Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב אספנות לסטודנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחכה זה זמן רב לכסף שישתחרר לי לקניית רכב אספנות.

במשך שנים חלמתי על חיפושית/מיני מיינור.

לאחר שראיתי שמחירי המיני הרקיעו שחקים אני מתלבט בין חיפושית לאוטוביאנקי/פיאט 127.

אני מכיר את כלל המגבלות על רכב אספנות ואני מודע לזה שזו לא "אופציה זולה לרכב".

אני פשוט רוצה רכב כזה, זה יהיה הרכב העיקרי שלי ואני מודע לזה שרוב הזמן אסע באוטובוס.

רוב הנסיעות שלי עירוניות, אך אחת לשבוע אני נוסע בינעירוני

רציתי לדעת איזה מהרכבים האלה יתאים יותר לנסיעות ממושכות (חיפה-י-ם). אני יודע שזו נסיעה ארוכה וזו פונקציה של התחזוקה.

כמו כן, בהנתן בכך שהתקציב שלי לקניית הרכב עומד על כ8000.

במה הייתם בוחרים?

פורסם

מכאנית מדובר באותו רכב.

למה לא:

• בגירסתו הנפוצה בארץ הוא מצויד במנוע 903 סמ"ק ובתיבה המונה ארבעה הילוכים, מה שאומר שהשיוט בבינעירוני יתייצב על כ-110 קמ"ש לכל היותר.
  • מזגן לא קיים אפילו בצחוק.
  • רכב איטלקי מהשנתונים האלה לרוב יסבול מחלודה כרונית, והמהדרין גם מבעיות חשמל.
  • חלפים קוסמטיים קשים מאוד להשגה.
  • כי כמה שתנסה לשמור עליו, תמיד יהיה הכולירע שיחשוב שלא יקרה שום דבר אם הוא ישב לך על מכסה המנוע כי ממילא זה רכב זול.
  • רמת הבטיחות מחפירה

למה כן:

• כי אלה מכוניות שמפוצצות בקסם
  • הכיף מתחיל כבר במהירות נמוכה
  • הסכנה לאובדן רישיון הנהיגה מצטמצמת פלאים
  • העלויות השוטפות מצחיקות
  • במקרים רבים תגלה שהן חולקות חלפים עם דגמים שונים של לאדה, מה שפותח בפניך את השוק הרוסי, שבו חלקים נסחרים במחירי רצפה.

תכלס, אם כבר רכב אספנות לשימוש כזה, הייתי בוחר במשהו יותר נפוץ. הבעיות שמניתי למעלה הופכות את השימוש בדגמים האלה לבעייתי, אתה עלול למצוא את עצמך במצב שבו הרכב מושבת מכיון שמישהו עשה לך פגע וברח, פוצץ לך את הפנס האחורי, אין לך מהיכן להשיג חדש ובדיוק הטסט נגמר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

8K שקל נשמע קצת נמוך, תהיה בעיה להשיג רכב טוב במחיר הזה. הייתי אומר שבשביל רכב טוב שעבר יישור קו צריך לעלות לכיוון ה-12-15K.

האתר שלי: long.co.il

פורסם (נערך)

היתרון הגדול של החיפושית טמון בזמינות החלפים הכמעט אינסופית שלה. לשפץ היום חיפושית יהיה שבעתיים קל מאשר אוטוביאנקי. מצד שני, בנהיגה האוטוביאנקי תרגיש מודרנית מהחיפושית בצורה מוחצת: המנוע מקורר נוזל לעומת אויר, ההיגוי של האוטוביאנקי חד יותר, לאוטוביאנקי יש מלפנים יש בלמי דיסק לעומת תופים בחיפושית, ובאופן כללי תא הנוסעים של האוטוביאנקי נעים יותר לשהייה.

במידה מסויימת שתי המכוניות הן אייקוניות. שתיהן הביאו עמן בשורה כלשהי ושתיהן מייצגות בצורה די נאמנה את התקופה שבה הן תוכננו (רק אזכיר ששורשי החיפושית טמונים אי שם בשנות ה-30'...).

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם (נערך)

אתה רוצה לקחת רכב קטן כגון פיאט 127 או אוטוביאנקי לנסיעות מחיפה לי-ם? אתה רציני?

גם במכונית מודרנית בגודל הזה לא הייתי עושה את זה, בקיצור זה רכב לנסוע בעיר ולא לנסיעות כאלה, לנסיעות כאלה צריך רכב עם מנוע 1.6 + וולוו 240 מטופלת היטב יכולה להתאים - אם לא אכפת לך מצריכת דלק.

גם שפיאט 127 הייתה חדשה היא הייתה מתחממת בעליות ובנוסף היא קטנה ויש לה פח חלש כמו נייר בלי שום אמצעי בטיחות

עריכה אחרונה על ידי A900

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

דווקא מהתחממות לא הייתי מפחד. בכל התקופה שהאוטוביאנקי אצלי, הפעם היחידה שבה היתה התחממות היתה כאשר המנוע של המאוורר כשל.

עובי הפח או חוזקו כלל אינו רלבנטי לעניין, וממילא כבר הוכח שפח עבה וחזק אינו ערובה לרמת בטיחות גבוהה. זוהי הסיבה שמכוניות מיוצרות כיום עם איזורי קריסה.

ככלל אצבע, רמת הבטיחות ברכב אספנות תהיה נמוכה מאוד ביחס לכל רכב מודרני, השאלה היא רק היכן הרמה פחות נמוכה. בהשוואה בין אוטוביאנקי לחיפושית, האוטוביאנקי נהנית מרמת בטיחות פאסיבת גבוהה יותר הודות לבלמי הדיסק מלפנים ולהיגוי העדיף שלה.

פורסם

תודה על כל התגובות. אני בהחלט מחפש משהו מגניב אבל שיוכל לשרת אותי נאמנה לאורך זמן ולא סתם "יהיה קישוט". אלא כזה שאהנה לנהוג בו. אני חושב שהביאנקי יותר מתאימה, עזרתם לי להחליט.

אתה רוצה לקחת רכב קטן כגון פיאט 127 או אוטוביאנקי לנסיעות מחיפה לי-ם? אתה רציני?

גם במכונית מודרנית בגודל הזה לא הייתי עושה את זה, בקיצור זה רכב לנסוע בעיר ולא לנסיעות כאלה, לנסיעות כאלה צריך רכב עם מנוע 1.6 + וולוו 240 מטופלת היטב יכולה להתאים - אם לא אכפת לך מצריכת דלק.

גם שפיאט 127 הייתה חדשה היא הייתה מתחממת בעליות ובנוסף היא קטנה ויש לה פח חלש כמו נייר בלי שום אמצעי בטיחות

האמת שאתה צודק לחלוטין. אני חושב שפשוט זרמתי עם הגשמת החלום בכתיבה שלי, במחשבה שהאוטו יוכל לשרת אותי ב100% מהנסיעות. אך כפי שרשמתי בהתחלה, זה אמור להיות רכב שהוא "השלמה" לאוטובוס. רוב הנסיעות שלי דורשות אוטובוס וגם כך אין מקום חנייה בקמפוס. הרכב יהיה לנסיעות עירוניות ונהיגה כאשר אין תדירות אוטובוסים טובה.

עכשיו רק נשאר למצוא ביאנקי במצב טוב.

פורסם

דווקא לקחתי את הפיאסטה MK1 שלי לגולן ולירושלים מתל אביב ללא בעיות מיוחדות. רכב במצב טוב יכול לעשות את זה די בקלות, כמובן שלא יזיק לעצור להתרעננות מידי פעם כי הנהג זו לרוב החוליה החלשה.

האתר שלי: long.co.il

פורסם

רכב אספנות בתקציב הזה ידרוש ממך עוד הרבה השקעה בהמשך. אתה הרי מתכוון לנסוע איתו באופן תדיר, אז תתכונן לבעיות כמעט בכל מכלול אלא אם אתה מתכוון לבצע שיפוץ כללי כבר בהתחלה . ולכן, הייתי אומר שתנסה לשנות את מסגרת התקציב לכ 30K ולהעמיד חיפושית אחרי שיפוץ כללי או שתרד מזה כרגע עד שיהיה לךסכום יותררצינ לטובת העניין

• תוכן חדש...