Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ראיתי בידוד קול באיביי בעובי 6 MM במחיר של 35 פאונד כולל משלוח.

http://www.ebay.co.uk/itm/18-SHEETS-23sq-ft-Car-Vehicle-Sound-Deadening-Insulation-Proofing-Pads-Absorber-/281890389455?hash=item41a1f9fdcf:g:ixkAAOSwYaFWeG6V

מה אתם אומרים זה כדאי?

בעיקר לתא המטען

Kill the ROAD and not YOURSELF

לכולם שמי שגיא תמיד שמח לעזור :)

כרגע סיוויק 05'

פורסם

אני קניתי בידוד זהה...

גם כן, 6 ממ. בדלתןת הוא עבה מידי. מקסימום רצפה של רכב או מכסה מנוע. הוא יהיה יותר יעיל עם שילוב של חוברים בוטילים, שהם מורידים רזוננס של פח, והוא בולם חדירת רעש.

ברצפת רכב קיבלתי לא הרבה תמורה מבחינת רעש, קיבלתי יותר באס סאב וזה הייה נחמד.

ד"א, בזמנו משמכר באי ביי את זה, הייה מוכר ישראלי מלוד לדעתי.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם
אני קניתי בידוד זהה...

גם כן, 6 ממ. בדלתןת הוא עבה מידי. מקסימום רצפה של רכב או מכסה מנוע. הוא יהיה יותר יעיל עם שילוב של חוברים בוטילים, שהם מורידים רזוננס של פח, והוא בולם חדירת רעש.

ברצפת רכב קיבלתי לא הרבה תמורה מבחינת רעש, קיבלתי יותר באס סאב וזה הייה נחמד.

ד"א, בזמנו משמכר באי ביי את זה, הייה מוכר ישראלי מלוד לדעתי.

זהו אני לא מחפש לדלתות אני רוצה רק לתא המטען

מה כן יכול לעזור לי מבחינת רעש אתה יודע חוץ מיריעות בוטיל מה להוסיף עליהן?

איזה חומר?

אם החומר הזה יעשה קצת שיפור אז אזמין אותו העלות לא גבוהה במיוחד...

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

כרגע סיוויק 05'

פורסם

קניתי את החומר הנ"ל לרכב הקודם,בידוד לכל הרכב כולל בידוד עם יריעות בוטיל + החומר הנ"ל והוא לא תרם יותר מידי אם בכלל.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אז מה כדאי לרכוש אריק?

לא משהו יקר מידי כן .

קניתי כבר בוטיל של stp מרומן אתמול ואני מתכוון ליישם אותו ברגע שיגיע הרולר מאיביי...

כרגע סיוויק 05'

פורסם

STP חומר מצויין. בידדתי איתו 2 רכבים.

איזה דגמים ? SILVER? GOLD או AERO?

נראה לי גם SROOL הבאי חומרי בידוד של SKY, תשאל אותו.

אריק, אני הרגשתי שיפור בתחום הבאס רק ע"י הוספה של אותם ספוגים על רצפת הרכב. גם תוספת בידוד על הגג הייה מורגש..

לא יכול להגיד שהכל נתן שיפור ענק, אבל כל אחד טרם קצת ועוד קצת.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם
אז מה כדאי לרכוש אריק?

לא משהו יקר מידי כן .

קניתי כבר בוטיל של stp מרומן אתמול ואני מתכוון ליישם אותו ברגע שיגיע הרולר מאיביי...

מה אתה רוצה להשיג?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

קניתי מרומן את האירו של stp מחכה לרולר שיגיע...

מה שאני רוצה בגלל שלהונדה יש פח דק יחסית אני רוצה פחות רעשי כביש... היות ואני נוסע המון אבל המון

כרגע סיוויק 05'

פורסם

בוטיל לא יעיל בהשתקת רעשי כביש. אתה יכול לשים חתיכות במקומות לביטול רזוננס אבל כדי להשתיק את הרכב אתה צריך sound barrier, משמע ספוג ccf ויריעות mass load vinyl.

שמים חתיכות בוטיל בתפזורת לא כיסוי מלא, עליו שמים ccf ועליו את הvinyl.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

יש לי גם ניסיון עם הספוג הזה שמוצג באיביי - סה"כ הוא הרבה פחות דחוס מחומרים ייעודיים וזה ספוג ניאופרן.

אבל כמו כל ספוג הוא עושה את העבודה כבולע רעשים ומפזר רעשים - ספוג הוא לא חסם רעש יעיל במיוחד גם כן.

צריך להבדיל בין מטרת שימוש החומר לסוג החומר -

ביטול רזוננס וחסימת רעשים - שניהם מושגים בעצם ע"י הוספת מסה לפח הרכב והצמדות אליו.

בוטיל הוא חומר בעל מסה גבוהה ולכן כן מהווה חסם רעש יעיל - הבעיה איתו היא שהוא יקר יחסית ובכדי להפוך אותו לחסם רעש באמת יעיל צריך לשים 3-4 שכבות ממנו בכיסוי שטח מלא.

ברגע שאתה עושה את זה אתה מוסיף לרכב ה-מ-ו-ן משקל וגם מוציא הון תועפות בכדי לקבל את התוצאה הזו - לא יעיל, לא חכם, לא שימוש נכון בחומר, החומר הלא נכון באופן חלקי בעצם (כי הוא כן חוסם רעש)

הרבה בוטיל גם כן אומר יותר מסה ואז כוח ההצמדות לאורך זמן בכל שיפוע שהוא לא ישירות על הרצפה - נתון לסימן שאלה.

אז מה הוא כן חסם רעש יעיל?

בואו נבדיל בין חומר סופג רעש שבחלקו חוסם רעשים לבין חסם רעשים מוחלט

חומרים סופגי רעש -

ספוגים וחומרים רכים - CCF, פלציב, כותנה וכך הלאה

כל החומרים מבוססי קצף, ספוג, כותנה - מהווים חסם רעש רק עבור תחום התדר הגבוה יותר של הרעשים - צרימות מנוע, רעשי רוח, גשם וכדומה לא יעברו דרך שכבה עבה מספיק - אבל רעשי באס שמגיעים מהמנוע, מהגלגלים, מהרעידה הנמוכה יותר של גוף הרכב - יצליחו לחדור פנימה, אמנם באופן מופחת אך יצליחו לחדור דרך הבידוד.

בכדי לחסום את הרעשים הללו - כאן נכנס לתפקיד חסם הרעש - תוספת מסה.

החומר העיקרי שאתם מחפשים כאן תהיה יריעת ויניל אותה רצוי להצמיד ישירות לשכבת CCF דקה או עבה וזה בכדי ששכבת הויניל עצמה ביחד עם הCCF גם ישכחו רעידות.

הויניל הוא חומר צפוף ומסיבי ולא מאפשר לגלי קול לעבור דרכו ולכן בולם באופן מאוד יעיל את רעשי הדרך והכביש הנמוכים יותר - הויניל יקר יחסית (ניתן לקנות בגולמט ב170 שקלים בערך למטר רבוע)

הבעיה עם ויניל הוא שקשה מאוד להצמיד אותו למשטחים אנכיים ודרוש דבק מאוד חזק - באתר של SDS תוכלו למצוא סוקשים מיוחדים לויניל ודבק לויניל.

אבל השימוש העיקרי שלו הוא בעיקר לרצפות, חומת אש ותא מטען - מי שממש רוצה לשים בדלתות (לדעתי מיותר) מומלץ לקנות את הסקושים.

סה"כ - מהנסיון שלי, כל בידוד שתוסיפו לרכב, תרוויחו משהו - עד כמה זה באמת עקרוני לכם? זו החלטה שלכם.

ובסופו של דבר - בידוד טרמי - בסה"כ תוספת של שכבת רדיד אלומיניום לשכבת CCF ברוב המקרים - מעוד יעיל למכסי מנוע, גגות ובתי גלגלים קדמיים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אחלה הסבר פירטת לי יותר מאשר יכולתי לבקש הכל הובן עכשיו.

מה שאתה אומר בעצם זה שהחומר כן יעשה אפקט כלשהו אבל לא כמו שילוב ביחד עם ויניל.. מה שמאוד יקר

אני לא מחפש השקטה מלאה

אז מה שזה ייתן אני חושב יספיק לי.

כרגע סיוויק 05'

פורסם

אם לצמצם את זה לפשטות

שימוש ביריעות בוטיל יבטלו את רעשי הרזוננס של פח הרכב עצמו ויבלמו קצת מהרעש.

תוספת של CCF אליהם יספגו בנוסף לכך הרבה מתחום התדר הגבוה של הרעשים וינעימו את השהות ברכב - אנחנו אוהבים באס.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...