Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה.

אתמול הזדמן לי להיות בפתח תקווה עם אימי, ומאחר ואנחנו מחפשים רכב שיחליף את הפוקוס המזדקנת שלה, אז נכנסנו לסוכנות דאצ'ה.

מאחר וגיר ידני לא בא בחשבון, אז התמקדנו בדגמים עם תיבה רובוטית, ובגלל מראה קרוסאוברי (נשים אוהבות קרוסאוברים משום מה), זאת הייתה הסטפוויי.

השירות:

אין לי מילה רעה להגיד על השירות בסוכנות. תוך כמה דקות ניגש אלינו איש מכירות חביב בשם ליעד, שהסביר לנו את כל הפרטים, ענה על כל השאלות, ותוך עשרים דקות קיבלנו רכב לנסיעת מבחן. נקודה שלילית אחת - כשאתה יוצא לנסיעת מבחן, אתה צריך לחתום על טופס התחייבות על 1200 ש"ח השתתפות עצמית במקרה של תאונה (אבל אולי אצל כולם זה ככה, אני לא מרבה לעשות נסיעות מבחן באולמות תצוגה).

אז קיבלנו את הרכב לנסיעת מבחן. בגלל אותה התחייבות על 1200 ש"ח, ביקשנו מנציג נסיעות מבחן שיתלווה אלינו (כן, בטח נורא כיף איתי במסיבות), ויצאנו לנסיעה קצרה במסלול ז'בוטינסקי - גהה - כביש 5 - מחלף תקווה - חזרה לסוכנות.

עד כאן ההתרשמות מהשירות, ומכאן תהיה ההתרשמות מהרכב עצמו, שהיא הרבה פחות חיובית.

פנים הרכב:

המושבים מאוד נוחים, עדיף על פוקוס, כמעט כמו מונדאו, אפשר להשוות אותם למושבים של קורולה. כריות גדולות ורכות ובד נעים למגע, כיאה למשהו שמקורו בצרפת. גם תנוחת הישיבה מאוד נוחה, אם כי לי אין מספיק מקום בכתפיים, וגם לטעמי היא גבוהה מדי (אני מעדיף רכבים יותר רחבים ונמוכים). חיסרון - מהלך כיוון מושבים קצר מדי, וההגה לא מתכוונן לאורך (אם אתה כמוני, ומזיז את המושב למטה ואחורה על הסוף, אז ההגה רחוק מדי).

ריבוי פלסטיקים שחורים בתא נוסעים - אבל היי, זה אוטו זול. לפחות זה לא אפור וקודר כמו בגירסאות הזולות של סיאט.

יש מולטימדיה של LG בהתקנה מקומית עם IGO.

מיקומי הכפתורים - השם ירחם. כאן כאילו תיכננו את הדשבורד בלי כלום, ואז פיזרו את הכפתורים בצורה רנדומלית, כמו כפתורים של חלונות חשמל בהתקנה מקומית על סובארו 89. צופר על ידית האיתות, כפתורי חלונות קדמיים מתחת לפיקוד של המזגן, שם גם הקרוז קונטרול, שליטה על המערכת מתחת להגה (כמו בפורד, רק מצד שני), כיוון אורות תקוע איפה שאמורה להיות ידית פתיחת מכסה מנוע, כפתורי חלונות אחוריים מאחורי משענת יד קדמית.

המזגן - מקדימה קר, מאחורה חם, אבל זה כנראה הכיוון. מה שלא אהבתי זה הפתחים. אי אפשר לשחק עם עד כמה שזה פתוח לכיוון מסויים, כמו במזדה 3.

בידוד רעשים סביר פלוס.

נקודה נוספת לשלילה - ריח חריף של פלסטיק במכוניות. גם כאלה שעומדות כל היום פתוחות בתצוגה.

חוץ הרכב

עדיף על כל הפחנועי מיני במחירים האלה, לפחות נראה כמו אוטו.

בולמים וקפיצים

הרכב קשה וקופצני. שילוב של רכב קל, גבוה, וקפיצים קשים שתוכננו בשביל מדינות עולם שלישי.

גיר ומנוע:

כאן מסתתר הדיל ברייקר של ממש ברכב הזה. כל מה שהצלחתי להוציא מאימי עם המנטליות הסובייטית שלה זה "בסדר, נתרגל", לכן נהגתי גם בעצמי. המנוע מרגיש חלש, ודוושת גז לפעמים מרגישה כאילו היא לא מחוברת לכלום - לוחצים ואין תגובה, או שיש דיליי. גם לא סוחב בהאצה בעליה. מה שכן - הוא מאוד שקט בשביל אוטו זול. תא המנוע נראה מבולגן, עם סלט של חוטים וצינורות סביב המנוע והגיר.

הגיר - פשוט לא להתקרב. הגיר האוטומטי האמריקקי של מונדאו זה יצירת מופת מוטורית לידו. בנסיעת מבחן קצרה הבנתי למה לא אוהבים תיבות רובוטיות. אולי זה יותר חסכוני, אבל יש לזה מחיר.

נתחיל מזה שאני סובל ממחלת ים, אם אני נוהג, אני לא מרגיש את זה, כי אני מרוכז בכביש. אבל בתור נוסע, אני יכול להגיע תוך זמן קצר למצב שבו אני צריך לעצור כדי לצאת להקיא. בסנדרו הרובוטית הרגשתי בחילה בזמן שאני נוהג, וזה בנסיעה רגועה בלי רגל כבדה על הגז.

נתחיל מזה שיש רעידות בהתחלת נסיעה, כאילו המנוע עובד על שני צילינדרים, במיוחד הרגישו את זה ביציאה מהסוכנות לז'בוטינסקי. נמשיך בזה שהגיר מיד קופץ להילוך כמה שיותר גבוה. 40 קמ"ש בהילוך רביעי - משו משו. הוא גם, כמו במשאית, נוטה להתחיל נסיעה בהילוך שני.

יש קפיצות בהחלפת הילוכים, ההילוך לפעמים לא עובר מתי שאתה רוצה שיעבור, יש "בור" בין הילוך להילוך (כשהטורים עולים, אבל המנוע לא מחובר לכלום), ואז יש העברת הילוך בזריקת קלאץ'. בקיצור, משם באו התקפי מחלת הים שלי.

יש גם דיליי בהתחלת נסיעה מעמידה בדרייב (כאילו יש דיליי, ואז האוטו קופץ קדימה), מה שמפריע מאוד אם אתה עומד בפקק. כן, אני מבין שזה משהו שלא כדאי לעשות בגיר רובוטי, אבל זה גיר שמתיימר להיות אוטומטי, אז הוא אמור גם להתנהג כמו גיר אוטומטי, אחרת אין פואנטה בגיר הזה, שישימו ידני או פלנטרי 4 הילוכים וזהו. שיהיה חסכוני עד מחר, אני מעדיף מנוע אטמוספרי וגיר פלנטרי.

סיכום:

האם הייתי קונה את זה לעצמי - לא ממש. שיתרונות של האוטו הזה זה שאתה מקבל הרבה איבזור לשקל (בקרת שיוט, מולטימדיה למי שזה חשוב לו, מראה קרוסאוברי), ועצם העובדה שזה חדש עם אחריות, אבל כאוטו זה גרוע.

מי ששוקל את זה בתור תחליף לקורולה משומשת, שיחפש קורולה חדשה או קצת פחות משומשת, אחרת הוא הולך להתאכזב בגדול (עכשיו אני מבין למה יש ביד 2 מודעות מכירה של דאצ'יות 2016). אני הולך לחפש להורים שלי משפחתית יפנית (או יונדאי/קיה) עם מנוע וגיר פרופר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דווקא המנוע הרגיש לי די נמרץ,אולי בגלל התיבה הרגשת שהוא חלש.

המזגן לא היה לך רועש מידי?

לדעתי אם היית נוהג בידני היית נהנה הרבה יותר,זאת הגם הסיבה שאני לא סובל רובוט חד מצמדי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אולי. אבל ידני לא בא בחשבון, מאחר וזה רכב לא בשבילי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

חוויה צפויה מרכב לאו קוסט , הכל מרגיש זול בהתאם למחיר.

הרכב הזה לא מגיע לקרסוליים של הקורולה או לכל רכב בקטגוריה ומעליה, לא הייתי חושב להשוות אותו אפילו בכל קנה מידה (חוץ מדלק).

פורסם

אתה חוזר כמה וכמה פעמים לאורך הסקירה [היפה מאוד, אגב], על המנטרה "זו לא קורולה. זו לא מונדאו. אפילו לא פוקוס".

תגיד, מה חשבת?

לא, ברצינות, למה לא כתבת "זה לא אלפא 159, זו לא אאודי Q5"?

תעשה טובה, תשווה אותה כמו בנאדם לפיקנטו / אלטו / 107 ודומיהם [עזוב רגע את הקטגוריה. כאן המחיר מדבר]. תחזור עם תובנות חדשות.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
חוויה צפויה מרכב לאו קוסט , הכל מרגיש זול בהתאם למחיר.

הרכב הזה לא מגיע לקרסוליים של הקורולה או לכל רכב בקטגוריה ומעליה, לא הייתי חושב להשוות אותו אפילו בכל קנה מידה (חוץ מדלק).

הוא גם לא בא להתחרות בקורולה, שים לב למחיר (77 אלף ש"ח) לעומת קורולה שעולה 130 אלף ש"ח. הפרש של 53 אלף ש"ח זה לא צחוק.

מעבר לכך, נהגתי על המנוע הנ"ל בקליאו 4, הוא לא הרגיש לי עצל וחלש, הוא לא חזק מאוד אבל הוא בהחלט בסדר פלוס. דווקא הנתונים בדאצ'יה (לפחות בגרסה ידנית) מספרים על זמני תאוצה עדיפים על הקליאו 4 עם המנוע הנ"ל.

מעבר לכך המולטימדיה היא מקורית של LG, זאת אותה מערכת שיש בקליאו 4.

ואגב, גם אני התבאסתי מהנדסת האנוש של דאצ'יה. אמנם זה היה עם הדאסטר, אבל זה כנראה רלוונטי לרוב הרכבים שלהם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
הוא גם לא בא להתחרות בקורולה, שים לב למחיר (77 אלף ש"ח) לעומת קורולה שעולה 130 אלף ש"ח. הפרש של 53 אלף ש"ח זה לא צחוק.

מעבר לכך, נהגתי על המנוע הנ"ל בקליאו 4, הוא לא הרגיש לי עצל וחלש, הוא לא חזק מאוד אבל הוא בהחלט בסדר פלוס. דווקא הנתונים בדאצ'יה (לפחות בגרסה ידנית) מספרים על זמני תאוצה עדיפים על הקליאו 4 עם המנוע הנ"ל.

מעבר לכך המולטימדיה היא מקורית של LG, זאת אותה מערכת שיש בקליאו 4.

ואגב, גם אני התבאסתי מהנדסת האנוש של דאצ'יה. אמנם זה היה עם הדאסטר, אבל זה כנראה רלוונטי לרוב הרכבים שלהם.

53 אלף ש"ח מצדיק לשים גיר רובוטי שתפקוד הנסיעה שלו לא משהו, במקום לשים גיר שנוח לנהוג בו?

סלח לי, אני לא מקבל את הטיעון הזה.

פורסם
53 אלף ש"ח מצדיק לשים גיר רובוטי שתפקוד הנסיעה שלו לא משהו, במקום לשים גיר שנוח לנהוג בו?

סלח לי, אני לא מקבל את הטיעון הזה.

הדבר היחיד שמנחה את דאצ'יה הוא תמחור. אם אפשר לחסוך, הם חוסכים.

פורסם

יש מכוניות שעולות כפול, ועדיין לטעם חלק מהמשתמשים הגיר הרובוטי שלהם נוראי לא פחות(פיאט 500 למשל)

צריך לדעת לנהוג בגיר רובוטי. קצת יותר רגש בדוושה, להבין מתי וכיצד ההילוכים מתחלפים, וזה כבר הרבה יותר נסבל.

אני עם הרכב המשני שלי, גיר al4 המושמץ, שאשתי לא אוהבת לנהוג בו, מסתדר נפלא. וגם לה אין בחילות כשאני נוהג.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
כלומר (במילים אחרות) אפשר להגיד פתגם ישראלי על ד'אציה: הם ימכרו את אמא שלהם בשביל לקבל כסף.

אם כך, אני לא מקבל את המותג: אני לא מעוניין להתרגל לרכב שבו התפעול הוא בעיתי.

זכותך. אף אחד לא מכריח לקנות. גם הדשבורד מכוער רצח.

מצד שני, אתה מקבל מנוע פצצה וצורה של קרוסאובר ב-80K, שזה מחיר של הפיקנטו המאובזרת.

אגב - אני נוסע על גיר רובוטי כבר שנתיים ואני מאוד נהנה ממנו. אולי אחרים היו סובלים. מאוד סובייקטיבי.

פורסם (נערך)

לפני שנכנסתי לשרשור ראיתי מי כתב אותו ומה הנושא, מלמלתי לעצמי "טוב בטח רשם משהו על הגיר והמנוע"

what do you know.. :lol:

חבוב, רובוט חד מצמדי זה לא גיר פלנטרי ומי שמתייחס אליו ככזה יתאכזב, זה תקף לכל רכב עם הגיר הנ"ל.

ההתייחסות הנכונה היא כמו כל גיר ידני בלי דוושת קלאץ'.

לגבי המנוע - חלש הוא ממש לא. בהשוואה ל2ליטר של המונדאו - בוודאי שכן.

הייתם 3 אנשים ברכב אתה אומר, הקפצתם את המשקל של הרכב ביותר מ25%, בוודאי לא ציפית לתאוצה של 9ש מ0 ל100?

נ.ב. מצב ECO מאוד מסרס את תגובת דוושת התאוצה.

עריכה: כמעט שכחתי, הרעידות, אמרו לך שזה מנוע 3ציל' נכון? מטבע הדברים זה ירעד, יש יצרנים שמתמודדים עם הרעידות ע"י התקנת משקולות איזון או תושבות מנוע בגודל אבטיח, יש כאלה שלא.

כשאתה מוסיף את הרעידות של 3ציל' לרעידות של הרובוט מקבלים רכב ש.. well.. רועד יותר מקורולה חדשה.

זה לא קורולה כי הוא עולה 53 אלף פחות מקורולה, ברור לכל דביל ששם הX וה Y יהיו יותר איכותיים מאשר ברכב שעולה חצי.

איזה מזל שלא ניסית לנהוג על 301 1.2 רובוטית :lol::lol:

כלומר (במילים אחרות) אפשר להגיד פתגם ישראלי על כל מי שעוסק בשיווק של כל מוצר אי פעם מאז המפץ הגדול: הם ימכרו את אמא שלהם בשביל לקבל כסף.

תיקנתי לך.

(לא, כי כנראה יש יבואנים שעוסקים בתחום בתמורה למחשבות נעימות וחיוכים)

עריכה אחרונה על ידי NINJMNKY

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

תודה על הסקירה !

מעניין אם יש בדצ'יה מצב זחילה כמו ב 301 או בסוזוקי סלריו.

זה הופך את הזינוק מהמקום לטבעי לחלוטין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)
תעשה טובה, תשווה אותה כמו בנאדם לפיקנטו / אלטו / 107 ודומיהם [עזוב רגע את הקטגוריה. כאן המחיר מדבר]. תחזור עם תובנות חדשות.

אתה יודע, היום בדיוק עשיתי נסיעת מבחן בסוזוקי סלריו, שעולה 67K.

יש לה מנוע 1.0 אטמוספרי, וגיר רובוטי חד מצמדי, שהפלא ופלא, לא רועד. גם הבעיטות וה"בורות" בהעברת הילוכים מורגשים הרבה פחות. יותר מזה - הנדסת אנוש של תא הנוסעים יותר מוצלחת (חוץ מהמושבים, בדאצ'ה יותר נוח). רעש המנוע בהאצה אפילו מזכיר מרצדס :-P

הייתם 3 אנשים ברכב אתה אומר, הקפצתם את המשקל של הרכב ביותר מ25%, בוודאי לא ציפית לתאוצה של 9ש מ0 ל100?

נ.ב. מצב ECO מאוד מסרס את תגובת דוושת התאוצה

עריכה: כמעט שכחתי, הרעידות, אמרו לך שזה מנוע 3ציל' נכון? מטבע הדברים זה ירעד, יש יצרנים שמתמודדים עם הרעידות ע"י התקנת משקולות איזון או תושבות מנוע בגודל אבטיח, יש כאלה שלא.

כשאתה מוסיף את הרעידות של 3ציל' לרעידות של הרובוט מקבלים רכב ש.. well.. רועד יותר מקורולה חדשה.

זה לא קורולה כי הוא עולה 53 אלף פחות מקורולה, ברור לכל דביל ששם הX וה Y יהיו יותר איכותיים מאשר ברכב שעולה חצי.

אם ההתלבטות שלך זה או מכונית לואו קוסט חדשה או קורולה 11-12, אז המחיר זה בהחלט בר השוואה (אני לא בא להיות עיתונאי רכב, אני בא בגישה של אדם מהרחוב). נכון שהכל עניין של תיאום ציפיות, אם אתה עובד ממיני אחרת, אז סנדרו אולי תרגיש נוחה וזריזה והכל (למרות שבהשוואה לסלריו - לא ממש).

אגב נהגתי גם על סוזוקי בלאנו אוטומטית. גם היא עדיפה על הסנדרו, אבל אני חושש שיצלבו אותי על ההשוואה בינהן.

תודה על הסקירה !

מעניין אם יש בדצ'יה מצב זחילה כמו ב 301 או בסוזוקי סלריו.

זה הופך את הזינוק מהמקום לטבעי לחלוטין.

אם לא רועד, כנראה שיש. גם אין רעידות בזחילה בפקק.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם

^ ההשוואה של חדש מקטגוריה נמוכה מול משומש בקטגוריה גבוהה זה משהו שקשה לי להבין.

הרי גם במחיר של קורולה 12 אפשר לרדת כמה שנים ולקחת סדרה 3, ואפשר לרדת עוד קצת ולקנות מאיבאך, איפה זה נגמר?

עזוב שטויות, אני מבין אותך, אתה ציפית למונדאו קטנה והתאכזבת. אני הרגשתי את אותו הדבר כשעברתי מסיוויק לפיקנטו 1L, עם הזמן הבנתי ששינמוך זה משהו שקשה מאוד לקבל בהבנה.

תבדקו את הספארק הרציפה. שם יש מנוע סביר לחלוטין ותיבה רציפה מעודנת.

הבאלנו, אגב, מגיעה עם גיר רציף, ברור כשמש שתתחבר אליו יותר. (וזה לפני שאני נכנס לפער במחיר ואמור לצלוב אותך על ההשוואה, לכאורה)

כבדרך אגב במחיר שלה אפשר לקנות TIPO אוטומטית עם מנוע יותר חזק וגיר יפני קלאסי שעדיפה בהרבה.

@חן פרחי, יש מצב זחילה, עוזבים את הברקס והרכב מתחיל לנסוע

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...