Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חבר הביא לי מארה"ב לפטופ 13.3 שישמש אותי לצורכי הלימודים, הוא ניקרא hp strem , בכיתה הוא קוטף הרבה מחמאות בשל עיצובו המרהיב והייחודי (כחול עמוק) הוא קל משקל (יחסית), וגולת הכותרת היא: קומפקטי. אני פשוט זורק אותו בילקוט ושוכח מקיומו. יש לו פיצ'ר בדמות מסך טאץ' (נח לגולל מחברת בחינה בהרצאות) מחשב חמוד מאוד, אבל הוא זבל. למרות שמלכתחילה הוא לא נועד לרינדורים, אלא לצורכי לימודים, יכולתי להסתפק במה שיש לו להציע, אבל גם לצרכים הכי בסיסיים הוא מגלה קושי במילוי תפקידו. יש לו סה"כ 2 ג'יגה זיכרון פנימי, 32 נפחס אחסון בתצורת SSD, מיותר לציין שהזכרון התמלא עד 0 מקום מהר מאוד (ישומי ווינדואוס, וכונן הדרייב של גוגל) מזל שיש חריץ הרחבה.

לאחרונה המחשב מתריע לי שאין לו זכרון, אז רכשתי לו כרטיס חיצוני. אבל כל ישומי מערכת ההפעלה יושבים על כונן C, כולל הדרייב של גוגל, וניחן שהוא עובד קשה מאוד.

אני מעוניין לתת לו מעט "בוסט" שיקל עליו ועליי, ולהפוך אותו למעט יותר מהיר, האם הדבר אפשרי? ובמה זה כרוך? למשל יש אפשרות לאחות בין כונן C לכרטיס הזכרון? (מצטער אם השאלות פעורות מעט, אני לא ממש מבין בתחום) אגב למחשב אין מאוורר.

גם הזכרון הפנימי מתמלא מהר מאוד (2 ג'יגה כבר אמרנו?) יש דרך לשדרגו ל4 ג'יגה? להחליף מעבד? אולי להחליף את הSSD הפנימי באחד גדול יותר זה דבר אפשרי? אשמח לשמוע אילו אפשרויות עומדות בפניי? (ארז אתה פה?) ולאיזה סכומים עליי לצפות.

תודה רבה ושבת שלום :)

נ.ב זה המחשב: http://store.hp.com/us/en/pdp/Laptops/hp-stream-notebook---13-c110nr-%28energy-star%29-p3u33ua-aba

עריכה אחרונה על ידי NiNi

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עושה רושם שהRAM וה eMMC מולחמים על לוח האם, אין אופציה לשדרג שום דבר

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

כמה ג'יגה התיקיה של ה windows שוקלת?

תנסה להריץ disk cleanup, אולי יהיה משהו שם, בנוסף אני הייתי מסיר את כל התוכנות המיותרות של HP שמגיעות עם המחשב.

פורסם

זה מחשב זול מאוד לשימושים זולים מאוד.

את הזיכרון כנראה אי אפשר לשדרג.

הדיסק הוא לא SSD אלא יותר כמו כרטיס זיכרון מהיר. הוא לא יותר מהיר מדיסק קשיח רגיל (ולכן גם הביצועים בהתאם ולא ברמה של SSD - שהבסיסיים ביותר ביניהם מהירים בפי5 בערך מזה)

המעבד הוא סלרון , ולא אחד מהיר.

תשמע , זה מחשב מוגבל מאוד. פייר ? אם הוא לא עומד לך בציפיות לרמה שזה בלתי אפשרי לעבוד איתו - אז תמכור אותו בארץ ותקנה מחשב אחר.

אתה לא יכול לקבל את הכל ומבחיר של חצי מטאבלט חדש חזק.

יש סיבה להבדלים במחירים בין מחשבים - ואתה בדיוק חווה אותם.

SSD שהוא לא SSD , מעבד Dual core שהוא לא מעבד Core I וזיכרון איטי שלא ניתן לשדרוג ולא מספיק ממש למערכת מודרנית יותר.

זה מחשב גלישה וזהו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו ענה לך, ואני אפילו טיפה אקצין: בעצם מדובר בטאבלט משופר, לא במחשב נייד "אמיתי". המכשיר מתאים לגלישה וצפיה במדיה, לא ליצירת תוכן.

יש לי מכשיר קצת דומה - Transformer Book של אסוס. למכשיר הזה יש עוד יתרון, ניתן להפריד את המקלדת ולהשתמש בו כטאבלט לכל דבר, או לחברה ולהשתמש בה כמעין מחשב נייד. אבל מחשב זה חלש מאד (במכשיר שבידי מעבד אטום וזכרון דומה למה שיש לך) שמשמש אותי רק למטרה אחת: מחשב לטיולים. לוקח אותו אתי לכל נסיעה.

לסטודנטים שלי קניתי מחשבים "אמיתיים" - מסך "13.3 כך שמבחינת המשקל והגודל הם נוחים בתיק, אבל מעבד i5 שנותן להם את הכוח הדרוש. שדרגתי אותם ב-SSD לטובת המהירות. סה"כ ההשקעה סביב 3000 ש"ח למחשב, אבל הוא ממלא את כל הצרכים. בבית המחשבים מחוברים למסכים שולחניים כך שגם בעית הנדל"ן על המסך נפתרת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

נו בטח שהוא איטי, הוא מריץ אחת הגירסאות של מערכת ההפעלה הזיבלית (מתנצל מראש על ההשמצה, לא יכולתי להתאפק) של מיקרוסופט - חלונות, ועוד עם 2 גיגה זיכרון בלבד ?

תנסה לעבוד קצת עם מערכת הפעלה נורמלית של לינוקס ותראה את ההבדל.

למחשב עם מעבד חלש כמו שלך הייתי ממליץ לך לנסות את MINT -XFCE. או את XUBUNTU. כמובן בגרסאות ה 64 ביט שמתאימות למחשב הזה.

אתה לא חייב התקנה כדי לנסות, פשוט תוריד את המערכת ל דיסק און קי, תתקין בצורה שאפשר לעשות ממנו BOOT (מומלץ דרך התוכנה - RUFUS), תעשה BOOT ממנו ותשחק עם זה קצת.

מצא חן בעיניך ? תלחץ על כפתור ההתקנה והוא יתקין את זה לצד חלונות כך שיהיהו לך 2 מערכות הפעלה, תן לזה קצת זמן ואם תהיה בטוח שאתה רוצה לעבור ? תסיר את חלונות לגמרי, ותתקין אותו בלעדית.

דרך אגב המחשב נראה מצויין, עושה רושם טוב, אהבתי אותו , אין שום סיבה לסבול ממנו רק בגלל מיקרוסופט.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

מרטינס - ה-Transformer-Book, שחלש מהמחשב של פות"ש, שלי מרץ את חלונות (במקור 8-8.1 וכעת 10) בלי שום קושי. אחרי ה-EEE ששימש אותי למטרות דומות הפתיע אותי מאד, ולטובה. אבל צריך להבין שמדובר במחשב שמיועד לשימושים מסויימים - גלישה ושימוש קל באופיס. לא ליותר מזה. פות"ש מנסה להשתמש בו לצרכים אחרים, והעסק לא סוחב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

המחשב הזה הוא לא חלש, ו 2 גיגה זה מספיק זיכרון גם היום לרוב הדברים שסטודנט צריך. הבעייה היא מערכות ההפעלה האחרונות של מיקרוסופט שיודעות להוריד על הבירכיים כל מחשב ולגרום לבעליו לבכות.

מחשב חלש בשבילי זה פנטיום 4 1600 מגהרץ עם 512 מגה ראם, וגם עליו אפשר להריץ לינוקס בצורה סבירה.

עברתי את זה עם מספיק מחשבים כדי להפנים, לקחת מחשב שלא זז, וכל פעולה בו לוקחת שניות ואף דקות מתחיל לעבוד יפה עם גרסת לינוקס מתאימה.

לא סתם אני מתעב את מערכות ההפעלה של מיקרוסופט.

צריך לנסות, ולעבור תקופה קצרה של הסתגלות ואחר כך קשה מאד לחזור לזוועה שהייתה קודם. יש דברים שהם הרבה יותר קלים ופשוטים בלינוקס כמו למשל מרכז ההתקנה של התוכנות שדומה לגוגל פליי, דבר שמייקרוסופט עד היום לא השכיילו לממש בצורה נורמלית.

וכל זה נכון במיוחד לסטודנטים, באוניברסיטאות העבודה עם לינוקס הרבה יותר מקובלת, ובמיוחד בפקולטות להנדסה ומתמתיקה.

המעבד N3050 דרך אגב לא רע בכלל, אתה יכול לראות השוואה בינו לבין I3

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

מרטינס - הבחור לא ציין מה הוא לומד ולכן נושא התוכנות הנדרשות לא עלה כאן. לעיבוד תמלילים פשוט לא תהיה בעיה, אבל אם יש דרישה לתוכנות ספציפיות אין ברירה אלא לעבוד ב"חלונות".

כפי שכבר הזכרתי מספר פעמים, הבן הבכור שלי למד הנדסה בטכניון. הוא נדרש להשתמש ב-Solid Works, שגרסת סטודנטים שלו סופקה על ידי המוסד. חברים שהשתמשו במקים לא נתמכו, ונזקקו לרכישה של גרסת מק יקרה, או להתקין "חלונות" בהתקנה מקבילה, ואז, כמובן, אובד היתרון של המק. כך היה לגבי עוד מספר תוכנות, כך שבכל מקרה מעבר ללינוקס לא היווה פתרון.

פורסם

אכן תלוי מה הוא לומד - אבל ריאלית רוב הסטודנטים ירגישו יותר טוב עם Windows ופחות התעסקות.

זה נחמד להתעסק בבית אבל כשאתה צריך משהו תואם כדי שהמנחה שלך יקבל את העבודה כראוי באותו פורמט ומה שאתה מריץ לבדיקות נגיד תואם את מה שהחברים שלך מריצים - אתה נהיה פחות חכמולוג.

גם להתקין במקביל משהו על כרטיס זיכרון (כי זה מה שזה , לא SSD) של 32 גיגה? נשמע לי קצת הזיה.

לקרא לPackage manager חנות אפליקציות זו סוג של בדיחה. אם כבר זו של מייקרוסופט מאז Win8 יותר קרובה לזה.

גם לא ברור לי הכעס על Win10 - מערכת סבירה ביותר.

לעניין החוזקה או חולשה של המערכת - הכל יחסי. בימי הפנטיום ו512 מגה זיכרון - גם הדרישות , האתרים והתוכנות דרשו פחות.

בסופו של דבר זה עניין של סטנדרטים.

לגבי עבודה באוניברסיטה עם לינוקס בפקולטות להנדסה ומתמטיקה , לא יודע , הייתי שנה וחצי בהנדסה בתל אביב , עשיתי תואר במדעי מחשב בבין תחומי - כמעט אף אחד לא הריץ לינוקס. (בטח שלא בהנדסה עם תוכנות כמו Solidworks לדוגמא , וגם לא במדעי מחשב כשאתה צריך לפתח על מערכות סטנדרטיות ובעיבוד תמלילים אם אתה מתעסק זה הרבה נוסחאות במתמטיקה ודברים מורכבים)

הרוב המוחלט עבד עם Win בגירסאות כאלו ואחרות והשאר עובדים עם Macים.

(בחו״ל אגב אחוז המקים גבוהה מאוד).

לא משתמש בחלונות חוץ מבחמחשב משחקים של הילדה כבר כמה שנים - אבל חבר קצת הגזמת.

כשאתה מדבר נטו על מחשב פרודקטיביות ולא לשחק בו בשביל הכיף / ניסויים / גלישה - לסטודנט הממוצע - עדיף חלונות בהרבה.

סתם שאלה - כמה זמן אתה לא משתמש בחלונות ומה השימושים שלך במחשב?

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

השימוש העיקרי שלי מהמחשב הוא יכולת עיבוד תמלילים (לומד משפטים) לכן אין לי צורך במחשב שמציע יותר, הבעיה שלי היא עם האחסון שפשוט לא מספיק לי

לצורך העיניין, התקנתי גוגל דרייב והמחשב לא נותן לי להתקין אותו בכונן d (שנמצא על כרטיס זכרון חיצוני) זה משהו שמעוד מעיק עליי, שכן כל הרצאה שאני מקליד, אני חייב לשמור על תיקיית הדרייב במחשב ושתסתנכרן) ואם אני שומר את הדרייב בc נגמר הסיפור, הזכרון פשוט לא יספיק

למישהו יש פתרון לזה?

נ.ב מצורפת הודעת השגיאה כאשר אני מנסה לשמור על d uploadfromtaptalk1464442896545.jpg

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם (נערך)

ליביו - יש שנאה ל-Win 10, כנראה בעקר בגלל הממשק החדש שמשום מה אנשים n,eaho להתרdל אליו. וכמובן הצורך להשקיע כמה דקות בהגדרת המחשב, כאילו שאין צורך לעשות זאת בכל מחשב חדש, ולא משנה איזה מערכת הפעלה משמשת אותו.

לגבי אחוז המקים - אני מניח שזה תלוי מיקום, בודאי שבארה"ב המק הרבה יותר נפוץ מאשר בארץ, אני לא בטוח לגבי אירופה, מעניין לראות סטטיסטיקות מפולחות לפי מדינות וענפים. מכל מקום, אצלנו המחירים מרחיקים את המק מהישג ידו של המשתמש הממוצע.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

מה לגבי פתרון בצורה של SSD חיצוני דרך USB 3.0?

לא יודע עד כמה ישים שכן כל פעם צריך לחבר או לנתק, אבל האם התקנה של מערכת ההפעלה והכל על החיצוני תעבוד?

ואם כן האם יורגש שיפור?

שווה בדיקה..

פורסם

sperial רק לשם התיקון, אין גרסא של סולידוורקס למק, יש רק edrawings.

(סטודנט להנדסת מכונות שעובד עם מק ומסתדר מצוין)

פורסם

הבעיה היא שיש אפליקציות שדורשות להשתמש בכונן C, וכיון שכונן C הוא בנפח נטו של כ-20 ג"ב הוא מספיק למעט מאד.

שאלה לי לפות"ש - האם השמירה האוטומטית ל-OneDrive לא פותרת את הבעיה? הרי חלונות מתיחס לשירות זה באופן שקוף, כאילו הוא כונן נוסף במחשב.

• תוכן חדש...