Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגירה לקנדה - עצות מבעלי ניסיון?

gadik6
שימו לב! השרשור הזה בן 1639 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אחרי שהחלום לעבור לארה"ב התנפץ (לפחות לשנה הקרובה, שכן לא זכינו בהגרלת הגרין קארד), אנחנו חושבים על מעבר לקנדה.

המטרה העיקרית היא לשפר את איכות החיים (לכמה שנים או אולי ליותר מזה), שזה אומר לעבור למקום עם איכות חיים גבוהה (תשתיות, שירותים וכדומה, ולא לכפר נידח), אוכלוסיה איכותית ורצוי טבע בהישג יד.

מקריאה ובדיקה באתר ממשלת קנדה עושה רושם שאני מתאים להירשם כ-skilled worker דרך ה-express entry, וקיים סיכוי גבולי "להישלף" בהגרלה (שולפים מועמדים עם 470 נקודות בערך לפי מה שהבנתי, כאשר אנחנו עומדים על אזור ה-450 לפי הערכה שלי, שכן עדיין לא עשינו מבחני שפה. אם אני אצבור עוד שנת ניסיון וחברה שלי תשפר את האנגלית אז נוכל אולי לדגדג את ה-470 נקודות).

מבחינת תעסוקה - לי יש תואר שני בהנדסה ביו רפואית עם כשנה ניסיון בתחום ואנגלית גבוהה, כך שמאמין כי אסתדר מבחינת תעסוקה. חברה שלי תצטרך קודם לשפשף את האנגלית שלה (רמה בינונית+), ומשם נראה איך מתקדמים (יש לה תואר בניהול ארגוני).

כעת לשאלה - כדי בכלל להירשם למאגר של ה-skilled worker (שלא מבטיח באמת משהו) יש צורך בהוצאה ראשונית של כ-4000 ש"ח (מבחני שפה + אישורי שקילות תואר), ועוד סכומים לא מבוטלים אם מתחילים בתהליך ההגירה. בנוסף, כל התהליך נראה לא פשוט (אישורים, בדיקות רפואיות, תרגומי מסמכים ועוד ועוד).

אין לי בעיה עם כל התהליך הארוך, אך לפני שאני מוציא סכומים ואנרגיות על זה, רציתי לשאול אם יש כאן מ"פשוטי העם" (כלומר לא מהנדסי תוכנה עם עשר שנות ניסיון ואח בטורונטו) שביצעו את התהליך או מכירים מישהו שעשה את התהליך, ויכולים לייעץ (מעבר לעצות בפורומים השונים בנושא)?

אגב, חשוב להבהיר שאנחנו לא מחפשים לעבור בכל מחיר, אלא רק מתוך שאיפה לשפר את איכות החיים ולעבור לאזור טוב (מה זה טוב אני לא יודע, אבל בטח לא כפר דייגים נידח בנובה סקוטיה).

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

אין לי נסיון עם הגירה -

כן יש נסיון עם קנדה, לאחר הצבא גרתי ועבדתי שם שנה.

בשתי מילים: מומלץ בחום.

אם/כשאני אבדוק אופציות הגירה, סיכוי סביר שאתן לקנדה תעדוף - אפילו על פני ארה"ב.

בנוסף מוכרח לציין שלאחר שעברתי את החורף בOntario, הופתעתי מעד כמה מז"א היה סבבאי++. נכון שקר, ויש שלג, וצריך להתניע את הרכב כמה דקות לפני שיוצאים וגם לפעמים לחפור אותו החוצה - אבל מנגד התשתיות שלהם יודעות להתמודד עם זה כמו שצריך, ועם הטכנולוגיה של היום אף פעם לא מצאתי את עצמי רועד מקור או נזקק לאיזושהי אקסטרה שכבת ביגוד מטורפת.

כשאתה בודק מחוזות, ממליץ לראות האם ישנה אפשרות לעבוד לVancouver, שכן שם החורף פחות אגרסיבי, הטבע מדהים, סיאטל במרחק יריקה, יש תעסוקה. מקום שמאוד אהבתי.

החסרון הוא כמו בהרבה מקומות נהדרים אחרים - לא זול לגור שם.

אשמח אם תעדכן אותנו כאן בנוגע לתהליך,

ושיהיה המון בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עשיתי את זה לפני כ 12 שנה. הליך מהיר על בסיס מקצוע מבוקש - תוכנה, אז כל העניין לקח 3 חודשים וקיבלתי את הויזה - permanent resident.

נחתתי באמצע אוקטובר, הייתי מספר חודשים והחלטתי לותר על כל העניין.

היו הרבה סיבות אבל הסיבה העיקרתי הייתה הקור, וכמה שחשבתי שאני שונא קייצים ואוהב חורפים, עד שלא חוויתי קצה של חורף קנדי לא הבנתי עד כמה זה נורא.

היו עוד בעיות שלא ידעתי עליהם מראש - למשל במציאת עבודה יש מושג שנקרא "ניסיון קנדי" שהרבה מעסיקים בקנדה דורשים, הם רוצים לראות שעבדת לפחות תקופה של שנה שנתיים בעסק כלשהו בקנדה כדי שיקבלו אותך לעבודה אצלהם. מצידם תשטוף כלים במקדונלדס העיקר שזה יהיה בקנדה.

הייתי בעיקר בטורונטו וקצת באוטווה, מבחינת איכות חיים ? בתור מהגרים תצפו לחיים קשים, יהיה לכם קשה לשכור דירה, אין לכם שום היסטוריית אשראי ואין לכם עבודה, מי שכן יסכים להשכיר לכם יבקש שכירות לשנה מראש.

בנוסף לזה טורונוטו היא פח אשפה אנושי של כל העולם, הרבה יותר קל להגיע לקנדה מאשר לארה"ב כמו שכבר הבנתם, וזה מתבטא גם באוכלוסיה שמגיעה לשם.צפירות, אלימות ברחוב, אנשים צורחים אחד על השני לא היה מראה נדיר. עוד אפקט מעניין של זה - סיכוי לא רע שאם מצאת דירה להשכרה בבניין, השכן שלכם דלת ליד יהיה בן-דוד מעזה, שלא מחבב במיוחד ישראלים כי קרוב משפחה שלו נהרג מירי של צה"ל, ככה בדיוק מצא עצמו חבר שלי.

קנדה מדינה יקרה, עם מיסים גבוהים די דומה לישראל, ככה שמבחינה כלכלית לא בטוח שתהיו במצב טוב יותר.

הרפואה בקנדה היא לא פרטית ובצורה קיצונית, לרופאים אסור לעבוד שם באופן פרטי כלל, ותנחשו לאן עוברים כל הרופאים הטובים... יש לא מעטו בעיות עם מערכת הרפואה שם אבל כבר התעייפתי לכתוב.

לגבי אוטווה - שם עוד יותר קר מטורונטו, היא בכלל נקראת שם "הבירה המוסלמית" של קנדה, וזה עוד היה לפני 12 שנה אני לא יודע מה קורה שם היום.

אם עברתם את כל המכשולים מצאתם עבודה, ואתם מסוגלים להתמודד עם הקור, יהיה לכם טוב שם. זו מדינה שלווה, בלי בעיות קיום ומלחמות, יש כמה אנשים שהכרתי שמאד מרוצים מהמעבר שלהם לחיות שם. לי זה לא התאים, ובעיקר בגלל הקור הנורא רוב חודשי השנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גדי שלח לי הודעה פרטית, אתן לך את הנייד שלי, נדבר קצת.

עבדתי בחברה שהתעסקה עם זה והיו לי המון לקוחות שקיבלו ויזה דרך האקספרס אנטרי ודרך ויזת העבודה עוד לפני שהיה בכלל אקספרס אנטרי [זה מודל שאמצו מההגירה האוסטרלית].

יש לך מקצוע נהדר להגירה בהנחה ויש לך לפחות שנה אחת ניסיון בפועל במקצוע זה. ככל שיש לך יותר - יותר טוב בהנחה ואתה מתחת לגיל 46.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהחלט ממליץ לך לבדוק את ונקובר כמו שכתבו לך, החורף שם הוא לא קרוב לצד המזרחי של קנדה, יש המון עבודה ואחד האיזורים הכי יפים בקנדה ובארה"ב, לדוגמה יש שם את אחד האתרי סקי הכי טובים בעולם במרחק של שעתיים נסיעה.

אני מכיר כמה זוגות שעברו לוונקובר והם מאוד שמחים עם ההחלטה עד כה אבל כמו שאמרו הדיור יקר, מיסים לא זולים ולדעתי צריך למצוא עבודה לפני ההגעה.

נ.ב אני גר בסיאטל מרחק שעתיים וחצי אז אני מכיר את ונקובר די טוב והאקלים זהה פחות או יותר.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה נחמד ודיי קל לשווק את ונקובר, אבל זו עיר תיירות בעיקר ואין בה הרבה עבודת היי טק או עבודות צווארון לבן, ויוקר המחייה שם לא עוזר להישרדות. למי שיכול למצא שם פרנסה זה מקום מדהים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא כ"כ מסכים, בערך כל אחת מהחברות הענקיות בארה"ב מחזיקה סניף בונקובר בגלל שזה אותו איזור זמן כמו החוף המערבי וגם מסיבות של ויזות לאנשים שלא עוברים את מערכת ההגירה האמריקאית בהצלחה. לגבי יוקר המחיה כל מי שציין את ונקובר עד כה ציין שהיא יקרה אז אין צורך לנסות לייצר ויכוח איפה שאין. למען הבהירות שכירות של דירת חדר שינה אחד סביב ה60 מטר תעלה החל מ1800 דולר אמריקאי בקלות.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי qil
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אור, איליה - אעדכן אם וכאשר יהיו חדשות כלשהן. אגב, אם יהיו עוד מתעניינים מהפורום אולי נשקול הקמת קומונה בקנדה :lol:

וונקובר היא אחת מהאופציות (יחד עם אונטריו), אך היא לא זולה כמו שכבר נאמר כאן. מצד שני, בכל מקרה לא חשבנו לעבור לקנדה (או לארה"ב) לפני שאמצא עבודה שתאפשר לנו להסתדר מבחינה כלכלית בשנה-שנתיים הראשונות במקום אליו נעבור.

בנוסף לזה טורונוטו היא פח אשפה אנושי של כל העולם, הרבה יותר קל להגיע לקנדה מאשר לארה"ב כמו שכבר הבנתם, וזה מתבטא גם באוכלוסיה שמגיעה לשם.צפירות, אלימות ברחוב, אנשים צורחים אחד על השני לא היה מראה נדיר. עוד אפקט מעניין של זה - סיכוי לא רע שאם מצאת דירה להשכרה בבניין, השכן שלכם דלת ליד יהיה בן-דוד מעזה, שלא מחבב במיוחד ישראלים כי קרוב משפחה שלו נהרג מירי של צה"ל, ככה בדיוק מצא עצמו חבר שלי.

קנדה מדינה יקרה, עם מיסים גבוהים די דומה לישראל, ככה שמבחינה כלכלית לא בטוח שתהיו במצב טוב יותר.

הרפואה בקנדה היא לא פרטית ובצורה קיצונית, לרופאים אסור לעבוד שם באופן פרטי כלל, ותנחשו לאן עוברים כל הרופאים הטובים... יש לא מעטו בעיות עם מערכת הרפואה שם אבל כבר התעייפתי לכתוב.

נשמע כאילו טורונטו היא העיר התאומה של רמלה-לוד לפי התאור שלך. ידוע לי שיש לא מעט מהגרים מוסלמים בקנדה, וכי המעבר לשם קל יותר בהשוואה לארה"ב (באופן יחסי), אך מכאן עד "פח אשפה אנושי" חשבתי שהמרחק רב, מאוד.

גם בארה"ב לא חסרים מהגרים מוסלמים (לא יודע מה האחוז שלהם ביחס לקנדה), אבל כל עוד מסתובבים באזורים סבירים+ (ולא בשכונות מצוקה) לא קרה שנתקלתי במשהו דומה למה שאתה מתאר, ובהשוואה לארה"ב לקנדה עוד יש רושם של מדינה "רגועה" ושלווה יותר, לפחות לפי הידוע לי.

גדי שלח לי הודעה פרטית, אתן לך את הנייד שלי, נדבר קצת.

תודה, שלחתי הודעה.

1800 אמריקאי לחדר שינה אחד? איזה הגזמה.. כולה קנדה.

פות"ש, השליפה האחרונה הייתה 534 נקודות, ושמעתי שזה יישאר באזור הנ"ל, בנתיים..

אתה בטוח לגבי זה? גם זוג עם שליטה מצוינת באנגלית (ניקוד מרבי) + תואר שני של המגיש העיקרי ומעל ל-3 שנות ניסיון מקצועי לא מגיע ל-500 אם אין להם ניסיון קנדי או "הזמנה" ממעסיק/פרובינציה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אור, איליה - אעדכן אם וכאשר יהיו חדשות כלשהן. אגב, אם יהיו עוד מתעניינים מהפורום אולי נשקול הקמת קומונה בקנדה :lol:

לא צריך לנסוע בשביל זה עד לקנדה, אני הצעתי להקים משהו כזה באיזה ישוב בצפון. אבל החבר'ה לא זורמים פה :wink:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה בטוח לגבי זה? גם זוג עם שליטה מצוינת באנגלית (ניקוד מרבי) + תואר שני של המגיש העיקרי ומעל ל-3 שנות ניסיון מקצועי לא מגיע ל-500 אם אין להם ניסיון קנדי או "הזמנה" ממעסיק/פרובינציה.

http://www.cic.gc.ca/english/express-entry/rounds.asp

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי בעיקר בטורונטו וקצת באוטווה, מבחינת איכות חיים ? בתור מהגרים תצפו לחיים קשים, יהיה לכם קשה לשכור דירה, אין לכם שום היסטוריית אשראי ואין לכם עבודה, מי שכן יסכים להשכיר לכם יבקש שכירות לשנה מראש.

וואו איזה פחד, מה אני יגיד לך, אם אני אחליף את טורונטו בת"א, כל מה שרשמת עדיין יהיה תקף

גם ישראל זה פח זבל של כל יהודי עולם, רק שפה יש לנו גם שנאה בין יהודים בנוסף לשנאה בין ערבים ליהודים, שעברנו לישראל גם השכן שלנו לא בדיוק אהב שאנחנו עולים למרות שאנחנו יהודים כמוהו.

יש לי מספיק חברים ומשפחה בקנדה, ועם החברים הטובים אני מדבר 3 פעמים בשבוע בסקייפ שיחות ארוכות

אף אחד לא מתלונן, אף אחד לא רוצה לחזור, גם כאלה שעלו לשם לפני שנתיים. התלונה היחידה שמשותפת לכולם זה הקור, והשלג שצריך לנקות מהמדרכה בשביל לצאת עם האוטו בבוקר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נו מה לעשות, בא בן אדם לשאול על תהליך הגירה, וחלק מהתגובות באות להפחיד כאילו הוא מהגר מינימום לסוריה

אם הוא שואל על תהליך ההגירה, רוב הסיכויים שהוא כבר החליט שהוא לא רוצה להשאר כאן, ואין טעם לפתוח את דיון הירידה מהארץ מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...