Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איך אפשר לבדוק את השכנים?

שואל את בעלי הדירה איך השכנים, למרות שכמעט תמיד הם יגידו שהשכנים "הכי טובים בעולם כולו".

מגיע בערב ועושה סיבוב בבלוק ובסביבה.

מסתכל על מצב חדר האשפה (אם קיים), ובפרט על נקיון המעליות בערב.

לדוגמא בבנין שלי השכנים פשוט גועל נפש, אחרי שהמנקה הולכת לא עוברות שעתיים וכל המעליות מלאות במיצים משקיות זבל קרועות, עם שביל לאורך כל הלובי עד לחדר האשפה.

פורסם

שכנים טובים זה חשוב אבל אי אפשר לדעת מי יבוא מחר לגור בבניין, במיוחד אם יש הרבה דירות מושכרות.

מספיק שכן דביל/ערס אחד כדי להרוס את היום.

פורסם

בנוסף לכל העצות הנפלאות פה הייתי ממליץ לבדוק איך ועד הבית, והאם הבניין הוא בניין השכרות - האם רוב הדיירים הם דיירים בעלים או דיירים ששוכרים.

בבניינים שרוב הדיירים שוכרים ועובדים מול בעל הבית באלחוט, בד״כ ועד הבית חלש מאוד. כפועל יוצא מזה מאוד קשה לבצע תיקונים משותפים על המבנה. לדוגמא אם יש נזילה מהגג מאוד קשה להתאגד כל הבניין ולאסוף כסף מכולם לצורך תיקון הגג.

אני לא רוצה להצהיר שבכל המקרים זה כך, אבל זה הניסיון שיש למשפחה שלי בעניין.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם (נערך)

עניין ההשכרות מאד נזיל, וגם האוכלוסיה בבניין עשויה להשתנות בקצב די מהיר, במיוחד כאשר מדובר בבניין שמגיע לגיל שבו הרוכשים הראשונים מתחילים לצאת ממנו - שנים בודדות כאשר מדובר בבניין המאוכלס במשפחות צעירות שנזקקות לדירות יותר גדולות עבור המשפחה המתרחבת, וסדר גודל של 10-15 שנים או קצת יותר לבניין שמאוכלס בזוגות מבוגרים שמשתנמכים לדירות יותר קטנות או עוברים לבתי אבות.

בכל זאת, בניין מטופח בשכונה קצת יותר יוקרתית הוא בעל סיכוי יותר טוב להשאר מטופח, כל עוד השכונה אינה מדרדרת.

פרמטרים שעשויים להצביע על התנהלות ועד הבית הוא יתרת החשבון - ועד מסודר יחזיק קצת יותר מגרוש לבן ליום שחור, כך שלא יצטרך לחזר על הפתחיך בכם מקרה של סתימה בביוב או צורך באיטום הגג, וגם יהיה מבוטח בביטוח ביתמשותף, משהו שמצביע על מעורבות וחשיבה נכונה של הועד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אחרי שתנעל על דירה, תגיע באחד הערבים ותדפוק בדלת של השכנים בקומה ורצוי גם לדבר עם הוועד.

נזילה אפשר לתקן, שכן ח*א לא.

הייתי גם בודק את השטחים הציבוריים, היינו בדירה שנראתה טוב, אבל בחדר המדרגות ראינו שכל שכן תפס לעצמו "חלקה" והשתלט עליה עם ארון נעליים / ארון פלסטיק של כתר.

הבנו גם שיש מאבק בין השכנים על חנייה וגם השטחים הציבוריים היו מאוד מלוכלכים.

החלטנו שבמקם עם שכנים כאלה אנו מעדיפים לא לגור.

.We apologise for the inconvenience

• תוכן חדש...