Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

20k גטס 2008 מול c4 2007 אחזקה וצריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזכות עזרתכם האדיבה ולאחר המון חיפושים והרבה לבטים קניתי לבסוף יונדאי גטס gli 2008 אוטו' עם 108k ק''מ יד 2 ב20k והייתי מרוצה ליומיים, כשבדקתי צריכת דלק בנסיעה 70 אחוז בינעירונית צרך כמעט אחד ל15, רצה הגורל ורבע שעה אחרי התדלוק השני ברכב (הראשון היה לאחר הקנייה), שמחתי לדקה עד שמישהי החליטה שרמזור אדום זה המלצה והרסה את האוטו, אך למזלנו (4 אנשים) יצאנו עם מכות יבשות וכאבי תופת בלבד.

ועכשיו שוב דילמה בחיפוש ושוב אחפש את הגטס (לצערי לא מאמין שאמצא ידנית).

בנוסף שמתי עין על c4 2007 ידנית ואשמח לשמוע עליה (בחיפוש לא עולה הרבה חומר) במיוחד על הצריכת הדלק שלה ואחזקה (בטיחותית לא אתפשר לעולם בזכות האוטו הקודם קיבלתי שני אחים וחברה במתנה).

הדרישות הן צריכת דלק בינעירוני 14+ בטיחות (קודם) ואחזקה זולה.

תודה לעוזרים!

פורסם

כבעלים לשעבר של סי4 ידנית משנת 2007 זה אחד הרכבים הכי נוראיים שהיו לי! תקלות אין סוף, בנוסף להכל הייתה לי בעיית רעידות שנבעה מהגיר והיה קושי למצוא גיר.

Sent from my MX5 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

מחזק את הבחור שמעליי.

בזמנו נהגתי כ-4.5 שנים ב- C4 2008 חדשה מליסינג והרכב היה מספר רב של פעמים במוסך בשל תקלות חשמל.

נקודות לטובת ה-C4 - הרכב נוח ומאבוזר מאוד ובטיחותי הרבה מעבר לגטס.

פורסם (נערך)

מאובזר? עניין יחסי, הדגם הידני לדעתי הוא ההכי פשוט גם מבחינת האבזור.

הבעיה אצלי הייתה ציריות שחשבו שהן עקומות, הוזמנו חדשות מחו''ל כי בארץ לא ניתן היה למצוא מלבד מהיבואן במחיר הזוי, לאחר שהציריות הוחלפו הבעיה מעט הופחתה אך לא נפתרה וככל הנראה היה צורך להחליף דפרנציאל או את הגיר כולו שגרם לרעידות, את הבעיה לא הצליחו לפתור לא במוסך גבע המעולה ולא אצל אורן שירותי רכב, זאת בעיה אחת אך מלבדה מזגן שבק חיים, בעיה חוזרת עם החיישן ברק או אור ברקס (כבר לא זוכר) שהשבית את הקרוז קונטרול, משם בעיה קבועה של נזילה מהפילטר שמן במנוע שחזרה על עצמה, עוד בעיה עם מחשב ניהול מנוע ועוד דברים שאינני זוכר, הרכב טופל קבוע בגבע ואצל אורן שירותי רכב שהם מהטובים לסיטרואן... ממליץ להתרחק! הושקעו אלפי שקלים ונמכר בגרושים רק כדי להתפטר ממנו.

עד היום אשתי לא מוכנה לשמוע בכלל סיטרואן ובמיוחד סי4 וכל פעם שאנחנו רואים אחת אנחנו פשוט צוחקים. הרכב נמכר סביב 13 אלף ש''ח!

עריכה אחרונה על ידי system_x

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
מאובזר? עניין יחסי, הדגם הידני לדעתי הוא ההכי פשוט גם מבחינת האבזור.

הבעיה אצלי הייתה ציריות שחשבו שהן עקומות, הוזמנו חדשות מחו''ל כי בארץ לא ניתן היה למצוא מלבד מהיבואן במחיר הזוי, לאחר שהציריות הוחלפו הבעיה מעט הופחתה אך לא נפתרה וככל הנראה היה צורך להחליף דפרנציאל או את הגיר כולו שגרם לרעידות, את הבעיה לא הצליחו לפתור לא במוסך גבע המעולה ולא אצל אורן שירותי רכב, זאת בעיה אחת אך מלבדה מזגן שבק חיים, בעיה חוזרת עם החיישן ברק או אור ברקס (כבר לא זוכר) שהשבית את הקרוז קונטרול, משם בעיה קבועה של נזילה מהפילטר שמן במנוע שחזרה על עצמה, עוד בעיה עם מחשב ניהול מנוע ועוד דברים שאינני זוכר, הרכב טופל קבוע בגבע ואצל אורן שירותי רכב שהם מהטובים לסיטרואן... ממליץ להתרחק! הושקעו אלפי שקלים ונמכר בגרושים רק כדי להתפטר ממנו.

עד היום אשתי לא מוכנה לשמוע בכלל סיטרואן ובמיוחד סי4 וכל פעם שאנחנו רואים אחת אנחנו פשוט צוחקים. הרכב נמכר סביב 13 אלף ש''ח!

לי היתה גם C4 במשך 3 שנים (מודל 2008 אוטומטי שהוחלפה לפני מספר חודשים). הוחלפה זרוע הגה, מצבר וחישן. פרט לזה היתה אחלה.

גם אצלי הופיעה הנזילה מבית הפילטר. בפעם הראשונה הוחלף אטם וכשהבעיה חזרה פתחתי את המכזה, ליפפתי טפלון וסגרתי ומאז לא חזרה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מדיווחים של אנשים בפורום הC4 הוא סוג של hit-and-miss, יכול להיות שתיפול על לימון ויכול להיות שלא.

משום מה היו די הרבה לימונים, אבל זה לא מייצג כי יש גם כמה אנשים מרוצים לכאורה.

הגטס היא סוג של הימור בטוח, נכון שלא יהיה קל למצוא אחת מאובזרת (ועוד ידנית ?!) במצב טוב, אבל לפחות אתה יודע למה אתה נכנס ואיך תצא.

אקסנט משנים מקבילות יהיה לך קצת יותר קל למצוא, מדובר בגדול על אותם מכלולים במרכב סדאן

עוד אופציה לא רעה היא מיצו' לאנסר קלאסיק

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

במודלים האלו נדיר שתמצא רכב בן קרוב ל 10 נקי מתקלות או השקעה צפויה.

גטס זה הימור בטוח אבל גם לה את יש ה"מחלות שלה", כמו של C4 יש את ה"מחלות שלה".

מאידך, מי שקונה סיטרואן - באנג'נדה שלו הוא יודע שהוא מתפשר על אמינות לטובת דברים אחרים (עיצוב\בטיחות\וכד') ככה שלהכניס את הגטס וה-C4 לאותה המשוואה זו קצת בעיה (הן גם אפילו לא באותה הקטגוריה).

נוחות והתנהגות בC4:

ה C4 רחוקה מלהיות סיטרואן במובן המקובל - היא לא נוחה כמו שאתה מצפה ממנה להיות והיא לא מתנהגת כמו שהיית רוצה ממנה להתנהג.

מצד שני, אם אני שם אותה לרגע במקביל למאזדה CX5 נניח, שכתבו עליה שהיא "נוחה אבל עם חישוקי 19 אינץ' מעט פחות" אז אני יכול לומר לך חד משמעית שהיא ממש נוחה. לעומת 306 או קסארה, היא רחוקה מלהיות נוחה. הכל עניין של השוואה. סע כל היום על CX5 ובערב על C4 - אתה תתענג על ה C4. סע כל היום על 306\קסארה\ברלינגו(צורה קודמת) - בערב יש סיכוי שתיסע ב C4 ואולי תקלל מידי פעם (לפחות אם יש לך צמיגים במידה 205/55 R16).

חידושים והמצאות:

בכל מה שקשור לפנים הרכב - זוהי סיטרואן.

לוח מחוונים דיגיטאלי באמצע הדשבורד, טבור קבוע לגלגל ההגה, מתקן מבשם אויר מובנה ובאמת כל מיני דברים שהופכים את תא הנוסעים לנעים ונוח לשהייה (למשל: תא כפפות גדול - עם קירור [כשהמזגן עובד כמובן], ברוב הדגמים בקרת אקלים דו איזורית וכד').

בטיחות ומראה:

מראה מודרני ונעים לעין, מצויידת ב 6 כריות אויר ובמודלים הראשונים אחוז גדול הגיע כבר עם ESP.

מבחינת נהיגה זה ממש לא רכב למסלול או נהיגה ספורטיבית אבל מצאתי את ההגה מגיב יפה ומהיר וזוויות גלגול מעטות (בדגם ה 2.0 ל').

הבלמים פשוט מעולים, אין לי מה לומר עליהם. כל הדגמים מצויידים בצלחות בקוטר 283 מ"מ וזה עושה הבדל פשוט עצום בעוצמת הבלימה.

המזגן:

מגיב טוב בנסיעה, פחות בעמידה. לא יודע אם מדובר במשהו נקודתי אצלי (אולי חסר טיפה גז ? טרם הספקתי לבצע בדיקת שיחון וכמות גז).

בקרת האקלים עובדת טוב רק שנראה שהמפוח צריך לעבוד קשה בשביל לקרר את הרכב. נראה שביחס לדגמי ה 306\קסארה (האמא של ה C4 בשרשרת של סיטרואן) הקטינו את המפוח ופתחי האיוורור. בנוסף, שטח השמשה הקדמית עצום (מצד אחד זה טוב - כי שדה הראיה נהדר) מצד שני נכנסת המון שמש ואתה מקבל תחושה שבמחינת טמפ' בתא הנוסעים הכל בסדר - אבל השמש מטגנת אותך (וחם לך).

לסיכום:

בפחות מ 20K ש"ח מדובר בתמורה מעולה לכסף, גם אם האמינות לא מושלמת (בחלק מהדברים ניתן להקדים תרופה למכה - ובהשקעה מסויימת עם קניית הרכב לבצעם - ואז הסיכויים שלך ל"התקלות" בהמשך נמוכים). למי שיש 2 ידיים ימניות וקצת כלי עבודה (ונהנה להתעסק ברכב מידי פעם) זו מכונית שתפורה עליו - עם הרבה מאוד בלאי ו/או תקלות הוא יוכל להתמודד לבד ובקלות. למי שנכנס על נורה שרופה למוסך - זו יכולה להיות אפשרות רק אם הוא לוקח בחשבון את מחיר הקניה הנמוך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הסבר מפורט ועוזר המון לחשיבה. תודה!

שוב אני לא מוצא שום דבר על הצריכת דלק שלה מאנשים שיש להם ובאמת מודדים.

פורסם

אם C4 ידנית זה רק דגם מאובזר בצנעה... הייתי מתרחק, אם כבר סיטרואן, שתהיה מענגת, לא סתם "בסדר". לדעתי כל משפחתית ידנית שתמצא שטופלה היטב תהיה חסכונית כמו גטס, שלא מאוד מפורסמת בחסכוניותה.

רנו ידניות שמורות הן קניה טובה לא פחות, וכך גם פיג'ו... תעשה חיפוש לפי רכבים ידניים, לכל היותר מיד ראשונה ותחזור לספר לנו מה ראיתה...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אעשה כך. בנוסף מדגיש שהדרישה העקרית שלי היא בטיחות ואז אחזקה זולה כולל דלק תיקונים וטיפולים.

הc4 ספציפית עניין אותי בזכות המחיר הנמוך שלו יחסית. לא מצאתי עדיין נתונים על צריכת הדלק שלו גם לא בגרסה האוטומטית שהיא הבחירה הקלה. אשמח לנתוני צריכת דלק ואולי המלצה לרכב ספציפי כי בסופו של דבר קניתי את הגטס אוטומטית כי לא חשבתי שאמצא ידנית שלא בגרסת glf.

צריכת דלק אמיתית ממישהו שמחזיק אץגם אוטומטית חשוב לי. תודה!

פורסם

צריכת הדלק תלויה כל כך באופי הנהיגה ובתנאי הדרך בה הרכב נוסע רוב הזמן, שכל תשובה שתקבל כאן תהיה נכונה... ולא נכונה.

אתן לך דוגמאות מהחיים מהרכבים שלי - מגאן דור I אוטומטית 2001 5 דלתות (5 דלתות לרוב תהיה מעט יותר חסכונית מאותו רכב 4 דלתות) - ממוצע של 7.5ל'/100 ק"מ.

סניק 2007 עם אותם מכלולים (מנוע 1,600, גיר AL4...) - ממש באותם תנאים - 10ל'/100 ק"מ.

מדובר בנהיגה חסכונית מאוד, לרוב בכבישי הגליל העליון.

התוצאה הזו בערך תושג, בנהיגה חסכונית, בכל רכב בנזין די חדיש דומה. רכב ידני ייתן לך צריכה טובה יותר בהתאם לתנאים, של כ- 15%.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אוקיי אחדד

כשאני מדבר על צריכת דלק, הגטס לדוגמא, אצלי עשתה 1ל 15 שזה מעולה במחינתי כשנסעתי בנוחות עם האצות רגועות אבל די אינטנסיבי, לא ראשון ברמזור אבל גם לא אחרון, רוב הנסיעה הייתה בדרך בינעירונית (80 אחוז).

אם אוכל לצפות לצריכה דומה מהc4 אשקול ברצינות ללכת עליה, יש לקחת בחשבון שרוב הנסועה השנתית היא בבינעירוני נסיעה ארוכה (קריית שמונה-ב''ש) ומה שלא,מהעבודה משלמים החזרי נסיעה לחברה שלי אז פחות מעניין.

האם אפשר לצפות ל15 או ל12 בסגנון רגוע בתוואי דרך שכזה?

ושוב תודה על כל התגובות זה ממש עוזר!

פורסם
אעשה כך. בנוסף מדגיש שהדרישה העקרית שלי היא בטיחות ואז אחזקה זולה כולל דלק תיקונים וטיפולים.

הc4 ספציפית עניין אותי בזכות המחיר הנמוך שלו יחסית. לא מצאתי עדיין נתונים על צריכת הדלק שלו גם לא בגרסה האוטומטית שהיא הבחירה הקלה. אשמח לנתוני צריכת דלק ואולי המלצה לרכב ספציפי כי בסופו של דבר קניתי את הגטס אוטומטית כי לא חשבתי שאמצא ידנית שלא בגרסת glf.

צריכת דלק אמיתית ממישהו שמחזיק אץגם אוטומטית חשוב לי. תודה!

צריכת דלק במכוניות אוטומטיות היא אכן נושא רחב מאוד שתלוי הרבה ברכב עצמו (הספציפי), הנהג, תנאי הנסיעה וכד'.

בכל מקרה - ברוב המקרים - אין מה להשוות בין מכונית סופר מיני אוטומטית לבין משפחתית קומפקטית אוטומטית. אלו מכוניות שונות בגודל ובמשקל וזה בה לידי ביטוי בצריכת דלק.

בסעיף התיקונים אני חושב שדווקא בסיטרואן יותר קל מרנו. המחירים של חלקים מקוריים לרנו הם ברוב המקרים שערוריה ובכלל לא התרשמתי ש"קרסו" עושים לעצמם חסד בסעיף הזה - אלא להפך, מצדיקים את המוניטין שיצא להם.

בסיטרואן *לדעתי* רוב החלקים המתכלים מתומחרים במחירים שפויים והרכב עצמו (עם דגש על גרסת ה 1600) מפתיע בכל מה שקשור לכלי עבודה ותחזוקה שוטפת. ברוב המקרים לא תזדקק לשום כלי ייעודי יקר בשביל לטפל ברכב - וביתר המקרים סט כלים טוב של מאות בודדות של שקלים יקנה לך גישה לפירוק כל מכלול ובקלות. הגישה לפירוק רוב המכלולים דיי קלה. מנוע הבנזין ב C4 (עד 2011) הוא מנוע וותיק, סופר-אמין וסופר קל לתחזוקה. סוס עבודה אמיתי.

בשורה התחתונה: אתה צריך לדעת מה אתה קונה, לטוב ולרע.

אם אתה יודע את הרע - ואתה לא מפחד ממנו - אתה יכול להרוויח.

מי שמתרגש ממתג אור בלם שמתקלקל או אלטרנטור שנופח את נשמתו - זו בעיה שלו. מתג אור בלם שמתקלקל הוא עניין דיי שכיח אצל חלק מהיצרנים ואלרטנטור יכול להתקלקל בכל רכב, גם ביפאני וגם בקוריאני, הכל תלוי בספק המשנה וסדרת הייצור (והמזל שלך).

כשאתה קונה C4 אתה צריך לשים דגש על: בולמי זעזועים אחוריים, טרמוסטט מנוע, מזגן וחופשים במסרק הגה. הבולמים והטרמוסטט הם סיפור של מאות שקלים לכל תקלה. המזגן וההגה יכולים להיות יקרים יותר - בהתאם לממצאים. הגה יכול להגיע עד איזור ה 2000-2500 שח (שיפוץ, עבודה וכיוון גלגלים) ומזגן יכול להגיע ליותר מזה אפילו. זה תקף לכל רכב בן 10, אבל ספציפית לרכב הזה כדאי לשים על כך דגש.

בנוסף, בגילאים האלו, צריך לשים דגש על: חופש במערכת הפרונט (משולשים\בוקסות), תושבות מנוע וכד'. זה בלאי ואין מה לעשות - קיים אצל כולם.

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...