Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו הדמוקרטים מנסים לרכוב על זה בשביל שיהיה להם סיכויי לישמור על המושבים בנובמבר, הרי המצב בקנטים ואין להם שוב דבר לבוא איתו לבוחר ביום הבחירות והם הולכים לאבד הרבה מושבים לרפובליקנים.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

נכון, והרפובליקנים שיחקו לידיים שלהם. אבל זה מה שקורה כשבית המשפט העליון הוא פוליטי.

כבר לא פעם ראשונה שבית המשפט העליון בארצות הברית דופק את זכויות האזרח במדינה. זה לא משהו חדש.

סקוט נגד סאנפורד הוביל באופן ישיר למלחמת האזרחים בארצות הברית. באק נגד בל אישר סטרליזציה כפויה של מוגבלים שכלית כדי שלא יוכלו להוליד ילדים וכ״ו…

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

בזמן שעולות עדויות חדשות על הנסיון של טראמפ לגנוב את הבחירות והחלק שלו באירועי ההתקפה על הבית הלבן, בית המשפט העליון, עם רוב שמרני שטראמפ סידר, מחזיר את זכויות הנשים עשרות שנים אחורה.

מורשת לתפארת.

צריך לזכור איך השיטה החוקתית האמריקאית עובדת. מה שבית המשפט העליון עשה בזמנו בעניין ההפלות, הוא לקבוע שהפלה היא זכות חוקתית, לפי פרשנות של תקנה 14. חשוב לציין שהתקנה לא עסקה בכלל בעניין של הפלות, אלא של הזכות לבחור. מדובר בפרשנות שלה. בזה הוא הפך להפלה בשליש הראשון, לזכות של האישה.

בית המשפט לא ביטל את הזכות הזו, הוא ביטל את החובה הפדרלית/חוקתית והשאיר לכל מדינה לקבוע לעצמה.

המחלוקת המשפטית פה היא האם מותר לבית המשפט העליון להתערב בשם עיקרון מוסרי והאם הפרשנות שלו של התקנה לא מרחיבה מדי.

עכשיו, הפלה לא רק סוגיה של זכויות נשים. קודם כל, אם תבדוק את הסטטיסטיקה תגלה שגם אצל הנשים, החלוקה היא בערך 50/50 בין התומכות בזכות להפלה למתנגדות. בהמשך, אי אפשר לטעון שהפלה היא כמו הוצאת תוספתן. מדובר בהליך עם משמעות נוספת, חברתית ומוסרית. הרי אין דין הפלה בשבוע 35 כדין הפלה בשבוע 4 ואין דין הפלה בשל מום משמעותי כדין הפלה מסיבות כלכליות.

כאן, לדעתי בתור תומך בזכות להפלה בשליש הראשון, פספסו הליברלים את הוויכוח בענק. הם התדיינו עליו רק מנקודת הזכות של האישה על גופה ולא נגעו בסוגיה בהרחבה. קודם כל, לא דיברו על העובדה שעובר איננו איבר. הוא אדם בהתהוות. דבר שני, וזה העיקר, אין שום דיון על ההקשר הרחב. כמו שביידן אמר בקישור שהובא, הפלה היא עניין ״לא טוב״. הדיון הרחב הוא: איך מגיעים למצב בו רוצים בהפלה וכיצד יש למנוע את זה?

עכשיו, כל עניין המאבק בהפלות הוא חלק ממארג הסכסוך בארה״ב בין ליברלים, שהקצינו למחוזות האנרכיזם, לשמרנים, שהקצינו למחוזות הפונדמנטליזם, כאשר כל צד מנסה להוציא לצד השני את העיניים.

וזה תהליך רע מאוד.

הדבר השני שהוכח כלא רצוי, וזה לקח גם לישראל, זה להשתמש בפרוצדורה משפטית כדי לקבע זכויות שיש עליהן מחלוקת בציבור, במקום להכריע בחקיקה.

• אהבתי 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, falou כתב:

הדיון הרחב הוא: איך מגיעים למצב בו רוצים בהפלה וכיצד יש למנוע את זה?

איך מגיעים למצב הזה זה לא עניינך, לא ענייני, ולא עניינם של מסדות המדינה.

גם לא ההשלכות של ההפלה לטווח ארוך.

הנקודה היא שמי שמעוניינת לעשות הפלה מסיבה כלשהי, צריכה להיות לה האפשרות החוקית והבטוחה לעשות את זה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
Just now, vadim6385 כתב:

איך מגיעים למצב הזה זה לא עניינך, לא ענייני, ולא עניינם של מסדות המדינה.

זו דעה. לך יש דעתך, לי יש את דעתי, ובשביל זה יש פוליטיקה.

אבל אני אשאל אותך ככה, אתה קורא מחר בעיתון שאישה בהריון נדקרה בביטנה ונרצחה והעובר מת, התגובה שלך, גם הרגשית, זהה למקרה של רצח של אישה שלא הייתה בהריון?

אתה מסכים שאישה בשבוע ה-38 תעשה הפלה?

אתה מסכים שאישה תעשה הפלה גם עם בעלה, אב התינוק, מתנגד?

כל אילו הם נון-אישיו, לדעתך?

• אהבתי 6

פורסם
לפני 5 דקות, falou כתב:

אבל אני אשאל אותך ככה, אתה קורא מחר בעיתון שאישה בהריון נדקרה בביטנה ונרצחה והעובר מת, התגובה שלך, גם הרגשית, זהה למקרה של רצח של אישה שלא הייתה בהריון?

אתה עוד לא אדיש לחדשות?

לא משפיע עלי בכלל, בטח לא אם היא הייתה בהריון או לא. או אם זאת אישה או גבר או ילד.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

איך זה קשור לעניין?!

טוב שלא שאלת באיזה סכין מדובר...

• מצחיק 1

פורסם

בגלל זה שמים גבול לשלב ההריון בו מותר להפסיקו - בדרך כלל סביב נשבוע ה-24, שהוא הגבול המקובל בו ניתן ליילד יילוד שיחיה.

בפסק הדין הזה יש בעייתיות נוספת, כי האיסור על הפלות באותן מדינות גורף, וכולל מצבים של סיכון לחיי האישה, מומים של העובר, או הרחינות כתוצאה מאונס או גילוי עריות.

כנספח לבעיית הפסקות ההריון קיים גם עניין מניעת גישה לאמצעי מניעה, למעשה ניסיון לשלוט בחיי המין של בני אדם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שאלת על התגובה של וואדים, עניתי על שלי. התגובה שלי זהה, כי אני לגמרי אדיש לזה.

לא מרגש אותי, לא אם היא בהריון, לא אם היא לא, אם היא זה הוא או אם היא זה ילד. או אם היא להטבית במועדון באוסלו.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

כנספח לבעיית הפסקות ההריון קיים גם עניין מניעת גישה לאמצעי מניעה, למעשה ניסיון לשלוט בחיי המין של בני אדם.

כן. כמו החוק שקובע מהי ״הסכמה״ לקיום יחסי מין, מאיזה גיל ופערי גיל יש הסכמה ועוד.

לפני 2 דקות, David32 כתב:

שאלת על התגובה של וואדים, עניתי על שלי. התגובה שלי זהה, כי אני לגמרי אדיש לזה.

לא מרגש אותי, לא אם היא בהריון, לא אם היא לא, אם היא זה הוא או אם היא זה ילד. או אם היא להטבית במועדון באוסלו.

אבל הדיון הוא לא עליך או על וואדים.

פורסם
לפני 35 דקות, falou כתב:

אם האשה מתה ככה או ככה אז מבחינתי זהה.

אם האשה בשתי המצבים שרדה ובאחד מהם התינוק מת אז יהיה לי יותר עצוב עליה כי בנוסף לכאב פיזי יש לה אובדן נוסף להתמודד איתו שנכפה עליה.

לפני 35 דקות, falou כתב:

זה לא בדיוק הפלה,לידה והריגה של העובר.

יש להפלות לוחות זמנים, אי אפשר להפיל בחודש שמיני.

לפני 35 דקות, falou כתב:

למה זו ההחלטה של האב מה האם עושה עם גופה?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 29 דקות, falou כתב:

אם אני אדע שהיא בדיוק הייתה בדרך לקליניקה לעשות הפלה, כנראה שכן.

לפני 39 דקות, falou כתב:

שאלה דמגוגית, מישהו אמר שהוא בעד דבר כזה?

לפני 40 דקות, falou כתב:

כן, בהחלט.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 14 דקות, flytomars כתב:

שאלה דמגוגית, מישהו אמר שהוא בעד דבר כזה?

בת הזוג שלי, אתמול.

הנקודה שלי היא שהפלה הוא סוגייה מהותית מוסרית עם הרבה פרטים, ולא עניינה הפרטי של האישה שהיא בהריון.

לפני 14 דקות, flytomars כתב:

אם אני אדע שהיא בדיוק הייתה בדרך לקליניקה לעשות הפלה, כנראה שכן.

אוקי, אז אפשר להגיד שיש כאלו שמייחסים להריון/עובר חשיבות מהותית. יענו, הריון הוא לא מצב רפואי גרידא, הוא מצב אנושי מהותי, שכולל אישה ותינוק שבדרך. מי שמכחיש את זה, משקר.

פורסם
לפני 2 דקות, falou כתב:

הנקודה שלי היא שהפלה הוא סוגייה מהותית מוסרית עם הרבה פרטים, ולא עניינה הפרטי של האישה שהיא בהריון.

אבל הטענה שלך היא בדיוק הבעיה.

העולם היה יותר פשוט בהקשר הזה אם היינו נותנים לזה להיות עניינה הפרטי של האישה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

גם אם היינו נותנים לבעלה לקבוע זה היה פשוט.

פשטות זה לא עיקרון מנחה.

• תוכן חדש...