Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, עד לפני אתמול אמא שלי הייתה מביאה את הרכב שלה למוסך רומן באשדוד לטיפולים שגרתיים ותקלות שונות שמלוות את הרכב שלנו באין מפתיע.

הסיפור מתחיל כך , יום אחד הרכב שלנו, סיאט קורודבה 2002 מנוע 1900 דיזל החליט לא להניע, כל מערכת החשמל עובדת אך אין סיבוב של הסטרטר. בעזרת ידע בסיסי של אבא שלי וזוג ידיים טובות פירקנו את הסטרטר בחנייה, לקחנו לבית ובעזרת נייר שיוף ניקנו מה שאפשר. החזרנו הכל למקום והופ הרכב התניע. מה שמסתבר גילינו כי יש חופש באחד הטבעות שמחזיקות את הרוטור. הבאנו את הרכב למוסך רומן והסברנו את הבעיה. רומן מנגד, לא רצה להגדיל ראש ופשוט שלח אותו למשפץ סטראטרים ואלטרנוטרים. מגיע שיחה לאמא שלי, כי עלות השיפוץ תעלה 800 ש''ח , ועוד 200 ש''ח שעת עבודה (פירוק + הרכבה מהרכב) ועוד 170 מע''מ. בסה''כ יוצא 1,110 על שיפוץ סטארטר (שכל הרכיבים תקינים פרט לברזל עגול שלא יעלה יותר מ 20 שקל ב eBay) בלב בררה הוחלט כי נסכים למחיר הלא מופרך בעליל בגלל שאבא שלי זקוק לרכב ע''מ להגיע לעבודה (שלא נמצאת בעיר). אני מגיע עם אמא שלי בשעה 5 בצהריים לקחת את הרכב, מגיע, וכבר נדקלו הנורות האדומות.

הרכב עם חלונות פתוחים, המנוע דולק (והשד יודע כמה זמן) שזה כבר עצבן אותי. אני הרגע הוצאתי 1110 ש''ח, אתה משלם לי את הדלק או אני? למה הרכב מונע!?

כיביתי את הרכב ישר, ביקשתי מרומן, כביכול בעל מוסך קבלה על המחיר ההזוי שאמא שלי תצטרך לשלם והוא בטענתו טוען שקודם כל אני ישלם ורק אחרכך אני יראה קבלה. הסברתי לו שאני רוצה לדעת על מה אני משלם ורק אחרכך יראה את הכסף. הראה את הקבלה, שכמובן לא פירטה שום דבר פרט לדבר שכתוב "שיפוץ סטארטר - 800 ש''ח" ופה נגמר. הוא היה יכול לעלות לו 200 שקל ופשוט "לדחוף" לקבלה כל מחיר שירצה. אין לדעת מה הוחלף, מה לא והאם מקורי ולא מקורי.

בסדר, משלמים את המחיר כלכך כואב הזה, מנסים להתניע והופ, הרכב לא מתניע!!! קוראים לאדון רומן הנכבד שבכבודו ובעצמו יראה את הבעיה. נותן ניסיון שני, שומעים קושי בסיבוב הסטרטרר, ורק לאחר 4-5 שניות *לפחות* הרכב מניע לאחר גמגום קשה ביותר. הבן אדם בשיא חוצפתו מסתכל לי בעניים ואומר "הנה, תקין". כשהרכב שלי (איביזה 2015) מתניע בפחות משנייה. פה כבר לא יכולתי שלא להתעצבן. הסברתי שזה לא מקובל בכלל והוא בטענתו התחיל "לירות" עליי כי המצבר לא תקין, יש טעינת יתר (ואין, זה נבדק), המצבר לא טוב וצריך להחליף (שיטת מצליח) וזה יעלה עוד 670 ש''ח והשד יודע כמה אמפר הוא ישים. (כשלרכב כרגע יש בוש מסדרה כסופה 74 אמפר שעלה 750 שקל בו שנתיים או 3.) לאחר המון ויכוח ביני לבינם הוחלט כי הרכב ישאר עוד יום במוסך והם כמובן יחפשו את מקור הקושי בסיבוב.

כמובן שכל עבודה בעניים, מתקשרים רק לקראת 1 כי צריך להחליף מצבר , הוא לא טוב, הוא ככה וככה ואז נתקדם בבדיקות (תוך כדי זה, צריך לשלם 670 מצבר, ואם זה לא המצבר, צריך עוד ועוד חלקים שסתם יוחלפו).

כשבאתי יום למחרת, מכסה המנוע פתוח וגם הכיסוי פלסטיק שמסתיר את המנוע מורם כשלשם נשפכות טיפות מים מצינור מזגן (כאילו, באמת, ככה משאירים רכב?!!!! שמים יטפטפו עליו???? איפה המקצעויות?! ההגינות כלפי הלקוח?!?!) כמובן שצריך להחליף מצבר ודברים ולבדוק אלרטנטור ולהחליף וחדש ובקיצור, "נזרקו" 1170 על פשוט כלום. ושכחתי להגיד שאת הסטרטר, המקורי שבא עם הרכב אי אפשר לקחת כי לטענתו הוא צריך להחזיר את שלנו בגלל זה המשופץ שיש ברכב.

הבן אדם שקרן, גנב ללא ספק ובטח שבטח לא מראה על טיפת מקצועיות.

פורסם

קודם כל תודה.

שנית כל, הוא יכול לרשום איזה סכום שנראה לו על שיפוץ סטרטר ואתה תשלם .

המחירים שהוא מקבל זה לא התמחור שאתה תשלם .

סטרטר משופץ לרכב שלך באשדוד 350 שקל לפני מע"מ .

1170 שקל?

10 דקות עבודה במקרה הרע.

הצד החיובי?

ידרבן אותך להבא לקנות לבד ולעשות לבד.

פורסם
קודם כל תודה.

שנית כל, הוא יכול לרשום איזה סכום שנראה לו על שיפוץ סטרטר ואתה תשלם .

המחירים שהוא מקבל זה לא התמחור שאתה תשלם .

סטרטר משופץ לרכב שלך באשדוד 350 שקל לפני מע"מ .

1170 שקל?

10 דקות עבודה במקרה הרע.

הצד החיובי?

ידרבן אותך להבא לקנות לבד ולעשות לבד.

כן, זה קרה לצערי הרב ביותר כי ההורים שלי שלחו את הרכב למוסך בלי ידיעתי.

פורסם

איגוד המוסכים נכנס לפורום מידי פעם או אין פה מספיק חשיפה כמו ב''יצאת צדיק'' ?

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

פשוט מבאס כל הזמן רק לשמוע דברים רעים על כל מוסך באשדוד. ממש נראה שאין פה "צדיק" אחד.

גם אני רק עם ניסיון רע מפה, עכשיו כל פעם שאני צריך משהו זה רק לצאת מהעיר.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

לא הבנתי.הסטרטר הוחלף שלא לצורך?הרי אמרת שהיתה בעיה בסטרטר?נכון,גבה קצת יקר אבל בכל מוסך אחר הית יוצא ב800/900 לפני מעמ ואף אחד לא היה מחליף לך רק טבעת ב20 שקל כולם שולחים לשיפוץ!!!.לגבי המצבר ,אני חושב שזה צירוף מיקרים מבעס.גנב ושקרן זו קצת הגזמה לדעתי.

פורסם
פשוט לא להכניס ראש בריא למיטה חולה .

ובכלל- מה נסגר בסוף?

מה שנסגר שכסף (1170!!) שולם ופה זה נגמר. לא חוזר לשם יותר בחיים! והרכב עדיין בקושי מתניע

פשוט מבאס כל הזמן רק לשמוע דברים רעים על כל מוסך באשדוד. ממש נראה שאין פה "צדיק" אחד.

גם אני רק עם ניסיון רע מפה, עכשיו כל פעם שאני צריך משהו זה רק לצאת מהעיר.

לי יש איביזה 1.2T , אני מחוייב לטפל במשך שנתיים במוסך מורשה תחבורה בשביל לא לאבד אחראיות יצרן.

נסעתי מאשדוד עד לבני ברק ל E&A בשביל טיפול 15.

אחי נסע (גם 1.2T 2014) למוסך רון בתל-אביב לטיפול 30.

נוסעים רק בעקבות המלצות של אנשים ולא סתם ככה. הנסיעה הזאת כלכך שווה כשאתה יודע שזה מוסך אמין, מומלץ וכמובן שעוזר בשעת צרה במידה וקרה משהו וזה על סמך ניסיון של אנשים.

לא הבנתי.הסטרטר הוחלף שלא לצורך?הרי אמרת שהיתה בעיה בסטרטר?נכון,גבה קצת יקר אבל בכל מוסך אחר הית יוצא ב800/900 לפני מעמ ואף אחד לא היה מחליף לך רק טבעת ב20 שקל כולם שולחים לשיפוץ!!!.לגבי המצבר ,אני חושב שזה צירוף מיקרים מבעס.גנב ושקרן זו קצת הגזמה לדעתי.

הייתה בעיה, "שופץ" ועדיין הבעיה קיימת.

פורסם

למדת לקח ב1170 שקל. וזה לא לקח יקר...

זה למה אני משתדל לעשות הכל לבד.

שלח את אמא שוב למוסך אחרי שתבדוק אתה את המצבר אצל כל חשמלאי בחינם .

במידה והכל תקין שימשיכו את התיקון ותשאיר את עצמך מחוץ לתמונה אם כבר הגעתם לדיבור מסריח ביניכם.

סתם הצעה.

פורסם
למדת לקח ב1170 שקל. וזה לא לקח יקר...

זה למה אני משתדל לעשות הכל לבד.

שלח את אמא שוב למוסך אחרי שתבדוק אתה את המצבר אצל כל חשמלאי בחינם .

במידה והכל תקין שימשיכו את התיקון ותשאיר את עצמך מחוץ לתמונה אם כבר הגעתם לדיבור מסריח ביניכם.

סתם הצעה.

פעם הבאה היא לא תלך בלעדיי למוסך.

ולא הגענו לדיבור מסריח, אמרתי תודהה רבה על השירות והלכתי

• תוכן חדש...