Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים אשמח מאד לעזרתכם המקצועית:

להלן הפוסט המקורי בפורום המשפטי :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=618418

מצ"ב תמונות של הקלאץ השרוף אשמח אם מישהו יוכל לתת את חוות דעתו המקצועית מה נראה לו שקרה ואיך זה יכול לקרות.

חשוב לי לציין כי לא "קרעתי" את הרכב ולא ניסיתי לבדוק מה גבול היכולת שלו.

IMG_5815.JPGIMG_5814.JPGIMG_5813.JPGIMG_5806.JPGIMG_5809.JPGIMG_5816.JPGIMG_5811.JPGIMG_5804.JPGIMG_5804.JPGIMG_5805.JPGIMG_5807.JPG

תודה מראש!!!!

אלעד

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

פורסם

כמה אפשרויות.

1 או שאנסת את הרכב, ואתה לא מספר.

2 התבלבלת בהילוך ובמקום 5 דחפת להילוך אחר.

3 נסעת עם רגל לחוצה על הקלאץ ושרפת אותו.

בכל מקרה, מוסך לא אמור לקחת אחריות על קלאץ לפי דעתי.

זה חלק מתבלה, ותלוי אופי נהיגה.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם

לפי דעתי זה מקרה קלאסי של : "אתה צודק אבל אין מי שיצדיק אותך". לפי איך שתיארת בפורום המשפטי אתה נהג מנוסה ומיומן שיודע היטב לתפעל גיר ידני ומצמד. אכן התקלה שתיארת אופיינית לכשל פתאומי טכני ולא לבלאי טבעי ומצטבר.

לכן, לכאורה, הצדק עמך והיבואן צריך לשאת בעלות. היות ולפי כתב האחריות העניין אינו מכוסה אתה אכן בבעייה.

מה בכל זאת ניתן לעשות:

ראשית, נסה לעיין בכתב האחריות שקיבלת וראה אם אכן הם מכוסים פורמלית או יש פתח לערעור.

שנית, אם פורמלית הם מכוסים פנה לשירות הטכני/שירות הלקוחות ונסה לקבל השתתפות/ כיסוי במסגרת רצון טוב.

שלישית, בהתאם לאופייך , אם כלום לא עזר צור "בלגן" - פוסטים בפייסבוק, פרסומים בפורומים, פנייה למדיה, הפגנה קולנית מול אולמות התצוגה וכו'.

פורסם

קלאצ שנשרף זה או אשמת הנהג או אשמת הקלאצ עצמו אבל אז, לא מדובר בתקלה נקודתית אלא מהר מאוד שומעים ממלא בעלי רכב זהה על קלאצים שנשרפים (כי החומר ממנו עשוי הקלאצ', רך מידי).

מאחר והרכב חדש, אין עדיין דיווחים על כך בארץ ולכן האשמה באופן די אוטומטי נופלת עליך.

ייתכן ותאלץ לתקן לבד ואם בהמשך הדרך ייתגברו הליקויים או שאפילו יצא ריקול על הענין (שוב, במידה ובכלל מדובר בבעיה סידרתית) תוכל לדרוש (ולקבל) את כספך בחזרה.

למרות שעל קלאצ אין אחריות, אני יכול להגיד לך שאחרי 2000 ק"מ על פיג'ו 2008 הלך לי הקלאצ, מיד האשימו אותי, מיד אמרו שאין אחריות, הגעתי איתם להסכם שנוריד קלאצ ונחליט לפי הנזק.

הורידו גיר וגילו פלטת קלאצ שבורה ל 2 :shock:

מיד ביקשו סליחה, התקינו קלאצ חדש ושלחו אותי לדרכי בלי שום דרישה לכסף.

מאז, הרכב כבר עבר 90K ק"מ ללא כל בעיה בקלאצ.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נסה לבדוק עם מכון גירים אם הם יכולים לספק לך חוות דעת מקצועית לגבי מהות התקלה. אם זה כשל פתאומי או פגם כתוצאה משימוש לא סביר.

אם תצליח להביא חוות דעת שמאוששת את הטענה שזה כשל פתאומי. תוכל לדעתי בשלב הראשון לדרוש מהיבואן לשאת בתיקון.

אם יסרב, תוכל להשתמש בחוות הדעת בבית המשפט.

אולי אפילו מכתב מעו"ד יעשה את העבודה.

פורסם

מה מצב המזלג והכבל?

יכול להיות שהמזלג/כבל קרסו (למרות שבכזה קילומטראז גם לא הכי סביר) ולכן לא הצלחת לנתק חזרה את הקלאץ אבל היה חיכוך מאוד מאוד גבוה אבל לא הפרדה מלאה ואז ממילא נשרף הקלאץ צ'יק צ'ק

תעדכן

אמיתי

פורסם

במהלך הנסיעות האחרונות שלך, לא הרגשת שום שינוי בתפעול? ריח חריף?

נורא מוזר הסיפור זה, במהלך "שריפת קלאצ'" הרכב בדרך כלל ישדר אותות על בלאי נמוך (דוושת קלאצ' גבוהה, אי דיוק בהעברו הילוכים, אוליי רעשים).

כפי שכתבת שאתה מספיק מנוסה בנהיגה ידנית, איך לא שמת לב לשינויים בתנהגות הקלאצ'? לא באותה הנסיעה ולא יום/שבוע לפני?

פורסם

התקשרו אלי מהמוסך ועדכנו כי הם יקחו אחריות ותשלום עבור החלפת הקלאץ. לאחר בדיקה נמצא כי הקלאץ נשרף רק בחלק אחד שלו בצורה לא אחידה שלא מעידה על שימוש לא תקין שלי כנהג. הסיבה לכך לא נבדקה ולא ידועה לבעל המוסך.

כמו שטענתי אני נוהג על הילוכים 11 שנים רצוף ללא תקלות בגיר ולמזלי לעולם לא הייתה לי שום תקלה טכנית וזאת אחת הסיבות שאני בין כל המיעוטים שאוהבים ידני.

וכמו שכתבתי אני מאד רגיש לרכב שלי ולא הרגשתי שום תופעות קודמות בגיר שיכלו להעיד שהתקלה הולכת לקרות ולגרום לאיבוד שליטה ברכב.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

פורסם

שמח לשמוע על העידכון, כמוסר השכל מהסיפור שלך ושלי, מאוד מעצבן לגלות שכל פעם מחדש מאשימים את הנהג עוד לפני הפרוק ובדיקת התקלה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני שם לב שצמפיון נוהגת רבות להשתתף/לשאת במלוא התיקון במקרים רבים ואפורים לטובת הלקוח.

לא תמיד חלק אבל כן הרבה פעמים.

בפורום אנחנו נתקלים לעיתים בנפנוף לקוחות במותגי רכב אחרים.

פורסם

לפני שלושה שבועות קרה לי דבר דומה עם פולו בת שנתיים. באמצע הנסיעה פתאום לא ניתן היה להחליף הילוכים, כאשר רגע לפני המצמד התנהג תקין.

במוסך המרכזי אמרו שהלך המצמד וכן המזלג. היו מוכנים לשאת רק בעלות המזלג, מיסב לחץ והעבודה, ואני נאלצתי לשאת בעלות המצמד והדיסק. אין לי מושג מה קרה למצמד עצמו - לא ראיתי אותו.

גם אני נוהג שנים ברכב ידני, מרבית הנסיעה שלי בכביש מהיר ללא פקקים, וכבר מכרתי מכוניות עם 200,000 ק"מ עם מצמד מקורי...

אז אולי יש תקלה במצמדי VAG בשנתיים האחרונות. באינטרנט מצאתי רק עוד אחד שזה קרה לו.

בברכה, __יהבי:

פורסם

אני מופתע קצת . בדרך כלל צ'מפיון מחליפים קלאצים בסיטונות עליהם אם זה בתקופת האחריות.

אולי חולשת המצמד ב dsg7 הגיעה גם לידני ?

פורסם

היא לא.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...