Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד אני שם לב לתופעה הזו, ותמיד זה מרתיח לי את הדם. חוצפה ישראלית במיטבה.

יש פקק, לטוב ולרע יש פקק.

כביש החוף לדוגמא, בית ינאי, לכיוון דרום, יש פקק, רכבים יוצאים ימינה, עולים על המחלף, ויורדים ישר, אל אותו הפקק 10-15 מכוניות קדימה.

לב המפרץ קבוע בבוקר יש פקקים לכיוון חיפה, מוניות ורכבים פרטיים נכנסים לכביש השירות עוקפים מימין, 50 מטר כולה, ומשתלבים (בכח או ב"בקשה" מהנהג שהם עוקפים) חזרה לאותו הנתיב.

עוקף קריות מחיפה לכיוון קרית אתא, קבוע יש פקקון של כמה דקות בפנייה ימינה לכיוון ק.אתא.

אנשים ממשיכים בנתיב השמאלי עד סוף ואז בסוף משתלבים לפנייה ימינה, כשעדיין יש קו מקוקו)

יש חוק נגד זה דבר כזה בכלל ? הרי אם זה לא קו לבן, הנהג "מבקש" מהנהג שאותו הוא עוקף בתור (מה יגיד לו ? לא ?), זה לא באמת נופל תחת בריונות בכביש, הוא כביכול "טעה" (רוב הסיכויים שהוא לא טעה והוא ידע בדיוק מה הוא עושה אבל לך תוכיח). במידה ויש ניידת, יש לה באמת על מה לתת לאותו נהג\ת קנס ? משהו בחוק מגבה את זה ?

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תופעה ידועה ומעצבנת, לא סובל נהגים כאלה.

כאילו מה? חסכת לך 24 שניות. מה זה נתן לך? הרי אתה בפקק בכל מקרה.

באופן אישי אני רואה הרבה כאלה בכבישים עם תחנות דלק, נכנסים כאילו לתחנה ואז יוצאים מהצד השני,

בעיקר בתחנת דלק סונול על כביש 40 בין ישרש לרחובות.

פורסם

הבעיה במקרה הזה היא שהם רק מחמירים את הפקק כשהם משתלבים בחזרה לתוכו. במקום תנועה איטית יש מצב של עצור וסע כדי לתת להם להשתלב, וזה מה באמת מכעיס.

פורסם
הבעיה במקרה הזה היא שהם רק מחמירים את הפקק כשהם משתלבים בחזרה לתוכו. במקום תנועה איטית יש מצב של עצור וסע כדי לתת להם להשתלב, וזה מה באמת מכעיס.

גם המעבר נתיבים הבלתי פוסק כי זה שלפני שנייה היה לידך עכשיו 3 מכוניות קדימה.

כל זה רק מאט את הפקקים ולא עוזר לאף אחד.

פורסם (נערך)

אתם חייבים להפסיק לצאת צדיקים פה, אני מוכן להודות שאני גם עושה את זה, תמיד יש את הנהג שמגזים במה שהוא עושה, שומר יותר מדי מרחק כשלא צריך ואז הוא מעכב את התנועה, מה שאתה רוצה לעשות זה פשוט להיכנס בו או לעקוף אותו, אם זאת הדרך היחידה אז מה לעשות, זה לא שזה דבר לא חוקי, נכון שזה לא יפה אבל מה לעשות.

זה שמעליי, אתה גם עושה את זה בטח, אחרת איך אתה יודע שזאת הסיבה שעוברים נתיב בפקק? יש דברים שאתם באמת מגזימים פה ורוצים להראות כאילו "הנה אני לא ישראלי מכוער", אבל כל אחד עושה משהו כזה מדי פעם, ואין פה מישהו שיכול להתכחש לזה.

שבוע שעב ביום שני הייתה תאונה בכביש 40 בכניסה לרחובות, מהכניסה הראשונה של רמלה מכיוון לוד היה פקק מטורף עד אותה תאונה, וגם שעתיים אחר כך המשיך להיות פקק.

אני מוכן להודות שאני עקפתי דרך התחנת דלק סתריה של סונול, כמו הרבה אנשים, וזה לא דבר שאני עושה הרבה, אבל זה כבר היה מוגזם ואנשים זזו לאט מדי, ראבק יש פקק תנסו להשתחרר כמה שיותר, לא להאיץ בהדרגתיות, אלא לתת גז ולזרום כבר

עריכה אחרונה על ידי mishawel
פורסם

אני נוהג על כביש החוף מחיפה להרצליה כבר 3 שנים.

לפני זה שנה לת"א.

אין לי שום בעיה עם הקיצורים החוקיים.

זה חוסך לי בנסיעה אחת 5 דק' תכפילו ב5 = 25 דק' לשבוע= 105 דק' בחודש = 1260 דק' בשנה.

כלומר, בשלוש שנים האחרונות חסכתי 63 שעות של פקק.

מבחנתי עובר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

תירגעו, הכל בסדר. בשביל זה יש שם כביש/נתיב/שביל.

עצבים לא יתנו לכם כלום, זכותו של אדם לבחור אם לנסוע בכביש החוף או בכביש תל אביב חיפה הישן. זכותו של אדם לנסוע דרך שבילי עפר. זה אותו העיקרון. אם יש השתלבות נוחה לאחר מכן וזו לא "עקיפה מימין" נגד חצי הנתיבים אין פה פסול, להפך, שכולם ישתמשו בזה בתור עוד נתיב, זה בדיוק מה שחסר בהרבה כבישים.

למי בדיוק זה אמור לכאוב בלב?

אני לא דואג שייגמר המקום בכבישי השירות, בתחנות הדלק או במחלפים, כי אם ייגמר לא ייכנסו לשם בכל מקרה בכדי לעקוף.

למזלי אני מתכנן את הנסיעות שלי כמה שיותר בשעות ללא פקקים, ו/או בוחר מסלולים כמה שיותר פנויים ומהירים. כשאין ברירה אז תיכנס לתוך פקק, אבל אם מישהו בחר מסלול אחר מותר לו.

ט.ל.ח

פורסם

הבעייה שכל העקיפות ה"חוקיות" האלו מסתיימות בהדחפות בחזרה לנתיב ולפקק. פה העבירה, ופה צריכה (היתה) להיות האכיפה.

:turn-l:
פורסם

אין חוק שאוסר כניסה לתחנת דלק והשתלבות בכביש חזרה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מבחינה חוקית, כל ה"נדחפים" צריכים לתת זכות קדימה עכשיו לכל הפקק, כן. אולי פה תוכל לאכוף משהו.

מבחינה מעצבנת, אנשים לא יודעים להשתלב ואנשים אחרים לא יודעים לתת לחלקם להשתלב.

מבחינה חישובית, אני מבטיח לך שאם אתה עומד בפקק, ועוד 500 מטר נכנס עוד רכב, לא התרחקת בפקק, נשארת באותו מקום. בסדר, רצית להתקדם, תעבור לנתיב השמאלי. ככה או ככה אמורים להשתלב רכבים לנתיב הימני, גם אם פחות. בלי עקיפה, כל כמה רכבים אמור להידחף רכב אחד. עם עקיפה, אני חושב שבממוצע נדחפים אולי 2-4 לאותה כמות רכבים (כי לא כולם נותנים להם להידחף), לא כזה נוראי במספרים.

ט.ל.ח

פורסם
אתם חייבים להפסיק לצאת צדיקים פה, אני מוכן להודות שאני גם עושה את זה, תמיד יש את הנהג שמגזים במה שהוא עושה, שומר יותר מדי מרחק כשלא צריך ואז הוא מעכב את התנועה, מה שאתה רוצה לעשות זה פשוט להיכנס בו.

אני מוכן להודות שאני עקפתי דרך התחנת דלק סתריה של סונול, כמו הרבה אנשים, וזה לא דבר שאני עושה הרבה, אבל זה כבר היה מוגזם ואנשים זזו לאט מדי, ראבק יש פקק תנסו להשתחרר כמה שיותר, לא להאיץ בהדרגתיות, אלא לתת גז ולזרום כבר

מה?!:shock:

הדבר הראשון שאני עושה כשיש עומס תנועה זה לשמור רווח ע-צ-ו-ם מן המכונית שלפני ולהתחיל להאיץ בהדרגתיות. רק ככה אפשר לשמור על תנועה מתמדת לאורך הפקק ובאמת לקצר את משכו.

ובכלל, להיכנס במישהו? בגלל שמירת רווח?!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

למה אתה שומר על רווח "ע-צ-ו-ם" ולא על רווח נורמלי? דיברת כאילו ישנה לוגיקה, אז מה זה נותן לך?

אומנם הרכב שלך מתקדם ללא הפסקה, אבל הפקק סביבך קיים. זה לא מעלים את הבעיה זה מסתיר אותה, ואולי אפילו גורם לרכב מאחוריך להישאר עוד קצת מאחור, ולא להתקדם - חצי מהטענה של פתיחת השרשור.

ט.ל.ח

פורסם

עצום זה ביחס למהירות כמובן.

כל עוד זה מאפשר לי (ולכן גם לטור שמאחורי) להתקדם ולא לנסוע-לעצור-לנסוע-לעצור כמו דביל, אז יוצאים מהפקק מהר יותר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

שומר יותר מדי מרחק כשלא צריך ואז הוא מעכב את התנועה, מה שאתה רוצה לעשות זה פשוט להיכנס בו או לעקוף אותו, אם זאת הדרך היחידה אז מה לעשות

הדרך הנכונה זה להצמד לו לטמבון מאחורה ולדחוף קלות ככה תקדם את הפקק ולא יהיו אנשים מעצבנים שנוסעים לאט:2gunfire:

או שאם תחשוב שניה תראה שמי שלא שומר מרחק בעצם גורם לפקק ומאט את התנועה.

הנה ההסבר:

http://www.wimp.com/traffic-jam-theory/

• תוכן חדש...