Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

ברשותי מאזדה לאנטיס LX שנת 2001 נפח מנוע 1.6 ליטר ק"מ 175K שבבעלותי כבר מעל ל10 שנים (קניתי אותו מליסינג). בטיפול הקודם, בק"מ 170K לפני שנה הוחלף שמן מנוע+פילטר, שמן גיר (בערך שליש כמות לאחר שלא הוחלף כל חיי הרכב), נוזל קירור, פילטר אוויר, פלאגים, דיסקים ורפידות מקדימה.

בטיפול הבא צריך להחליף רצועת טיימינג וכאן מתחילה ההתלבטות שלי. הבנתי במדובר בסדר גודל של 1500 ש"ח להחלפה מלאה של כל מערכת הטיימינג (רצועה, מותחנים, מחזירי שמן) וגם על הדרך החלפה של משאבת מים שהיא עדיין מקורית.

הרכב נמכר ביד 2 בסביבות 10K ש"ח כשהוא במצב טוב. בשנתיים האחרונות הוחלפו אלטרנטור, רצועות מנוע ומזגן, מדחס מזגן, מצבר וצמיגים.

לאחרונה, כאשר המזגן דלוק יש רעש חזק של חיכוך שנמשך שנייה כל עשר דקות, ולכן אני חושד שמדחס המזגן מתקרב לסופו. מאחר והרכב כבר ישן ברור לי שעלות תחזוקת השבר שלו רק תעלה ולכן אני שוקל לנקוט באסטרטגיה של טיפול שוטף מינימלי (החלפה של שמן מנוע+פילטר) עד שיתקלקל משהו גדול, לדוגמא גיר שלא יהיה כדאי לתקן ואז הרכב יימכר לחלקים. לעומת זאת אם תהיה תקלת שבר בסדר גודל של עד אלפיים ש"ח אני אתקן.

אני מעריך שהרכב יחזיק עוד 5 שנים בצורה הזאת, בעיקר משום שקראתי בפורום כי בקריעת רצועת הטיימינג ברכב זה לא יהיה מפגש שסתום-בוכנה. במקרה שרצועת הטיימינג תיקרע אני אגרור את הרכב למוסך והרצועה תוחלף עם משאבת המים.

יש לציין שאנחנו נוהגים בצורה עדינה על הרכב וזה משתקף בצריכת הדלק של 11 ק"מ לליטר בעיר נטו.

אני מעוניין לשמוע את דעתכם על הרעיון שלי, במיוחד בפאן הכלכלי...

פורסם (נערך)

טיימינג לא כולל משאבת מים יעלה בסביבות 850 שקל(הקיט טיימינג של מאזדה זול מאוד), עוד 400 שקל משאבת מים שכדאי להחליף, אין צורך לגעת במחזירי שמן כל עוד הם במצב טוב ואין נזליות.

ביחד עם הטיימינג תחליף גם רצועות אביזרים(70 שקלים), הן כנראה יבשות וזה הרעש שאתה שומע בהפעלת מזגן. מאיפה הרעש בדיוק? תא כפפות או מכיוון המנוע? מדחס מזגן משופץ או חדש? צריך לאתר מאיפה בדיוק מאיפה הרעש.

אני לא בטוח אם אין מפגש שסתום בוכנה אבל זה לא משנה מבחינתי, לא שווה להיתקע באמצע הדרך ולבזבז את הזמן בגרירה ולהסתכן בהתחממות מנוע בגלל כשל של משאבת מים וכו' במיוחד בקיץ.

רכב אמין מאוד, תדאג לטיפולים כל 10K ק"מ או שנה, תחליף שוב שמן גיר עוד 40K ק"מ והפעם עם הפילטר שלו.

הכל שאלה של התקציב שלך, אם יש לך תקציב להשתדרג לרכב בשנתון גבוה יותר.

אגב, תוכל לחסוך עלויות של עבודה בעזרת הכנופייה.

עריכה אחרונה על ידי Adamm
פורסם

מחזק את הבחור שמעליי,

ומוסיף שלפי אוטודאטה, במנוע ZM יש מפגש שסתום בוכנה. ככה שאין אופציה להמתין לקריעה. גש עוד היום לאבי חלפים ברחובות וקנה סט טיימינג כולל משאבה ונוזל קירור.

Stay Dirty

פורסם

בפן הכלכלי (פאן זה אליל יווני :wink:) - לרכב כבר אין כל ערך כלכלי (אתה לא באמת יודע בכמה נמכר בפועל) אך כל שנה שהוא נוסע , הוא חוסך לך קנייה + ירידת ערך של רכב חדש יותר.

את ההשקעה הגדולה עשית בקנייה וכעת אתה נהנה מהפירות בדמות רכב שנוסע וכבר אין לו ירידת ערך

לכן הייתי מציע להמשיך ולתחזק אותו ברמה גבוהה ולא לחפף כי אם מתחילים לחפף אינך יודע איפה זה יעצר ,

ולהמשיך עד תקלה משביתה כמו גיר או מנוע ואז לומר לו יפה תודה ושלום

לא הייתי נכנס לרזולוציה של "שסתומים , בוכנה " וכו' . אם צריך לעשות - עושים

11 ק"מ לליטר ? בעיר ? עם מזגן ? מרשים !

פורסם

כל כמה זמן צריך לעשות טיימינג בלאנטיס? (שלי 1800 / 1999).

האם חברי הכנופיה נותנת שרות של החלפת טיימינג קומלפט? (אגב זה כולל גם אטם ראש מנוע)

אני השקעתי בשלי שיפוץ גיר בעלות של 5K לפני חצי שנה אחרי דחיה של יותר משנתיים, אחת ההוצאות הכי נכונות שעשיתי.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

תודה לעונים,

לפני שראיתי פה את התשובות הספקתי להתקשר למוסך המרכזי של דלק מוטורס, למוסך ש.ר.ד בבאר שבע ולמוסך האיצטדיון וכולם אמרו לי את אותו הדבר-אין מפגש שסתום בוכנה במאזדה לאניס שנה 2001 עם מנוע ZM. שאלתי מה יקרה אם תקרע לי רצועת הטיימינג במהלך נסיעה, אז הם אמרו שזה לא יהיה נעים להיתקע אבל כל מה שצריך זה לגרור את הרכב ולהחליף את הרצועה. התקשרתי כדי לברר על קיט הטיימינג באבי חלפים, הוא התקשר למוסכניק שהוא מכיר שאמר לו גם שאין סכנה בקריעת הטיימינג.

עכשיו אני מבולבל לגמרי, ולפי התשובות פה אני מבין שזה סיכון ללא החלפת רצועת הטיימינג.

בנוגע לרעשים מהמזגן, אתמול ניסיתי להתחקות אחרי הרעשים במשך 10 דקות עם מזגן דלוק במצבים שונים של המצערת ולשמחתי הרעש לא חזר, אני מקווה שלא יחזור שוב.

דרך אגב, האם יש פילטר מזגן ברכב זה?

פורסם

מבחינתי אוטודאטה קדוש, לכן אם שם כתוב שיש מפגש אז יש.

אבל אני מניח שיש רק דרך אחת לגלות - אז תמתין שהרצועה תיקרע, תגרור ותרכיב רצועה חדשה ותעדכן פה.

Stay Dirty

פורסם
תודה לעונים,

לפני שראיתי פה את התשובות הספקתי להתקשר למוסך המרכזי של דלק מוטורס, למוסך ש.ר.ד בבאר שבע ולמוסך האיצטדיון וכולם אמרו לי את אותו הדבר-אין מפגש שסתום בוכנה במאזדה לאניס שנה 2001 עם מנוע ZM. שאלתי מה יקרה אם תקרע לי רצועת הטיימינג במהלך נסיעה, אז הם אמרו שזה לא יהיה נעים להיתקע אבל כל מה שצריך זה לגרור את הרכב ולהחליף את הרצועה. התקשרתי כדי לברר על קיט הטיימינג באבי חלפים, הוא התקשר למוסכניק שהוא מכיר שאמר לו גם שאין סכנה בקריעת הטיימינג.

עכשיו אני מבולבל לגמרי, ולפי התשובות פה אני מבין שזה סיכון ללא החלפת רצועת הטיימינג.

בנוגע לרעשים מהמזגן, אתמול ניסיתי להתחקות אחרי הרעשים במשך 10 דקות עם מזגן דלוק במצבים שונים של המצערת ולשמחתי הרעש לא חזר, אני מקווה שלא יחזור שוב.

דרך אגב, האם יש פילטר מזגן ברכב זה?

אז בוא נחכה שתיקרע הרצועה כדי לדעת אם קיים מיפגש שסתום בוכנה! במקום לסמוך על המזל תסמוך על רצועה חדשה שתשים. יש פה לא מעט אנשים שאני בטוח שיישמחו לשים איתך יד על החלפה עצמאית ותחסוך סביב ה 800 שח לפחות..

• תוכן חדש...