Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אכן תלוי מה הוא לומד - אבל ריאלית רוב הסטודנטים ירגישו יותר טוב עם Windows ופחות התעסקות.

זה נחמד להתעסק בבית אבל כשאתה צריך משהו תואם כדי שהמנחה שלך יקבל את העבודה כראוי באותו פורמט ומה שאתה מריץ לבדיקות נגיד תואם את מה שהחברים שלך מריצים - אתה נהיה פחות חכמולוג.

גם להתקין במקביל משהו על כרטיס זיכרון (כי זה מה שזה , לא SSD) של 32 גיגה? נשמע לי קצת הזיה.

לקרא לPackage manager חנות אפליקציות זו סוג של בדיחה. אם כבר זו של מייקרוסופט מאז Win8 יותר קרובה לזה.

גם לא ברור לי הכעס על Win10 - מערכת סבירה ביותר.

לעניין החוזקה או חולשה של המערכת - הכל יחסי. בימי הפנטיום ו512 מגה זיכרון - גם הדרישות , האתרים והתוכנות דרשו פחות.

בסופו של דבר זה עניין של סטנדרטים.

לגבי עבודה באוניברסיטה עם לינוקס בפקולטות להנדסה ומתמטיקה , לא יודע , הייתי שנה וחצי בהנדסה בתל אביב , עשיתי תואר במדעי מחשב בבין תחומי - כמעט אף אחד לא הריץ לינוקס. (בטח שלא בהנדסה עם תוכנות כמו Solidworks לדוגמא , וגם לא במדעי מחשב כשאתה צריך לפתח על מערכות סטנדרטיות ובעיבוד תמלילים אם אתה מתעסק זה הרבה נוסחאות במתמטיקה ודברים מורכבים)

הרוב המוחלט עבד עם Win בגירסאות כאלו ואחרות והשאר עובדים עם Macים.

(בחו״ל אגב אחוז המקים גבוהה מאוד).

לא משתמש בחלונות חוץ מבחמחשב משחקים של הילדה כבר כמה שנים - אבל חבר קצת הגזמת.

כשאתה מדבר נטו על מחשב פרודקטיביות ולא לשחק בו בשביל הכיף / ניסויים / גלישה - לסטודנט הממוצע - עדיף חלונות בהרבה.

סתם שאלה - כמה זמן אתה לא משתמש בחלונות ומה השימושים שלך במחשב?

עברתי לעבוד בלעדית עם לינוקס לפני כשנה וחצי כמדומני , לא זוכר בדיוק. זה קרה כשהרגשתי שהמחשב שלי בן 7 שנים התחיל להיות איטי מידי ולא נראה לי הגיוני שמחשב עם מעבד מרובע ליבות E6600 ועם 6 גיגה זיכרון צריך להרגיש כל כך כבד במשימות שהתעסקתי איתם. ניסיתי גרסת MINT ונדהמתי מהשיפור בביצועים והחלטתי להשאר איתה. גם את הנייד העברתי מיד ללינוקס מינט.

השימושים שלי מגוונים , גלישה, תוכן וסרטים, פיתוח לאנדרואיד, ופיתוח JAVA, פיתוח C/C++, כתיבת טקסטים, קצת עבודה עם OCTAVE, יצירה ותחזוקה של מספר אתרים, ועוד.

מרכז התוכנה של לינוקס (software manager( זה לא חנות , ולא תוכל לקנות דרכה תוכנות כך שאין מה להשוות את זה לחנויות של גוגל או מייקרוסופט (שהיא הכי גרועה שפגשתי EVER, מייקרוסופט פשוט עשו עבודה גרועה ביותר כאן)

אם זה לא SSD אני לא מבין איזו חברה אידיוטית שמה על זיכרון פלש חלונות ? בכל מקרה אין בעייה לשים 2 מערכות הפעלה על 32 גיגה, ועוד יישארו 20-25 גיגה פנויים לדעתי. לינוקס דיי צנועה בדרישות הזיכרון גם מהדיסק הקשיח.

כשעשיתי לא מזמן קורס שדרש עבודה עם MATLAB לא הייתה לי שום בעייה להשתמש בתואם הלינוקסי שלה - OCTAVE, שתואמת בצורה די הדוקה, הגשתי עבודות ולא הייתה לי שום בעייה. דווקא מי שהשתמש ב MATLAB נתקל בהמון בעיותת וכל קש עם הרישיון הזמני לסטודנטים, שכל הזמן היה נעלם וחוזר לפי מה שבא לו.

ההבדלים בין גרסאות שונות של חלונות הם עצומים, אני לא חושב שלעבור בין גרסאות של חלונות זה קל יותר מאשר לעבור מחלונות ללינוקס. גם משתמשים פשוטים שלא יודעים מה זו שורת פקודה יסתגלו מאד מהר לממשק הגראפי של הפצות הלינוקס המרכזיות

ואם הזכרת MAC אז צריך גם לחזור ולהזכיר שאפל בנתה את מערכת ההפעלה שלה על לינוקס :shock:

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רגע הבנתי נכון? התקנת one drice משמש בעצם ככונן וירוטאלי, שאינו תלוי בנפח האיכסון הפיזי? אם כך בא לציון גואל :)

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

נסה זאת. אני מגבה את כל הקבצים שלי ב-OneDrive.

אני לא מסנכרן קבצים מול OneDrive. השטות הזו קיימת ב-Dropbox, וכבר קרה לי שמחקתי לאחד הבנים תיקיה שלמה כאשר ניקיתי מחשב אחד בעוד שהוא כבר מזמן עבר לאחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מרטינס, משער שהתכוונת לq6600, לשימושים שלך כמו שאמרו לינוקס יספיק, לא מזמן התקנתי לינוקס מינט על מחשב עם E2180 וכאילו קיבלתי מחשב חדש, מערכת ההפעלה תסתפק בקלות עם 12GB אפילו פחות, גם הממשק שלו סטייל חלונות.

פורסם
מרטינס, משער שהתכוונת לq6600, לשימושים שלך כמו שאמרו לינוקס יספיק, לא מזמן התקנתי לינוקס מינט על מחשב עם E2180 וכאילו קיבלתי מחשב חדש, מערכת ההפעלה תסתפק בקלות עם 12GB אפילו פחות, גם הממשק שלו סטייל חלונות.

בדיוק, למעבדים מהסוג שיש במחשב של פות"ש לינוקס תחדש את המחשב

נכון - הכוונה הייתה ל Q6600,

פורסם

לי יש מחשב\טאבלט יותר חלש אבל אני לא רואה בעיה בכתיבה.

אני משתמש במחשב חזק יותר רק בשביל דברים כבדים.

כמה מקום פנוי יש לך במחשב?

את כל הקבצים שאתה שומר תשמור על הדיסק השני.

תרוקן כל מה שיש על הדיסק הראשי.

תתקין CCleaner

תירץ את כל האופציות שלו, זה ינקה לך הרבה זבל.

אייל

פורסם

היי,

לגבי הפצות לינוקס למינהן צריך לוודא שנתמך המכשירים הנ"ל רצים לרוב עם EFI BIOS ללא תמיכת Legacy שלא כל מערכת הפעלה תומכת בו - מצב שבו המערכת הפעלה עולה ישירות מתוך הBIOS ולא עולה בנפרד אחרי הטעינה שלו כמו במחשבים רגילים(הביוס והמ"ה מאוחדים יחסית אחד בשני) וזה ללא ספק לא נתמך ע"י כל הפצה של לינוקס וכל גירסא.

בנוגע לשיפור ביצועים הייתי מנסה במקומך לבצע איפוס למחשב(לאחר גיבוי ניתונים כמובן) ע"מ לשפר ביצועים.

בווינדוס 10 זה Settings -> Update and security -> Recovery -> Reset this PC.

כמובן לא לפני גיבוי של כל הנתונים - המחשב יחזור להגדרות יצרן וישפר את הביצועים - רק תדאג לבצע את כל ההתקנות על הSD החיצוני ולא על הדיסק המקומי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מק בנויה על לינוקס... That's nice רק שזה לא נכון.

מק היא מערכת יוניקס שלמה מתחת לפני השטח אתה מתכוון שהמון ממנה אפל כתבו.

(ואגב כנראה גם את רוב המנוע רינדור בדפדפן שאתה משתמש ואת רוב הקוד בקומפיילר והדיבגר שאתה משתמש שהם פותחים בצורה קבועה כקוד פתוח.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

נכון, לא לינוקס כי אם יוניקס. אבל פיספסת בגדול את הנקודה שלי. אפל שהיא חברה של "גן סגור" שמפתחת בעצמה את המוצרים שלה מאפס, אפילו את המעבדים, החליטה דווקא במערכת ההפעלה שלה להסתמך על יוניקס, שהיא מערכת הפעלה ותיקה מאד שפותחה בשנות ה 60 לפני יותר מ 50 שנה ?

זה רק אומר עד כמה מוצלחת יוניקס, וכל המערכות שהתבססו עליה, בין היתר לינוקס ו OSX

פורסם

אני גם לא רואה כ״כ את כל ההקשר.

יש מערכות לינוקס נוראיות וכבדות אז מה?

לא הבנתי בשום קשר בין הגן הסגור (שקשור לאישור אפליקציות, פרטיות ואבטחה ביניהן - סנדבוקסינג מה שניקרא וכו) לבין Mac OS על המחשב (רמז אין) וכמו שאמרתי לגבי קוד פתוח, תבדוק מי פיתח את רוב Webkit , ומאיפה באו LLVM וLLDB וגם הרבה שיפורים לGCC ועוד המון ספריות.

http://opensource.apple.com/

וכל הפיתוח של Swift שהיא כולה OpenSource.

בקיצר - אפל חברה מאוד פתוחה להמון דברים ועושה המון קוד פתוח שהמון חברות משתמשות בו בנקודות מאוד קריטיות במוצרים שלהם והמערכת הפעלה השולחנית שלהם מתאימה גם למשתמשי קצה אבל בהחלט לא סתם משמשת כמערכת פיתוח אחת המובילות בעולם בחברות כמו גוגל , פייסבוק , אמזון ועוד המון.

בכ״א - אני אשמח לדעת למה יוניקס / לינוקס מוצלחות יותר כמערכות הפעלה שולחניות לעומת מערכות מבוססות Wi.

איפה נעוץ ההבדל העקרוני - ולמה חברה עצומה שיודעת דבר או שתיים בפיתוח כמו מייקרוסופט ״יושנת על האף״ בתחום הזה 30 שנה.

Then dying is forgetting

פורסם

בכל אופן הנקודה היא שלזרוק לאוויר לינוקס כי לינוקס כשיש אלף flavorים שונים שלפעמים אין קשר ביניהם זה קצת לא רציני.

ועבור סטודנט שהמטרה שלו שהכל פשוט יעבוד ויהיה סטנדרטי ולא יהיו הפתעות - זה פשוט לא זה.

(לדעתי , כמשתמש מק ולינוקס יומיומי וחלונות פעם בשבוע בערך. רחוק מלהיות biased לטובתם)

Then dying is forgetting

פורסם

בקיצר - אפל חברה מאוד פתוחה להמון דברים ועושה המון קוד פתוח שהמון חברות משתמשות בו בנקודות מאוד קריטיות במוצרים שלהם והמערכת הפעלה השולחנית שלהם מתאימה גם למשתמשי קצה אבל בהחלט לא סתם משמשת כמערכת פיתוח אחת המובילות בעולם בחברות כמו גוגל , פייסבוק , אמזון ועוד המון.

בכ״א - אני אשמח לדעת למה יוניקס / לינוקס מוצלחות יותר כמערכות הפעלה שולחניות לעומת מערכות מבוססות Wi.

איפה נעוץ ההבדל העקרוני - ולמה חברה עצומה שיודעת דבר או שתיים בפיתוח כמו מייקרוסופט ״יושנת על האף״ בתחום הזה 30 שנה.

למה לינוקס במחשב שולחני ? פשוט כי הוא עובד טוב יותר, מהר יותר, ועם פחות משאבים במחשב כמו שמדובר בשירשור הזה, יודע לעשות יופי של עבודה ולתת תמורה הרבה יותר גדולה לחינם שהוא עלה.

בנוסף יש למשתמש הרבה יותר שליטה על איך יראה הדסקטופ שלו, ולא יבואו כל יומיים וינסו לדחוף לו את הגירסה החדשה, ולא יעשו עליו מחטפים של "התחלנו את ההתקנה בשבילך, אם לא נראה לך תעשה UNINSTALL"

ולא תגלה אחרי עדכון תוכנה שהמסך לא נדלק יותר, שהמחשב מתנהג מוזר, רק בגלל ש $M לא בדקו את העדכון, כמו שקרה מספר פעמים בחודשים האחרונים.

כי עם לינוקס אתה יכול להבטיח לעצמך שמה שהתרגלת היום יעבוד לך גם מחר ומחרתיים ואף אחד לא יכריח אותך לשנות את הממשק שאתה מכיר ורגיל.

בקשר למיקרוסופט אולי כדאי להזכיר כמה דברים ?

למשל הנה דוגמה מאלפת למערכת הפעלה "נהדרת"

החל מחלונות 7 יש ניצול חלקי של זיכרון הRAM, המחשב שלי עם 4 גיגה אבל חלונות 7 השתמש רק ב כ 3 מהם. חשבתי שזה קשור רק לגרסה 7 ב 32 ביט, בנייד של אשתי שהריץ חלונות 8 64 ביט אותו סיפור בדיוק, שם כבר היה 8 גיגה ראם אבל המערכת של מיקרוסופט החליטה שהיא תשתמש רק ב 6.5 גיגה והשאר יישב לו סתם בעוד המחשב כורע תחת העומס והופך להיות איטי ביותר בתוכנות מסויימות.

חפרתי הרבה כדי לנסות להבין למה ? אבל התשובה כנראה היא "ככה" כי ככה החליטה $M, מצאתי בסוף PATCH לקרנל שמתקן את זה , דבר דיי מסוכן, עבד נהדר עד שהגיע עדכון לחלונות והכל חזר לעבוד ח_א כמו קודם. זה היה המסמר הראשון בצורך שלי לעבור מערכת הפעלה. אחר כך היו עוד כמה נקודות כואבות ואז הגיע חלונות 10 והתחליו להטריף אותי עם הניג'וסים להתקנה, אני סירבתי בכל פעם, אבל במחשב של הבן שלי זה נלחץ בטעות, התחילה התקנה יחד עם התקף לב שלי, ובסוף קיבלתי סירוב להתקנה כי החומרה לא מתאימה ... מזל גדול. רק שזה לא הפריע למיקרוסופט להמשיך לנדנד עם ההתקנה של חלונות 10 :shock:.

בכל אופן הנקודה היא שלזרוק לאוויר לינוקס כי לינוקס כשיש אלף flavorים שונים שלפעמים אין קשר ביניהם זה קצת לא רציני.

ועבור סטודנט שהמטרה שלו שהכל פשוט יעבוד ויהיה סטנדרטי ולא יהיו הפתעות - זה פשוט לא זה.

(לדעתי , כמשתמש מק ולינוקס יומיומי וחלונות פעם בשבוע בערך. רחוק מלהיות biased לטובתם)

דווקא הזכרתי 2 flavorים שלדעתי יעבדו טוב עם הלפטופ שהוזכר ויתאימו לרוב המשתמשים כולל פות"ש לדעתי.

ודווקא עבור סטודנט שמנסה לעבוד עם חומרה קצת פחות חזקה ולקבל קצת יותר תמורה ויכולת עבודה לינוקס יהיה מושלם עבורו. וזה הטריידאוף - לעבוד עם חלונות ולגרום למחשב לגמגם לעבוד לאט ללהתקע , או לעבוד עם לינוקס ולקבל מחשב מהיר, קל וזורם, אבל להתרחק מהסטנדרט הדפוק של מיקרוסופט, ולהיות קצת שונה מכולם.

לדעתי שווה לפחות לנסות, לחזור לישן המוכר והאיטי תמיד אפשר.

פורסם

אבסולוטית בערך כל דבר שדורש דרייברים והאצת חומרה רץ יותר טוב בחלונות משמעותית.

עדכונים אוטומטים זה משהו שבוא חסרון ויתרון. החסרון כשלא עושים את זה זה שמצטברות בעיות אבטחה. ולפעמים קצב עדכונים איי או לא קיים מוביל להפתעות כמו Heartbleed לדוגמא.

עניין הזיכרון , נו נגיד. הפרטים שאתה מציין רחוקים מלהיות מדויקים אבל בסדר.

בכל אופן - לרוב האנשים המחשב הבינוני בימינו לא יכרע תכלס שום גירסא של חלונות והלהיות יחודי הוא בעל 0 משמעות בתחום הזה.

זה לא בגד שמעיד עלצאינדיווידואליזם אלא כלי עבודה שמשרת מטרה.

להגיד שמחשב לינוקס יהיה קל וזורם ... נו , אובונטו היו מתים שזה יהיה נכון באמת לפעולות מעבר לגלישה.

לסטודנט יותר חשוב שעבודה שהוא שולח למרצה תפתח ותראה אותו הדבר, שאתר האוניברסיטה יעבוד ב100 אחוז (היו דברים) ושאם הוא נתקל בבעיה גוגל / חברים / טכנאי יכולים לעזור לו.

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...