Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני הכול אציין שחיפשתי בפורום תשובות לשאלות שלי וקראתי כל נושא אפשרי על יחסי העברה, אני מנסה להבין כמה דברים שעשו לי סלט בראש כי אנשים כאן הסבירו את המושג בצורה שונה וזה קצת בלבל אותי.

אני הבנתי שיחסי העברה הם היחס בין מהירות הסיבוב בנקודת הכניסה של מכלול מסוים לנקודת יציאה שלו, ובאופן כללי כמה סיבובי מנוע נדרשים כדי לבצע סיבוב אחד של הגלגלים.

באחד ההסברים שקראתי נתקלתי בציטוט הבא:

אופניים עם הילוכים אתה מכיר? בעלייה שמים הילכים ככה שמסובבים פדליות מהר אבל נוסעים לאט. רוכב אופניים במקרה הזה הוא המנוע של האופניים. ככה זה גם ברכב, כאשר יש יחס העברה גדול, כלומר מנוע נדרש לבצע הרבה סיבובים כדי לעשות סיבוב אחד של גלגלים הוא פחות מתאמץ, כלומר נדרש פחות מומנט. אם תנסה לנסוע על אופניים במצב שצריך לסובב פדליות לאט והאופניים נוסעות מהר בעלייה, אתה תיראה שדרוש הרבה מאוד מומנט (כוח). זה יחס העברה קטן, כאשר אתה עושה מאט סיבובים כדי לעשות שיבוב אחד של גלגל.

השאלה שלי היא איך מסתדר עניין המומנט עם הקביעה הזאת? זאת אומרת שיחס העברה ארוך לא מצריך הרבה מומנט ולכן בהילוך ראשון שהוא יחס ההעברה הארוך ביותר המומנט הוא הכי נמוך למרות שההילוך הראשון מעביר הכי הרבה מומנט לגלגלים? ויחס העברה קצר מעביר יותר מהירות על חשבון המומנט? לפי מה שהבנתי זה בדיוק ההיפך ממה שהבחור הסביר כך שיחס העברה ארוך יותר מפיק יותר מומנט על חשבון מהירות ויחסי העברה קצרים למעשה מסובבים את הגלגל מהר יותר אך מפיקים מעט מאוד מומנט בהשוואה ליחסי העברה ארוכים.

ובנוסף בציטוט הבא מצאתי את עצמי מתבלבל לגמרי:

יחסי העברה קצרים אומרים שבכל מהירות הסל"ד יהיה גבוה יותר. לדוגמא 3500 סל"ד ב-100 קמ"ש זה יחס העברה קצר. 2200 ב-100 קמ"ש זה יחס העברה ארוך.

לפי המשוואה הפשוטה לחישוב יחס העברה 1:X כש-1 הוא מהירות היציאה זה בדיוק הפוך.

אז מה אני לא מבין או מפספס כאן? כבר שאלתי מזמן על כל הנושא הזה אבל לא ממש הבנתי אותו לעומק ואשמח אם מישהו יסביר לי.

תודה.

How sky is the limit if there are footprints on the moon?

פורסם

לא יקרה כלום אם תחליף בין המונחים קצר וארוך, אבל ככה מקובל.

אכן בשאלה שלך, בהילוך הראשון X גדול יותר (מעל 4) אבל המינוח המקובל הוא יחס העברה קצר, ובהילוך האחרון פחות מ-1 (יחס ארוך). בציטוט השני חסרה השוואה יחסית (ארוך/קצר יותר לעומת הרכב האחר).

אני לא בטוח ששם המקור, אבל בתיבות העברה ידניות של רכבי 4X4 היחס הקצר נקרא LOW, המומנט בו גבוה והמהירות נמוכה, וHIGH זה יחס העברה הארוך יותר (זאת תיבה נוספת להילוכים הרגילים, שכופלת את כל ההילוכים ביחס קבוע).

פורסם
לא יקרה כלום אם תחליף בין המונחים קצר וארוך, אבל ככה מקובל.

אכן בשאלה שלך, בהילוך הראשון X גדול יותר (מעל 4) אבל המינוח המקובל הוא יחס העברה קצר, ובהילוך האחרון פחות מ-1 (יחס ארוך). בציטוט השני חסרה השוואה יחסית (ארוך/קצר יותר לעומת הרכב האחר).

אני לא בטוח ששם המקור, אבל בתיבות העברה ידניות של רכבי 4X4 היחס הקצר נקרא LOW, המומנט בו גבוה והמהירות נמוכה, וHIGH זה יחס העברה הארוך יותר (זאת תיבה נוספת להילוכים הרגילים, שכופלת את כל ההילוכים ביחס קבוע).

אז הכוונה נכונה רק השמות הפוכים?:oops:

הבנתי, תודה רבה!

How sky is the limit if there are footprints on the moon?

פורסם

מישהו זוכר באיזו מכונית הנעה קדמית היה אפשרות לבחור יחסי העברה HIGH\LOW ?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

כיוון שהשתמשתי במנוע חיפוש, אשאיר את הבמה למי שכבר ידע. אבל זה לא היה כל כך מזמן (או שאנחנו לא מדברים על אותה המכונית).

עריכה: כנראה שההנעה של פרארי קצת יותר מסובכת מאשר "הנעה קדמית" אז התעלם מההערה.

אז הכוונה נכונה רק השמות הפוכים?:oops:

הבנתי, תודה רבה!

לא בדיוק הפוכים. היחס שמקובל לציין אכן מתייחס למספר הסיבובים בכניסה (ככה רוב היחסים גדולים מאחד, ומקבלים יותר דיוק מאשר בשברים קטנים מאחד), והתאור המילולי (קצר/ארוך) מתאים לוגית למספר הסיבובים ביציאה.

יש מפרטים שמיטיבים לתאר את היחס לפי מספר השיניים בפועל (44:15 למשל).

יש עוד יחס סופי לכל ההילוכים, בדיפרנציאל.

עריכה אחרונה על ידי Eily
  • תוכן חדש...