Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני מקווה שזה המקום המתאים לשאלתי...

אני תקופה מסוימת חושב לקנות קורולה רובוטית. מהבירורים שאני עושה על האוטו אני שומע תגובות קיצוניות.

חלק מהאנשים אומרים לי תגובות בסגנון "לברוח" "לא לגעת" וכדומה, והחלק השני מהללים ומשבחים את האוטו, ואת התמורה למחיר שהוא נותן.

שמונה שנים אחרי שהוא הגיע לארץ אני בטוח שיש כבר תשובה ברורה לעניין.

יש לציין, שהתגובות הסותרות שקיבלתי הם משני מוסכניקים שאני מכיר היטב, ואחד שיבח והשני המליץ לי לברוח!!

חוץ מהם גם בקרב האנשים ברחוב הדעות חלוקות.

מישהו יכול לעשות סדר בעניין?

תודה!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ממליץ לך ללכת על הדגם האוטומט שהגיע ב2009 (אגב אותה צורה כמו הרובוטית) וב2010 הייתה מתיחת פנים שבה שינו פנסים מקדימה ומאחורה כולל טמבונים ובפנים את הלוח שעונים והגה הוסיפו חיבורי AUX + USB באזור של המאפרה ליד המצת, אה ונראה לי גם החליפו ריפוד לסוג טוב יותר .

תמונות להמחשה :

2009 טרום מתיחת פנים שנראת כמו ה2008 :

corolla 2009 2.jpgcorolla 2009.jpg

2010 אחרי מתיחת הפנים (שים לב לגריל ולטמבון ) :

corolla 2010 2.jpgcorolla 2010.jpg

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

אין תשובה ממשית. הגיר הרובוטי לא נוח לנהיגה ולא אמין. אם אתה אישית צריך רכב בגודל הזה ויכול לסבול את הגיר בשביל מחיר נמוך יותר זו יכולה להיות בחירה טובה, אם אתה לא נעול על הקורולה ויכול להתפשר על רכב אחר, עדיף לך.

בכל מקרה- לא לקנות לפני שאתה עושה עליו נסיעת מבחן ומרגיש בעצמך את הגיר.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)

בבעלותי קורולה 08' כמעט 5 שנים, רציתי למכור בעבר אבל התחרטתי מאהבה לרכב וגם כי פשוט לא שווה לי למכור אותה עקב מחירים בדיחה ביחס לאוטו ולמותג.

כאחד שהנסיעות שלו בעיר רוב הזמן הגיר אמין מאוד 0 תקלות בבעלותי. כל העניין הוא שאתה רק צריך להתרגל לגיר ולאופי פעולה שלו (כלומר להרפות מהגז ב2700 סל''ד והגיר מחליף כמו ידני.

מעבר לזה אמינות למופת, חיסכון בדלק 1 ל14 בממוצע, נוחות נסיעה טובה,מנוע חזק וגמיש, מזגן מקפיא גם אחרי שלא החלפתי פילטר מזגן 4 וחצי שנים.

ממליץ בחום רב כמובן אם תסתגל לאופי של הגיר.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם
אין תשובה ממשית. הגיר הרובוטי לא נוח לנהיגה ולא אמין. אם אתה אישית צריך רכב בגודל הזה ויכול לסבול את הגיר בשביל מחיר נמוך יותר זו יכולה להיות בחירה טובה, אם אתה לא נעול על הקורולה ויכול להתפשר על רכב אחר, עדיף לך.

בכל מקרה- לא לקנות לפני שאתה עושה עליו נסיעת מבחן ומרגיש בעצמך את הגיר.

מה זה לא אמין? לא ידועה בעיה מיוחדת בגיר הזה מלבד היותו לא נעים (בכל זאת קלאץ יחיד).

אכן הגיר דורש הסתגלות אבל אין ספק שהמחיר שלו כמשומש מפתה מאוד.

כרגע יש לי בבית קורולה 2008 עם גיר רובוטי ומיצובישי ספורטבק 2010 עם גיר רציף.

אין ספק שהגיר במיצובישי נעים בהרבה לנהיגה אך צריכת הדלק עדיפה בהרבה בטויוטה.

מבחינת אמינות, לרכבי 112000 ק"מ ולפני 6000 ק"מ החלפתי את הקלאץ. לא נתקלתי בתקלות אחרות בשמונה השנים האחרונות מיום היוולדו של הרכב שלי.

החלפת קלאץ היא בלאי טבעי ולא תקלה!

במידה ופותח השרשור מעוניין בטויוטה אני ממליץ על ביצוע נסיעת מבחן כדי להכיר את הגיר ולראות אם זה מתאים לך.

פורסם
חלק מהאנשים אומרים לי תגובות בסגנון "לברוח" "לא לגעת" וכדומה

אלה הם אנשים שלא נהגו על הרכב אפילו מטר

והחלק השני מהללים ומשבחים את האוטו, ואת התמורה למחיר שהוא נותן.

אלה הם אנשים שמכירים את הרכב ונהגו עליו

ככלל- אל תקשיב לאנשים שהם ״מומחים בעיניי עצמם״ ובד״כ ניזונים משמועות, מיתוסים וחצאי אמת.

יש לך פה כמה אנשים שנהגו והחזיקו טויוטה רובוטית, תקשיב רק להם.

לי יש ניסיון מצטבר של 5000 ק״מ עם טויוטה רובוטית (לא בבעלותי). אני חושב שאם הייתי במצבך הייתי שוקל לחיוב את הרכישה. רכב משפחתי במחיר מצחיק, שמן הסתם יתבטא גם במכירה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני אישית נסעתי עם רכב כזה זמנית מהעבודה:

הגיר מעצבן - במהירות נמוכה הוא משתגע ומרעיד את האוטו כי כנראה הקלאץ' לא היה תקין או שהיתה בעיה ספציפית עם האוטו, אבל זה הרושם שלי.

לפעמים הגיר נותן בעיטה בהחלפה במהירות גבוהה, גם בהאטה.

אם כבר אתה הולך על הרובוטית, אני ממליץ לך להשתמש במה שהיה אצלי, עם הכנפיים של ההילוכים מאחורי ההגה.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אני מכיר שני סוגים של אנשים - כאלה שלא מפסיקים לשבח, וכאלה ששונאים (שניהם כאלה שנהגו באחת כזאת באופן סדיר)

בד"כ מי שהרבו בנסיעה בינעירונית אהבו את הרכב, ואלה שנסעו בעיקר בעיר - קיללו.

ומכאן המלצתי לך: אם השימוש שלך הוא עירוני בעיקרו - תברח, אם בינעירוני - תקח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
ככלל- אל תקשיב לאנשים שהם ״מומחים בעיניי עצמם״ ובד״כ ניזונים משמועות, מיתוסים וחצאי אמת.

יש לך פה כמה אנשים שנהגו והחזיקו טויוטה רובוטית, תקשיב רק להם.

לי יש ניסיון מצטבר של 5000 ק״מ עם טויוטה רובוטית (לא בבעלותי). אני חושב שאם הייתי במצבך הייתי שוקל לחיוב את הרכישה. רכב משפחתי במחיר מצחיק, שמן הסתם יתבטא גם במכירה.

תתפלא, להורים שלי היה רכב כזה, הם לא ימליצו לך עליו וגם אני לא אמליץ לך עליו (גם אני נהגתי עליו תקופה מסוימת).

ואני כן, אגיד לברוח, לא לגעת.

למה? כי נכון שהיא זולה לרכישה בתור משומשת, אבל היא נחותה מבחינת בטיחות מהמתחרות שלה מאותה תקופה, הגיר הרובוטי לא נעים לשימוש למרות שכולנו נהגים על גיר ידני שמסתדרים היטב, כי הרכב לא הציג אצלנו אמינות טובה בכלל (בניגוד לסטיגמות שיפנית = שקט ואמינות) וכל יומיים יש לטויוטה ריקולים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בפעם ה1000 שאני מסביר למישהו שריקוליים זה דבר פשוט טוב ולטובת הלקוח, החברה עושה ריקולים כדי למנוע לך בעיות בעתיד, רק מחזק את האמינות שלה ואת המוניטין.

היצרנים האירופאים בדרך כלל לא מזמנים לריקולים ודופקים את הלקוח.

פורסם (נערך)
בפעם ה1000 שאני מסביר למישהו שריקוליים זה דבר פשוט טוב ולטובת הלקוח, החברה עושה ריקולים כדי למנוע לך בעיות בעתיד, רק מחזק את האמינות שלה ואת המוניטין.

אותם תירוצים תמידיים של בעלי היפניות. :roll:

העיקר כשיש ריקול ליפניות: "הם לוקחים אחריות", אבל כשיש ריקול ליצרן אירופאי: "חרא גרמני", "זבל צרפתי שמתקלקל כל היום" וכדומה.

אני מבין שזה הרכב שיש לך ואתה רוצה להלל אותו, אבל מה לעשות, יש אנשים שלא היו מרוצים ממנו.

מעניין שלא בחרת להתייחס לשאר הדברים שכתבתי.

ותראה לי עוד רכב שבו אחרי שנתיים מתחילה לנזול משאבת מים. העיקר מלכלכים על הצרפתיות, אבל הקליאו נמכרה ללא תקלה אחת וגם המגאן של ההורים משרתת אותם נאמנה, הרבה יותר טוב מהטויוטה.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

בבעלותי טויוטה רובוטית 2009 שמורה מאוד. אני התרגלתי אליה בקלות ומשתמש הרבה בהעברות הילוכים בידיות שמאחורי ההגה. בעליות בעיר אני משתמש בהנדברקס כדי שהרכב לא יתדרדר לי אחורה- למרות שניתן ללחוץ פעמיים על הברקס ואז הוא ננעל - ככה התרגלתי. אני מרוצה מאוד, אשתי פחות. יש לי 80000 קמ והחלפתי מצבר ואלטרנטור לפני חצי שנה. מעבר לזה טיפולים כל 15000 במוסך המרכזי וזהו. אם רוב הנסיעות שלך מחוץ לעיר אז לא תרגיש את הגיר ותהנה מרכב חזק. עם בגאז גדול הכנסתי את שתי הבנות שלי וכל הציוד בנסיעות לצפון או לדרום והגענו עם כל הבית. כשאמכור אותו אולי אתקשה כי אנשים שוחטים אותו בגלל דעות לכאן ולכאן.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
אותם תירוצים תמידיים של בעלי היפניות. :roll:

העיקר כשיש ריקול ליפניות: "הם לוקחים אחריות", אבל כשיש ריקול ליצרן אירופאי: "חרא גרמני", "זבל צרפתי שמתקלקל כל היום" וכדומה.

אני מבין שזה הרכב שיש לך ואתה רוצה להלל אותו, אבל מה לעשות, יש אנשים שלא היו מרוצים ממנו.

מעניין שלא בחרת להתייחס לשאר הדברים שכתבתי.

ותראה לי עוד רכב שבו אחרי שנתיים מתחילה לנזול משאבת מים. העיקר מלכלכים על הצרפתיות, אבל הקליאו נמכרה ללא תקלה אחת וגם המגאן של ההורים משרתת אותם נאמנה, הרבה יותר טוב מהטויוטה.

בלי שום קשר לרובוטי, שוב הריקולים באים לטובת הלקוחות כדי למנוע תקלות אפשריות בעתיד לדוגמא: ריקול למנגנון חלון שעלול להפסיק לעבוד, אז החברה מזמינה אותך לתקן. טויוטה הוכיחה את עצמה בעולם כהמותג האמין ביותר שיש.

https://www.youtube.com/watch?v=_Bzeamt00T8

זו לא הקורולה היחידה שעברה תאונה כזאת ונוסעת בכיף שלה :D

פורסם

מסכים , כל נושא הריקולים בכלליות (לא רק רכבים) הוא דבר חיובי ללקוח.

אין מושלם בחיים ועדיף שיחליפו לך חלקים לפני שאתה תיתקל בבעיה.

Sent from my iPad using Tapatalk

פורסם
בלי שום קשר לרובוטי, שוב הריקולים באים לטובת הלקוחות כדי למנוע תקלות אפשריות בעתיד לדוגמא: ריקול למנגנון חלון שעלול להפסיק לעבוד, אז החברה מזמינה אותך לתקן. טויוטה הוכיחה את עצמה בעולם כהמותג האמין ביותר שיש.

https://www.youtube.com/watch?v=_Bzeamt00T8

זו לא הקורולה היחידה שעברה תאונה כזאת ונוסעת בכיף שלה :D

הלוואי שזה היה ריקול של חלון שזה לא ריקול בטיחותי,

הרבה ריקולים בעולם הרכב היפני היו בנושאי בטיחות - אם זאת דוושת הברקס, אם זה הריקול שהיה לפני מספר חודשים לכריות אוויר.

• תוכן חדש...