Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דרום ספרד בתחילת מאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

נוסע בתחילת מאי עם זוגתי לדרום ספרד (אנדלוסיה) ל-5 ימים ואשמח לקבל פניני חכמה מהפורום בנוגע למסלול טיול,מה כן,מה לא וסתם כל דבר שנראה לכם.

הטיול מתוכן סביב סבב ה-MOTOGP שמתקיים בחרז.

המסלול שחשבתי לעשות:

שישי-נחיתה בצהריים המוקדמות במלגה (טיסה עם קונקשן של שעה וחצי באיסטנבול-TURKISH),איסוף הרכב השכור והשארות בעיר.

שבת- יציאה מוקדמת ממלגה לכיוון חרז (כ-200 ק"מ),שהייה עד הצהריים המאוחרות במסלול ואת הלילה נעביר במלון כ-50 ק"מ מחרז (הלילה היחיד שהוזמן עד כה,מי שמכיר,באירוע צפויים להיות מעל 100 אלף איש והמלונות בסביבה מלאים עד 0 מקום)

ראשון- מירוץ ואחר הצהריים נסיעה לגיברלטר (כ-100 ק"מ).

שני - גיברלטר ובשעות הערב יציאה ללינה באזור מלגה (140 ק"מ).

שלישי- החזרת הרכב וטיסה חזרה בצהריים (TURKISH דרך איסטנבול).

זה בגדול מה שמתוכנן כרגע,אם ישנן המלצות לשינויים אשמח לשקול.

יום טוב.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ כדי לשאול האם הטיול יצא לפועל בסופו של דבר, BV12?

אחרי כמה שנים של דחיות ואחרי טיול מוצלח למירוץ המוטו ג.פ במוג'לו ב-2013, השבוע הזמנתי כרטיסי טיסה (ברסלס איירליינס, קונקשן של *שעה* בבריסל לשדה בסביליה) ואתמול כרטיסי כניסה למירוץ עצמו (טריבונה X1, דרך האתר הרשמי של המסלול).

המטרה היא לנחות בסביליה ביום חמישי, לקחת את המכונית השכורה בשדה (שומר אמונים למוקד הטלפוני של שלמה- סיקסט- מחיר ותנאים מעולים; ב.מ.וו סדרה 1 או דומות ב-370 דולר ל-5 ימים), לבלות בסביבות חרז במהלך הסופ"ש של המירוץ תוך כדי גיחות לאיזור החוף (קאדיז והעיירות בסביבה, אולי קמיניטו דל- ריי) ואז, ביום שני, להצפין לכיוון מדריד, עם עצירה ללילה במרידה.

ביום שלישי להחזיר את המכונית במדריד ולטייל בעיר עד יום שבת.

בדומה לפות"ש, גם אני מתקשה למצוא לינה בסביבות חרז לסופ"ש של המירוץ.

המלונות בחרז מבקשים סכומים דמיוניים.

האם למישהו יש נסיון עם לינה בכפרים הקטנים שמסביב (כפרים לבנים, חלקם)?

AIRBNB, אולי?

המטרה היא להשאר ברדיוס של 30-40 דקות נסיעה מהמסלול עקב הפקקים הצפויים שם במהלך הסופ"ש.

טיפים והמלצות לטיולים באיזור יתקבלו בשמחה.

תודה מראש,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם (נערך)

אהלן יגאל,אכן הטיול יצא לפועל בסופו של דבר ומקווה השנה גם לקפוץ למירוץ כלשהו :-)

לגבי הסופ"ש :

שישי - חימום

שבת דירוג

ראשון - מירוץ

אחרי 3 ביקורים בסבב,למדתי לוותר על היום הראשון,די "משעמם",אך אם זאת הפעם הראשונה שלך אז אולי שווה לקפוץ ו"ללמוד" את הסביבה,שכן מרחקי ההליכה עצומים ולהקיף את המסלול יכול לקחת גם מעל לשעה בקלות.

לגבי הסבב בחרז,סדר,סדר ושוב פעם סדר (ארבעה סבבים בספרד,כך שניסיון יש להם)

אנחנו נחתנו ביום שישי במלגה והעברנו שם את הלילה.

למחר יצאנו יחסית מוקדם (עד 08:00) לכיוון המסלול,אם אני זוכר נכון משך הנסיעה היה כשעתיים,נופים מדהימים,כבישים מטופחים,נהגים מתחשבים (יצא לי לנהוג לא מעט באירופה וצפון אמריקה ובספרד בהחלט קל ונעים לנהוג),וכפי שכבר אמרתי שוב פעם סדר!

ככל שמתקרבים למסלול מתחילים לראות יותר ויותר שוטרים שמכוונים את התנועה (ישנם מעט שינויים בעקבות האירוע וחלק מהמחלפים שהוויז כיוון אליהם היו חסומים) ומתחמי החניה די קרובים לכניסה וסה"כ קל מאוד להסתדר (ביום המירוץ באזור מסוים היה "סדרן" צועני שכיוון את התנועה,אזור החניה ענק ולא נראה שהמשטרה עושה משהו כדי להרחיק אותם,זרקתי לו מטבע של אירו כאות "תודה" והמשכתי בדרכי).

זכור לי לטובה דווקא יום ראשון אחרי המירוץ,קרוב ל-100K איש,המון אנשים יוצאים באותו הזמן וההכוונה של השוטרים הייתה פשוט לא מהעולם הזה,אפילו סגרו נתיב אחד בכביש המהיר והכווינו את כולם לנסוע נגד כיוון התנועה.

יכול להגיד שתוך כ-20 דק' מרגע הכניסה לרכב כבר שייטנו על הכביש המהיר לכיוון גיברלטר.

*סביר להניח שיהיה חם,הטריבונות עד כמה שאני זוכר אינן מוצלות (אנחנו ישבנו בישורות - טריבונת VIP),אז חשוב מאוד להתארגן על מים,כובע ואפילו בגד ארוך/קרם הגנה.

רכב:

אנחנו היינו זוג וכאמור נחתנו במלגה,הרכב הוזמן דרך אוטו יורופ בארץ והספק המקומי היה Europcar.

קטגוריה - IDAR ( גולף / A class ) כמדומני A קלאס לא הייתה זמינה ואת הגולף לא ממש רציתי,אז לאחר דין ודברים (ותוספת קלה) יצאנו עם 500 אבארט' קבריולט חדשה לחלוטין - 7 ק"מ על השעון :lol:.

להשחיל שתי מזוודות בינוניות הצריך כל פעם כישורי הנדסה,נוחות הנסיעה הייתה "לא משהו" בלשון המעטה וגם הגיר הרובוטי הצריך התרגלות מסוימת,אך כל פעם שצלילי הגרגור והפיצוצים בקעו מצמד צינורות הפליטה זה היה שווה את הכל.

מלונות,בחרז ובסביבה הקרובה אפילו לא הייתי מחפש,תתמקד יותר ברדיוס של 40/50 ק"מ מהמסלול.

המלון שהזמנתי ללילה שלפני המירוץ נקרא Al Sur ונמצא בעיירה - Chiclana de la frontera,העלות הייתה כ-65$,מלון חדש,עם בריכה וחניה בשפע.

תהנה!!!

עריכה אחרונה על ידי bv12
פורסם

המון תודה על המענה המהיר, BV12.

כמו שכתבתי בהודעה הראשונה, הייתי במירוץ במוג'לו, ב-2013, 2 מירוצי פורמולה 1 וגם ב-24 השעות של לה- מאן (פחיות), ב-2016. אני מודע היטב לסדר הגודל ולקנה מידה של הדברים וגם ההתרשמות שלי, באירועים השונים, הייתה זהה- הכל מסודר, משולט; לכולם יש סבלנות; אף אחד לא חוסם\ עוקף שלא לצורך. שיא השיאים היה ב-24 השעות של לה- מאן- יש שוטרים, פקחים וסדרנים שמכוונים את התנועה והכל זורם במהירות (המירוץ החשוב בעולם, כן? עם כל הכבוד לאינדי 500; יותר מ-200,000 צופים).

חוץ מזה, ללא הכוונה ומשמעת, קצת קשה לנהוג בעיר כשהכבישי העיר עצמם משמשים בתור המסלול למירוץ...

כבר לא מדבר על אירועים "קטנים", כמו פסטיבל המהירות של גודווד שגם שם הכל זורם (4 ביקורים רצופים).

בנוגע למלון,

את איזור צ'יקלנה כבר הכרתי לפני שבועיים, במהלך חיפוש וגיליתי שכל האיזור שורץ מלונות בטן- גב מעולים במחירים סבירים (אפילו מצאתי סוכנויות נדל"ן בריטיות שמשכירות בתי נופש באיזור- כל הבתים כבר תפוסים לתקופת המירוץ).

לטעמי, זה רחוק מדיי מכדי לנסוע הלוך ושוב 3 ימים ואני אוהב להתפנק עוד שעה במיטה כשאני בחופשה. מצד שני, זה קרוב לכל המקומות בהם ארצה לבקר אחרי שהפעילות על המסלול נגמרת (קאדיז).

כרגע החיפוש שלי מתרכז באיזור ARCOS- יש שם דירות AIRBNB שנראות נחמד.

אם לא הייתי טס לחרז, המירוץ הבא ברשימה (חוץ מפיליפ- איילנד, המסלול הכי מעניין באליפות) הוא ברנו (צ'כיה)- מסלול מעולה, מירוצים מרתקים בעונות האחרונות, מדינה מעניינת (מוזיאון טטרה וסקודה, אם לא נמאס לך ממוטוריקה אחרי 3 ימים במסלול) והכי חשוב- המירוץ הכי זול באליפות, כנראה :-).

יגאל.

פורסם

לא יכול להגיב בנוגע למירוץ, אבל לטעמי, דרום ספרד הרבה יותר נחמד ממדריד.

הייתי נשאר בדרום, מבלה קצת על החוף במלגה, מבקר בסביליה, גרנדה, רונדה - עיירות יפיפיות. יש המון מה לעשות ולראות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתה צודק ב-100%, סקרוניס, והמחשבה הזאת תקועה אצלי בראש תוך כדי תכנון הטיול וקריאת החומר על המקומות השונים בדרום.

ההודעה שלך וסיפור הטיול שלך משם גרמה לי לחשב מסלול מחדש; אין לי לאן למהר, אחרי הכל.

מצד שני, יש רצון מסוים לשלב גם שהייה אורבנית במהלך החופשה (אה, על מי אני עובד- במדריד יש את הסניף הכי גדול של פרימארק!).

אולי אקצץ ימים ממדריד למינימום ההכרחי (הטיסה חזרה היא משם) ואבלה עוד קצת בדרום הרגוע.

בינתיים, הזמנתי מלון לימי המירוץׁ(עם אפשרות ביטול).

אגב, רוני, קצת OT- אתה יכול לננקק לסיפור הטיול שלך מצרפת, מלפני כמה שנים?

תודה מראש.

פורסם

דרך אגב, מדריד היא כנראה עיר ל-3-4 ימים, ואני מצאתי אותה יותר סימפטית מברצלונה.

אבל סביב מדריד - רדיוס של 100-200 ק"מ - יש פנינים כמו טולדו וסגוביה (לא להפסיד, אם מסתדר!) וגם לא מעט אתרים מדהימים מחוץ לערים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

וואלה, הזכרת לי נשכחות עם הטיול לדרום ספרד - בכלל שכחתי שפתחתי על זה שרשור (-:

אגב, רוני, קצת OT- אתה יכול לננקק לסיפור הטיול שלך מצרפת, מלפני כמה שנים?

תודה מראש.

לאיזה טיול אתה מתכוון?

אם למסע ברכב ואופנוע ברחבי אירופה, אז כאן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...