Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

היום בבוקר לאחר התנעות קשות והתרוקנות המצבר (מצבר חדש), חזרתי אל המתקין ולאחר בדיקה קלה הובהר לי כי מקור התקלה הינו באלטרנטור.

מתח הטעינה בסל"ד סרק כ 12.3 וולט בעומס מזגן ואורות, כ 13 ללא עומס.

נורת מצבר אינה דולקת.

שלושה חשמלאים הציעו אלטרנטור משופץ 700-900 +מע"מ.

מבקש את המלצתכם:

1. האם רצוי משופץ או לשפץ את שלי

2. האם רצוי חדש לדוגמא של בוש או יצרן אחר

3. פירוקיה

4. המלצה לחשמלאי רכב מומלץ

תודה מראש לכל העונים

עריכה אחרונה על ידי ycarmon
פורסם

האם לפני בדיקת מתח המוצא של האלטרנטור החשמלאי הטעין את המצבר ל-100 אחוז בעזרת מטען ייעודי ?

כמה קילומטרים עשה הרכב ?

האם היו לך בעיות התנעה גם קודם לכן ?

איזה כייף לי :)

פורסם

היום החליפו את המצבר לחדש שוב פעם, מתאר לעצמי שהחדש מגיע טעון.

הרכב עשה כ 200000 קילומטרים ולא היו לי עד היום בעיות התנעה.

הבחנתי שבסלד גבוה ההטענה חזקה יותר, אך לדברי החשמלאי עדיין לא תקין.

פורסם

אז כנראה החשמלאי צודק וקיימת בעיה באלטרנטור.

אם יש באפשרותך להוציא 2500-3000 שקלים על אלטרנטור חדש תוצרת בוש/דנסו אז לך על זה.

פורסם

ברור שהעדיפות היא לחדש [באיכות טובה ולא משהו מחברה לא ברורה]

מבחינתי עדיפות שניה היא שיפוץ, כי ככה אני יודע מה קיבלתי.

לא הייתי ממהר לקנות משומש אלא אם כן אני יודע שהוא ירד מרכב די חדש.

פורסם

מבחינתי עדיפות שניה היא שיפוץ, כי ככה אני יודע מה קיבלתי.

רוב המשפצים לא יבזבזו עליך זמן בו במקום. יעשו איתך ראש בראש, כלומר יתנו לך אלטרנטור משופץ שיש להם על המדף ( לא מדובר ברכב נדיר במחוזותינו) וישחררו אותך לדרכך.

בחיים לא יהיה לך שמץ מה קיבלת..

ונגיד במקרה קיצון הוא כן יפתח וישפץ את האלטרנטור שלך, מה בדיוק אתה יודע עליו אז?

יום טוב גם לך

פורסם

אני יודע שהוא כן שופץ ואני יודע מתי הוא שופץ ולא קיבלתי אלטרנטור שיושב לו על המדף שאין לי שמץ של מושג כמה זמן הוא יושב שם ולמה.

בהנחה שגם הגעתי לאיש מקצוע נורמלי [בדרך כלל אני יודע לבחור אותם] אז אני יודע שהשיפוץ שבוצע לאלטרנטור שלי בוצע באיכות טובה וככה אני יודע מה אני מקבל.

אבל זה רק אני...שכל אחד יעשה מה שטוב לו.

פורסם (נערך)
אני יודע שהוא כן שופץ ואני יודע מתי הוא שופץ ולא קיבלתי אלטרנטור שיושב לו על המדף שאין לי שמץ של מושג כמה זמן הוא יושב שם ולמה.

אתה לא יודע גורנישט ידידי, לא כי אתה לא מוכשר חכם ומלומד, אלא כי ישנם מרכיבים רבים במכלול משומש ובשיפוץ מחליפים לרוב את המרכיב התקול וזהו.. סטו.

לא שאני בא לבאס פה משהו, רק צריך להסתכל לאמת בעיניים. חלק משופץ וחלק משומש זה אותו דבר בדיוק מבחינת "מזל" שנדרש עבורו.

סתם דוגמא, נגיד הגעת וגילו שהפחמים הלכו. החליפו פחמים. האלטרנטור חזר אליך שמיש ואתה מבסוט. רק שלסליפ-רינג נשאר עוד 30K~ ק"מ, למיסב הקידמי נשאר עוד 50K ק"מ והמייצב ישרף לא בקיץ הזה אלא בקיץ הבא.

אז מה אתה יודע?

או שאתה טוען שבעל המקצוע שרק אתה יודע למצוא יחליף לך את כל המרכיבים הללו, בחדש מקורי, תמורת כמה מאות שקלים שלוקחים היום על שיפוץ? פחח...

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

בגלל זה כתבתי שהעדיפות הראשונה שלי היא אלטרנטור חדש.

אם בגלל סיבות כאלו ואחרות אני לא אוכל לקנות אחד חדש, אדאג למצוא בעל מקצוע אמין [בשביל מה יש את הפורום?] וגם אדאג לעשות קצת שיעורי בית כדי לדעת מה כדאי להחליף על הדרך.

עובדה כבר למדתי ממך שאם כבר פתחתי אלטרנטור בגלל שהלכו הפחמים אז כדאי לשים לב למיסבים ולסליפ רינג ואם המחיר שלהם הוא נמוך אז להחליפם על הדרך.

לא הכל אני משאיר לידי בעלי המקצוע והמזל.

פורסם

טרם הספקתי לברר עלות חלק מפירוקיה. בנוגע לשיפוץ החשש שלי הוא מטיב השיפוץ, אם יש למישהו המלצה על מקום שמבצעים בו שיפוץ איכותי וזול אשמח להמלצה.

פורסם

אם יש באפשרותך לרכוש אלטרנטור מפירוק מרכב שעשה מעט קילומטרים נניח 60K-100K אז בהחלט אני ממליץ. תבדוק מול חכמי הפורום ואולי תגלה שהאלטרנטור המותקן בסיריון מותקן בעוד רכבים וזה מגדיל את הסיכוי למצוא אלטרנטור במצב טוב.

פורסם
אתה לא יודע גורנישט ידידי, לא כי אתה לא מוכשר חכם ומלומד, אלא כי ישנם מרכיבים רבים במכלול משומש ובשיפוץ מחליפים לרוב את המרכיב התקול וזהו.. סטו.

לא שאני בא לבאס פה משהו, רק צריך להסתכל לאמת בעיניים. חלק משופץ וחלק משומש זה אותו דבר בדיוק מבחינת "מזל" שנדרש עבורו.

סתם דוגמא, נגיד הגעת וגילו שהפחמים הלכו. החליפו פחמים. האלטרנטור חזר אליך שמיש ואתה מבסוט. רק שלסליפ-רינג נשאר עוד 30K~ ק"מ, למיסב הקידמי נשאר עוד 50K ק"מ והמייצב ישרף לא בקיץ הזה אלא בקיץ הבא.

אז מה אתה יודע?

או שאתה טוען שבעל המקצוע שרק אתה יודע למצוא יחליף לך את כל המרכיבים הללו, בחדש מקורי, תמורת כמה מאות שקלים שלוקחים היום על שיפוץ? פחח...

המשפצים אשר אנוכי מכיר כן מחליפים מיסבים בכול תיקון של אלטרנטור וגם חורטים את טבעות ההחלקה במקרה של החלפת ווסת מתח אשר הפחמים חלק בלתי נפרד ממנו.

הבעיה היא יותר באיכות הווסתים שהינו החלק אשר בדרך כלל מתבלה לפני המיסבים והפחמים. ווסת מתח מקורי של בוש עבור גולף דור 5 עולה כ-800 שקלים ושיפוץ האלטנטור עולה כ-500-600 שקלים מכאן אפשר להבין שאיכות הווסת שמתקינים יירודה וכנראה מחירו 50-100 שקלים.

פורסם
המשפצים אשר אנוכי מכיר כן מחליפים מיסבים בכול תיקון של אלטרנטור וגם חורטים את טבעות ההחלקה במקרה של החלפת ווסת מתח אשר הפחמים חלק בלתי נפרד ממנו.

.

אשריך, נפלת על צדיק..

ישבת למשפצים האלה על הראש גם כאשר שיפצו אלטרנטורים לפלוני או רק לעצמיך?

אגב ישנם אלטרנטורים שבהם הסליפ־רינג נשחק עד הפלסטיק בתרם עת וחריטת הסליפרינג לא עושה טוב, אלא רק מזרזת את הסוף. דגמים רבים של valeo סובלים מזה..

מיותר לציין שהחלפת הסליפ רינג לא טריוויאלית בכלל ורבים פשוט מחליפים את הרוטור קומפלט, או משביתים את האלטרנטור קליל.

אם בהזדמנות אני אוציא לפועל את התוכנית שלי להחליף אצלי את הסליפ רינג אני אצלם את עומק השחיקה שניראה די מזעזע (אבל עדיין עובד).

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...