Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחיר למשתכן או לא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוג +1 ועדיין גרים בשכירות בקרית מוצקין. שכר הדירה 3150 לחודש. כלומר מדובר פה על כ 39K לשנה וזה בהנחה שלא מעלים לי את השכר דירה בשנים הבאות.

חיכינו למחיר למשתכן שיפתח וקראנו שאמור להיפתח בימים הקרובים להגרלה. ההתלבטות גדולה, מכיוון שגם אם נזכה בהגרלה, סביר מאוד להניח שכניסה לא תהיה לפני שיעברו כ 3 שנים, מה שאומר להמשיך 3 שנים נוספות בשכירות לפחות.

על פי פרסומים, דירה תעלה כ 920 אלף ל 120 מר, אבל סביר מאוד להניח שזה לא יגמר פה כיוון שזה מחיר התחלתי. אז כנראה שמדובר פה על כמיליון פלוס מינוס.

מאוד מתלבטים האם כדאי להיכנס לזה ולהירשם להגרלה ולהמתין כנראה לפחות 2-3 שנים אם בכלל נזכה או שזה לא כדאי ועדיף לחפש משהו אחר יד שניה.

הון עצמי של לפחות 40% אני יכול להשיג

אשמח ליעוץ ו/הכוונה

פורסם

אם תזכה לדעתי תדע את זה מהר מאוד לאחר סיום ההגרלה. לפי מה שקראתי, אתה מוזמן לקבלן לפי סדר הזכיה ושם יש לך משהו כמו חצי שעה או שעה וחצי לבחור דירה מבין הדירות שנשארו. לא חייב לבחור כמובן. ואז חותם על החוזה. שם תוכל לקבל תאריך מסירה ותנאי תשלום. אם המחיר הממוצע של דירה דומה באיזור גבוה בעשרים אחוז (לפי ההבטחות) אני לא רואה סיסה לא לנסות. השתתפות בהגרלה נותנת לך סיכוי של 1:20-1:30 לזכות לפי המכרזים הקודמים. וזכיה עדיין לא מחייבת אותך לקנות. כך שלדעתי כדאי. העלות היא הוצאת תעודת זכאות כ 250₪

Sent from my Lenovo K50-T5 using Tapatalk

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

^^^

מה שירון כתב.

ואוסיף

לא זכית חפש אלטרנטיבה אחרת, זכית תתחיל לשבור את הראש, תחזור לכאן.:lol:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בגדול האזור הזה של כורדאני נחשב לאזור לא זול. דירה באזור תעלה שם לפחות 1.2 לדירה של 4 חדרים ויכולה להגיע גם ל 1.5-1.6 לדירה של 5 חדרים

פורסם

אם אתה יכול לקנות היום דירה מוכנה ולהכנס אליה ובכך לחסוך את עלות השכירות שלך, חישוב [שלך] פשוט ייתן לך את ההחלטה מה עדיף.

אם בכל מקרה אין לך את האפשרות הנ"ל, כי המחיר יקר מדי ולא תוכל לגייס את ההון הדרוש, לדעתי אין פה בכלל שאלה.

אני הייתי במצב הזה לפני 4 שנים [יכלתי לגייס הון עצמי לדירה של מחיר למשתכן אבל לא לדירה קיימת במחירי השוק ]

רכשתי דירה במסגרת מחיר למשתכן ואני מברך על כך כל יום.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

על המחיר?

על התוכנית?

איפוא המיקום?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

נראית לי סבבה חוץ מגודל החדרים, אבל זה כבר נושא אחר.

גם את המסדרון בצורת ר לא לגמרי אהבתי

אבל תיכף יבוא ספריאל...

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

עוד קושיות,

א. נניח נבנות 184 יח"ד בשני מגדלים. כולם במחיר למשתכן. המחיר לא זול, אבל צריך להיות זכאי לתוכנית - מה הסיכוי שהמקום הופך לסלאמס די מהר עקב אוכלוסיה חלשה שזכתה והתאבדה כלכלית?

ב. יש 515312424 נרשמים למכרז מסוים. אני מניח שלפחות חצי מהם לא מודעים שהבנק לא יאשר להם משכנתא, אני בטוח שהם גם לא יודעים כמה תעלה הדירה שבה יזכו (כי אין רשימת דירות ואתה לא יודע מה יישאר לך) - למה לא מתנים את ההרשמה באישור עקרוני למשכנתא נגיד? או הוכחת הון עצמי?

משכנתא זה קל

פורסם

לגבי סעיף 2 זה אפילו יותר גרוע ממה שרשמת.

כל אחד יכול להשתתף ולזכות,ברגע שזכה וניגש לבחור דירה הוא בעצם תוקע זוכה אחר שכן יכול לקחת משכנתא אך לא יכול לבחור את הדירה שהחסר יכולת למשכנתא בחר.

בסופו של דבר הדירה ששוריינה לאחד שלא יכול לקחת משכנתא עוברת לאדם הראישון מרשימת ההמתנה.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

ישה - קראת לי? איך ידעת שאני בחופש?

וברצינות - צריך להמתין לאדריכלי הפורום, יש להניח שיהיו להם הערות יותר קונסטרוקטיביות מאלה שלי. למשל לגבי גודל החדרים והסטנדרטים בתכנון ב-2016.

בכל זאת 3 הערות ממבט ראשון:

1. הפרוזדור בצורת ר' לא מפריע אם הוא מספיק רחב כדי שרהיטים (לפחות מפורקים) יוכלו לעבור את הפינה. אישית אני אוהב דירות עם מבנה ריבועי, ובאלה יש נטיה לפרוזדורים עם מבנה כזה. פרוזדורים מהסוג של בית מלון (כלומר ישרים וארוכים) מתאימים לדירות יותר מאורכות.

2. לא אוהב מטבח שנראה לכל מי שפותח את דלת הכניסה. לא מאפשר להשאיר שני סירים לא רחוצים אפילו לרגע. אבל זה עניין של טעם, ולא משהו שאי אפשר לתקן עם קצת גבס.

3. למה הכניסה למקלחת ההורים היא דרך חדר הארונות? לא עדיפה כניסה ישירה מחדר השינה, ואז יש עוד קיר שאפשר להתקין עליו מדפים?

Fitch, לא ציינת היכן נמצאים הבניינים, מה גודלם (מבחינת גבה ומספר דירות), מה הסטנדרד, האם יש אפשרות לשפר או שהמחיר למשתכן מחייב אותך לסטנדרד הקבלן בלי אפשרות להוסיף אפילו שקע חשמל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...