Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום 5,000,000 מטרים עם 208 אחת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע הזמן לסכם שליש שנה עם ה208, למרות שיש לה רק 82 כוחות סוס נראה שהזמן עבר מהר.

בשונה מרגיל אני אתחיל דווקא בדברים הפחות טובים.

ראשית אי אפשר להתעלם ממחלת הילדות הנוראה שלה, ממיר קטליטי שכושל בסביבות ה40,000 קילומטר.

שלי יד 3 עם 73 אלף קילומטר והממיר הוחלף במסגרת האחריות.

לדעתי דגמי 15' ואילך כבר לא סובלים מהבעיה.

עוד סוג של מחלת ילדות היא צינורית הפלסטיק שמובילה מים לשפריצר האחורי, יותר כשל של המחלקה הצרפתית להנדסת אנוש, צינורית הפלסטיק ארוכה מדי ומתקפלת בסגירת תא מטען ככה שעם הזמן היא מתחילה להישבר, במיוחד עם השמש הישראלית- רוב הציונוריות שנגזר עליהן לחיות בישראל קרועות ולדעתי רבים לא יודעים זאת.

תקלה ידועה ולכן הצינורית מוחלפת במסגרת האחריות, אפשר גם לקצר ולהדביק שוב, או למרוח שכבה קלה של דבק 3 שניות ולסתום את החור.

לצערי היד הקודמת לא ניחן בחוש אי-טריקת דלתות ולכן באחת הטריקות החלון פשוט יצא ממקומו- הוא החליט לתקן לבד והוציא את החיפוי הדלת ואחרי שהחזיר התחילו קירקושים- לדעתי החזרה לקויה.

שאר הרכב בדממה גם אחרי 73 אלף קילומטר.

ועכשיו לחיוב.

רבים מדברים על לוח השעונים שלא נוח/קריא- מי שנהג מספיק זמן או לא סובל מתסמונת הפוביה מצרפתיות מוצא את הסידור הזה נוח למדי.

אני יושב ולוח השעונים ממש בין הזכוכית הקידמית להגה-

קריא ועם התאורה האדומה-לבנה נראה מצוין!

ההגה קטן ועם צורה אליפסית מה שנותן תחושה של סביבת נהג גדולה אבל צעירה,דינמית וספורטיבית.

גם בסעיף ההתנהגות היא מצטיינת, ההגה הקטן נותן תחושה של זריזות, היא דינמית, אוחזת טוב ומרגישה כאילו פניות במהירות שובבה היא משהו שהיא אוהבת לעשות.

זוויות גלגול לא מורגשות כמעט בכלל, ולמרות שהיא על הנייר לא המהירה שבחבורה (82 כוחות סוס) אבל שיא המומנט קטן ככל שיהיה, מגיע כבר ב2750 סיבובים ולכן היא לא מתקשה לייצר קצב סביר בעיקולים.

נקודת התורפה היא תיבת ההילוכים בעיקר, אולי גם הקלאץ.

מהלך מעורפל וארוך של ידית ארוכה , ביחד עם דוושת קלאץ עם נקודת חיכוך משתנה אוטומטית (לא באמת,אבל מרגיש ככה) גורמים להחלפת הילוכים לא נוחה בכלל - חבל.

בסרק המנוע שקט ולא רועד כמעט בכלל, והשיוט שקט ונינוח, צריכת הדלק הטובה ביותר במישור תתקבל בערך ב72-78 קמש, כשאר מעמיסים ציוד או בני אדם עדיף להתנייד ב95-105 .

דווקא כשנוסעים עם רכב מלא וכן מרגישים את העומס על המנוע- צריכת הדלק מפתיעה ולא נפגעת כמעט כלל!

1ל19.5 זו הצריכה בבין עירוני בעיקר וברכב ריק, 1ל18 בדרך מהכינרת לתל אביב ברכב עם תא מטען מלא ו4 מבוגרים ברכב.

מקווה שנהנתם,.

פורסם

תודה על הסיכום.

מה הסלד ב100 קמש?

אני אוהב את הפיגו 208,מעוצבת, מושבים נוחים, מרווח טוב מאחור.

הממיר הקטליטי החדש מדגם משופר או שגם בו יכולה להיות בעיה? שכן זה חלק לא זול.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תודה על הסיכום.

מה הסלד ב100 קמש?

אני חושב שמדובר כאן על אותו מנוע ואותו גיר שיש לי, אם כך זה 100 קמ"ש בהילוך חמישי על 3000 סל"ד.

פורסם

הסל"ד ב100 קמ"ש אכן עומד על 3,000.

גם אני כבר הספקתי להחליף צינורית של הוישר האחורי, והאמת שגם גומיות בדלתות הקדמיות, ופתח מזגן שהתקלף בו הניקל .

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

זה לא קצת רועש ומבאס 3000 סל"ד ב-100 קמ"ש? אני מגיע ל3000 סל"ד רק ב140 קמ"ש.

"חבל שאי אפשר לעשות ריקול לבני אדם. יש כמה אנשים שהייתי מחזיר לכ**שלאמאשלהם". GB

פורסם
תודה על הסיכום.

מה הסלד ב100 קמש?

הממיר לדעתי משופר וכבר לא כושל.

הסל"ד ב100 קמ"ש אכן עומד על 3,000.

גם אני כבר הספקתי להחליף צינורית של הוישר האחורי, והאמת שגם גומיות בדלתות הקדמיות, ופתח מזגן שהתקלף בו הניקל .

אכן גם אצלי הגומיות מתחילות להתעייף, דבק זה הפתרון ?

זה לא קצת רועש ומבאס 3000 סל"ד ב-100 קמ"ש? אני מגיע ל3000 סל"ד רק ב140 קמ"ש.

לא רועש ככ, אבל מספיק מוזיקה על ווליום נמוך-בינוני כדי להתגבר על רעש בעיקר בכבישים פחות איכותיים.

פורסם

גם לי יש 208 1.2 ידנית.

אכן 3,000 סל"ד ב-100 קמ"ש אבל זה לא מפריע בשיוט, אפילו לא במהירויות גבוהות יותר.

המנוע לא מרעיש בשיוט ובכל מקרה הרעש די זניח במהירויות האלה ביחס לרעשי רוח/כביש. שלא לדבר על זה שכמעט אין אחד שלא נוסע עם מוזיקה/רדיו.

פורסם (נערך)

אני כנראה מיוצאי הדופן האלה שלא מתלוננים מהרעש של הרכב הזה, נכון יש רכבים הרבה יותר שקטים, אך לי זה מספיק טוב, כנראה שהתרגלתי לרעש האמתי של הדו גלגלי, בשבילי נסיעה באוטו הזה ממש לימוזין :wink:.

עריכה אחרונה על ידי boobleit
פורסם

אכן גם אצלי הגומיות מתחילות להתעייף, דבק זה הפתרון ?

במידה והרכב שלך לא באחריות, אז כנראה שכן, עלות כל גומיה היא כ700 שקלים.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

כמובן, מה שמעניין זה שדווקא במכונית העירונית (ששוקלת רק 100 קילו פחות) יחסי העברה מאפשרים שיוט יותר נינוח במהירות בין עירונית

• תוכן חדש...