Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביה"ס לנהיגה חייב אותי לגשת לטסט במשאית עם הגה לא מסונכרן לגלגלים

avihai GTI
שימו לב! השרשור הזה בן 3047 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,

אני תלמיד נהיגה בבית ספר לנהיגה מוכר (אולי אפרסם את שמו בהמשך) ואני כבר כמה חודשים לומד נהיגה על משאית על מנת להוציא רישיון עד 12 טון. הבית ספר מחליף משאיות עם סניפים אחרים לעיתים קרובות ולאחרונה (כבר 4 חודשים לא נהגתי על משאית מיצובישי עקב השביתה) יצא לי לנהוג רק על משאית חדשה יחסית מסוג איסוזו. לבית הספר עוד 3 משאיות נוספות מסוג מיצובישי עם ק"מ גבוה יותר וכתוצאה מכך גם הן מתפקדות פחות טוב.

היה לי טסט בימים האחרונים ולרוע מזלי קיבלתי אחת ממשאיות מיצובישי של הבית ספר ופתאום אני מגלה בשיעור שלפני הטסט (שעתיים לפני שניגשתי לטסט) שההגה לא מסונכרן לגלגלים. ההגה מסובב חצי סיבוב ימינה ובכלל הגלגלים ישרים.

אני סירבתי לגשת לטסט אך הוכרחתי על ידי הבית ספר לגשת ואיימו עליי שבמידה ולא אגש אחויב על הטסט בכל זאת (העמדת רכב למבחן 600 ש"ח + אגרה למדינה 139 ש"ח). כמובן שנכשלתי בטסט, במהלך הטסט הייתי צריך לעבור במקום צר ביותר, שאולי אם הייתי ניגש עם הגה תקין לחלוטין הייתי מצליח לעבור בו ולא הייתי מקבל ברקס מהטסטר (מדובר ברכב שהחנה באדום לבן ברחוב חד סיטרי צר ביותר ובצידו השני רכבים שהחנו במפרצי חנייה).

גם הבחור השני שניגש איתי לטסט, נכשל בטסט.

כיצד לפעול מול בית הספר? אני אמרתי לבית הספר שבמידה ואחויב על הטסט אתבע אותם אך הם בשלהם.

יש לציין שלאחר שהתעקשתי שהמשאית תתוקן נסענו לפני הטסט בהנחיית המורה השכיר למוסך חאפר (לא יודע אם יש לו רישיון) והם לא הצליחו לתקן את ההגה, רק באופן חלקי ביותר.

ההתנהלות של הבית ספר היא בושה וחרפה. המשאיות האלה לא תמיד תקינות וגם קרה לי במהלך שיעור שעל אחת ממשאיות המיצובישי נתקע ההילוך על ניוטרל ולא היה ניתן לשלב להילוך מסוים במהלך מספר דקות, למזלי זו הייתה ירידה ולא נתקעתי במקום.

כיצד אתם הייתם נוהגים?

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה שבית ספר לנהיגה צריך לתת רכבים תקינים זה נכון, אבל אולי לא יישרו את ההגה בכיוון פרונט וזה כבר משהו אחר. הרכב צריך להיות תקין ולעבור מבחן רישוי שנתי כחוק, ולעניות דעתי, הגה יישר זו לא דרישה ושייתקנו אותי אם אני טועה. אז אולי זה טיפה פחות נחמד ממה שאתה רגיל אך עדיין תקין. אם יש חופש בהגה אז זה כבר משהו אחר. אז סלח לי על הבוטות, אבל לא נראה לי שבשלב זה מגיע לך לעבור טסט על משאית. אתה תצא לשוק וככל הנראה תנהג על רכבים במצב הרבה יותר גרוע ושם לא תוכל לתבוע אף אחד. אז אני ממליץ לך שתרגע, תשתה כוס מים ותזכור שכשאתה תובע ב"יס לנהיגה, זה לא המתכון המהיר לעבור טסט דרכו. (המגיב אינו מורה לנהיגה, או בית ספר לנהיגה וגם לא משאית).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1.מדובר בהתנהלות לא תקינה ובגלל זה לא רציתי לגשת לטסט.

2. אם לכל הנהגים שעברו טסט היה מגיע לעבור טסט כנראה שלא היו 2-3 הרוגים בתאונות ביום.

2.הבנתי שככל הנראה זו תקלה במסרק הגה. הכל מתועד ואני אתבע אותם. הייתי צריך לגשת לטסט על משאית תקינה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חבל על זמנך וכספך. הגה עקום לא אומר שאינו תקין. על מה בדיוק נכשלת בטסט, נצמדת יותר מידי לרכב שחנה באדום לבן בכביש צר?

עריכה אחרונה על ידי thenewguy
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא חושב שהייתי צריך לעבור את הטסט, אני חושב שהיו צריכים לאפשר לי דחייה של הטסט עד לתקינותה המלאה של המשאית. עובדה שכבר למחרת ראיתי את המורה בשיעור עם האיסוזו.

אציין בנוסף, שאת הספידומטר לא הצלחתי לראות בנסיעה ישרה כי חלקו האמצעי של ההגה (אזור הצופר) הסתיר את חלקו התחתון של הספידומטר בגלל שהוא לא היה ישר אלא פונה ימינה.

כשראיתי שאין באפשרותי לראות את הספידומטר החלו ריבים עם בית הספר שלא צלחו והוכרחתי לגשת לטסט.

לא רציתי הפרעות חיצוניות לטסט, בייחוד שכל טסט עולה לי מעל 700 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי avihai GTI
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חבל על זמנך וכספך. הגה עקום לא אומר שאינו תקין. על מה בדיוק נכשלת בטסט, נצמדת יותר מידי לרכב שחנה באדום לבן בכביש צר?

כשאתה מנוסה, אין לך בעיה לנהוג עם גלגל הגה לא ממורכז.

אבל כשאתה חסר נסיון, אתה מסתכל על מצב גלגל ההגה ומצפה שהאוטו יסע ישר כשההגה ישר. גורם זה בהחלט יכול להפריע לנבחן לעבור את הטסט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחרי 32 שיעורים, לפחות, בלי להחשיב את הניסיון על רכב פרטי, הבחור לא אמור בכלל להסתכל על ההגה כדי לדעת לאן המשאית נוסעת.

כמו כן היה שיעור לפני הטסט מה שנתן עוד זמן הסתגלות.

שוב, על מה בדיוק נכשלת, אביחי?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכשלתי כי הייתי צריך לעבור במקום צר ביותר, לא הצלחתי לעבור ועמדתי לשפשף את המראה בנגרר של הטנדר (טנדר החנה באדום לבן, חצי על המדרכה והנגרר שלו פנה לכיוון מרכז הכביש). מצבו של ההגה בין היתר לא איפשר לי לעבור חלק במקום הזה, היה בערך 10-15 ס"מ מכל צד לעבור עם המשאית. לא הצלחתי להגיע למצב שאני עובר חלק.

במהלך השיעור לפני הטסט ביליתי במוסך עם המורה והמשאית...

יש לי רישיון לרכב פרטי,אז רק 15 שיעורים של שעה עשיתי עד הטסט ורובן על האיסוזו.

שים לב גם להערה על הספידומטר.

אותי מעניין מה הרוב חושבים, אם הם חושבים שאני אמור לקבל את מצב המשאית ולגשת לטסט בלב שלם...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הבנתי איך ההגה הפריע לך לעבור. הרי במהלך כל הטסט זה לא היווה בעיה, אז למה דווקא שם ורק שם, כן הפריע?

למה שלא תתבע בעצם את בעל הטנדר?

אם לא היה חונה שם, היית עובר טסט למרות ההגה העקום, לא?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3047 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...