Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח אם מישהו יוכל להפנות היכן נרשם להגרלת הגרין קארד לארה"ב באופן רשמי וחינמי מן הסתם (לא העושק בתשלום).

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אשמח אם מישהו יוכל להפנות היכן נרשם להגרלת הגרין קארד לארה"ב באופן רשמי וחינמי מן הסתם (לא העושק בתשלום).

זה האתר הרשמי

travel.state.gov

תחפש בפנים את ה DIVERSITY LOTTERY

זה מופיע בבאנר השלישי במסך הכניסה

פורסם

שלא תבין לא נכון, אני הראשון שיעמוד בתור כדי להמליץ לך לברוח מישראל.

פשוט השרשור על למה מיצה את עצמו והיה נראה כאילו אנחנו נכנסים לנושא הזה שוב.

ממליץ לך לבדוק את המסלול של H1B האמריקאי. למצא מעסיק בארה״ב זה קצת עבודה, וגם כדי לזכות בויזה צריך לעבור הגרלה (עם סיכויי זכיה יותר גבוהים מהגרין קארד).

אבל היי, זה אמריקה. ואין כמו אמריקה.

נו מה לעשות, בא בן אדם לשאול על תהליך הגירה, וחלק מהתגובות באות להפחיד כאילו הוא מהגר מינימום לסוריה

אם הוא שואל על תהליך ההגירה, רוב הסיכויים שהוא כבר החליט שהוא לא רוצה להשאר כאן, ואין טעם לפתוח את דיון הירידה מהארץ מחדש

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

אני לא מחפש "לברוח" מישראל, שכן לדעתי, למרות כל החסרונות (וממש לא חסר), סך הכל רמת החיים פה טובה+.

עם זאת, אחרי לא מעט ביקורים בארה"ב בשנים האחרונות הבנתי שאני רוצה לנסות את מזלי שם (אולי רק לכמה שנים ואולי ליותר מזה), בעיקר מסיבות של רמת חיים, הזדמנויות תעסוקה וקידום ושלווה (בהנחה ואני לא אגור בלב מנהטן).

ומכיוון שזה לא יצא לפועל, אז הולכים לאופציה הבאה בתור - קנדה.

את הסיבות למה להישאר או לא להישאר אני כבר יודע, אז אעדיף אם זה ישאר מחוץ לשרשור. מצד שני, אם מישהו חושב, מניסיונו האישי, שטורונטו זה פח זבל אנושי, אז אין לי בעיה שהוא יגיד את זה, להיפך (זה כבר באחריותי לבדוק אם זה נכון או לא ולהחליט).

לגבי ויזת H1B - לא בדקתי לעומק, אבל מבדיקה די שטחית הבנתי שבלי ניסיון ויכולות משמעותיות (וזה, לצערי, לא משהו שיש למהנדס מתחיל) אין לי כמעט סיכוי. הרי לא חסרים להם הודים, מקסיקנים ופקיסטנים, שאולי יעשו עבודה פחות טובה, אבל יעבדו תמורת שכר לא פחות נמוך, ומבלי שזה ידרוש מהמעסיק התעסקות בענייני ויזה.

כרגע, הדרך היחידה שלי להגיע לארה"ב (ואולי בהמשך גם להגר) זה לימודים לתואר שלישי באחת מהאוניברסיטאות שם.

פורסם
וואו איזה פחד, מה אני יגיד לך, אם אני אחליף את טורונטו בת"א, כל מה שרשמת עדיין יהיה תקף

גם ישראל זה פח זבל של כל יהודי עולם, רק שפה יש לנו גם שנאה בין יהודים בנוסף לשנאה בין ערבים ליהודים, שעברנו לישראל גם השכן שלנו לא בדיוק אהב שאנחנו עולים למרות שאנחנו יהודים כמוהו.

יש לי מספיק חברים ומשפחה בקנדה, ועם החברים הטובים אני מדבר 3 פעמים בשבוע בסקייפ שיחות ארוכות

אף אחד לא מתלונן, אף אחד לא רוצה לחזור, גם כאלה שעלו לשם לפני שנתיים. התלונה היחידה שמשותפת לכולם זה הקור, והשלג שצריך לנקות מהמדרכה בשביל לצאת עם האוטו בבוקר.

תגובה ישראלית טיפוסית של חכמולוג. אתה לא היית אפילו יום אחד בקנדה אבל אתה כבר יודע הכל.

גם לי יש משפחה גדולה בקנדה, וגם לי היו חברים שהגרו לשם והייתי איתם בקשר הדוק. ומה שמעניין שעד שלא הגעתי כל מה ששמעתי מהם היה ניסים ונפלאות.

רק כשהגעתי לקנדה פתאום התבררו לי דברים קצת שונים, זה הדהים אותי הפער בין הסיפורים ששמעתי על המדינה הזו לבין המציאות היום יומית. תיקח בערבון מוגבל מה שהחברים מספרים לך, אף אחד לא יתלונן ואף אחד לא יגיד לך שהוא רוצה לחזור, גם אם לא טוב להם הם יספרו רק על הדברים הטובים, על הרעים פחות, כי איפה זה בדיוק שם אותם אם הם הגרו לשם והתברר שיש לא מעט חסרונות במדינה הזו, באותו רגע הם הופכים את עצמם לאפסים וכישלונות בעיני החברים בישראל.

מכיר את הסיפורים על הישראלים שהגיעו לחול וסיפרו לכול החברים שנשארו בארץ שהם הפכו למליונרים בעודם נוהגים במונית לפרנסה ?

אני מכיר אישית כמה משפחות שעזבו בארץ עבודה טובה, משפחה וחברים הגרו לקנדה, חיו משך חודשים על החסכונות כי לא הצליחו למצא עבודה, ואחרי שחיסלו כמעט את כל הכסף חזרו לישראל עם הרבה פחות ממה שהיה להם. זו לא מדינה שקל לחיות בה בתור מהגרים.

אבל מה אני בכלל מספר לך את זה אתה יודע יותר טוב לא ? הרי אתה מדבר איתם בסקייפ.

החבר שלי שהיה שם מספר שנים חזר אח"כ לארץ ולא מתכוון לחיות בקנדה.

פורסם

אחי עבר ל BC ריצ'מונד, מאושר עד הגג!

ההורים שלי ביקרו אותו וטוענים שזה אחד המקומות הכי יפים והכי טובים בעולם.

ואלו אנשים שיודעים דבר או שתיים...

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
אחי עבר ל BC ריצ'מונד, מאושר עד הגג!

ההורים שלי ביקרו אותו וטוענים שזה אחד המקומות הכי יפים והכי טובים בעולם.

ואלו אנשים שיודעים דבר או שתיים...

יופי, שיהיה להם לבריאות.

רק תיקחו בחשבון שעל כל אחד ששמעתם שהצליח להם בהגירה יש 2 שחזרו עם הזנב בין הרגלים, עליהם אתם לא תשמעו.

פורסם

@martines

תגובה טיפוסית לתגובה טיפוסית

השרשור עוסק בנושא הגירה, לא חוות דעת על מדינות בעולם, באת ותיארת קשיים שקיימים בכל מדינה כאשר אתה בסטטוס מהגר\עולה חדש, במה זה בדיוק עוזר? אתה חושב שלא היו אנשים שעלו ארצה וחזרו חזרה בגלל אותם סיבות?

לפי שמו של פותח השרשור, אני מניח שהוא כבר עבר תהליך הגירה פעם בחיים ו"שרד" ולכן רוצה לנסות את מזלו שוב בשביל להשתדרג, אז במקום לתת לו עצות על איך להגר בתור skilled worker ולמצוא עבודה מראש בשביל שהוא לא יבזבז את כספי החיסכון שלו אתה מביא לו סיפורי סבתא על הניסיון שלך שהיה לפני מעשור.

אגב מה בכלל רלוונטי דעתו של תייר שהיה בקנדה לבין תושב קבע? רלוונטי כמה ימים הייתי שם?

פורסם

לפי דעתי (אני הגעתי ללא עבודה לשוויץ ומציאת עבודה לא היתה קלה, כי לרוב מעסיקים ישר מקומיים ולבסוף זרים), תבדוק מה הן האפשרויות שלך בתחום התעסוקה שלך בקנדה, תתרגם את הקורות חיים וכל התעודות לאנגלית (אני היתי צריך להחתים את כל התעודות אצל נוטריון), ותנסה את מזלך.

להגיע לקנדה ולבסוף לגלות שהסיכוי שלך לעסוק במקצוע שאתה למדת שואף לאפס זה מבאס,.

בכל מקרה בהצלחה בחיפושים, והכי חשוב לא להתייאש.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

כמובן, אתה צודק. לא משנה מה יהיה היעד (במידה ואכן נקבל אישור הגירה/תושבות לארה"ב או קנדה), התכנון הוא שאני אטוס קודם כל בעצמי לחודש-חודשיים עוד לפני המעבר, וזאת כדי למצוא עבודה. ברגע ובהנחה שזה יקרה אז אפשר יהיה לעשות את המעבר באופן מיידי.

פורסם

גרתי בקנדה כשנתיים במסגרת (עוד) רילוקיישן של העבודה בזמנו. התגוררתי בטורנטו.

אמנם הייתי בעבודה מסודרת ואשתי עשתה חיים, אך יצא לי להכיר את הנפשות הפועלות היטב.

כמו בכל מקום, יש כאלה שהסתדרו מבחינה כלכלית ויש כאלה שלא.

למרות שקנדה נשמעת מקום פסטורלי, לא קל לחיות שם כמהגר ותמיד יעדיפו את תושבי המקום "השורשיים".

כמו כן, אל תצפה שהתושבים היהודים שמתגוררים שם יחבקו אותך כאילו אתה האח האובד, כי הם לא.

הם מאוד מנוכרים כלפי הישראלים.

המלצתי, כל עוד אין לך מחויבות על הראש (ילדים/משכנתא) אל תהסס ותנסה את מזלך שם.

אני מאוד נהניתי.

ראיתי לא מעט סיפורי הצלחה של ישראלים וראיתי גם כישלונות, אך זה לא אמור להעסיק אותך.

תהנה ואל תשכח כובע גרב :-)

פורסם

אני רואה שכל הזמן חוזר פה הנושא של העדפת תושבים "מקומיים". עד כמה זה משמעותי נגיד ביחס לארה"ב, והאם מדובר בהעדפה עקב ידיעה טובה יותר של השפה/ניסיון רלוונטי של התושבים, או שזאת סתם "אחוות" המקומיים?

ואני בהחלט רוצה לנסות, נותר רק לשכנע את מי שמנפיק את הויזות שייתן לי צ'אנס :wink:

פורסם

ממליץ בחום להתעלם מהשטויות שכותב martines.

אני כרגע נמצא בקנדה, נכון יש פה המון מהגרים אבל כולם חיים עם כולם ואף אחד לא רוצה לרצוח אותך כי אתה ישראלי.

לשכור דירה היה דבר פשוט שעשינו טלפונית עם מקדמה של חודש וחצי מראש.

לגבי עבודה עוד לא מצאנו (רק שבוע וחצי כאן) אבל ניתן למצוא ע״פ החברים שלנו.

כל אלה שחזרו ״עם הזנב בין הרגליים״ או שבאמת לא אהבו את הקור/ בדידות מה שלא יהיה או שחשבו שיחכו להם בשדה התעופה עם דירה, עבודה וג׳יפ.

מי שרוצה להגר ולהישאר נשאר! מתחיל מאפס, מעבודה נחותה יותר ממה שעבד בארץ ומתקדם. ברגע שעולים על הגל ומסתדרים בעבודות מקבילות לעבודות שהיו לך בארץ, איכות ורמת החיים שלך תעלה באופן ניכר. אנחנו עשינו את התהליך עם 2 ילדים, כך שאם אתה ללא ילדים התהליך יהיה הרבה יותר קל עבורך

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
יופי, שיהיה להם לבריאות.

רק תיקחו בחשבון שעל כל אחד ששמעתם שהצליח להם בהגירה יש 2 שחזרו עם הזנב בין הרגלים, עליהם אתם לא תשמעו.

זה נכון לגבי כל מעבר לכל מקום.

המעבר הוא תהליך מורכב במישור האישי והמשפחתי.

לא מעט מזל מעורב בכל העניין.

יש כאלו שמצליחים ויש כאלו שלא... כמו בכל דבר בחיים.

אבל ממתי הפחד מהכשלון מונע מאיתנו לנסות?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

חיים של מהגרים תמיד מאוד קשים. מי שהמגר שיקח בחשבון 5-6 שנים לפחות של התאקלמות. בעצם תשאלו כל עולה מברית המועצות הוא יספר לכם כמה זה קשה.

• תוכן חדש...