Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש להם עוד כתובת בשם מדינת ישראל ואת זה אתה אוהב לשכוח.

לא מאז ההתנתקות, וככה יבגני רוצה להחיל גם ביו"ש.

או שאולי אתה רוצה שחיילי צה"ל יעברו מבית לבית ויחלקו ג'ריקנים של מים וארגזי אוכל?

אני אפילו לא נכנס לשאלה אם לא ראוי שהמדינה קודם כל תדאג לארגזי אוכל לאזרחים שלה שאין להם כסף לאוכל, לפני שהיא מחלקת אוכל על חשבוננו, לאזרחי מדינה אחרת, קל וחומר מדינת אויב.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

אנחנו סגרנו את הרצועה. אנחנו מחליטים כמה חשמל, מים, דלק וכסף יכנסו פנימה. אנחנו מחליטים מי יצא ומי יכנס. אנחנו מחליטים איפה הם יכולים לדוג ובאיזה מרחק מהחוף.

אומנם יצאנו פיזית מהרצועה, אבל ממש לא "התנתקנו מהם".

להפך שני הצדדים רק פיתחו יותר תלות אחד בשני.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

אנחנו סגרנו את הרצועה מהצד גבול שלנו, כלומר מצפון וממזרח לרצועה, הרצועה פתוחה מדרום כתלות ביחסים שלהם עם מצרים.

אנחנו שולטים בכמה חשמל, מים, דלק וכסף ייכנסו פנימה מאצלנו, אנחנו מחליטים מי יצא ומי יכנס לישראל, דרך מעברי הגבול שלנו.

בכל הנוגע לים זה סיפור אחר לחלוטין.

איזה תלות יש לנו בעזה? אם מחר ישראל נעלמת מהמפה באורח פלא ומפסיקה להתקיים, ביחד עם כל התושבים בישראל, בלי לשנות שום דבר אחר על המפה - לעזה אין בכלל חשמל, וכפי שאמר פעם מישהו - הם אשכרה יצטרכו לשתות את המים של עזה מהים התיכון. הם באופן מילולי יחזרו בערך 100 שנה אחורה במקרה הטוב.

אם מחר עזה נעלמת מהמפה באותו אורח, בלי לשנות שום דבר אחר על המפה, חוץ מזה שאתה לא תשמע יותר צבע אדום, והוצאות הביטחון יירדו ויהיה לך פחות מילואים, אתה לא תרגיש שום הבדל.

מה אתה מציע? לתת להם חשמל בלי הגבלה? חופשי חודשי? על חשבון מי? מים ודלק לחבר אותם לצינורות של מקורות וצינור לאספקת דלק?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תשים את ה-fan fiction שלך בצד לרגע.

עזה לא הולכת לשום מקום. המצב ברצועה רק ילך ויחמיר עד שהוא יגיע לנקודת היתוך.

מבחינתי שיתנו להם חשמל, מים, אוכל ודלק חופשי.

ימצאו לזה מימון בינלאומי, אל דאגה.

פורסם
ומה אתה מציע? או הנציג הציבורי הכי קרוב לדעותיך?
אני מציע לתת להם התראה של 12-18 חודש לניתוק תשתיות, לקבוע גבול קשיח ושיתמודדו עם ההשלכות.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כאילו אתה באמת חושב שמדינת ישראל מתקיימת בוואקום?

גם לפרוץ את הגבול לישראל זה "להתמודד עם ההשלכות".

קח לדוגמא תחום קרוב לליבך עובדים זרים.

לא נותנים להם לעבוד ושולחים אותם להתמודד עם ההשלכות.

אז הם הולכים ושודדים קשישים ברחובות.

התמודדות, לא? לא היה לו כסף ועכשיו יש לו כסף.

תזרוק את הסודני לכלא ותביא לו 3 ארוחות חמות ביום עד השחרור.

התמודד, לא?

לא היה לו אוכל ועכשיו יש לו אוכל.

לדעתי קיבל אחלה שדרוג על חשבון משלם המיסים.

אז תנתק את עזה/גדה מכל דבר אפשרי.

נו מה? 4.5 מיליון בני אדם יתנדפו באוויר?

במקום 4.5 מיליון שיש להם חיים "בסדר" תקבל 4.5 מיליון איש שאין להם מה להפסיד.

פורסם
תשים את ה-fan fiction שלך בצד לרגע.

עזה לא הולכת לשום מקום. המצב ברצועה רק ילך ויחמיר עד שהוא יגיע לנקודת היתוך.

מבחינתי שיתנו להם חשמל, מים, אוכל ודלק חופשי.

ימצאו לזה מימון בינלאומי, אל דאגה.

חבר יקר, לחשמל שהם מקבלים היום בקושי יש מימון (כלומר החשמל שהם מקבלים היום, זה כל החשמל שמישהו מוכן לשלם עליו), אפילו מצאו נדבן חדש שיממן הקמת קו וישלם על החשמל.

מה יקרה כשהרש"פ יסרבו לשלם על החשמל של החמאסניקים?

וכשלקטארים יימאס להיות הבנק הפרטי של העזתים?

אתה מוכן לשלם נניח 11 שקל לליטר בנזין כי אתה מסבסד דלק לעזתים? שאני אזכיר שאולי אתה מקבל חלק ממנו בתוך רקטה?

אתה מוכן לשלם נניח 15 שקל לקילו מלפפונים? על הרבה פחות מזה קראו לפתוח מכסי ייבוא

חוץ מזה שבאופן פרדוקסלי דווקא אוכל לא חסר ברצועה, למעשה חלק מהפירות וירקות בארץ זה ייבוא מעזה, אתה רוצה אולי שאנחנו נקנה מהם במחיר מלא עגבניה ואז ניתן להם את אותה עגבניה בחינם? לא עדיף כבר להעביר להם ישירות כסף?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה כבר המצב נכון להיום. הכסף הקטארי נכנס לעזה כתחליף לכסף שהרשות הפלשתינית הפסיקה להעביר לחמאס. כל ההסלמה של השנה האחרונה היא תוצאה ישירה מהחלטת אבו מאזן להפסיק את העברת הכספים לחמאס (ככה הוא מרוויח פעמיים, גם מפעיל לחץ על חמאס וגם גורם לחמאס להפעיל לחץ על ישראל).

פורסם

לכל הגיבורים שרוצים להתנתק מעזה:

בואו ניישר קו ונראה ונראה שאנחנו מסכימים על העובדות.

נכון להיום שולט בעזה שלטון שלא מכיר במדינת ישראל ושואף לשחרר את כולה מהציונים הרשעים. לפחות באופן רשמי.

ישראל היום מטילה סגר יבשתי וימי על עזה. זה נועד למנוע הכנסה של חומרים שעלולים לשמש ליצור טילים, תחמושת וכו. גם הגבול של עזה עם מצרים מנוהל בתיאום עם ישראל.

כנגד זה, כדי שלא ימותו ברעב, ישראל מאפשרת מעבר סחורות, בצורה מפוקחת ומספקת חשמל ומים במשורה. לרוב לתושבי עזה יש מים וחשמל, כמה שעות ביום.

עכשיו, מי שמציע התנתקות מוחלטת, דהיינו הפסקת מעבר סחורות, חשמל וכו, חייב להבין שזה מגיע יחד עם הסרת הסגר הימי וכנראה גם המצרי.

אלא אם כן מישהו מתכנן להרעיב למוות את התושבים שם. וזה אומר שחמאס יוכל להכניס נשק וטילים בלי פיקוח.

מוכנים לזה?

Sent from my SM-A730F using Tapatalk

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
זה כבר המצב נכון להיום. הכסף הקטארי נכנס לעזה כתחליף לכסף שהרשות הפלשתינית הפסיקה להעביר לחמאס. כל ההסלמה של השנה האחרונה היא תוצאה ישירה מהחלטת אבו מאזן להפסיק את העברת הכספים לחמאס (ככה הוא מרוויח פעמיים, גם מפעיל לחץ על חמאס וגם גורם לחמאס להפעיל לחץ על ישראל).

לקחתי צעד אחד קדימה, הנחתי כבר שהרשפ מוכנה לשלם שוב, ושגם הקטארים במקביל מוכנים לשלם, ושאלתי לכמה זמן זה יחזיק.

לכל הגיבורים שרוצים להתנתק מעזה:

בואו ניישר קו ונראה ונראה שאנחנו מסכימים על העובדות.

נכון להיום שולט בעזה שלטון שלא מכיר במדינת ישראל ושואף לשחרר את כולה מהציונים הרשעים. לפחות באופן רשמי.

ישראל היום מטילה סגר יבשתי וימי על עזה. זה נועד למנוע הכנסה של חומרים שעלולים לשמש ליצור טילים, תחמושת וכו. גם הגבול של עזה עם מצרים מנוהל בתיאום עם ישראל.

כנגד זה, כדי שלא ימותו ברעב, ישראל מאפשרת מעבר סחורות, בצורה מפוקחת ומספקת חשמל ומים במשורה. לרוב לתושבי עזה יש מים וחשמל, כמה שעות ביום.

עכשיו, מי שמציע התנתקות מוחלטת, דהיינו הפסקת מעבר סחורות, חשמל וכו, חייב להבין שזה מגיע יחד עם הסרת הסגר הימי וכנראה גם המצרי.

אלא אם כן מישהו מתכנן להרעיב למוות את התושבים שם. וזה אומר שחמאס יוכל להכניס נשק וטילים בלי פיקוח.

מוכנים לזה?

Sent from my SM-A730F using Tapatalk

הייתי מקבל את זה אם היינו מדברים רק על אוכל או רק על מים.

מה הסיבה שהם צריכים חשמל מאיתנו? הרי דלק הם מקבלים, שימשיכו לקבל דלק וייצרו חשמל בעצמם.

יותר מזה, חשמל סולארי אפשר לייצר? למה שלא ייצרו?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לקחתי צעד אחד קדימה, הנחתי כבר שהרשפ מוכנה לשלם שוב, ושגם הקטארים במקביל מוכנים לשלם, ושאלתי לכמה זמן זה יחזיק.

זה אמור להחזיק די הרבה זמן. לרשות הפלשתינית לבדה כבר היום יש מספיק כסף כדי לשלם על החשמל ברצועת עזה. היא פשוט לא רוצה לשלם.

מה הסיבה שהם צריכים חשמל מאיתנו? הרי דלק הם מקבלים, שימשיכו לקבל דלק וייצרו חשמל בעצמם.

יותר מזה, חשמל סולארי אפשר לייצר? למה שלא ייצרו?

תחנת הכח שלהם לא מסוגלת לעמוד בביקוש וחשמל סולארי לא באמת יכול להחליף תחנת כח.

שיפור החיים של אזרחי עזה הוא אינטרס פלשתיני אבל הוא גם אינטרס ישראלי. למי שחי בחרא לא אכפת כבר למות.

פורסם

שיא הפיגועים היה בתקופת הרווחה הכי גדולה בשטחים, לפני 2000. הטענה שאם יהיה להם טוב הם לא יוציאו פיגועים לא שווה את המקום אצל עמוס השרת בפאוץ' שק"ם כשהוא יוצא לסיור.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

סוציואקונומית הם היו במצב הכי טוב EVER. שיא הפריחה של השקעות בינלאומיות, שת"פים וכניסה חופשית של ישראלים שבזבזו כספים בשטחים. ג'נין בכלל הייתה אימפריה. כל זה לא הספיק להם, ולא יספיק גם עכשיו.

ברור שאתה מעדיף את החלומות של "רק אם יהיה להם טוב הם יעזבו אותנו בשקט". בפועל זה לא קרה, ולא יקרה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
חבר יקר, לחשמל שהם מקבלים היום בקושי יש מימון (כלומר החשמל שהם מקבלים היום, זה כל החשמל שמישהו מוכן לשלם עליו), אפילו מצאו נדבן חדש שיממן הקמת קו וישלם על החשמל.

וכשלקטארים יימאס להיות הבנק הפרטי של העזתים?

אתה מוכן לשלם נניח 11 שקל לליטר בנזין כי אתה מסבסד דלק לעזתים? שאני אזכיר שאולי אתה מקבל חלק ממנו בתוך רקטה?

אתה מוכן לשלם נניח 15 שקל לקילו מלפפונים? על הרבה פחות מזה קראו לפתוח מכסי ייבוא

חוץ מזה שבאופן פרדוקסלי דווקא אוכל לא חסר ברצועה, למעשה חלק מהפירות וירקות בארץ זה ייבוא מעזה, אתה רוצה אולי שאנחנו נקנה מהם במחיר מלא עגבניה ואז ניתן להם את אותה עגבניה בחינם? לא עדיף כבר להעביר להם ישירות כסף?

ארצות הברית, האיחוד האירופאי, מדינות ערב, תורמים פרטיים, סוכנויות של האו"ם.

לכולם יש אינטרס שיהיה כאן שקט.

העניין הוא שכל שיפור במצב ברצועת עזה יתפרש כהכרה בשלטון החמאס וזה משהו שישראל לא רוצה בשום מצב.

מצד שני 12 שנות מצור על רצועת עזה לא הביאו להתקוממות המונית נגד החמאס.

נוצר סטטוס-קוו ושני הצדדים מנצלים אותו לטובת הישרדות פוליטית.

• תוכן חדש...