Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מס' שאלות בנוגע לאיביזה 2016 שרכשתי :)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בשעה טובה החלפתי את רכבי הקודם (פיקנטו ידני 1000) באיביזה סטייל אוטו' מנוע 1000.

לאחר שעברתי לא מעט טלטלות ועצבים עם סיאט ואוטודיל הרכב כבר אצלי ויש לי כמה שאלות בנוגע אליו:

1) הרכב כמובן עם טורבו, לצרוך תחזוקה נכונה בסיום הנסיעה רלוונטי להשאיר את המנוע דולק לעוד דקה בשביל להרגיע אותו?

2) מערכת ON OFF של הרמזורים , האם גם כיבוי הרכב בעת עצירה באופן אוטומטי מזיקה לטורבו? לא עדיף להשאיר את המנוע דולק בשביל למנוע את השיגועים האלה ממנו?

3) משהו שקצת מטריד אותי, הרכב מעלה הילוכים בצורה מאוד מהירה וגם נראה שמאוד מוקדמת, אני מדבר על הילוך רביעי ב40 קמ"ש, זה לא קצת מוגזם או שהרכב בנוי לזה ואין עם זה בעיות? זה גם לא אמור דווקא לצרוך יותר דלק?

תודה רבה לעונים וחג שמח :)

פורסם

1. עד כמה שטני יודע יש מערכת שדואגת לשמן את הטורבו גם לאחר כיבוי האוטו. .

ככה תיבת ההילוכים הזו מתפקדת, האוטו מעביר הילוכים מוקדם יותר, הסלד נשאר נמוך והרכב צורך פחות דלק.

פורסם

1) זה היה נכון בעיקר לרכבים בשנות ה-90, אשר השמן היה מקרר את הטורבו. היום במנועי TSI יש משאבת קירור מים ייעודית

קישור למאמר המסביר אודות המנוע http://www.volkswagen.co.uk/technology/petrol/tsi

2) המערכת (START & STOP) מתוכננת בצורה כזאת שאינה אמורה לפגוע במכלולי המנוע

3) אל תהיה מוטרד, העברת הילוכים מהירה היא התנהגות נורמלית של גיר ה-DSG והילוך גבוה בקמ"ש נמוך, הוא מצב תקין שנועד כדי לחסוך בדלק (אם תעביר למצב SPORT, תראה שהוא מושך את ההילוכים) ואין עם זה בעיות וכו'.

פורסם

מאיפה המידע שזה היה רלוונטי למכוניות משנות ה-90?

פות"ש, לא יודע מה עבר עליך באוטודיל, אבל רשמתי מספר פעמים בפורום שלדעתי מדובר על חברה שסוחטת ממך את המיץ בדרך הכי מגעילה שיש.

תתחדש.

פורסם
מאיפה המידע שזה היה רלוונטי למכוניות משנות ה-90?

פות"ש, לא יודע מה עבר עליך באוטודיל, אבל רשמתי מספר פעמים בפורום שלדעתי מדובר על חברה שסוחטת ממך את המיץ בדרך הכי מגעילה שיש.

תתחדש.

אכן סחטו, אך למרות הכל מדובר ברכב הכי משתלם שיכלתי לקבל לצרכיי ולתקציב שלי.

ניסיתי להלחם בעיקר על המחיר, הצלחתי בסופו של דבר להגיע לנקודה הנוחה מולם שבה הגדרתי לי מראש כמה אני מוכן לשלם. זה היה כרוך בהרבה עצבים ויזע.

פורסם

הם נוראיים... אבל בסוף הם נותנים את המחיר הכי טוב בטרייד אין מול צ'מפיון.

נגיד לי - רק במעמד מסירת הרכב הם פתאום כזה עושים "ירד המחירון, אתה חייב לנו עוד 2000 שקל, איך אתה רוצה לשלם?"

כאילו זה אגרה של 15 שקל...

והם יודעים שאתה לחוץ ושאחרי שאתה מוסר להם את הרכב אתה עובר את הכביש לקחת את הרכב החדש שלך.

פורסם
הם נוראיים... אבל בסוף הם נותנים את המחיר הכי טוב בטרייד אין מול צ'מפיון.

נגיד לי - רק במעמד מסירת הרכב הם פתאום כזה עושים "ירד המחירון, אתה חייב לנו עוד 2000 שקל, איך אתה רוצה לשלם?"

כאילו זה אגרה של 15 שקל...

והם יודעים שאתה לחוץ ושאחרי שאתה מוסר להם את הרכב אתה עובר את הכביש לקחת את הרכב החדש שלך.

הם עשו לי את זה ב1000 שקל... אמרתי להם שאני רוצה לראות את המחירון החדש, ובאמת ירד. הלוי יצחק הזה.........

פורסם

שמע. הם לא משקרים או משהו. הם מחפשים למקסם את הרווח שלהם. בוא נגיד ככה - אם אתה היית בא לקנות שם רכב מהמגרש והיית מתלבט ובינתיים הזמן היה עובר - היו מתקשרים אליך יום יום - העיקר שלא ירד המחירון עוד.

במקרה ההפוך - הם ימשכו אותך.

מנגד אני יכול להגיד שעל הבדיקה לא הורידו לי הרבה. הריפודים היו עם כתמים (לא בגללי... איזה באג בפיקנטו שבגללו נוצרו לי כתמי שמש לא ברור... אבל זה גם אצל חבר קרה), הצמיגים היו גמורים והיה תיקון צבע קטנטן לעשות בצד.

פורסם

כמו שכבר רשמתי פעם - המחירון מתעדכן לקראת השליש האחרון של כל חודש, ולציבור בתחילת החודש. הם מנצלים את העובדה הזאת ולפעמים מעכבים מסירה של רכב חדש כדי שתהיה ירידה במחירון.

וזו רק דוגמא אחת להתנהגות שלהם.

• תוכן חדש...