Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונת כביסה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יובק - מנסיון עם בוש (פתח עליון) - תפסיק לדחוס. נדמה לי שכבר הזכרת זאת לפני עמוד או שניים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יובק - מנסיון עם בוש (פתח עליון) - תפסיק לדחוס.

I can't help it...

הקריסטל שלי (פתח קדמי) נזרקה אחרי איזה 12 שנות שרות (רובן תחת הדחיסה שלי) ועם ציר מקורי. בבוש, 7 ק"ג יש יותר מקום אז אני קצת פחות צריך לדחוס.

:turn-l:
פורסם

לפי המחיר אני משער שהיא לא גרמנית?

לא לוותר על הרחבת אחריות. (כל השאר מה שיציע לך הטכנאי,תדחה בנימוס)

כמובן תתחדש.

פורסם

לא ציינתי את המחיר :)

ציינתי את הסל"ד

היא עלתה לי 3200 ש"ח + 150 ש"ח הובלה

מהיבואן BSH, תוצרת גרמניה

פורסם

לא צריך לציין מחיר -אני בקיא במחירון.

מחיר מעולה ל 1400 סל"ד. אני שילמתי מחיר זהה ל 1000 סל"ד.

תיהנו מהמכונה.

פורסם

אחלה מכונה, אני רכשתי לפני כמעט שנה וחצי את הדגם המקביל של סימנס WM14W460IL, שעדיין נמכרת, עלתה לי 3,400 כולל משלוחה. עד עתה מרוצה מאוד.

פורסם
לא צריך לציין מחיר -אני בקיא במחירון.

מחיר מעולה ל 1400 סל"ד. אני שילמתי מחיר זהה ל 1000 סל"ד.

תיהנו מהמכונה.

אני רק שאלה-אתם משתמשים בסל"ד כל כך גבוה? לא הורס את הכביסה? מה היתרון פחות זמן יבוש?אנחנו משתמשים בד"כ ב400 ולעיתים 800 סל"ד למרות שיש במכונה עד 1200

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

פורסם

ניסיוני - אם לא מדובר בכביסה עדינה במיוחד - שום בעיה בסחיטה ב-1000 סל"ד + יבוש במייבש.

יש לי סטים של בגדי ספורט שמקבלים טיפול כזה 1-2 פעמים בשבוע משך מספר שנים (כלומר שרדו 100-300 כביסות) ומצבם טוב מאד. גם הבגדים המשמשים אותי ביום יום עוברים טיפול דומה, אם כי בתדירות יותר נמוכה, ואורך החיים שלהם גדול. ואני, וגם בני משפחתי לובשים בגדים ממש לא יקרים.

חבלי הכביסה שלי נמצאים במיקום מאוד לא נוח, ולפיכך 99% מהייבוש נעשה במיבש. כמובן שסחיטה טובה מקצרת את זמן הייבוש. עם זאת, צריך לשים לב לא להעמיס את המכונה יותר מדי - במכונות ישנות זה עלול לגרום סחיטה לא מאוזנת עם פגיעה בצירים, החדישות שוקלות את הכביסה ובודקות את האיזון ופשוט לא סוחטות אם יש עודף משקל או שהוא מרוכז בצד אחד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני רק שאלה-אתם משתמשים בסל"ד כל כך גבוה? לא הורס את הכביסה? מה היתרון פחות זמן יבוש?אנחנו משתמשים בד"כ ב400 ולעיתים 800 סל"ד למרות שיש במכונה עד 1200

אין צורך לסחוט במהירות גובהה -מקסימום ב 800 סל"ד, עדיף אפילו פחות. (במכונות חדישות זה יעיל)

למעשה כל פעולת הסחיטה מקצרת את אורך חיי הבד. (ואת המכונה על הדרך)

אתן כמה טיפים שכתבתי בעבר (יותר מתומצת) בפורום דיטיילינג. (ש"אומרים שהיה שם שמח לפני...")

זה מתאים לכל סוגי הבדים. (בגדים סבירים, לא סמרטוטים בשקל)

* להשתמש בסחיטה עדינה עד כמה שאפשר. (לפי סוג הבד)

* טמפרטורה גבוהה אחראית מרכזית לשחיקת הבדים. (לנסות להשתמש בטמפרטורות נמוכות,לפי סוג הבגדים -כמובן שבגדי עבודה נכבס בטמפרטורה מתאימה)

* להפוך בגדים (לרוב מכנסיים) על מנת לשחוק את החלק הפנימי, לא החיצוני. (יודע, זה לא הכי כיף בחיים -גם אני לא תמיד טורח לעשות את זה)

* להמעיט בכמויות מרככים - הם אומנם נותנים ריח נעים, אבל שותפים להתבלות הבגדים.

* מיון נכון של בגדים ישמור על איכות הצבעים.

* מייבש כביסה גורם לשחיקה מהירה, גם אם היא לא נראית. (יוצאים מהכלל,מגבות, בגלל הרכב הכותנה)

* לנער את הבגד לפני תליה גם "מרענן" את הסיבים וגם מקל על הגיהוץ. (אין צורך לעשות את זה לתחתונים)

* לתלות בצל, לעולם לא בשמש ישירה. אין אויב גרוע משמש ישירה. (אם זה לא טוב לעור שלנו, למה שזה יהיה טוב לבדים)

* לגהץ בטמפרטורה מתאימה. (ג'ינס מצריך טמפרטורה שונה מאריג)

בעצם כל פעולת כביסה שוחקת עוד כמה סיבים ומקצרת את חיי הבד. נגד זה אין הרבה מה לעשות. ( כי אתם לא רוצים להריח כמו בואש מפוספס,אני משער)

פורסם (נערך)
אין צורך לסחוט במהירות גובהה -מקסימום ב 800 סל"ד, עדיף אפילו פחות. (במכונות חדישות זה יעיל) למעשה כל פעולת הסחיטה מקצרת את אורך חיי הבד. (ואת המכונה על הדרך)

אין עוררין על הקביעה הכללית שלך.

יש לי הסתייגות מכך שאתה לא מתייחס למידת היובש שסחיטה מהירה מבטיחה - אין צורך לסחוט במהירות גבוהה אינה קביעה מדעית, וזאת בלשון המעטה.

סחיטה במכונת כביסה מודרנית - בניגוד לשיטה שהייתה מקובלת לפני 60 שנה של שימוש במעגילה - מבוססת על הכוח הצנטרפוגלי המאלץ את המים לצאת מהבגדים. הכוח הצנטרפוגלי תלוי במהירות הסיבוב בחזקת 2 כלומר העלאת מהירות הסיבוב ב-10% (1.1) מגדילה את כוח הסחיטה ב-21% (1.1כפול1.1).

עכשיו בוא נתייחס למספר הקסם שציין ספריאל - 800 סל"ד מול מכונה מתקדמת של 1400 סל"ד. 1400 חלקי 800 נותנים 1.75 ובחזקת 2 מתקבל ערך של 3.06, כלומר סחיטה ב-1400 מייצרת כוח הפרדה (של המים מהכבסים) שלמעלה מפי 3 לעומת סחיטה ב-800 סל"ד.

הדוגמה שנתן מישהו שהשווה בין עומס על מנוע שריפה למהירות הסחיטה לא מדויקת כי במכונת כביסה מהירות הסיבוב משנה בגדול את המשרעת (אמפליטודה) של התנודה ולא בטוח שסחיטה מהירה תגדיל אותה. זה תלוי בתדר העצמי של מערכת התוף הסובב ובקשיחות הבולמים ולא רק בכוח המעורר (הכוח הצנטרפוגלי שאומנם צומח לפי חזקה שנייה של מהירות הסיבוב).

אם זה טוב או רע תלוי בצורכי המשתמש, אבל אני מסכים שנגרם בלאי מואץ לכבסים.

ולתוהים, המכונות שלי הן של 1000 סל"ד ואני משתמש ב-800 בלבד. זה מספיק לטעמה של אשתי.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

עכשיו בוא נתייחס למספר הקסם שציין ספריאל - 800 סל"ד מול מכונה מתקדמת של 1400 סל"ד. 1400 חלקי 800 נותנים 1.75 ובחזקת 2 מתקבל ערך של 3.06, כלומר סחיטה ב-1400 מייצרת כוח הפרדה (של המים מהכבסים) שלמעלה מפי 3 לעומת סחיטה ב-800 סל"ד.

סוף סוף הסבר מניח את הדעת וחבל שבת הזוג שלי לא קוראת בפורום...:oops:

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

החישוב טוב ויפה, אבל זה לא אומר ש"פונקציית הייבוש" (לצורך העניין, כמות הנוזל המסולקת מהבד) פרופורציונלית לכח הרדיאלי.

כלומר, אם נגדיל פי 2 את הכח, זה לא אומר ש"הכביסה תתיבש פי 2".

עריכה אחרונה על ידי innvision

• תוכן חדש...