Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תאמין לי שאני מאוד משתדל להתחשב בזולת ולא לעכב איש.

אבל פה אין מה לעכב. להיפך, אם יש מישהו שמרוויח מכך שאני "נוסע" לכל אורך הפקק זה לא אני אלא זה שנוסע מאחורי.

ובכלל, ממה יש להתעצבן פה? שאני לא מאיץ-מאט כל הזמן כמו דביל?! אתה יודע שזו הדרך הכי טובה לקבל מנהג אחר "בדיקת פרוקטולוג", נכון?

נ.ב. חרף פליאתם של מרבית חברי הפורום, נראה שרוב הנהגים הישראלים מבינים מהר מאוד מה אני מנסה לעשות ומשתפים פעולה. לראיה, רק מעטים מהם נדחפים לרווח שאני משאיר מולי.

אני לא דיברתי על לשים גז באמצע פקק אם זה מה שהבנת, התכוונתי שאלה שבתחילת הפפק ברגע שהוא משתחרר, שימו גז כדי לשחרר את הפקק לגמרי ולגרום לאלה שמאחורה גם להאיץ

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
אתה הישראלי המכוער.

אלו בדיוק התופעות שגורמות לכולנו להרגשה "קצת יותר גרועה" כל יום.

זה לא שונה מלעקוף בתור בבנק כי "רק שאלה" ואז להישאר שם ולקבל שירות חצי שעה בזמן שכולם ממשיכים לחכות בתור.

אתה בריון.

:mm_yeah:

בריון אני ממש לא

תהיה בטוח שאני לא חותך אנשים ברמזור מנתיב פנייה שמאלה וממשיך ישר, אני תמיד נותן זכות קדימה, עוצר במעברי חצייה.

גם כשאני מקצר דרך התחנת דלק, אני לא נדחף פנימה לפקק, אני מנסה לחפש רווח גדול בין רכבים כדי לא להידחף.

בקשר לאלה שמעכבים בפקק בנסיעה איטית, אלה אנשים שכל הזמן באופן רצוף בפקק משתהים בהתחלת נסיעה, לדוגמה, הפקק פתאום נפתח, התנועה זורמת, ופתאום זה שמולך מחליט שהוא נוסע כמו בפקק, והופה, גם זה שמשמאל אליו, אלה אנשים טמבלים ואתה לא יכול להגיד שלא, אז מה אתה רוצה לעשות? להיכנס בהם מאחורה ולהעיף אותם מהכביש [שאני לא עושה את זה אבל זה מה שאני מרגיש באותו רגע], על זה דיברתי, אלה אנשים שגורמים חוסר סבלנות אצל נהגים וגם אצלי, כי הם פשוט אדישים מדי ולא זורמים עם התנועה, אז מה שאתה רוצה לעשות באותו רגע זה פשוט להיות מולם כדי שתפסיק לסבול מהם

מנהלים מצטער על השלוש הודעות הרצופות פשוט לא הייתה לי אפשרות לערוך משום מה

עריכה אחרונה על ידי mishawel
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם אתה עוקף פקק דרך כביש שרות ואז צריך לחסום את הנתיב לאלה שאחריך כדי השתלב חזרה, אתה בריון.

זה לא שזה דבר לא חוקי, נכון שזה לא יפה אבל מה לעשות.

זה לא יפה? אז אל תעשה את זה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
אם אתה עוקף פקק דרך כביש שרות ואז צריך לחסום את הנתיב לאלה שאחריך כדי השתלב חזרה, אתה בריון.

זה לא יפה? אז אל תעשה את זה.

אתה גם מנסה להתייפייף עכשיו על חשבוני, אין מצב שלא עשית משהו כזה בחיים שלך, בכל עשרות אלפי פעמים שנהגת על הכביש, לאו דווקא לקצר את הדרך, אלא משהו אחר שבעיניך "לא יפה".

ועשיתי את זה רק פעם אחת, אני נוסע שם כל יום בפקק ונשאר בפקק, זה קרה רק פעם אחת, ועל זה אתם קוראים לי ביריון, טוב...

אתם גם מתייחסים רק לחלקים מהתגובה שלי אם אתם שמים לב

עריכה אחרונה על ידי mishawel
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא מתייפיף על חשבונך, אני אומר לך מה אני חושב על המעשה שאתה מצדיק. עשיתי דברים כאלה כשהייתי נהג חדש וטיפש בן 18. אבל אני כל הזמן מנסה להשתפר. נהיה פחות ופחות נעים לנהוג במדינה הזאת ולי לא יהיה חלק בזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
הם לא, אם מישהו נכנס בצורה כזאת.

הנהג שלפניך הוא לא צפוי לרוב.

אם אתה נוסע לאט יותר ולא מאיץ אתה יכול למנוע בלימות ולגרום לזה שהתנועה תזרום.

אם כולם מסונכרנים זה מעולה.

אבל אם נכנס לך רכב שמוציא הכל מסנכרון (ולרוב בכוחניות כי הוא גם לא ייכנס מתי שהוא יכול אלא ברגע האחרון כשכבר נגמר לו נתיב ההשתלבות), בעצם הוא תקע את כולם.

הוא יצר בעיה כי המרחב הזה הוא בשביל למנוע בלימה.

ברגע שהוא גרם לבלימה הוא שוב תקע את כל מי שמאחוריו.

אף אחד לא חסך לך מקום בפקק. עדיין יש את הרמזור\ השתלבות\ סוף נתיב\ רכב עומד שגרם לפקק.

הוא עשה שאתה תהיה עוד 10 מטר קדימה אבל הוא נסע על השוליים ובכך סיכן אנשים.

תאר לעצמך אם יש שם רוכב אופניים\ אמא עם ילד שהיה צריך להשתין\ משפחה שהולכת על הכביש\ מישהו שמחליף גלגל וכו'.

הוא יידרס והערס המגעיל שעקף שם גם ידפוק לעצמו את החיים.

ועל מה?

על 5 מטר?

זה לא חוקי לנהוג במצב שאתה יכול להירדם על ההגה.

אם מישהו נוהג ככה בדרך קבע והוא "צריך לתת גז כדי לא להרדם" אז שלא ינהג כי הוא מסכן אנשים.

המדינה שלנו קטנה ואם אין באמת צורך לעצור ולנוח בנסיעה מאילת לכרמיאל, אין סיבה שבפקקים של גוש דן אתה תירדם על ההגה.

לא מרגיש טעם להגיב על השאר כי...

הרגע אמרת בעצמך את כל הטענות שאמרתי פה עד עכשיו

אף אחד לא חסך לך מקום בפקק. עדיין יש את הרמזור\ השתלבות\ סוף נתיב\ רכב עומד שגרם לפקק.

אתה מדבר מה חוקי ומה לא, אבל משהו חוקי כן מציק לך (המעקף בשבילים/תחנות). ה"ערס" המגעיל שעקף, אותו בן מיעוטים שדיברנו שלא אמור להיות על השוליים, וביצע עברה, עלול היה לסכן הולך רגל שמקומו לא על הכביש, וללא אפודה זוהרת ועוד אלף ואחת דברים שלא היו אמורים להיות שם בדיוק כמוהו. לא נתת לי דוגמא לכלום. נתת חוק תוך כדי התעלמות מחוק.

ט.ל.ח

פורסם
בריון אני ממש לא

תהיה בטוח שאני לא חותך אנשים ברמזור מנתיב פנייה שמאלה וממשיך ישר, אני תמיד נותן זכות קדימה, עוצר במעברי חצייה.

גם כשאני מקצר דרך התחנת דלק, אני לא נדחף פנימה לפקק, אני מנסה לחפש רווח גדול בין רכבים כדי לא להידחף.

בקשר לאלה שמעכבים בפקק בנסיעה איטית, אלה אנשים שכל הזמן באופן רצוף בפקק משתהים בהתחלת נסיעה, לדוגמה, הפקק פתאום נפתח, התנועה זורמת, ופתאום זה שמולך מחליט שהוא נוסע כמו בפקק, והופה, גם זה שמשמאל אליו, אלה אנשים טמבלים ואתה לא יכול להגיד שלא, אז מה אתה רוצה לעשות? להיכנס בהם מאחורה ולהעיף אותם מהכביש [שאני לא עושה את זה אבל זה מה שאני מרגיש באותו רגע], על זה דיברתי, אלה אנשים שגורמים חוסר סבלנות אצל נהגים וגם אצלי, כי הם פשוט אדישים מדי ולא זורמים עם התנועה, אז מה שאתה רוצה לעשות באותו רגע זה פשוט להיות מולם כדי שתפסיק לסבול מהם

מנהלים מצטער על השלוש הודעות הרצופות פשוט לא הייתה לי אפשרות לערוך משום מה

יופי, אז אתה לא עושה דברים שמבחינתך הם יותר גרועים.

אתה עדיין בריון כי אתה מפריע לאחרים בזה שאתה עושה פעולה מסוימת מתוך החלטה שלא אכפת לך.

מבחינת אלו שמשתהים (ואני לא אחד מהם):

זה לא אנשים טמבלים.

זכותם לקחת חצי שניה ולהתחיל לנסוע.

אולי הם בודקים אם בא רכב מהכיוון השני? חוקית זה מה שאתה אמור לעשות לפני התחלת נסיעה.

אולי הם בהרצה?

אולי יש להם תינוק ברכב והם לא רוצים להאיץ מהר מדי?

אולי...

בקיצור, הם לא עושים לך את זה בכוונה והם לא גורמים לנזק.

אתה מצד שני, עושה פעולה ספציפית שמפריעה לשאר האנשים ושכל המוטיבציה שלה היא "על הזין שלי כולם ולא בזין שלי לשבת פה בפקק אז אני אעקוף את כולם" (הקללות הן בכוונה כדי להראות את חוסר האכפתיות הטוטאלי).

אתה גם מנסה להתייפייף עכשיו על חשבוני, אין מצב שלא עשית משהו כזה בחיים שלך, בכל עשרות אלפי פעמים שנהגת על הכביש, לאו דווקא לקצר את הדרך, אלא משהו אחר שבעיניך "לא יפה".

ועשיתי את זה רק פעם אחת, אני נוסע שם כל יום בפקק ונשאר בפקק, זה קרה רק פעם אחת, ועל זה אתם קוראים לי ביריון, טוב...

אתם גם מתייחסים רק לחלקים מהתגובה שלי אם אתם שמים לב

מעטים אלו שיעשו את זה.

אתה בתוך הטווח החריג, גם אם עשית את זה פעם אחת.

13 שנה על הכביש ופעם אחת אפילו לא עשיתי את זה.

לא מרגיש טעם להגיב על השאר כי...

הרגע אמרת בעצמך את כל הטענות שאמרתי פה עד עכשיו

אתה מדבר מה חוקי ומה לא, אבל משהו חוקי כן מציק לך (המעקף בשבילים/תחנות). ה"ערס" המגעיל שעקף, אותו בן מיעוטים שדיברנו שלא אמור להיות על השוליים, וביצע עברה, עלול היה לסכן הולך רגל שמקומו לא על הכביש, וללא אפודה זוהרת ועוד אלף ואחת דברים שלא היו אמורים להיות שם בדיוק כמוהו. לא נתת לי דוגמא לכלום. נתת חוק תוך כדי התעלמות מחוק.

אני לא התייחסתי לבני מיעוטים, את זה אתה עשית.

אני מתייחס לכל מקום שזה קורה בו.

גם לא אמרתי שהולכי הרגל שבשוליים הם בסדר.

העניין הוא שגם אם מה שהם עושים לא חוקי, הם הולכי רגל ולא מבינים.

אתה נהג שקיבל מהמדינה רשות לנהוג על כלי רכב ששוקל 800-3500 קילו, תחת כללים מסוימים.

ברגע שאתה עושה את הדברים האלו, תוך הבנה שזה מפריע מאוד לאחרים (ומהיום אתה יודע שזה מפריע אז אין לך תירוץ), אז אתה בעצם יוצר מצב שבו מבחינתך אתה האדם הכי חשוב על הכביש ולא אכפת לך גם לסכן אחרים וגם לעצבן אותם.

אתה יוצר מצב של אנרכיה.

מה הבעיה לעמוד עוד כמה שניות בפקק במקום להתפרץ לתחנת דלק, אולי להיתקע שם ואז "לחפש קורבן" (מישהו שלא יעשה לך בעיות להשתלב) כדי לחזור?

תירגע. תשמע מוזיקה.

פורסם

כולנו מכירים צמתים שבהם יש 4 מסלולים ולאט לאט אחרי הצומת זה עובר ל 3 מסלולים ואח"כ ל 2 המסלולים בהמשך הדרך.

למה?

כדי להעביר כמות מקסימלית של כלי רכב את הצומת שבעצם יצר פקק/ עומס על ידי הרמזור, במינימום זמן.

אז מה ההבדל?

בזמן של עומס תנועה יש לנצל כל ס"מ של אספלט כדי ליצור זרימה של התנועה.

לכן אני לא הייתי רואה בכך איוולת , אם במקרה כזה המחוקק היה מתיר לנסוע גם על השול.

וכיוון שבארץ לא יודעים לנהוג ולצאת כדבוקה מרמזור או בפקק , נחזה תמיד באותם פקקים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אתה נהג שקיבל מהמדינה רשות לנהוג על כלי רכב ששוקל 800-3500 קילו, תחת כללים מסוימים.

ברגע שאתה עושה את הדברים האלו, תוך הבנה שזה מפריע מאוד לאחרים (ומהיום אתה יודע שזה מפריע אז אין לך תירוץ), אז אתה בעצם יוצר מצב שבו מבחינתך אתה האדם הכי חשוב על הכביש ולא אכפת לך גם לסכן אחרים וגם לעצבן אותם.

אתה יוצר מצב של אנרכיה.

מה הבעיה לעמוד עוד כמה שניות בפקק במקום להתפרץ לתחנת דלק, אולי להיתקע שם ואז "לחפש קורבן" (מישהו שלא יעשה לך בעיות להשתלב) כדי לחזור?

תירגע. תשמע מוזיקה.

הזכרתי את ואדי-ערה והתושבים שרוצים להיכנס הביתה, מי חשבת שגר בואדי-ערה? זה בושה להגיד "בני מיעוטים"? זאת דוגמא בלבד למקום שאני זוכר קבוע שזה קורה שם. אף אחד לא בא בטענות. למה היה צריך לוודא מי אמר מה?

הולכי רגל לא מבינים לא להיות בכביש מהיר אבל "נהגים ערסים" צריכים להבין לא לקצר את זמן הנסיעה שלהם בכמה שניות?

שיידחפו,

מה הבעיה לחכות עוד כמה שניות בפקק? במקום להתעצבן, אולי ממש להתעצבן ואז "לחפש קורבן" (מישהו שהשתלב).

תירגע. תשמע מוזיקה.

שהם יסעו מהנתיב שבא להם. זכות אדם לבחור. הנתיב קיים, הם לא נסעו בקו או שטח הפרדה ולא נסעו מהשוליים.

לא צורם לך שהרמזור מהבהב (תקוע-תקלה) ואנשים לא עוצרים בעצור שסמוך אליו? אם הם יעצרו מי שמאחוריהם יעצור, ואז יווצר פקק, גם אם הצומת ריקה בכלל.

מה עם הג'יפים (ופרייבטים) שיכולים ונוסעים בשביל עפר של השדה כשיש פקק? אתה גם פותח עיניים? אולי אותו מטוס קל שעף מעליך בדיוק כשיש פקק, איזה נבל.

מפריע לך שמישהו נדחף, אתה רוצה התחשבות, למה שלא תתחשב בהוא שממש ממש עיצבן אותו שמירת מרחק גדולה מידי באיטיות בזמן פקק?

ט.ל.ח

פורסם

התגובה שלך רגשית ולא עניינית אז אני אתייחס רק לחלקים שאפשר להבין בעברית.

כן, "נהגים ערסים" הם נהגים שקיבלו רישיון והיו צריכים לעבור הכשרה לזה.

אם הם עושים מה שבא להם יש לזה השלכות.

הולך הרגל לא עובר הסמכה להיות הולך רגל אז אי אפשר לשפוט אותם באותה צורה.

אין לי בעיה עם נהג שנוסע בכביש אפר במקביל לכביש, כל עוד הוא לא בשטח של הכביש. זכותו לדפוק את האוטו שלו איך שבא לו.

אבל ברגע שהוא חוזר לכביש, שישתלב כמו בן אדם ולא יידחף בכוח.

כן צורם לי שאנשים לא עוצרים בעצור ברמזור תקול.

לא אכפת לי שתיווצר האטה בנסיעה ואפילו פקק קטן של כמה רכבים, כי זה עושה את הנסיעה ליותר בטוחה.

פשוט צריך להתייחס לצומת כמו צומת שבה צריך כפול זהירות בגלל שאין רמזור.

ואם אני אעצור שם ומישהו יתחיל לצפצף מאחורי למרות שהוא לא רואה את מה שאני רואה (רכבים באים מהכיוון השני, הולכי רגל וכו'), אני לא אזוז עד שאני לא אדע שהוא לא הולך להצמד אלי ברגע שאני זז ולא יאפשר לי לבלום אם אני צריך.

אין למישהו זכות להתעצבן על שמירת מרחק גדולה מדי.

זה לא משהו שגורם לנזק ולמעשה זה עושה את הנסיעה ליותר בטוחה.

צריך שיהיה יותר מרחק כי ככה הפקק יזרום יותר טוב והנסיעה תהיה יותר נעימה כי לא יהיו כל הזמן בלימות והאצות.

אתה תראה את זה עוד כמה שנים כשיתחילו להיות רכבים אוטונומיים, שיתכננו לבד את הנסיעה.

מה שאני רואה אצלך זה שאתה מקובע במחשבה של "אני עושה מה שבא לי, גם אם זה מפריע לאחרים".

עכשיו אתה מבין שזה מפריע לאחרים, אז תפסיק.

פורסם (נערך)

מז"א רגשית? אין לי רגש לנושא אני לא קשור לא למי שמתעצבן ולא למי שעוקף. לא עניינית? היא על כל העניין הזה, ורק על זה, ואני מנסה להישאר רק בעניין הזה ולא לחרוג ממנו. ובנינו, בכלל התיחסת להכל.

רק להוסיף שאם לא מצאתי למה צריך להיות אכפת לי שמישהו קילומטר ממני נכנס עכשיו לאותו פקק שאני נמצא בו, מה נשאר לך להגיד לי?

ממש לא אכפת לי אם מולי יש לאנסר או עוד 20 רכבים ממני נמצאת הלאנסר, היא איתי בפקק והמקום שלה החליף מישהו.

אתה טוען שאף אחד בבית ספר לא לימד שאסור ללכת על הכביש? זה שונה כשלימדו נהג שאסור לנסוע בשוליים?

אני נתתי דוגמאות שהם אותו דבר, שלך אין בעיה איתם. אתה פשוט הסכמת עם הדוגמאות שלי.

לכל סיטואציה יש כמה פנים. ללעצור בעצור יש פן בטיחותי, אבל אנחנו מדברים פה על הפן של "אחרים לא יגרמו לי לאחר לכלום". חוקי לגרום לך לאחר בגלל עצירה בעצור, וחוקי לגרום לך לאחר בגלל שהוא בא מנתיב ליד.

אתה שם לב על הרבה דברים אני לא מגיב, אין טעם ואין כוח לחשוב, אני לא מחנך אחרת הייתי אומר הרבה.

כשאני מתכנן או מבצע אני מחפש בנרות איפה אני טועה, לא למה אני לא טועה.

משהו חשוב זה ראש פתוח - לא להיות מקובע, אבל כן להשתמש רק במה שאתה יודע.

עריכה אחרונה על ידי LPG

ט.ל.ח

פורסם
יופי, אז אתה לא עושה דברים שמבחינתך הם יותר גרועים.

אתה עדיין בריון כי אתה מפריע לאחרים בזה שאתה עושה פעולה מסוימת מתוך החלטה שלא אכפת לך.

מבחינת אלו שמשתהים (ואני לא אחד מהם):

זה לא אנשים טמבלים.

זכותם לקחת חצי שניה ולהתחיל לנסוע.

אולי הם בודקים אם בא רכב מהכיוון השני? חוקית זה מה שאתה אמור לעשות לפני התחלת נסיעה.

אולי הם בהרצה?

אולי יש להם תינוק ברכב והם לא רוצים להאיץ מהר מדי?

אולי...

בקיצור, הם לא עושים לך את זה בכוונה והם לא גורמים לנזק.

אתה מצד שני, עושה פעולה ספציפית שמפריעה לשאר האנשים ושכל המוטיבציה שלה היא "על הזין שלי כולם ולא בזין שלי לשבת פה בפקק אז אני אעקוף את כולם" (הקללות הן בכוונה כדי להראות את חוסר האכפתיות הטוטאלי).

מעטים אלו שיעשו את זה.

אתה בתוך הטווח החריג, גם אם עשית את זה פעם אחת.

13 שנה על הכביש ופעם אחת אפילו לא עשיתי את זה.

אתה יוצר מצב של אנרכיה.

תירגע. תשמע מוזיקה.

לא לא לא לא, האנשים האדישים האלה נוהגים לבד, אני לא מדבר על נהיגה זהירה, עם זה אין לי בעיה, אני מדבר על נהגים אדישים שלוקחים את הזמן בלי סיבה כאילו אין אף אחד מאחוריהם.

ואמרתי ואגיד שוב, עשיתי את זה רק פעם אחת

פורסם

ואם הוא היה עוצר בתחנת דלק רוכש דלק/ ארטיק וכו' ומשתלב חזרה בתנועה?

גם אז הוא היה מסכן?

יש נתיב השתלבות הוא נועד שנהגים ישתלבו בתנועה.

הייתי קוראת לזה חוצפה ישראלית, ולא כמו שהגדרת מוסרי.

חוקית זה חוקי לחלוטין.

העניין כאן לא חוקי אלא מוסרי, גם מבחינת הסיכון הכרוך בהידחפות וגם קיפוח הזולת על ידי עיכוב שלהם.

בתנועה זורמת נהג שנדחף לרוב לא גורם לעיכוב ניכר. בתנאי עומס הוא יכול לתקוע אותה לפרק זמן ממושך.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

האם זה מעצבן? למדיי. האם זה חוקי? בהחלט. האם הייתי עושה את זה בעצמי? ייתכן.

אני לרוב לא עושה שטויות כאלו, אבל ביום שבו אני אהיה עצבני במיוחד, אני עשוי למצוא עצמי חותך 20 שניות מהפקק. כאשר במצב רגיל ורגוע אני לא מוצא בכך שום טעם (אולי בעצם טעם לפגם...).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...