Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הבסיס זה חוסר הסכמות לגבי ה"תקציב", המיסים והגדלת הגירעון.

אם להאמין לטראמפ, אילון התעצבן אחרי שגילה כי ממשל טראמפ יוביל לפגיעה כספית ביצרני רכבים חשמליים, כלומר גם בטסלה:

Screenshot_20250606-100112_Samsung Internet.jpg

סביר להניח שאילון יהפוך ליקיר התקשורת בקרוב.

אגב, מניית טסלה תהיה אחלה השקעה אחרי הירידות הנוכחיות. לדעתי זה רק עניין של זמן עד שהיא תעלה חזרה ב-15-20%.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 4 שעות, garicho כתב:

מה קרה בין טראמפ למאסק? מה פתאום ריב הצ׳ילבות הזה? יותר מידי אגו?

כן, שני נרקיסיסטים מוחליטים שחושבים שהם לא יכולים לטעות ושהם מתנת אלהים לאנושות.
זה היה בלתי נמנע, ובפורומים האמריקאים שאני נמצא בהם נתנו להם 3 חודשים של עבודה משותפת לפני ההתפוצצות. בפועל זה לקח 4-5 חודשים.
מאסק ידע על הכוונה לבטל את התמריצים לרכב חשמלי ואמר שהוא תומך בזה כבר ביולי 2024, ומפורשות שזה יעזור לטסלה, אז זו לא היתה הפתעה, גם לא העובדה שטראמפ מאד אנטי-חשמליות (בלי שהוא יודע בכלל מה זה; טראמפ רוצה עולם כמו זה שהוא התעצב בו בתחילת שנות ה-50, שכמובן בלתי אפשרי משום בחינה).

עכשיו הריב הגיע לממדים כאלה שיש סיכוי לא רע שתישלל אזרחותו של מאסק (הוא עבד כשהיתה לו רק ויזת סטודנט לא מאפשרת את זה, ואח״כ הצהיר הצהרות שקריות שלא הפר את חוקי ארה״ב כהגיש בקשה לגרין קארד ואח״כ אזרחות. לשקר בטפסים נחשב עילה מספקת לשלילת אזרחות וגירוש).
אחרי שטראמפ איים שיבטל את החוזים של מאסק עם הממשלה הפדראלית (ש-SpaceX תלויה בהם), מאסק גם הודיע שיפסיק את החוזים לתמיכה בתחנת החלל ISS, מה שלא יאפשר להמשיך לקיים אותה או להחזיר אותה לכדור הארץ. בתגובה מאסק טען שטראמפ מופיע ב״קבצי אפשטיין״, לכאורה אמירה שטראמפ השתתף באונס קטינות יחד עם אפשטיין (אין לזה ביסוס משום מקור אחר).
הוא גם טען שטראמפ נבחר רק בזכותו (לא אמירה חכמה במיוחד, להגיד שידעת שמועמד הוא פדופיל ועדיין פעלת נמרצות לבחירתו (מאסק היה התורם הגדול ביותר למע׳ הבחירות של טראמפ).
הבקע לא בר-תיקון, ומניות טסלה ירדו ב-15% ושל החברה הראשית של טראמפ ב-8% תוך יום.

לפני 4 שעות, gadik6 כתב:

אגב, מניית טסלה תהיה אחלה השקעה אחרי הירידות הנוכחיות. לדעתי זה רק עניין של זמן עד שהיא תעלה חזרה ב-15-20%.

אני נותן לטסלה שנתיים להיעלם. היא ממוקמת רע מאד בשור הרכב העולמי, עם ירידה במכירות של 15-20% בארה״ב, 50-60% באירופה ואוסטרליה ו-95% בארץ (הירידה במסירות ברבעון הראשון 2025 מול הרבעון הראשון 2024). ולא בגלל שמאסק הפך לתומך בניאו-נאצים -- ברוב העולם פשוט כי יש היצע מצויין של דגמים של הרבה חברות אחרות ולטסלה אין שום דגם יותר קטן מסדאן בסגמנט D. הרוב המכריע של נהגים בעולם נוהגים במכוניות בסגמנט C או קטן יותר.

• מעניין 1
פורסם

טסלה גם היום, אחרי הירידות, נסחרת במכפיל רווח של כ150. אני לא מבין גדול בהשקעות, אני רק יודע שהנתון הזה בפני עצמו (בלי להתחשב בתחזיות האופטימיות) מעיד על מניה מסוכנת. בכל אופן הייתי נזהר מאוד מלהמליץ פה על השקעה או אי השקעה במניה ספציפית.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 53 דקות, פינדר כתב:

טסלה גם היום, אחרי הירידות, נסחרת במכפיל רווח של כ150. אני לא מבין גדול בהשקעות, אני רק יודע שהנתון הזה בפני עצמו (בלי להתחשב בתחזיות האופטימיות) מעיד על מניה מסוכנת. בכל אופן הייתי נזהר מאוד מלהמליץ פה על השקעה או אי השקעה במניה ספציפית.

לא נתתי המלצת השקעה או אי השקעה בשום מניה (-:
מניות זה תמיד הימור כי לטוח קצר-בינוני אין שום קשר בין ביצועי חברה לערך המניות שלה.

אני עוקב אחרי טסלה מאז שהיתה סטארטאפ, חיויתי את דעתי על (חוסר) עתידה.

פורסם (נערך)
בתאריך 6.6.2025 בשעה 15:25, פינדר כתב:

טסלה גם היום, אחרי הירידות, נסחרת במכפיל רווח של כ150. אני לא מבין גדול בהשקעות, אני רק יודע שהנתון הזה בפני עצמו (בלי להתחשב בתחזיות האופטימיות) מעיד על מניה מסוכנת. 

כל השקעה במניות היא מסוכנת, רק שכיום, כשרוב המסחר בנאסדק מתבצע על ידי מכונות, מכפילי רווח איבדו, במידה מסוימת, את הרלוונטיות שלהם ביחס לעבר.

שוק ההון הוא כבר יותר זירה פסיכולוגית מאשר "אנליטית".

בתאריך 6.6.2025 בשעה 14:27, PinkDolphin כתב:

עכשיו הריב הגיע לממדים כאלה שיש סיכוי לא רע שתישלל אזרחותו של מאסק (

אני נותן לטסלה שנתיים להיעלם. היא ממוקמת רע מאד בשור הרכב העולמי, עם ירידה במכירות של 15-20% בארה״ב, 50-60% באירופה ואוסטרליה ו-95% בארץ (הירידה במסירות ברבעון הראשון 2025 מול הרבעון הראשון 2024). 

איך אתם אוהבים תחזיות סוף העולם.

טוב שלא אמרת שטראמפ ישלח את ה-CIA להתנקש במאסק.

הם אכן 2 אנשים בעלי אגו מנופח, אבל המקסימום שיקרה זה שהם לא יהיו יותר "חברים", אחרי שהכל ירגע.

טסלה תיעלם?   הצחקת אותי. טסלה זה לא רק חברת רכבים, זה חברת טכנולוגיה. 

מעבר לעובדה שהם סוג של חלוצים בתחומם, הם ממשיכים לחדש ולהתחדש כל הזמן.

ירידה במכירות?   כן. היעלמות?   ממש לא.

אגב, לפחות לגבי ישראל, הנתונים שלך ממש לא מדויקים.

נכון להיום, יש ירידה של כ-56% במסירות טסלה, ביחס לשנה שעברה. מאוד רחוק מה-95% שציינת, וזה לפני הגעת משלוח גדול של אלפי מכוניות.

אגב, גם BYD וג'ילי ירדו בכ-40% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.

• רעיון טוב! 1

פורסם

מהמעט שאני עוקב, יש ירידה במכירות של רכב חשמלי בכלליות. ספציפית אצל טסלה הבעיה אכן כנראה גדולה יותר, כי מסתבר שיפי הנפש מאירופה לא רוצים להיות מזוהים עם מאסק.

לפני 48 דקות, gadik6 כתב:

כל השקעה במניות היא מסוכנת

נכון. לדעתי עדיף להשקיע בנדלן מניב בטוח, כמו הריביירה שתבנה בעזה ;)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 23 דקות, יבגניפ כתב:

מהמעט שאני עוקב, יש ירידה במכירות של רכב חשמלי בכלליות.

לא באירופה. ברבעון הראשון של 2025 היו 34% יותר מכירות (ביחידות) של חשמליות מאשר ברבעון הראשון של 2024.
באפריל 2025 31% יותר מאשר באפריל 2024 .
ונתח השוק של חשמליות גם עלה, מ-12% ברבעון הראשון 2024 ל-15% ברבעון הראשון 2025.

באוסטרליה הסיפור דומה.

ציטוט

ספציפית אצל טסלה הבעיה אכן כנראה גדולה יותר, כי מסתבר שיפי הנפש מאירופה לא רוצים להיות מזוהים עם מאסק.

לא רק יפה הנפש באירופה.
היצור התעקש להצדיע במועל יד נאצי כשהוא ידע היטב מה זה, רק כי רצה לעצבן אנשים. בטוויטר הוא אקטיבית מעודד אירגוני עליונות לבנה וניאו-נאצים אמריקאים.

למאסק יש רקע משפחתי נאצי. סבא שלו שנולד בארה״ב ועבר לקנדה היה אנטישמי, גזען והראש של סניף קנדי של מפלגה אמריקאית פאשיסטית שדגלה במיטוט הדמוקרטיה והחלפתה בשלטון אוליגרכים. כשקנדה הכריזה מלחמה על גרמניה במלחמת העולם השניה, הסבא נעצר, בחיפוש בביתו התגלתה תעמולה נאצית פרופר (תומכת היטלר), והוא נשפט לכמה חודשי כלא.
אז אחרי המלחמה הוא היגר לדרום אפריקה במפורש כי היה שם אפרטהייד, והנחיל את האמונה בנחיתות גזעית באשתו ובתו (אמא של מאסק).
https://en.wikipedia.org/wiki/Joshua_N._Haldeman
במקרה הזה התפוח לא נפל רחוק מהעץ.

מכיר לא מעט אנשים בארץ שלא שוקלים קניית טסלה בגלל זה.

• מעניין 1
פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

מכפילי רווח איבדו, במידה מסוימת, את הרלוונטיות שלהם ביחס לעבר.

וואו כמה שמעתי את המשפט הזה בשנת 2000…

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
ציטוט

ספציפית אצל טסלה הבעיה אכן כנראה גדולה יותר, כי מסתבר שיפי הנפש מאירופה לא רוצים להיות מזוהים עם מאסק.

מאוד אופייני לביביסטים. אם אתה נגד ביבי, אז אתה 0מול. אם אתה לא רוצה לקנות אצל משתמש בהצדעה הנאצית ותומך נאונאצים אז אתה יפה נפש.  

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אילון לא נאצי והוא לא הצדיע במועל יד.

אפשר להגיד עליו הרבה דברים לא חיוביים שגם כנראה נכונים, אבל הפצת הגזמות מגוחכות נגד כל מי שלא אוהבים זה התנהגות של כרותי אונה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 21 דקות, SlowRide כתב:

לא הצדיע במועל יד

סתם הדגים איפה השמש. וגם ל AFD הוא הגיע בטעות 

• אהבתי 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

FDA זה נאצים כמו שישראל עושה רצח עם בעזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 52 דקות, SlowRide כתב:

אילון לא נאצי והוא לא הצדיע במועל יד.

אפשר להגיד עליו הרבה דברים לא חיוביים שגם כנראה נכונים, אבל הפצת הגזמות מגוחכות נגד כל מי שלא אוהבים זה התנהגות של כרותי אונה.

ועוד אומרים שלביביסטים יש דף מסרים.

הבן אדם אוטיסט. מישהו ראה איך הוא רוקד?   זה פשע יותר חמור מכל הצדעה שלו.

גם זה שהוא אמר "הלב שלי יוצא אליכם" תוך כדי, ממש מתפקד למפלגה הנאצית.

הוא כל כך נאצי שהוא אפילו הגיע לקיבוצי העוטף והסתובב לאחר מכן עם דיסקית חטופים.

פורסם
לפני 48 דקות, SlowRide כתב:

FDA זה נאצים כמו שישראל עושה רצח עם בעזה.

ב-2022 קבע בית המשפט כי המשרד הפדרלי להגנה על החוקה רשאי לסווג את המפלגה כולה כקבוצת ימין קיצוני חשודה ולפקח עליה.

ביורן הוקה, דמות בולטת ב-AFD, כינה את אנדרטת השואה בברלין "אנדרטת בושה" ודרש "מהפך של 180 מעלות" בתרבות הזיכרון של גרמניה. שופט פסק שניתן לתאר אותו כפשיסט על בסיס התבטאויותיו הקיצוניות. אלכסנדר גאולנד, בכיר ב-AFD, תיאר את התקופה הנאצית כ"כתם לכלוך ציפורים קטן באלף שנות היסטוריה גרמנית מוצלחת". הוא גם קבע שגרמנים צריכים להיות "גאים בהישגי החיילים הגרמנים בשתי מלחמות העולם". אליס ויידל, גם הוא בכיר ב-AFD, השתמשה בביטוי "פולחן אשמה" לתיאור תרבות זיכרון השואה של גרמניה. מנהיגי ה-AfD משתמשים לעיתים קרובות בביטואים מהסוג הזה במקום סיסמאות נאציות מפורשות כדי לנרמל דעות קיצוניות כי לגרמניה יש חוקים נוקשים נגד תעמולה נאצית והכחשת שואה.

אז כן, זאת מפלגה נאונאצית אבל במגבלות של החוק הגרמני. 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...