Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רשמתי מדחס בטעות, התכוונתי למנוע שמזרים אוויר, נתקלתי בזה לא פעם אצל חברים שלא הבינו למה זה קרה - האוויר פשוט לא עבר את המסנן כי הוא היה סתום...

ההמלצה של היצרנים היא להגיע למפל לחץ עד המקסימום הקבוע במפרט מערכת המיזוג.

יש מסננים תחליפים זולים שהמדיה הגנרית ששמים לא תואמה עם דרישות מערכת מיזוג הרכב הספציפי ולכן מפל הלחצים ההתחלתי כבר מתחיל מהסף העליון של המערכת גם אם יעילות הסינון ממש גרועה...

גם אם התחליפיים לא מתפרקים יש הבדלים אדירים ביעילות הסינון גם במסננים שהם לא פחם פעיל. ( מסנני PM 2.5 )

בעיקר במיקרונים הנמוכים - 0.3 מיקרון עד 10 מיקרון - שזה ממש בלתי נראה לעין אבל בריאות זה נתפס מהר מאוד. מתחת למיקרון אחד זה נכנס ישר למחזור הדם.

אותו דבר לגבי יכולת תפיסת האבק שבסוף מובילה להחלפה תדירה יותר ומוציאים יותר כסף כי מחליפים באינטרוולים קצרים יותר.

כל הקטע בפילטר טוב זה יכולת לתפוס אבק, יעילות סינון ומינימום הפרש לחצים במערכת לאורך כל חיי המסנן עד אשר מגיע לסוף חייו.

זה נכון גם במסנני אוויר למיניהם וגם במסנני נוזלים למיניהם.

הזול עולה ביוקר

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רשמתי מדחס בטעות, התכוונתי למנוע שמזרים אוויר (בקיצור מפוח), נתקלתי בזה לא פעם אצל חברים שלא הבינו למה זה קרה - האוויר פשוט לא עבר את המסנן כי הוא היה סתום...

למה המפוח שבק חיים בגלל מסנן סתום ?

איזה כייף לי :)

פורסם

התאמץ יתר על המידה והתחמם והפסיק לעבוד. זה יכול לקרות בהחלט ממסנן סתום במיוחד כאלה שאין להם סיכוי להיקרע ואוטמים טוב.

הזול עולה ביוקר

פורסם

תיאורטית המצב שאתה מתאר אולי עלול לקרות אבל בפועל במערכת האיוורור ברכב יישנם מספר הגנות אשר ימנעו שריפת המנוע החשמלי של המפוח במקרה של סתימת הפילטר. לדעתי הסקנת המסקנות שלך במקרים שציינת כנראה שגוייה.

1. בכול מודול נגדים (נגד מהירויות) קיים פיוזי תרמי אשר 'נפרץ' כאשר הזרם/הטמפ' עולים מעל ערך מסויים כתוצאה מצריכת זרם גבוהה של המנוע החשמלי בגלל תקלה במפוח.

2. ברכבים מסויימים קיימת הגנה נוספת מובנת במנוע החשמלי בפני עומס ייתר ושריפת הסלילים של המנוע החשמלי.

3. ברכבים עם בקרת אקלים קיימת בקרה תמידית על צריכת הזרם ומהירות המפוח לכן במקרה של צריכת זרם גבוהה בקרת האקלים עשוייה להפסיק את פעולת המאוורר בכדי למנוע נזק למנוע החשמלי/חיווט חשמלי.

פורסם

מרק,

מה שציינת אמנם נכון, אך יש מקרים שהזנחה לאורך זמן גורמת לכשל במנוע. ברכביים קצת יותר ישנים זה יותר נפוץ. הרבה מקרים של המלצה לתיקון מזגן יכולה להיגמר בהחלפת מסנן מזגן שנסתם ופתאום הכל חוזר לעבוד כשורה. נתקלתי בזה אישית לא מעט פעמים עם חברים שצלצלו אלי להתיעץ על הצעת מחיר לטיפול במזגן ברכב שלהם שכללו ציטוטים מאנשי מקצוע כמו " צריך להחליף את כל היחידה" והסתכמו באלפי שקלים- והדבר הראשון שעשיתי עקב היכרותי עם התחום זה לשאול האם החליפו או בדקו שמסנן המזגן תקין\הוחלף,לא סתום. התשובה היתה ברוב המקרים לא וכאשר בפועל החלפנו מסנן המזגן חזר לעבוד כמו חדש ואפילו גז לא היה צריך להוסיף. ראיתי מכוניות בנות 4 ו 5 שלא החליפו להם מסנן מזגן והמפוח עשה רעש אדיר בניסיון לדחוף אוויר ומה שהיה במסנן היה פשוט זוועה.

בקיצור, כדאי להחליף מסנן מזגן, לא רק לטובת הבריאות, אלא גם למען אריכות ימים של כל מכלולי המזגן הרלוונטיים ברכב. מפוח שעובד קשה לכל אורך ימיו על מפל לחצים גבוה מהמותר בתכנונו לא יאריך ימים כמו מפוח שלא נדרש להתמודד עם עומס כזה, זה מאוד פשוט. החלפה תדירה של המסנן גורמת לפעולה אופטימלית של כל המכלולים.

הזול עולה ביוקר

פורסם

לא כתבתי בשום מקום שאין צורך להחליף מסנן מזגן לפי הנחיות הייצרן. לא צריך להיות מומחה בכדי להבין שהדבר הראשון שבודקים במערכת המיזוג במקרה שעוצמת סניקת האוויר נמוכה היא בדיקת המסנן והחלפתו במידת הצורך. כול מוסך ומכונאי בימינו מודעים לדבר.

בעבר לפני 15-20 שנים ברוב הרכבים לא היה קיים מסנן מזגן אלא רק בדגמים מפוארים ואולי מסיבה זו חלק מהמכונאים לא מודעים לזה שקיים מסנן מזגן כמעט בכול רכב מודרני.

פורסם
התאמץ יתר על המידה והתחמם והפסיק לעבוד. זה יכול לקרות בהחלט ממסנן סתום במיוחד כאלה שאין להם סיכוי להיקרע ואוטמים טוב.

אני חוזר שוב פעם להודעה הזו מכיוון שכנראה לא הסברתי את עצמי נכונה.

אתה לא יכול לדעת מה הסיבה האמיתית שהמפוח שבק חיים האם זה מבלאי טבעי או מבלאי מוגבר בגלל מסנן סתום או בגלל מיסבים עם בלאי גבוה שגרמו לכשל של המפוח.

לדעתי מסנן סתום ב-60 או 80 אחוז משטחו יגרום להפחתה משמעותית בסניקת האוויר מפתחי האיוורור דבר שיגרום לחוסר נוחות לנהג בקייץ ובעל הרכב ירוץ מהר מאוד למוסך לבדוק את הנושא לכן קשה לכמת את רמת הבלאי שמוסיף מסנן סתום ב-50 או 80 אחוז משטחו למפוח.

אני מסכים עם הסתייגות מסויימת שמסנן סתום במידה מוגברת לאורך מספר שנים עלול לגרום לבלאי מואץ של המפוח.

פורסם

ליצרני הרכב/מערכת המיזוג אין שום הסתייגות כאשר הם מאשרים מסננים למערכת שלהם. חובה לעמוד במפרט הפרש הלחצים (initial pressure loss and final pressure loss) של המערכת וזאת כדי למנוע ירידה בספיקה, אופטימליות הקירור/חימום ובלאי למפוח. זאת אני יודע בוודאות.

הייתי רוצה לחזור לשרשור ולסיבה שלשמה רשמתי מה שרמתי לפני שהתחילו ההתכתבויות ביני ובין מרק להבהיר אי אילו הבהרות.

באופן כללי, חשוב לא פחות - כמו שדואגים טוב טוב למנוע, תדאגו גם למזגן ולריאות שלכם ושל משפחתכם. מסננן מזגן טוב ואפילו לא טוב מאוד ייתן הגנה לריאות מפני חלקיקים מיקרוניים ותת מיקורניים בסדרי גודל ממסנן סיני זול, ישמור על זרימה וספיקת אוויר אופטמיאלית, יזהם פחות את המאייד ויחזיק זמן רב יותר כך שתצטרכו להחליף באופן פחות תדיר (פחות הוצאות לאורך זמן) וישמור על ביצועי מערכת הקירור טוב יותר. זו הפואנטה. אם כבר משקיעים 50 ש"ח על זבל לא עדיף להוסיף עוד 30 כדי לקנות משהו טוב? עדיף להיצמד להוראות היצרן לגבי אינטרוול ההחלפה אך אם רוצים לשמור על מקסימום ביצועים- הכי מומלץ להחליף פעם בשנה.

הזול עולה ביוקר

פורסם
ליצרני הרכב/מערכת המיזוג אין שום הסתייגות כאשר הם מאשרים מסננים למערכת שלהם. חובה לעמוד במפרט הפרש הלחצים (initial pressure loss and final pressure loss) של המערכת וזאת כדי למנוע ירידה בספיקה, אופטימליות הקירור/חימום ובלאי למפוח. זאת אני יודע בוודאות.

אשמח לראות תקן בין לאומי בנושא או דרישה של ייצרן רכב מסויים בנושא של הבלאי.

פורסם (נערך)

מרקו, אני מאמין כי מפוח העובד רוב הזמן על הקצה, ומתאמץ כל הזמן, כדי להתגבר על ההתנגדות המקסימלית של מפל הלחץ, צובר יותר בלאי, מתחמם.

ובסוף יצא מאיזון עקב כשל במייסבים, ואו התכת הלכה בסלילים עקב חימום קבוע גבוה...

** אין לי נתונים לגבי רכבים - יש לסייג - זו שאיבת אויר חם, המוסיף לבעיה.

( בזמנו ראיתי טבלה למפוחים במסעדה - הם גם עובדים דרך פילטרי סינון, שבהם נרשם ספיקה מפלי לחץ טווח חום - ואפשרויות כשל - וכאשר התנאים היו עבודה בתנאי חום , מעל כ 80-100 מעלות אני לא זוכר בדיוק.

ובמפל לחץ גבוהה - התנגדות גבוהה קבועה , הגרף הראה קיצור באורך החיים - והמלצה / הוראה, להחלפת המסננים )

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני מסכים עם הסתייגות מסויימת שמסנן סתום במידה מוגברת לאורך מספר שנים עלול לגרום לבלאי מואץ של המפוח.

מרקו, אני מאמין כי מפוח העובד רוב הזמן על הקצה, ומתאמץ כל הזמן, כדי להתגבר על ההתנגדות המקסימלית של מפל הלחץ, צובר יותר בלאי, מתחמם.

כתבתי שגם אני מאמין.

אני רוצה לראות דרישה של ייצרן רכב מסויים שחור על גבי לבן שבו ניתן לראות את הקשר בין ירידה בספיקה ומפל הלחץ כתוצאה ממסנן סתום לבלאי של המנוע החשמלי.

אם אין לך או ליאני מסמך כזה אז חבל להמשיך לדון בדברים שכתבתי ועסקתי בהם לפני כמה עשורים וגם בפורום.

פורסם

אייל, זה אכן קיים גם במפרטים של מערכות סינון תעשייתיים וביתיים.

אגב, יש גם מדידה של מפל לחץ מדויק מתי נגמרו חייו של מסנן אוויר למנוע, מסנני שמן, וגם דלק.

מרק,

אני לא יכול לחשוף מידע כזה, זה מידע שנוגע למקום עבודתי וזה מידע חסוי.

יש תקנים בינלאומיים של מדידת אורך חיים של מסננים ולא רק בתחום הרכב, שאפשר לחפש ברשת ולראות את המפרט של יחס סיום חייו של המסנן מול מפל הלחץ.

אתה תצטרך להאמין לי בנוגע לזה ואתה בהחלט יכול שלא להאמין וזו זכותך.

זה המקצוע שלי ואני חושב שאני לא חייב להוכיח כאן למישהו משהו בהקשר הזה. אם היה מדובר בדעה שלי אז מילא, אבל זו לא דעה.

כל אחד יכול להחליט האם הוא לוקח חלק ממה שרשמתי או את הכל.

זה לא שמישהו יגרום נזק לרכב שלו אם יחליף מסנן מזגן בזמן. בסופו של דבר הפואנטה היא לא מפרטי היצרן, קיומם או אי קיומם, אלא שאנשים יבינו שלהחליף מסנן מזגן ולבחור במסנן איכותי ולא רק משהו שימלא את החלל, זה חשוב באותה מידה כמו כל מסנן אחר ברכב ויש לזה אספקטים רבים ולא רק למנוע מהמאייד להיסתם מעלים. אם על זה כולנו מסכימים אז אפשר לסגור פה את הבטסה.

לצערי המודעות למסנני מזגן ברכב עדיין נמוכה בישראל בהשוואה לאירופה גם אצל אנשי מקצוע.

חבר שלי קנה פאביה שנת 2013 שטופלה אצל היבואן אך בהיסטורית הטיפולים לא החליפו מסנן מזגן אפילו פעם אחת ב 60 אלף ק"מ. אני החלפתי לו מסנן ובאמת הופתעתי לראות את זה. המסנן היה כבר ממש סתום ולא פלא שהוא התלונן שיש לו ריח מסריח והמזגן מרעיש ולא מקרר כמו שצריך. כמובן שאחרי המסנן הוחלף (פחם פעיל איכותי) המזגן עבד כמו חדש וגם הריח נעלם, למזלו, הריח נבע ממה שנתפס במסנן ולא ממקומת אחרים.

הזול עולה ביוקר

פורסם
אייל, זה אכן קיים גם במפרטים של מערכות סינון תעשייתיים וביתיים.

אגב, יש גם מדידה של מפל לחץ מדויק מתי נגמרו חייו של מסנן אוויר למנוע, מסנני שמן, וגם דלק.

מרק,

יש תקנים בינלאומיים של מדידת אורך חיים של מסננים ולא רק בתחום הרכב, שאפשר לחפש ברשת ולראות את המפרט של יחס סיום חייו של המסנן מול מפל הלחץ.

את המידע הזה יש לי. אני מחפש מידע לגבי הקשר בין סתימת המסנן לבלאי של המנוע החשמלי של המפוח.

פורסם

מרק,

אתה תצטרך להאמין לי בנוגע לזה ואתה בהחלט יכול שלא להאמין וזו זכותך.

מאמין וראיתי דיאגרמת כאלה במסגרת העבודה שלי.

• תוכן חדש...