Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי סיאט לאון 1.8 שנת 2015 המתקרב לטיפול 30K וקיבלתי היום הצעת מחיר מהשחר מוטורס בחולון (מוסך מורשה יבואן).

f3b934c44e69cff01142af1553e3a6e2.png

לא ברור לי על מה דורשים שם כל כך הרבה כסף.

בכל מקרה אני רוצה להגיע מוכן ולהבין מה הולכים לדחוף לי שם.

פקק - באיזה פקק מדובר בדיוק ולמה יש צורך להחליף?

שמן - הבנתי שהם משתמשים בשמן לא איכותי ועדיף לרכוש לבד שמן איכותי יותר שגם יעלה פחות, אשמח לקבל קישור לשמן איכותי מתאים וכמות נדרשת. (צריך 5 ליטר?)

מה זה חומר ניקוי מנוע? מדובר בתוספי דלק האלה?

מה ההבדל בין מסנן אוויר למסנן אבק? למה הם תחליפיים ולא מקוריים?

על נוזל שמשות כמובן שאוותר.

בנוגע לפלאגים הבנתי שעכשיו שינו את ההוראה ונדרשים להחליף כל 30K, לדרוש מהם יצרן מסויים? (הבנתי שיש מספר יצרנים).

תודה.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני אומר תיקח הצעה ממוסך כללי (לא מורשה יבואן) והסכום שתשמע יעשה את כל ההבדל. זה גם לא שהעבודה של המורשים מצדיקה פער של 3 או 4 ספרות....

פורסם

האמת ששקלתי לפנות גם למוסך רון לקבלת הצעת מחיר אבל הרכב עדיין באחריות ואני מעדיף לטפל בנתיים במורשה יבואן למרות המחירים הלא הגיוניים בעליל.

הטיפול הבא יבוצע בוודאות במוסך שלא גונב את הלקוחות שלו..

פורסם

גם אם אתה תחת אחריות אתה יכול לטפל בכל מוסך מורשה משרד התחבורה.

מסנן אבק, כנראה מסנן מזגן(?)

תוותר גם על התוסף ותבקש שיחליפו רק שיייבה לפקק אגן שמן, למה צריך להחליף בורג אני לא מבין.

פורסם

שימו לב כי מדובר על החלפת 4 פלאגים ולכן, המחיר קופץ ב 550 שקלים + השמן + הפילטר שמן שלושת אלו רק עולים כ 1023 שקלים לפניי הפילטר אוויר ומסנן מזגן פנימי.

לשאלה שנשאלה למעלה, יש ברגים שבהם השייבה מובנית ויש להחליף בורג בכל טיפול.

מן הסתם יש ברגים מקוריים ויש חליפיים בשליש עלות, הכל תלוי באילו חלקים הם עושים שימוש.

פורסם

במוסך רון טיפול זהה + החלפת שמן בלמים (ללא החומר ניקוי מנוע,ונוזל שמשות(שהם שמו ללא חיוב)) עלה כ250 ש"ח פחות,

עם חלקים מקוריים ושמן איכותי (קסטרול אדג').

הרכב שלי גם באחריות ועדיין בחרתי ללכת למוסך רון, אם תידרש לנצל אחריות ותראה להם שטיפלת עם כל החלקים המקוריים בחשבונית הם לא יכולים להגיד לך כלום.

עוד נקודה חשובה זה הזמן שלקח להם, תוך שעה ורבע מהרגע שהגעתי יצאתי משם אחרי הטיפול, לא צריך לחכות שעות או להשאיר את האוטו.

פורסם
שימו לב כי מדובר על החלפת 4 פלאגים ולכן, המחיר קופץ ב 550 שקלים + השמן + הפילטר שמן שלושת אלו רק עולים כ 1023 שקלים לפניי הפילטר אוויר ומסנן מזגן פנימי.

לשאלה שנשאלה למעלה, יש ברגים שבהם השייבה מובנית ויש להחליף בורג בכל טיפול.

מן הסתם יש ברגים מקוריים ויש חליפיים בשליש עלות, הכל תלוי באילו חלקים הם עושים שימוש.

כמו שחשבתי, גם בטויוטה זה ככה.

חלק ממוסכי צ׳מפיון משתמשים בקסטרול וחלק בפז, בכל מקרה 300 שקל ל5 ליטר זה יקר.

פורסם

טיפול 30 לא מחייב פילטר מזגן + תוסף.

כמו כן פילטר אויר אפשר לשים תחליפי שנמצא בצ'מפיון ולא מקורי ותוריד נוזל שמשות.

לגבי הפלאגים זה נתון לבדיקה לפי מצב הנוכחי - בכל מקרה לא הייתי שם פלאג במורשה\או לחילופין בודק אם אפשר להביא עצמאית.

פורסם

במוסך רון ההפרש במחיר הוא 400₪, במידה ואני קונה את השמן לבד ומוותר על נוזל שמשות ו"ניקוי מנוע" ההפרש כבר יורד ל250₪.

הייתי קובע ברון אבל אין להם תורים, ולא בא לי לשרוף שם יום שלם בשביל 250₪.

מה גם שהשחר במרחק הליכה מהבית ונראה לי שלמען הנוחיות וגם 'חותמת' מוסך מורשה יבואן עדיף להוסיף עוד 250₪.

אגב השמן המתאים למנוע הוא 5W40?

פורסם

תוותר גם על התוסף ותבקש שיחליפו רק שיייבה לפקק אגן שמן, למה צריך להחליף בורג אני לא מבין.

ב VAG אי אפשר להחליף רק שייבה, השייבה מגיעה כחלק מהבורג:

rb090171_is

ומכל ההצעה ההזויה הזאת זה מה שהפריע לך? ה 22 ש"ח של הבורג שמשום מה יש הוראה להחליף אותו?

אף פעם לא הצלחתי להבין למה..אולי בגלל השייבה.

פורסם

מה זה חומר ניקוי מנוע? מדובר בתוספי דלק האלה?

במוסך "השחר מוטורס", המושג "ניקוי מנוע" מתייחס לפעולת ניקוי הכוללת ספריי שהם משפריצים בתום הטיפול, כדי לנקות את החלק העליון (פלסטיק) של המנוע.

התוסף שמוסיפים לדלק, נקרא בחשבונית "מסיר פיח", ועלותו (נכון לנובמבר 2015) 84.70 ש"ח לפני הנחה ומע"מ.

20170206_141009s.jpg

פורסם

אני יכול להגיד לך מסרטונים שראיתי ביוטיוב שכוללים "לפני ואחרי" של צילום השסתומים והבוכנות שברכב שקיימת בו הצטברות של קרבון התוסף יעיל אבל בקושי.

זאת אומרת שהוא כן עושה משהו אבל הוא לא נועד לטיפול, הוא נועד למניעה, משמע שאם תשמש בו באופן קבוע כשהרכב חדש, אז יש סיכוי מאוד גדול שתצליח למנוע הצטברות משקעים כאלו ואחרים במנוע.

לצערי - זאת רק השערה כי לא נראה לי שמישהו עשה את המבחן הזה על 2 רכבים חדשים אז לפחות מבחינתי זה נשאר בגדר השערה.

• תוכן חדש...