Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיפור על מעשה צדקה (הכותרת נערכה)

ישה
שימו לב! השרשור הזה בן 3060 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

פתחתי כאן כדי לא ל"זהם" את השרשור על הירידה

סיפור שהיה בדרום. תושב עיר בדרום, מובטל, הגיע למכולת כדי לקנות קצת מוצרי חלב לתינוקת הקטנה שלו. "מצטער", אמר לו בעל המכולת לפני כל הקונים האחרים בחנות, "אבל אני לא יכול למכור לך. אתה חייב לי כבר אלפי שקלים. מתי אתה מתכוון לשלם? מצאת כבר עבודה?"

לשמע הדברים המובטל פרץ בבכי.

אחד האנשים שעמד בתור היה איש עסקים עשיר, שעצר במכולת לקנות משהו קר לשתות בדרכו לפגישה.ולאחר שהמובטל יצא מן החנות, הוא ניגש לבעל המכולת ואמר לו "אני אשלם את החוב. כמה זה יוצא?"

בעל המכולת המופתע הביט בו ואמר "אתה לא צריך לשלם עליו, הוא סתם בטלן ואפס".

"למה אני משלם, זה לא עניינך. על כמה עומד החוב שלו?" השיב איש העסקים.

בעל המכולת בדק ואמר "הסכום המדויק הוא 5,267 שקל".

איש העסקים שלף צ'ק וכתב עליו 7,500 שקל. "שיהיה לו גם לחודשיים הקרובים", אמר.

"אגב, במה הוא עבד עד שפוטר?" המשיך איש העסקים ושאל את בעל המכולת.

"הבחור נגר" הסביר בעל המכולת. "אבל היום כולם קונים באיקאה".

"הנה הכרטיס הביקור שלי" אמר איש העסקים. "תן לו את הכרטיס ותגיד לו שיש פה מישהו שמחפש נגר שיעשה לו עבודות בבית. ועוד משהו: שלא תעז להשפיל אותו כך בציבור! ובפעם הבאה שאתה פוגש אותו, תתחיל בהתנצלות. ואם לא תתנצל, אני אשמע על זה...

בעל המכולת נבהל והנהן בצייתנות.

למחרת בבוקר נשמעה דפיקה בדלת. אשתו של איש העסקים פתחה וראתה שם את הנגר, אשתו והתינוקת שלהם. הנגר החזיק עוגת שוקולד בידו.

"רצינו להגיד לכם תודה" אמרו לאשתו ההמומה של איש העסקים. "אתם מלאכים משמים".

איש העסקים שמע דיבורים מכיוון הדלת והתקרב, והבין במה מדובר.

"בואו תכנסו, בבקשה".

המובטל ישר פתח ואמר: "רציתי להגיד לך תודה על העזרה. הצלת אותנו מחרפת רעב. אבל אני מבטיח להחזיר לך את הכסף בהקדם".

"אתה כנראה לא הבנת, איש יקר", הסביר איש העסקים, "לא נתתי לך נדבה. זו הייתה מקדמה. אתה הולך לשפץ לי את המטבח. אתה נגר, לא?"

הנגר המובטל הביט בעיניו של איש העסקים ועכשיו העריך אותו עוד יותר. לא רק שנתן לו כסף, אלא גם שמר על כבודו בכך שהעניק לו עבודה.

מאז, סייע איש העסקים לנגר להקים עסק של "נגרות בוטיק" לבתים של עשירים. כל חבריו של איש העסקים שכרו את שירותיו והיום הוא מפרנס את משפחתו בכבוד.

שמענו על הסיפור והתקשרנו לאותו איש עסקים. הוא ביקש שלא נזכיר את שמו, ואמר:

"עשיתי את מה שעשיתי כי זה הדבר הנכון לעשות.

אם כל יהודי שיש לו יסייע לכל יהודי שאין לו,

מדינת ישראל שלנו תראה אחרת.

אני רק מקווה שאבינו שבשמים ייתן לי את הזכות לתת כל החיים".

מחמם את הלב.. אין על עם ישראל

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

כמובן שהסיפור השמאלצי הזה יפה ומלמד, אבל לי זה נשמע כמו אחד הסיפורים המבוימים של איזה ארגון דתי המתפרנס מנדבות, אלה שפעם בכמה זמן מפיצים עלון מודפס שבו מסבירים שהאישה צריכה להיות במטבח והגבר בישיבה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אהבתי,

סיפור יפה, רק שהוא מתאים לישראל של תקופת המכולת והקנייה בהקפה. זה כמעט נעלם לגמרי.

בישראל של היום זה היה מסופר בצורה קצת אחרת , הנגר היה מגיע לסופרמרקט עושה את הקנייה ומגיע עם העגלה לקופאית, אחרי שהעבירה את כל המוצרים היא לא הייתה מצליחה להעביר את כרטיס האשראי, והייתה מופיעה לה הודעה שהכרטיס בחריגה ולכן מבוטל.

העגלה עם המוצרים הייתה נשארת בסופר וכשהגיע הנגר חזרה לביתו היה מוצא בתיבת הדואר 2 כמה מעטפות אדומות - אחת מעורך הדין של חברת כרטיסי האשראי שמאיים בעיקול רכושו ודורש בנוסף על החוב שכר טירחה של כמה מאות שקלים, נוסח מאד דומה היה מופיע במכתב מחברת הכבלים, מהעירייה, רשות השידור, חברת הגז, חברת החשמל, ותאגיד המים, והבנק למשכנתאות. תוך שבועיים הנגר היה מוצא עצמו ברחוב עם כל המשפחה כשהוא חייב מאות אלפי שקלים שחלק גדול מהם זה שכר טירחה לצבא של עורכי דין רעבים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן חרטה ברטה אבל מסכים עם מוסר ההשכל (מינוס הקטע של היהדות ואבינו שבשמיים וכל זה).

חשוב מאוד לשים את הזולת לפני עצמך, ורק לעזור כמה שאפשר.

Stay Dirty

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה חי בסרט

יש הרבה מאוד מקומות בארץ אפילו במרכז של מרכז תל אביב שעדיין רושמים בחנות המכולת, ( מינימרקט )

טוב עורכי דין רעבים גם צריכים ללכת לסופר ולקנות מצרכים לילדים שלהם לשבת

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן חרטה ברטה אבל מסכים עם מוסר ההשכל (מינוס הקטע של היהדות ואבינו שבשמיים וכל זה).

חשוב מאוד לשים את הזולת לפני עצמך, ורק לעזור כמה שאפשר.

על הכל אני מסכים, רק חידוד קל..

צריך לדעת מתי לתת לזולת ומתי לתת לעצמך .

יש זולת שלא מסתפקת באצבע אלא בכל היד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יותר סביר שהנגר עובד בקומבינה עם בעל המכולת ושניהם מתחלקים חצי חצי בתרומות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מקסים ישה, יפה מאוד! סיפור מעורר השראה, הלוואי ונזכה להגיע לרמה כזאת של הנתינה, דרך אגב שנחשבת לגבוהה ביותר, הוא מספק לו עבודה ולא נדבה לכן זה נחשב האיכותי ביותר.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

סיפור נהדר עם מוסר השכל מחכים.

מעכשיו, בפעם הבאה שאני רואה מישהו מקבץ נדבות, במקום לתת 5 שקל אני מוציא לו 500 שקל ושקית קוק.

ואז כשהוא יודה לי מקרב לב אני אגיד לו "מה תודה? אמרת שיש לך ילדים? זה מקדמה בשביל שתקנה עקבים ומיני לבת שלך, מעכשיו אתה מסרסר אותה בשבילי".

עם הזמן אני מחליף לו את התשלום בקוק בהדרגה עד שהוא והבת עובדים רק בשביל קוק.

ככה גם אם באים שוטרים אני מפיל עליו הכל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ישה, מה עושה מי שהעמיק במחשבה יותר מידי והבין שכאשר האחד עושה למען האחר הוא למעשה עושה אך ורק לעצמו? סיפור כזה לפיכך כבר לא עושה עליו רושם.

קדימה, תרביץ בי מחוכמת החיים שלך. ;)

:idea:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

^^^למה להרוג את השליח

קרא את הודעה 11 לאט לאט ובהתאמה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים