Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מערכות בטיחות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני אשמח אם תוכלו להרחיב ולשתף מהידע שלכם אודות כל מערכות הבטיחות החכמות האלה שיש לרכבים החדשים...

לצורך העניין - קיה פיקנטו וטוייטה אייגו (בגרסה החדשה שלה, בה משולבת toyota safety sense) נחשבות למכוניות המיני הבטיחותיות ביותר (דירוג משרד התחבורה 7 לפיקנטו, אני מניח שהאייגו יקבל גם 7 בעקבות השדרוג).

בפיקנטו יש את המובילאיי (חיצוני) ולאייגו יש מערכת מובנית (TSS) - האם יש לכך השפעה כלשהי מבחינת בטיחות הרכב? האם מערכת שהיא מובנית יותר היא בהכרח טובה יותר? אם כן, מה כל ההייפ שמסביב למובילאיי? הם לא המציאו את הגלגל...

פורסם

נסעתי ברכב עם מוביליי וברכב שלי כיום יש מערכות בטיחות מובנות...

ברכב שלי ללא המוביליי המערכת מצפצפת לעיתים רחוקות מאוד ובכלל בקושי יודעים שהיא שם

לעומת המוביליי שמצפצף הרבה הרבה יותר

טוב או רע? כל אחד אומר אחרת

פורסם

מוביל-איי זו מערכת פסיבית שמטרתה זה להתריע לנהג. מערכות בטיחות מהיצרן יכולות להיות גם אקטיביות, כמו בלימה אוטמטית, שמירה על נתיב הנסיעה ובקרת שיוט אדפטיבית. באייגו מכל זה יש בטח רק את הבלימה האוטומטית. בנוסף בהתקנה של המוביל-איי מפרקים לך חצי רכב וברור שעושים עבודה יותר טובה מהיצרן בהתקנה והרכבה חזרה. :wink: אז תחליט לבד מה עדיף.

פורסם

ה-IIHS פרסם בתחילת 2016 מחקר שהשווה בין מערכות בלימה אקטיביות לעומת. מערכות התראה על התקרבות לרכב שמלפנים. משמעותית, המערכות האקטיביות מנעו הרבה יותר תאונות, ומה שיותר חשוב - מנעה הרבה יותר פגיעות בגוף.

קראתי רק את התקציר, לא נכנסתי לפרטי המערכות שנבדקו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הפיקנטו החדשה זה הרבה יותר ממובילאיי. רשימה חלקית: בקרת יציבות אלקטרונית, מערכת סיוע לזינוק בעלייה בעמידה במדרון, מערכת לניטור לחץ האוויר בצמיגים, מערכת בלימה חדשה.

בקיצר, מבחינת מערכות בטיחות הפיקנטו החדשה מובילה לפי מה שאני קראתי..

פורסם
הפיקנטו החדשה זה הרבה יותר ממובילאיי. רשימה חלקית: בקרת יציבות אלקטרונית, מערכת סיוע לזינוק בעלייה בעמידה במדרון, מערכת לניטור לחץ האוויר בצמיגים,

הרשימה שציינת ומופיע בציטוט - סטנדרטית בכל רכב חדש המיובא לישראל.

פורסם
הפיקנטו החדשה זה הרבה יותר ממובילאיי. רשימה חלקית: בקרת יציבות אלקטרונית, מערכת סיוע לזינוק בעלייה בעמידה במדרון, מערכת לניטור לחץ האוויר בצמיגים,

הרשימה שציינת ומופיע בציטוט - סטנדרטית בכל רכב חדש המיובא לישראל.

צודק, הדגש העיקרי באמת היה צריך להיות על זה שיש בה בילט אין מערכת בלימה אוטונומית – שאין בשאר רכבי המיני שיש כיום

פורסם

תלוי, אם אוטומט, רוב האנשים יעדיפו את הפיקנטו בגלל הגיר האוטומטי במקום הרובוטי חד מצמדי של היאריס.

יש כאלה שיפסלו רק בגלל שיש בפיקנטו מוביל איי בהתקנה מקומית או בגלל שהיא כנראה תהיה בכל חור כמו הקודמת.

המערכות בטיחות של שתיהן מקבילות ואין לאחת יתרון על השנייה בתחום הזה.

פורסם

תשמע אחי נראה לי שקצת התבלבלת כי זה לא בדיוק אותה מערכת. סיאט מי וסיטיגו בולמות אוטומטית בנסיעה של עד 30 קמ"ש ואילו המערכת של הפיקנטו בולמת עד 75 קמ"ש..

• תוכן חדש...