Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 דקות, Nemesis כתב:

רק הבעיה היא שהשכר הממוצע לשנת 2020 מעוות כיוון שהרבה בעלי שכר נמוך הוצאו לחלת, מה שהקפיץ את השכר הממוצע.

השכר הממוצע מעוות כפליים

1. מהסיבה שציינת

2. רוב עליות השכר בעשור האחרון היו בענף ההייטק. הם אלה שמושכים את הממוצע כלפי מעלה. 

פורסם

אני חושב שהמחירים עוד יפתיעו את כולנו,

אנשים קופצים על הרכבת עקב הריביות הנמוכות וחותמים על משכנתאות בסכומים לא פחות ממטורפים (בעיני).

כל מי שיש לו אפשרות לרכוש דירה נוספת עושה זאת והשוק ממש חם.

עד לפני חודש עקבתי אחר שלוש דירות באפליקציית יד 2 מתוך מחשבה לשפר, בשבוע האחרון כל המודעות ירדו וההיצע באזור בוא אני מתעניין אפסי.

פורסם (נערך)

הון עצמי יש (קופות גמל, קרנות השתלמות, ירושות וכו') יכולת החזר  לא בטוח,  בונים על שוכרים.

זה מה שאני שומע מהסביבה שלי.

המצב הזה נוצר בין היתר בגלל מחירי שכירות גבוהים, אם השכירות הייתה יותר זולה ממשכנתא אני חושב שהשוק היה נראה אחרת.

ואיך אפשר בלי "הבן של אחותי מתחתן אני צריך שתפנה את הדירה" או "שנה הבאה אני מעלה ב300 ש"ח למה? כובע".

עריכה אחרונה על ידי Dimo

פורסם

עידן, אתה רואה את זה בעיניים של כלכלן. במקרה הזה, אתה כמובן צודק.

תסתכל רגע בעיניים של מנהל משק בית-

יש לך בתוך תקציב ההוצאות המשפחתי הוצאה לדיור. נניח, 4 אש"ח.

בתור מנהל משק בית, פחות משנה לך אם זה הולך לבנק דיסקונט למשכנתאות, או ישירות לכיס של מר רוזנברג, בעל הבית שלך.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אם כך תכניס גם את עלויות אחזקת הבית ש"נופלת" על בעל הבית ולא על השוכר...

(למען הספר ספק אני לא בעד לקנות או נגד לקנות, סה"כ צריך לשים את כל המידע על השולחן, יש יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן)

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

תא משפחתי מתנהל כמו עסק. יש הכנסות, יש הוצאות, יש עודפים, יש נכסים, יש התחייבויות. אי אפשר להפריד בין תזרים מזומנים לחשבונאות. לכן זה כן משנה אם 4,000 שקל הולכים לדוד בוקשווילי על השכירות או לבנק לאומי למשכנתאות. 

אני לא אומר מה נכון או לא נכון כי כל סיטואציה עומדת בפני עצמה, אבל צריך לשים כמה שיותר מידע על השולחן בשביל לקבל החלטה מושכלת. כמו כן החלטה שמתקבלת ב-2021 לא בהכרח תהיה נכונה ב-2023. 

עריכה אחרונה על ידי Avatar Schnitzel
פורסם
לפני כשעה, עידן. כתב:

זו טעות נפוצה שנובעת מהשוואת כל ההחזר החודשי לגובה השכירות. תשווה רק את הריבית לשכירות

זו גישה מאוד פשטנית ולא נכונה לביצוע השוואות.

מה לגבי ההון העצמי שבעל הדירה שם בלבנים והשוכר משקיע בשוק ההון ומרוויח? את זה אתה לא מוסיף?

מה עם הוצאות שיפוץ ושימור שחלים רק על בעל הדירה ולא על השוכר.

מה עם עליית ערך או ירידת ערך להשקעה? 

באופן כללי ברמת המחירים של היום, שכירות תהיה כמעט תמיד זולה מרכישה.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 52 דקות, BloodFist כתב:

אם כך תכניס גם את עלויות אחזקת הבית ש"נופלת" על בעל הבית ולא על השוכר...

(למען הספר ספק אני לא בעד לקנות או נגד לקנות, סה"כ צריך לשים את כל המידע על השולחן, יש יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן)

אם אתה כבר "מתקטנן" איתי, אז תכניס גם את מה ההדאון-פיימנט ששמת חוץ מהמשכנתא היה יכול לעשות עבורך אם היה מושקע במקום אחר. 

(לדעתי זה יוצא אפילו יותר כסף מהתיקון של הדוד והמזגן פעם בשנתיים).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, yuvalganim כתב:

זו גישה מאוד פשטנית ולא נכונה לביצוע השוואות.

מה לגבי ההון העצמי שבעל הדירה שם בלבנים והשוכר משקיע בשוק ההון ומרוויח? את זה אתה לא מוסיף?

מה עם הוצאות שיפוץ ושימור שחלים רק על בעל הדירה ולא על השוכר.

מה עם עליית ערך או ירידת ערך להשקעה? 

באופן כללי ברמת המחירים של היום, שכירות תהיה כמעט תמיד זולה מרכישה.

מה מונע מאדם לשלם משכנתא ולהשקיע בשוק ההון? זה לא חייב לבוא אחד על חשבון השני. גם ההון העצמי לא בדיוק מתנדף באוויר אלה מוצמד למחירי הנדל"ן בישראל. 

עריכה אחרונה על ידי Avatar Schnitzel
פורסם

רק הגיון בריא - אם יש לך הלוואה, ובמקביל יש לך השקעות בשוק ההון,

דה פקטו אתה מתיימר להבין בהשקעות יותר מהבנק שלך שהחליט לתת לך כסף למשכנתא במקום להשקיע אותו בעצמו בבורסה.

פורסם
לפני 2 דקות, stum כתב:

רק הגיון בריא - אם יש לך הלוואה, ובמקביל יש לך השקעות בשוק ההון,

דה פקטו אתה מתיימר להבין בהשקעות יותר מהבנק שלך שהחליט לתת לך כסף למשכנתא במקום להשקיע אותו בעצמו בבורסה.

כמעט מדויק, לכל השקעה יש סיכון והתשואה אמורה להלום את הסיכון. פלוס, הבנק מתמנף בפי 10 בערך על המשכנתא שלך. אז זה לא שאתה חושב שאתה חכם יותר אלא שאתה מניח שתוכל להשיג תשואה גבוהה יותר, בהתאמה לסיכון גבוה יותר.

• תוכן חדש...