Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד נושא שעצבן אותי הוא נושא מערכת "מובילאיי" שלכאורה גורמת לתאונות דרכים והסחת דעת בעקבות צפצופי השווא שלה. איני מעוניין במערכת הזו והיא לעולם לא תותקן במכוניות שלי, קל וחומר בהתקנה מקומית ע"י יד ישראלית קומבינטורית.

ב- 27.06.16 פורסמה הכתבה הבאה על התכנית לכאורה של ישראל כץ: http://www.themarker.com/dynamo/1.2988813

ב- 05.07.16 ניסחתי מייל ארוך לישראל כץ, שר התחבורה, אך לא קיבלתי מענה. בהמשך צלצלתי למוקד משרד התחבורה אך הנציגים לא יודעים על מה מדובר.

לאחר הערכת מצב הגעתי לתובנה והיא שרק דרך הפייסבוק אזכה למענה (ולאחריו אחליט אם לפתוח במאבק בנושא הזה), ולכן ניסיתי את מזלי שם - ושם הגעתי ישירות לישראל כץ ועקפתי את כל הפקידים חסרי הידע במשרד התחבורה. ובכן - להלן התשובות שהוא בעצמו נתן לי:

1. לא תהיה חובה של התקנת מערכת "מובילאיי" במכוניות פרטיות משומשות משנת 2012 כפי שקראנו, הרעיון היה לתמרץ בלבד.

2. משרד האוצר לא הקצה מקורות.

כמו כן, הסבתי את תשומת לבו לנושא התראות השווא לכאורה של המערכת - לא יודע מה חברת "מובילאיי" ניסתה לעשות עם המצגות המהממות שאולי העבירה לו, אבל אם יש צורך אני אכין כמה משלי.

מצ"ב צילום מסך של ההתכתבות שלי עם ישראל כץ, שר התחבורה.

אגב, הוא עדיין מתעקש שאפשר להציל הרבה חיים עם המערכת הזו.

יום טוב. :oops:

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב שלא כופים הר כגיגית על נהגי מכוניות משומשות...

אבל להגיד שהמערכת גורמת להתנגשויות? לדעתי זו גוזמה. אולי תצטרף לע'לאת?:wink:

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

שמע,

ראשית, למרות שזה מחמיא, לא באמת ישראל כץ ענה לך. אפילו שזו התמונה שלו. סליחה שאני הורס לך.

שנית, המערכת ממש לא גורמת לתאונות דרכים, זו איוולת לרשום את זה.

שלישית, באוטו החדש שהזמנתי ביקשתי מיוזמתי שיתקינו כזה, ולא היה ניתן. המערכת טרם הותאמה לקקטוס לצערי. הייתי שמח להתקנה שלה. בניגוד אליך שאתה הנהג הכי טוב ביוקנעם והסביבה, אני נהג גרוע, ולפעמים דעתי מוסחת. המערכת הזו היתה בוודאות מסייעת לי להיות נהג יותר טוב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני בספק אם ישראל כץ מתפעל באופן אישי את דף הפרצופספר שלו. סביר יותר שמדובר ביועץ/עוזר כזה או אחר.

סעיף 1 (המודגש) נובע מסעיף 2. זה לא שנתקבלה החלטה נגד בגלל הליך חשיבה מקצועי אלא פשוט לא הושג המימון הנדרש.

ומה אם בתקציב הבא (2017-2018) הוא כן ישיג את המימון?

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• אחראי פורום
פורסם

גורמת לתאונות דרכים?? זאת שטות אטומית לחשוב כך.

ביום יום שלי שבו סטיות מנתיב זה עניין של מכונית מ-5 בערך והיצמדות מאחורה זה בערך חצי מהנהגים,

הייתי ממש שמח אם זה היה מותקן בכל המכוניות שנוסעות על הכביש. גם אם זה אומר שאאלץ להתקין בשלי.

נהגתי במכוניות עם מובילאיי, זה ממש לא כזה נורא וגם נהג יחסית מפוקס כמוני צריך מדי פעם סטירה. כ"כ נורא? תכבו אותה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

טוב שלא צריך לשים אותה,כול פעם שיצא לי לנסוע איתה השתקתי אותה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אל תכעס, זה לא נשאל בהסתלבטות או במטרה לפגוע:

כשאתה כותב ״אנו מאמינים״ - האם זו צורת כתיבה שאימצת מסופרים ועיתונאי רכב, או שבאמת יש קבוצה שעומדת מאחוריך ומחזיקה בנתונים אמפיריים שהתקנה במפעל הייצרן תהייה טובה יותר?

אותו דבר לגבי ה״גורמת לתאונות לכאורה״ - מה זה אומר? יש נתונים מוכחים לכך שהמערכת גרמה לתאונות? או שאתה חושב שהיא יכולה לגרום לתאונות? או שמישהו חקר ומצא בה באגים?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לאחרונה נסעתי במשך שבוע ביונדאי i35 חדשה של ידידה. היונדאי מצוידת במובילאיי בהתקנה מקומית. המערכת לא מתריעה סתם. (ברגע שנוהגים כמו בני אדם ולא כמו חוליגנים). לדעתי המערכת מצוינת למעט עניין ההתקנה המקומית.

פורסם

סטיו, אני מאוד מקווה בשבילך שאנשי מובילאיי לא קוראים פה בפורום כי אתה עלול לחטוף תביעת דיבה כזו שלא הפולו ולא אנשי VAG ויכלו לסייע לך.

המערכת לא גורמת לתאונות מהסיבה הפשוטה שהיא לא נוהגת ולא משפיעה על הניהוג. טוב שאתה לא אומר שתמרורים ורמזורים גורמים לתאונות כי גם הם מתריאים מפני מכשולים.

אם נתייחס לחתימה שלך בתור פעיל מוגבל אתה כותב די הרבה אבל אם נתייחס לזה ברצינות, נראה לי שהמלחמה הטרחנית הפכה אצלך למטרה ולא לאמצעי. קבל עיצה ידידותית ושמור את המלחמות לדברים החשובים באמת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

לא, תקשיב, אתה לא אמיתי...

בוא נתחיל.

1. מובילאיי לא גורמת לתאונות. נהגים גורמים לתאונות. כמות התראות השווא של מובילאיי לא יותר גדולה מהתראות האמת.

2.את המערכת צריך לכייל לכל רכב באופן אינדיבידואלי (או לכל הפחות על-פי מפרט הרכב) כדי להתאים אותה למרחק בין השמשה לפגוש, רוחב המכונית וכו. כך היא לא תתריע ללא צורך.

2. מי הם 100 אלף האנשים שעומדים מאחוריך ולא רוצים את המערכת הזו? או שזה סתם מספר שהנפצת ממעמקיי דמיונך הקודח כדי לשוות לפניה הקומית (לזה נתייחס עוד רגע) משהו שלך איזשהו נופח של "רציני"?

3. מעולם לא דובר על התקנה מנדטורית. הרעיון (המקורי) היה להעניק התקנה חינם לבעלי רכבים משנת 2000 ומעלה. שום חייב ושום כלום. ה"צוות" שהשר כץ מינה "לבדוק" את האפשרות להתקנת חובה לא יותר מירייה באפלה. אחת מני רבות שהשר הזה מקריץ מדי חודש.

4. אתה יודע מה? אולי בעצם כל מה שכתבתי זה לא נכון ואתה בעצם צודק לגמרי... בוא תביא בבקשה הוכחות לערימת צואת שברים המהבילה שכתבת פה ושם.

כי אם טרילוגיית הפולוג'יטיאייידניתבולמיםאדפטיביים שלך עוד העלתה לי איזשהו חצי חיוך והייתה ברובה על תקן "לא יועיל - לא יזיק" הרי שהפעם כבר עברת את הגבול ואני לא רוצה שחס וחלילה אנשים יחשבו שאתה אשכרה יודע על מה אתה מדבר.

אה כן, הפניה הקומית. את זה שזה לא באמת השר כץ שענה לך אתה כנראה כבר יודע. או כי אתה לא אידיוט מוחלט (אני מקווה בשבילך) או כי ציינו את זה קודם לפניי. אבל לצערי גם הם לא צדקו במאה אחוז. זה גם לא סגן השר, וגם לא יועץ, יתרה מזו, זה אפילו לא בנאדם שיושב איתו (או אצלו) במשרד, אלא איזשהי יח"צנית בשקל שמרוויחה שכר מינימום ועושה פורוורד למיילים.

מזל טוב. על ממש שום דבר...

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

stio מחזק אותך בעניין זה שהמכשיר מסיח דעת ומסכן את משתמשי הכביש. שהייתי ברכב (לא נהגתי) והמכשיר ציפצף חשבתי שזה הפלאפון של הנהג, כל הזמן למה הוא לא עונה. המכשיר היה מצפצף כל הזמן בגלל הנהיגה הגרוע שלו.

נשלח ממקום סודי.

פורסם

אני לא חושב שהוא מסכן,אתה אולי לא ידעת על קיומו אך הנהג כניראה שכן יודע ולא מתחיל לחפש את המקור.

מה שכן אם הוא מצפצף אתה רק מסיט את המבט בדיוק כמו להסיט את המבט למזגן,ווליום.זה לא מסוכן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הכוונה הייתה מי שלא יודע לנהוג עדיין לא יעזור המכשיר הזה כי הוא עדיין ישאר לא מרוכז או שהוא פשוט לא מיועד לעלות על רכב.

נשלח ממקום סודי.

פורסם (נערך)

לא קראתי פה את כל התגובות אלא רק את הראשונה מכיוון שאני מנסה להיגמל מהפורום, אבל אני רק אשים את זה פה - מצאתי ברשת בחיפוש של דקה:

תהנו.

נ"ב - גם לובינסקי הצטרפו לחובת התקנת המובילאיי עם ה- 208 החדשה? חשבתי שרק קרסו ומכשירי תנועה לפי הפורום וזה חדש לי. מי עוד? שנדע מה לא לקנות.

טוקבק - תאונה.jpg

עריכה אחרונה על ידי stio
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...