Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמיתות קילומטראז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מלבד ספר טיפולים מעודכן, איך אפשר לסמוך ולדעת את אמיתות הקלימוטראז על רכב מסוים? אם אין ספר האם יש דרך כשלהי שאני יכול לבדוק את הרכב שאני עומד תרכוש? בעקרון הרכב שאני מחפש היא שנת 2011 אבל מכיוון שלא מצאתי במצב טוב חיפשתי 2010 ומצאתי קילומטר נמוך אני רק מפחד מאמיתות הקילומטר (78). אגב מה עדיף נניח ומדובר באותו רכב-- שנת 2011 עם נניח 105 אלף קמ? או רכב 2010 עם קילומטר נמוך יותר?

פורסם

מד הקילומטרים נרשם בכל מבחן שנתי - אבל אין שום בעיה לדווח על מס' נמוך אחרי מס' גבוה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ואם מתעורר חשד - האם ניתן לבדוק מה דווח בשנים עברו ?

אני הייתי מצפה שהמערכת תחסום דיווח שקרי כי ק"מ יכול רק לעלות ולא לרדת . לא מסובך למימוש

פורסם

המערכת לא חוסמת דיווח ק"מ נמוך יותר ממה שדווח קודם מכיוון שיש מקרים של החלפת לוח שעונים ולא תמיד ניתן לשחזר את מה שהיה.

פורסם

לא הבנתי - אם מרגע שהרכב עולה על הכביש הנהג מדווח כחוק - איך אפשר ללכת אחורה ? גם אם מתקלקל לוח השעונים אין רוורס בזמן

גם הגיל שלנו הולך בכוון אחד בלבד ...

פורסם

כשלרכב היה 200.000 ק"מ, התקלקל לוח שעונים. קנית אחד משומש מרכב עם 100.000 והרכבת. עכשיו אצלך מופיע 100.000 - בחלק מהמכוניות נתון ק"מ נשמר רק בלוח שעונים.

הגעת לטסט, רשמו 100.000 אחרי שבשנה שעברה היה 180.000.

אין פה שום עבירה למייטב הבנתי, כל עוד אתה מתאר את הסיפור לקונה ומסביר שהרכב עבר בפועל 200.000

עבירה היא רק כשאתה מנסה להציג את הרכב לקונה כרכב עם 100.000 ק"מ תוך הסתרת מידע על החלפת לוח שעונים.

פורסם
נשמע כמו פירצה שקוראת לגנב

אולי אבל לכל מטבע שני צדדים.

כרגע רישום ק"מ בטסט הוא רק לצורך מעקב.

לא לצורך אכיפת זיופים.

טכנית אין בעיה באמת לא לאפשר הזנת מספר נמוך יותר ממספר שקדם לו, אבל זה (לדוגמא, בנוסף לדוגמא קודמת שנתתי) יקשה על בעל סוזוקי סוויפט או פורד אסקורט ישנה עם מד ק"מ בעל 5 ספרות לעבור טסט, אם בדיוק "השלים סיבוב".

כך שאולי זו תהיה "אובר רגולציה".

מה שכן, אני חושב שאפשר היה להדפיס על גבי רישיון רכב רישום ק"מ נניח 5 שנים אחורה, לא רק שנה אחורה כמו שנעשה היום.

זה היה נותן עוד מידע לקונה, כרגע את המידע הזה אפשר לקבל רק במשרד הרישוי בנוכחות בעל הרכב.

פורסם

בקיצור אין באמת אף דרך לראות אם אכן רכב עבר את הקילומטר המוצהר..? מלבד ספר טיפולים במוסך מורשה לא?

פורסם

רישום ק"מ בטסט התחיל בשנת 2010.

אם בעל הרכב שאתה מעוניין לרכוש יסכים להטריח את עצמו למשרד רישוי, אפשר להוציא רישום ק"מ החל משנת 2010.

אם יש התקדמות עקבית הגיונית בכל שנה, זו הוחכה אמינה.

יש אנשים ששומרים רישיונות רכב ישנים, גם זו הוכהח אמינה.

• תוכן חדש...