Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סטיגמות על רכבים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני עכשיו מחפש רכב למשפחה שלי (זוג + תינוקת).

בהתייעצויות עם חברים שמבינים יותר ממני ברכבים נתקלתי בעיקר בסטיגמות:

יפניות הכי טובות (אמינות וחלפים זולים - מאזדה, טויוטה וסוזוקי)

גרמניות טובות אבל האחזקה יקרה (טיפולים - סקודה ופולסוואגן)

לא להתקרב לצרפתיות כי הן עושות מלא בעיות, אחזקה יקרה ואין להן שוק (סיטרואן, רנו ופיג'ו).

אשמח לאישוש/הפרכה עד כמה הסטיגמות האלה נכונות?

בתור נהג פשוט שמה שהכי חשוב לו זה בטיחות, אחזקה זולה ונוחות סבירה, האם יש סיבה אמיתית להתעקש על יפניות?

פורסם

פשוט לא להקשיב לסטיגמות.

הייתה לי קורולה 2003(דור מאוד בעייתי) עם בוצה במנוע פעמיים ותקלה בממיר הקטליטי ואני מכיר אנשים שנוסעים על רכבים צרפתיים ונהנים מאמינות מושלמת, רק צריך להבין על כל דגם ודגם מה המחלות והבעיות שלו ופה אתה יכול להיעזר באנשים של הפורום.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

בפירוש לא.

יפניות הכי טובות- אמרה נכונה לתחילת שנות התשעים (או סוף השמונים), שסובארו הגיעה לארץ עם ה-DL. היום כל המכוניות החדשות (ולא משנה אם רכב מיני עם מנוע ליטר או מרצדס S65) תעלנה את עליות ירושלים והקסטל עם כמה נוסעים ומטענם בלי הרבה דרמות (מה שסוסיתא, למשל, לא הייתה מצליחה). אתן דוגמא- קיה/יונדאי (ת'כלס אלו מכוניות די זהות מכאנית), שניים מהיצרנים הנמכרים בישראל הם בכלל מקוריאה, והם לא פחות אמינים מכל יפנית מקבילה. וגם אם ניקח יפנית טיפוסית נמכרת, למשל טויוטה קורולה- היא בכלל מיוצרת בטורקיה.

גרמניים טובים אבל האחזקה יקרה- ה-בעייה עם רכבי פולקסווגן/סקודה/סיאט/אודי היא תיבת ה-DSG7 היבשה (מכונה גם DQ200)- תיבה רובוטית דו מצמדית שבעבר היו איתה כל מיני בעיות, שהיום (לכאורה) נפתרו. לא שזה אומר שתיבות כאלו בעייתיות- אותה תיבה קיימת ברנו ושם לא שמעתי עליה תלונה אחת (שקשורה באמינות). שים לב שסקודה היא המותג השולט בתחום המוניות, שם תחומים כמו אמינות/אחזקה זולה וכו' מקבלים משנה תוקף.

צרפתיות עושות ים בעיות- היה נכון אולי בימי 205\6 העליזים. בדור הנוכחי של פיג'ו-סיטרואן העניין פשוט לא קיים- המנועים חדשים ואמינים (למיטב ידיעתי בכל אופן, הם כבר כמה שנים טובות בשוק ולא שמעתי עליהם תלונה אחת בנושא האמינות, להוציא אולי את ה-THP156 שהיה נפילה שתוקנה), התיבה שמשרתת אותם, במקרה של הקונצרן הנ"ל היא בכלל תיבה אוטומטית פלנטרית שמיוצרת ע"י חברת אייסין היפנית. נסה לשבת ולנהוג במכוניות יפנית ומקבילתה הצרפתית- למשל סוזוקי סוויפט ופיג'ו 208, ותבין על מה אני מדבר (וגם מחירי הטיפולים/אחזקה לא בליגה אחרת). הצרפתים היום לא באו לשחק- הם באו להתחרות במיטב התוצרת הגרמנית.

פורסם

היום התמונה השתנתה, הקוראיניות בראש הטבלה והמכירות והם לא פחות אמינות מהיפניות.

תקלות: כיום המחלה נמצאת אצל וולקסוואגן סקודה סיאט ( TSI +DSG7) והצרפתיות היום באמינות איפה שהוא מעליהם.

פורסם
היום התמונה השתנתה, הקוראיניות בראש הטבלה והמכירות והם לא פחות אמינות מהיפניות.

תקלות: כיום המחלה נמצאת אצל וולקסוואגן סקודה סיאט ( TSI +DSG7) והצרפתיות היום באמינות איפה שהוא מעליהם.

תודה על התשובות

האם התקלה הזו רלוונטית לגבי סקודה פאביה 1.4 ידנית בשנים 2010-2012?

פורסם
תודה על התשובות

האם התקלה הזו רלוונטית לגבי סקודה פאביה 1.4 ידנית בשנים 2010-2012?

הפאביה בגרסתה הידנית והאטמוספרית נחשבת לרכב אמין לא פחות מהיפניות והקוראניות המקבילות.

הטיפולים שלה כן קצת יקרים יותר, אבל לא בצורה משמעותית.

פורסם

מה שמצחיק שאנשים כותבים שלא צריך להאמין לסטיגמות אבל רק לVAG יש בעיות עם גיר ומנוע, לצרפתיות יש כמה דגמים שתקלל את היום שפגשתה את הרכב (3008, 5008, וכו..) או את היום שתרצה למכור, ובאופן כללי אם אתה לא רוצה לשבור את הראש עדיף שתקנה יפני או קוראני.

טסלה 3 2022

פורסם

מהנסיון האישי שלי ושל הקרובים לי ב15 השנים האחרונות (כולל היום), הסטיגמות נכונות מאוד!!!

אם אתה לא מבין במכוניות ואין לך כוונה להכנס וללמוד את הנושא לעומק, תקשיב לסטיגמות.

בפועל צריך גם לבחון דגמים ספציפיים.

לדוגמא צרפתיות לא נודעו באימות המופלגת שלהם (מנסיון עם רנו מגאן 2001 וסיטרואן C4 2008).

היום יש לי פיגו 206 ידנית, שהיא מכונית אמינה מאד.

היום יש לאשתי טיוטה קורלה 2009 יד ראשונה. כבר 7 שנים על הכביש ופרט לטיפול התקופתי לא הייתה פעם אחת במוסך. אפילו גז למזגן לא היינו צריכים להוסיף עדיין.

ב 2005 ההורים שלי חיפשו רכב דיזל. חיפשתי עבורת אוקטביה דיזל מאחר והיא נחשבה לטובה ואמינה מאוד, אך לא מצאתי. התייעצתי כמוך עם אנשים מבינים יותר.

נחש מה? כולם חזרו על אותם מנטרות שאני שומע פה:

כל הרכבים של היום אמינים...

הסטיגמות שייכות לשנות התשעים... וכ"ו

בסוף השתכנעתי ומצאתי להורים שלי אופל אסטרה דיזל סטיישן.

איזו מכה!!!

לא יצאה מהמוסך ולא משנה כמה ניסינו למכור, פשוט לא הצלחנו!

אז נכון שכל מכונית עמוסה עולה את הקסטל היום, אבל עדיין יש מכוניות אמינות יותר ואמינות פחות וכאלו שהן אמינות הרבה פחות.

אם אתה קונה מכונית חדשה, בשנתיים הראשונות אתה די בטוח אצל כל היצרים.

הבעיה שלך תהיה במכירה. השוק מתמחר את חוסר האמינות. לכן רכבים צרפתיים, לדוגמא, נמכרים בזול.

אך כמו שציינתי למעלה, אם תתעמק, יש דגמים אמינים כמעט לכל היצרנים.

תשקיע בחיפוש ובבדיקת הרכבים ותוכל גם למצוא רכבים שמורים במצב טוב.

פורסם

אני דווקא אוהב סטיגמות - הן מאפשרות לנו למצוא מכוניות מצויינות בגרושים.

כן, כל הדברים הרעים שאומרים על הצרפתיות כל כך נכונים, שזה הרכב שהכי כדאי לרכוש היום - איפה תוכל לקנות משומשת נוחה, בטוחה וחסכונית כמו רנו מגאן דור שני (2008-9), פיג'ו 307 או סיטרואן C4 בסביבות 20,000 שח - ולקנות בנחת, לבחור מתוך היצע גדול של מכוניות שמורות מאוד שנמכרות על ידי בעליהן שאהבו אותן ושמרו עליהן?

בקיצור - תודה לסטיגמות, חפש מכונית שטופלה באהבה, שנראית פיקס מכל הכיוונים, שמור עליה באותה רמה. תיהנה ממנה... ו, תתפלא, אם באמת תשמור עליה היטב, תוכל גם למכור אותה די בקלות!

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

הסטיגמות כיום הן ברובן בולשיט.

מדובר בדעות קדומות משנות ה80.

רנו\סקודה\פיאט חדשה אמינה בדיוק כמו הונדה\יונדאי\וולוו חדשה.

ההבדל הוא באמינות של הרכב כשהמכונאי הישראלי הטיפוסי מטפל ושם חלפים לא מקוריים או שמן קנולה.

במקרה הזה האסיאתיות בכלליות יהיו יותר אמינות אבל אתה בכל מקרה לא רוצה רכב ששמו לו שמן קנולה.

אם אתה רוצה רכב חדש אז אתה יכול להיות מאוד רגוע ואני ממליץ על צרפתיות למשפחה.

אם אתה מחפש משומש, תחפש רכב במצב טוב, שלא קרעו אותו ועם היסטוריית טיפולים ממוסך טוב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...