Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חידוש מפנסים מבפנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בבעלותי ניסאן מקסימה 2005. לרכב פנסי קסנון מקוריים. לאחרונה ביצעתי חידוש לפנסים. ביצעתי ליטוש, פוליש ומרחתי שכבת לכה (שיטה מעולה שעובדת כל פעם מחדש, תודה לפוסט הזה). כלפי חוץ הפנס נראה חלק ומעולה. עשיתי זאת מספר פעמים ובדר"כ הפנס נשאר מבריק למשך כשנה-שנה וחצי.

הבעיה היא שישנן שריטות קטנות על גבי החלק הפנימי של הפלסטיק. זה ניכר לעין בעיקר כשמדליקים את הפנס ואז רואים ממש "ערפל" של שריטות. בעקבות זאת התאורה ממש חלשה ולא נראית כמו שקסנון אמור להיראות.

האם יש שיטה טובה לחדש את החלק הפנימי של הפנס?

כיצד בכלל מפרקים את הפלסטיק השקוף? להבנתי הוא מודבק ושמעתי כמה דעות לגבי דרך הפירוק (חלק אומרים לחמם, חלק אומרים כי זה מזיק).

כיצד ניתן לחדש אותו? האם בשיטה הנ"ל?

האם ניתן למרוח לכה על החלק הפנימי של הפנס? אני חושש מהתגובה של הלכה לטמפרטורות הגבוהות של הפנס. האם זה יכול להישרף?

תודה מראש לעונים

• אחראי פורום
פורסם

הפירוק יכול להיות בעייתי. יש רכבים שפירוק פנסים מצריך הורדת פגוש ועוד כמה חלקים.

הפרדת החזית השקופה יכולה להיעשות בתנור בטמפ' נמוכה של כ-80-100 מעלות, ששם לא נפגעים פלסטיקים אבל הסיליקון

שמדביק בין החזית לבית הפנס מתרכך ואז אפשר בעדינות לחרוץ אותו ולהפריד עם כלי שטוח.

אני הצלחתי לפרק רק עם כלים שטוחים וללא חימום.

לגבי ציפוי פנימי, חשיפה לשמש עדיין תהיה כך שאתה צפוי לחזור על התהליך הזה. זה לא יישרף אבל החום מהפנס וקרני השמש בטח לא יקלו עליו.

במקומך הייתי מחפש חלק שקוף חדש ומקווה ששיפרו במשהו את איכות חומר הגלם.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

לא ציינתי, אך הרכב (ניסאן מקסימה 2005) הוא יחסית ישן, וגם כאשר היה חדש הוא היה נדיר בארץ. שני אלה ביחד מביאים למצב של חוסר בחלקי חילוף.

בעבר חיפשתי פנסים (אפילו חדשים) ואז המחירי לזוג היה כמעט רבע מערך הרכב כולו. כך שלהחליף פנסים זאת לא אופציה לצערי.

הפירוק שלהם קל יחסית, אפשרי בהחלט לביצוע ללא פירוק הטמבון. אני אפרק ואנסה לפתוח אותם.

דרך אגב, באור יום הפנסים נראים עכשיו נהדר:

20170507_184228.jpg

תודה לכולם

עריכה אחרונה על ידי nissman
  • אחראי פורום
פורסם

שים לב להמלצות של פיירבירד ושלי - לא פנס שלם אלא רק את הפלסטיק השקוף. אתה מפרק ממילא, אז תרכיב חדש.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אין להשיג לצערי.

הרכב דיי נדיר. הדגם האמריקאי שלו מאוד נפוץ, אבל שם הפנסים שונים בצורתם. הדגם היחיד שדומה לו זה האינפינטי I30/35 וגם לזה לא מצאתי את החלק השקוף בלבד.

המקסימה שלי:

nissan-maxima-qx-01.jpg

הדגם האמריקאי (נפוץ ביותר, עם חזית שונה):

2003-Nissan-Maxima-GLE.jpg

האינפיניטי:

770a6e0eff141aa3761fb6f866f00f04_infiniti-i30-information-and-photos-momentcar-2003-infiniti-i30.jpg

אין ברירה אלא לבצע את החידוש בעצמי

• תוכן חדש...