Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מטפל ברכב (פוקוס) במוסך יבואן. הבנתי שישנם מוסכים שנקראים מוסך "מומחה" . מה ההבדל ביניהם? לפי השוואת מחירים לטיפול לא גדול, לא ראיתי הפרשים משמעותיים במחיר. לצורך ההשוואה מחיר שקיבלתי במוסך יבואן על שמן מנוע, פילטר שמן, פילטר אוויר הוא באיזור ה800. מחיר הטיפול במוסך מורשה זול בכ150 שקלים בערך. איפה אתם מטפלים?

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

לא מצאתי אופציה לערוך ויש לי עוד שאלה. רפידות מקוריות כולל החלפה 650 שקלים, זה מחיר טוב?

Sent from my butt using Tapatalk

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

אני מטפל אצל היבואן. אני מקבל הנחה של 15% על החלפים שאני לא אקבל אם אקנה מהדלפק.

במוסך המתמחה לא תקבל את ההנחה הזו - סביר להניח שתקבל חלקים תחליפיים.

מכאן זה עניין של המזל שלך - האם יש לך מוסך טוב ששם לך חלפים איכותיים, או ששמים לך חלק סיני באיכות ירודה.

אני מעדיף בשביל ההפרשים הקטנים הללו, להישאר אצל היבואן, כל עוד אני לא מרגיש שהוא מתחזר עלי.

פורסם
אני מטפל אצל היבואן. אני מקבל הנחה של 15% על החלפים שאני לא אקבל אם אקנה מהדלפק.

במוסך המתמחה לא תקבל את ההנחה הזו - סביר להניח שתקבל חלקים תחליפיים.

מכאן זה עניין של המזל שלך - האם יש לך מוסך טוב ששם לך חלפים איכותיים, או ששמים לך חלק סיני באיכות ירודה.

אני מעדיף בשביל ההפרשים הקטנים הללו, להישאר אצל היבואן, כל עוד אני לא מרגיש שהוא מתחזר עלי.

ישנה הבטחה שהחלפים הינם חלפים מקוריים.

Sent from my cruch using Tapatalk

פורסם
תחזור למוסך היבואן, תבקש הנחה - ותוכל גם ליהנות מהמחיר הזול וגם מאכסנייה שיש מאחוריה יבואן ולאו דווקא אחד שהסתכסך איתו.

המחיר הוא אחרי 10% הנחה.

Sent from my smelly feet using Tapatalk

פורסם
הרכב שלך עדיין באחריות?

לא. בכל מקרה אני יודע שהאחריות לא מותנית בטיפול במוסך יבואן כמו שהיה פעם. העניין היחיד הוא הדבר שנקרא "רצון טוב" במידה ומשהו קורה לאחר תקופת האחריות. לשם אתה מכוון?

Sent from my hairy armpit using Tapatalk

פורסם

יש מוסך יבואן שהוא מן הסתם בבעלות של היבואן. יש מוסך מורשה מטעם היבואן שהוא בעל זיכיון מטעם היבואן לטפל ברכבי היבואן על פי הוראות היצרן לרבות חלקי חילוף, קריאות שרות טיפולים שוטפים וכו' ויש מוסך מורשה מטעם משרד התחבורה שעומד בתנאי הרישיון של משרד התחבורה למתן שירותי מוסך ומוסך כזה יכול להתמחות ביצרן או יצרנים מסוימים מבלי להיות מורשה מטעמם. יש לזה כמו כל דבר את היתרונות והחסרונות שלו. לרוב מחיר יותר זול לעומת אחריות חלקים מקוריים וכו'. תראה מה מתאים לך.

פורסם

ממה שזכור יש לך גיר ידני מנוע 1600?

אין לך שום צורך במוסך אפשר לטפל בו בעצמך עם מדובר בגיר ידני כי ברובוטי יש צורך הגיבוי מהיבואן.

פורסם

אז ככה, אקח כדוגמא טיפול גדול (30k) לרכב שלי (סיאט איביזה).

מוסך מורשה יבואן:

- שמן של פז

- מסנן שמן מקורי

- מסנן אוויר לכאורה oem - בפועל ללא אמא ואבא

- מסנן מזגן - אותו רעיון כמו פילטר אוויר.

סה"כ כולל עבודה 1500 ש"ח

מוסך מתמחה (בו אני מטפל בפועל):

- שמן Castrol Edge

- מסנן שמן mann (זהה באיכותו למקורי)

- מסנן אוויר oem - של mann

- מסנן מזגן oem

סה"כ כולל עבודה 780 ש"ח

יחי ההבדל הקטן, + במקרה שלי רמת המקצועיות השירותיות והאמינות של מוסכי היבואן - בינוני מינוס בלשון המעטה.

לעומת זאת במוסך המתמחה בו אני מטפל - עובדים ביסודיות, אמינים ונותנים לך להיות נוכח ליד האוטו בכל מהלך הטיפול.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

לכאורה מוסך היבואן קונה חלפים ב 40% הנחה (אם לא יותר) אז הוא יכול לגלגל אליך חלק מההנחה. מצד שני במוסך מומחה אין הנחות כאלו אבל ייתכן שיש מקצועיות גבוהה. נדיר למצוא מוסך יבואן שהוא גם מקצועי וגם זול . בסופו של יום הכל משתנה לפי האנשים באותו מוסך.

• תוכן חדש...