Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה פתרון מצויין. אתה לא חייב לוותר על וויפיי במחשב - תתקין במקומו דונגל וויפי פצפון (ותוותר על שקע USB אחד).

אפשרות טריביאלית אחרת זה לקנות דיסק-און-קי גדול בנפח, וקטן ככל האפשר בגודל, ולחבר אותו באופן קבוע למחשב (להשתמש בו לאחסון קבצים).

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אבסולוטית בערך כל דבר שדורש דרייברים והאצת חומרה רץ יותר טוב בחלונות משמעותית.

המשפט הזה כל כך רחוק מהמציאות בשטח, לא רק שחלק מהחברות מפתחות במקביל דרייברים ללינוקס לחומרה שלהן, אלא שאפילו הדרייברים הפתוחים שמפותחים על ידי הקהילה עושים עבודה טובה יותר בשימוש בחומרה בהרבה מקרים.

אני אתן כאן צד נוסף שלא הזכרתי קודם, העבודה עם החומרה במחשב בלינוקס הרבה יותר חלקה, עם הרבה פחות בעיות מאשר בחלונות, שתי דוגמאות שאני זוכר כרגע :

- עבודה עם רכיב הבלוטות בחלונות עבדה בצורה בעייתית, קושי רב להתחבר לחומרה (אזניות, סלולרי, דיבורית וכו) בחלק מהפעמים רק אחרי מספר משחקים וריבוטים למחשב היה מצליח להתחבר. אחרי התקנת הלינוקס זה עובד חלק עם כל ציוד הבלוטות שיש לי. תענוג.

- חיבור חומרה ל USB היה עושה המון בעיות בחלונות, לא מסכים להתחבר, לא מוכן לעבוד פתאום עם חומרה כמו דיסק און קי שכן זיהה קודם, חיבור המצלמות להעברת מידע היה פעם עובד ופעם לא, סיוט. והסיוט הכי גדול היה חיבור המכשירים הסלולריים (יש לי 6 כאלה) לפיתוח עם ה ADB, זה היה שיא בזבוז הזמן בחיפושים אחרי פתרונות ודרייברים שעזרו חלקית ורק בצורה נקודתית.

כשעברתי ללינוקס הייתי בשוק באיזו קלות עובדים כל מכשירי ה USB, המצלמות , דיסק או קי, והסלולרים מתחברים חלק, כולם, בלי שום בעייה, תענוג, מדהים.

עדכונים אוטומטים זה משהו שבוא חסרון ויתרון. החסרון כשלא עושים את זה זה שמצטברות בעיות אבטחה. ולפעמים קצב עדכונים איי או לא קיים מוביל להפתעות כמו Heartbleed לדוגמא.

עדכונים אוטומטיים שלא מעבירים אותם בדיקה כמו שצריך זה סימן לחברה שמחרבנת על המשתמשים שלה. אי אפשר ליפות את זה. רק אחרי שהמחשבים של המשתמשים נדפקים נזכרת מיקרוסופט להוציא אזהרה שלא להתקין את העידכונים שלה .. יופי , ומה על כל הזמן שהלך לאיבוד ? העצבים ? והיו מספר עדכונים כאלה בשנה האחרונה, כאילו הם הפסיקו לבדוק את מה שהם מוציאים שם במיקרוסופט.

עניין הזיכרון , נו נגיד. הפרטים שאתה מציין רחוקים מלהיות מדויקים אבל בסדר.

כן עניין פעוט ס"הכ, קניתי מהכסף שלי 4 גיגה זיכרון ורבע מזה הלך לפח כי מערכת ההפעלה לא מוכנה להשתמש והמחשב עובד זוועה, אז מה זה אכפת למיקרוסופט ?

בכל אופן - לרוב האנשים המחשב הבינוני בימינו לא יכרע תכלס שום גירסא של חלונות והלהיות יחודי הוא בעל 0 משמעות בתחום הזה.

זה לא בגד שמעיד עלצאינדיווידואליזם אלא כלי עבודה שמשרת מטרה.

אין קשר לאינדיבידואליזם. לינוקס זה לעבודה, אין שם משחקים, מי שרוצה כלי עבודה שעובד טוב לאורך שנים עם הרבה פחות בעיות, ושלא מנסים לשנות לו אותו כל תקופה או להכריח אותו להתקין גרסאות אחרות, לינוקס זה הכלי. לא סתם בחרו באפל ללכת על הקונספט של יוניקס שפותחה בשנות ה 60, נכון ?

להגיד שמחשב לינוקס יהיה קל וזורם ... נו , אובונטו היו מתים שזה יהיה נכון באמת לפעולות מעבר לגלישה.

לסטודנט יותר חשוב שעבודה שהוא שולח למרצה תפתח ותראה אותו הדבר, שאתר האוניברסיטה יעבוד ב100 אחוז (היו דברים) ושאם הוא נתקל בבעיה גוגל / חברים / טכנאי יכולים לעזור לו.

אתרים שמבוססים על הטכנולוגיות של מיקרוסופט גם אלוהים לא יעזור להם, צריך לזכור שהגישה אליהם לא תהיה אפשרית גם דרך סמארטפונים וסלולריים, ואפילו לא מגירסאות של אקספלורר בחלונות, כמו שנתקלתי אישית בכמה מקרים. זו לא סיבה להמנע מלינוקס.

לגבי עבודות וכו יש כמעט את כל הכלים גם בלינוקס, ומי שרוצה תאימות 100% באופיס למשל יכול לעבוד עם הגירסה און ליין של מיקרוסופט דרך הווב.. גם זו לא סיבה להמנע מלינוקס.

פיתרון בעיות מהחוויה שלי היה קל יותר בלינוקסס, המידע זמין יותר, הגישה לכל רכיבי המערכת פתוחה ולא חסומה כמו בחלונות, והתקלות נפתרון בד"כ בהעתקת שורת פקודה אחת או שניים.

התגובות שלי באדום

פורסם
זה פתרון מצויין. אתה לא חייב לוותר על וויפיי במחשב - תתקין במקומו דונגל וויפי פצפון (ותוותר על שקע USB אחד).

אפשרות טריביאלית אחרת זה לקנות דיסק-און-קי גדול בנפח, וקטן ככל האפשר בגודל, ולחבר אותו באופן קבוע למחשב (להשתמש בו לאחסון קבצים).

יש שם קורא כרטיסים מובנה, אם כבר אז הפתרון הכי דיסקרטי זה לדחוף כרטיס מיקרו מהיר וזהו

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מרטינס - תעיף מבט קצת על דרייברים של NVIDIA ושל ATI וביצועים מערכת מול מערכת במשחקים.

לגבי עדכונים אוטומטים ששוברים דברים :) נחמד שאתה חושב כך. מזכיר לי עדכון אוטומטי לRepository של Node שמחק לאנשים את כל הקוד הפתוח מהDeployment שלהם על שרתים השנה.

לגבי הסטנדרטיות אתה מפספס מה שאני אומר.

כשאתה שולח עבודה למרצה - אתה רוצה ב100% שהיא תראה לו על המחשב אותו הדבר , כנ״ל כשאתה עובד עם משהו על עבודה (ואלוהים יודע שבמשפטים לבחור יהיה הרבה עבודה בכתיבה).

אתה חושב שזה משהו קטן או ש״אתרים בטכנולוגית מייקרוסופט״ ... בסדר.

שוב אני לא משתמש בחלונות כמערכת ראשית כבר 10 שנים , עדיין - לסטודנט הממוצע הוא לא ירוויח כלום חוץ מכאב ראש על מחשב סביר.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לי יש מחשב\טאבלט יותר חלש אבל אני לא רואה בעיה בכתיבה.

אני משתמש במחשב חזק יותר רק בשביל דברים כבדים.

כמה מקום פנוי יש לך במחשב?

את כל הקבצים שאתה שומר תשמור על הדיסק השני.

תרוקן כל מה שיש על הדיסק הראשי.

תתקין CCleaner

תירץ את כל האופציות שלו, זה ינקה לך הרבה זבל.

התקנתי וזה פאקינג העיף לי 3 ג׳יגה של זבל!!! וזה אחרי ניקוי דיסק של וינדואוס. תבורך אחי! ובאותה הזדמנות רוצה להודות לכולם על עזרתכם, אין מה לעשות בסופו של דבר גם ניקוי מאסיבי טוב ככל שיהיה, יבוא יום והכונן יגיע לסיומו. על זה נאמר you get what u pay

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

אולי זה באמת לא מתאים למי שלומד משפטים, אלא יותר למי שהולך לפקולטות של מדעי הטבע / הנדסה.

אבל מצד שני לדעתי כשמה שיש לך ביד זה מחשב "חלש" עדיף להתמודד עם הסתגלות ללינוקס ולאתגרים הנלווים מאשר לסבול ולהתעבצן על המחשב בהמתנה שיואיל בטובו לזוז.

מי שיש לו חוש טכני כדי לחפור לעומק בניסיונות (שווא) לשנות פרמטרים, להשיג פאצים לקרנל כדי להאיץ את החלונות עדיף שישקיע במעבר ללינוקס. למי שיש כסף שיקנה מחשב חזק מספיק לחלונות , ולמי שאין את שניהם נשאר רק לבכות.

פורסם

מרטינס - כל מה שכתב ליביו לגבי תלמידי ההומניסטיקה נכון פי 1000 בהנדסה ומדעים. צריך לישר קו. תאר לך נקודה שזזה בכמה פיקסלים בפרוייקט בשרטוט כיון שלא עבדת עם SW אלא אם משהו מקביל (וכמובן, שלא קיבלת הדרכה על המקביל אלא על ה-SW הסטנדרטי).

בבית ובעסק שלך עשה מה שאתה רוצה. במערכת ציבורית אתה צריך להתישר לפי הסטנדרד, וכבר 30 שנה זה מיקרוסופט או מה שרץ תחתיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial ספציפית הדוגמא על SW לא טובה. אבל בכללי אתה לגמרי צודק זה נפוץ מאוד במעבדי התמלילים למינהם....

הפתרון שמצאתי בנושא הזה זה להוציא בנוסף למקור העתק בpdf.

• תוכן חדש...