרכב לבדיקה שלך, בנוסף לבדוק שלרכב יש הסטוריית טפולים מלאה לפי דרישות היצרן.

תבדוק שעבר החלפת שמן גיר. לרכב יש תיבה רגישה להזנחה.

אל תאמין למה שהנציג אומר, תבדוק בעצמך, זה יחסוך לך עוגמת נפש בהמשך.

בהצלחה.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם (נערך)

^ למה אתה לא בקבוצת הwhatsapp של בעלי המונדאו? :roll:

עריכה: אופס אריאל, לא חשוב אני שיכור :shock:

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

כמה נקודות -

המזגן החלש הוא מאפיין של המונדיאו והאס-מקס (וכנראה גם הגלקסי). מה זה חלש? כשהוא תקין הוא מרגיש מקולקל.

ככה זה, זה חלק מה-dna של האוטו, אין לזה פיתרון.

גם הצליל המקרקש של התריס החשמלי בסדר - זאת לא תקלה, למרות הרעש המוזר.

בקיצור, ככה זה יצא מהמפעל של פורד.

בנוגע לעסקה עצמה - שכרתי מספיק כלי רכב בארץ כדי להגיע למסקנה אישית שבחיים לא אקנה מהשכרה בארץ,

לא משנה אם מדובר ביפנית, קוריאנית, צרפתית או בלגית.

איך שהוא, כל רכב ששכרתי הרגיש כאילו עברו עליו מספר כפול של ק״מ ממה שעבר בפועל.

קשה לי להאמין שכל שוכר קורע את האוטו, אז אני רק יכול להסיק שמדובר בטיפול קלוקל/חסר.

זאת דעתי הפרטית והלא-בהכרח-מבוססת.

תמיד יהיו סיפורים יוצאי דופן, אבל ככה בכללי, בעיקר לאור המחירון הרצפתי של המונדיאו,

אני ממליץ להמשיך לחפש יד פרטית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מחזק את מי שמעליי,

תנסה להיפטר מהפורטה בפרטי, כן זה קשה, העיקר תיפטר. ותחפש מונדיאו פרטית שמורה עם היסטוריה עם עבר נקי ולא עבר השכרה, מה לעשות, מכירים את הנהגים בארץ, לא רכב שלך... אתה בדרך כלל, תנהג עליו ככה

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

יקבל עליה 30 במקרה הטוב, בכל מקרה התוספת שיצטרך להוסיף נגיד לטיטניום 12 או 13 היא תהיה קטנה מ 45000, ושם יקבל, רכב מפרטי, מטופל ולא עם עבר לא ידוע

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

היה פה לפני לא הרבה זמן מישהו שלא הצליח למכור פורטה 2010 פרטית עם פחות מ-100,000 ק"מ בקצת פחות מ-40, איכשהו לקבל 30 על אחת כזו עם יותר מפי 2 ק"מ ועבר ליסינג נשמע לי קצת מדע בדיוני.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

זה לא משנה בכמה ימכור, רק שלא ימהר ויעשה טרייד עם רכב מהשכרה כי זה נוח.

גם אם ימכור ב10K (אני בכוונה קיצוני), הרכבים שיקנה ב60-55K יהיו עדיפים.

פורסם

בעבר כעסו עלי על הסבר דומה, שנתתי בדיעבד למישהו.

במקרה הנ"ל, עדיין לא ביצעת עסקה - אז תחשוב טוב:

כמה שווה פורד מונדיאו 2014 מהשכרה באופן כללי, במידה ואתה מגיע לרכוש אותה בעצמך, עם מזומן?

האם יכול להיות שהיא שווה בערך 50-55K? אולי אפילו פחות, לאור מצב השוק המחפיר כיום?

בהחלט ייתכן שאתה מוסר את הרכב שלך בחינם או בכמעט חינם.

אני קיבלתי הצעת טרייד אין על רכב שלי, שגילמה שווי של 8K לרכב שהמחירון שלו הוא 35K. בסוף מכרתי ב-24.5K תוך יום, וחסכתי לעצמי עוגמת נפש ותחושה שעשו קופה על הגב שלי.

ייתכן וכשתחשב את העלות האמיתית של העסקה, תגלה שאתה מוסר לחברת הליסינג רכב שאמנם הוא בלתי מבוקש, אבל אתה מקבל עליו בערך 5-6K. זאת אומרת שאם תצליח למכור ב-18K, אתה תוכל להגיע לכל חברת ליסינג או אדם פרטי ולרכוש במחיר טוב בהרבה.

• תוכן חדש...