Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הזוהר הצפוני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כבר כמה שנים אני רוצה לנסוע לראות את הזהור הצפוני.

עשיתי בדיקות שטחיות לגבי איפה כמה ואיך, אבל אני אשמח לחוו"ד של אנשים שעשו את זה.

נכון לעכשו התוכנית שלי בגדול זה לבלות את ערב השנה החדשה (29/12 עד 1 או 2 לינואר) במינכן או אמסטרדם, משם להמשיך לאוסלו ליומיים שלושה ומשם לעיירה טרומסו בצפון - http://www.lametayel.co.il/%D7%94%D7%96%D7%95%D7%94%D7%A8+%D7%94%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%99+%D7%91%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%A1%D7%95+%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%91%D7%92%D7%99%D7%94

- למה נורווגיה - אנשים קצת פחות הזויים מהפינים או השוודים

- למה לא מאורגן - לא פוסל לחלוטין אבל פחות אוהב את הקטע של להגרר למקומות שפחות בא לי או לחכות למאחרים וכו' וכו'... אני מעדיף לקום ב-9 בבוקר לטייל באתרים המעניינים עד 4, שנ"צ במלון עד 9, ארוחת ערב ומועדונים\ פאבים עד 2-3-4 בלילה. לא מכיר טיול מאורגן כזה :)

- פחות בקטע של טיול במזחלות למיניהן (משהו שדוחפים לכל טיול מאורגן, נראה לי סתם התעללות בבעלי חיים הלא נכונים. נגיד אין לי בעיה עם מזחלת של חתולים, אבל כלבים? מה עשו רע?)

הבנתי שעדיף לנסוע במרץ כי פחות קר אבל כל עוד הסיכוי לסופות דומה אז פחות קריטי לי

אני מעדיף את סוף דצמבר בגלל המסיבות שנה חדשה שאפשר לשלב וגם אני מתכנן לחצי השנה הבאה טיול אחר אז לא רוצה שיצא צמוד מידי (משקיע בבורסה, אבל עדין לא עשיתי את המליון)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם (נערך)

צריך הרבה מזל: כדי לחזות בזוהר הצפוני צריך שיתקיימו במקביל שלושה תנאים - שמיים בהירים (או עם עננות קלה מאד), תנאי רוח שמש מתאימים וסביבה חשוכה או כמעט חשוכה.

תחזיות מזג אויר טובות ללא יותר מ-4-5 ימים, תחזיות רוח שמש למשהו כמו שעתיים. מבחינה זו אין לך שום דרך לחזות אם תצליח לצפות בזוהר הצפוני כאשר אתה מתכנן את הטיול מספר חודשים או שבועות מראש. עם זאת, ככלל, ככל שתתקרב לקוטב ההסתברות לצפות בזוהר הצפוני עולה.

זכיתי לצפות בזוהר הצפוני בטיול (מאורגן) בלפלנד הפינית בדצמבר האחרון. קיבלנו הצגה של 40 דקות דווקא בערב עם תחזית בינונית לרוח שמש וממקום שאינו אפל לגמרי. המדריך שלנו, שמלווה מספר קבוצות כל שנה, טען שזו הפעם הראשונה מזה 3 שנים זה הוא ראה את התופעה. בלילה שבו היתה מתוכננת נסיעה למקום אפל תחזית רוח השמש היתה אפס - שתינו תה מצויין בקוטה וראינו אגם קפוא במצב של חושך כמעט שלם, אבל אפילו לא שניה אחת של זוהר צפוני.

אם אתה רוצה לחזות בזוהר הצפוני אתה צריך להצפין ככל האפשר, לקוות למזג אויר בהיר ורוח שמש מתאימה ולהיות מוכן לשהות במקום חשוך בכל עת שהתנאים מצביעים על סבירות גבוהה מאפס לצפות בזוהר הצפוני - גם על חשבון המסיבות.

כמובן שצריך לנסוע בחודשי החורף, בהם הלילה ארוך. בקיץ הלילה מתקצר לשעות בודדות (ומעבר לחוג הקוטב קיימת תופעת שמש החצות) כך שהסיכוי לראות זוהר תפוני פוחת מאד. בחנוכה (כשבוע לפני היום הקצר בשנה) הייתי ברובניאמי הסמוכה לחוג הקוטב, השמש זרחה בסביבות 10:45 ושקעה בסביבות 13:30, אם כי היו דמדומים די ארוכים. בכל מקרה, בסביבות 15:00-16:00 כבר היה חשוך לגמרי.

הערה קטנה: הפינים ממש לא הזויים, והפיניות מדהימות ביופיין. ברכיבה על אופנועי שלג לא תתעלל באף אחד (אלא אם תתהפך), והרושם הוא שכלבי ההאסקי דווקא נהנים לרוץ עם המזחלות. לא יודע מה עם נורווגיה, היא עדיין נמצאת על ה-wish list שלי. ולגבי חיי לילה, לא בדקתי, אני זקן ממך בדור ונוטה לישון מוקדם ולהשכים קום.

מבחינת בחירה בטיול עצמאי או מאורגן - אני דווקא ממליץ על טיול מאורגן. פותרים לך את בעיית ההצטיידות והתחבורה, שכן בהתארגנות עצמית יהיה עליך לשכור את ציוד החורף וכן למצוא תחבורה מתאימה, כאשר מדובר באזורים מיושבים בדלילות והגעה לאתרים עלולה להיות בעייתית ויקרה. תביא בחשבון שנהיגה בכבישים עם שלג וקרח מצריכה מיומנות, ואני לא בטוח אם תספיק לצבור אותה. עדיף לשבת באוטובוס החמים ולתת לנהג בעל ניסיון לעשות את העבודה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עוד הערה, לגבי תחילת הטיול: תקופת חגי החורף הינה תקופה בעייתית מבחינת תח"צ ושירותים כגון חנויות באירופה. בולט, כמובן, במיוחד בערב שלפני וביום הראשון של חג המולד, אבל בכל התקופה הרבה שירותים פועלים "על אש קטנה". בדוק מראש כדי לא להתקע ולא למצוא שכל מה שאתה מחפש סגור. מצד שני, אתה עשוי להרויח את עונת ההוזלות הגדולה שאחרי החג(ים).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שהם אנשים ישרים ונותנים אמון בכל אחד, לא תחמנים כמו הישראלי המצוי.

הייתי בפינלנד לפני שנה וחצי עם שניים חהבנים. הבכור הוא סטודנט והציג עצמו ככזה - אבל לא היתה לו תעודה. בכל מקום נתנו לו את ההנחה ורק ביקשו שלהבא יביא את התעודה. חוץ מזה, למרות שבכל מקום מספרים שהפינים קרים מאד הם דוקא היו מסבירי פנים. אולי לא פתחו בשיחה, אבל מרגע שמישהו מאתנו פנה אליהם דווקא שמחו לשוחח.

פורסם (נערך)
מה בדיוק הזוי בפינים?

שכן שאומר שלום גובל בתקיפה מבחינתם. וממה שאני זוכר אין להם חוק שאוסר על החזקת נשק

אבל עם מספיק וודקה (ומעדויות של חברים מדובר על כמויות ממש גדולות) הם אחלה חבר'ה.

https://www.google.co.il/search?q=waiting+for+a+bus+like+a+swede&biw=1280&bih=634&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjOktK3-97LAhXCrxoKHfzODuIQ_AUIBigB

sperial - תודה.

העיירה שחשבתי לנסוע אליה די מסודרת מבחינת העניין של סיורי "צייד" של הזוהר הצפוני ואני חושב להיות בה 3-4 ימים כדי להגדיל את הסיכוי.

נסיעות לא התכוונתי לעשות לבד (לנהוג על האוטובהאן זה דבר אחד, על שלג בצפון נורווגיה זה משהו אחר. לא סתם לוקח להם 3 שנים להוציא רשיון). מאוסלו לצפון זה טיסה והצייד זוהר צפוני זה עם קבוצה קטנה מאורגנת עם חברה מקומית http://www.arcticexplorer.no/

על אופנוע שלג דווקא סבבה לרכב.

אף פעם לא פגשתי פיניות אבל דווקא הנורווגיות השאירו עלי רושם מאוד חיובי (as in בחורה 1.80 בלונדה שנראת כמו דוגמנית מסלול, שנה שלישית למשפטים, בחופשת סמסטר בפראג, שומעת מטאל ומתלוננת על זה שמשעמם בנורווגיה. הייתי כל כך בשוק ששכחתי לבקש ממנה טלפון. אחד הכשלונות הכי גדולים בחיים שלי. כמה פעם כבר יוצא לך לפגוש 10 מושלמת?)

עם איזה חברה עשית את הטיול מאורגן?

עריכה אחרונה על ידי I.G

פורסם (נערך)

קשרי תעופה.

קבוצה של ארגון המורים, מותאמת לחופשת חנוכה. קבוצה מצויינת, טווח הגילים 5-75. כיון שמחוץ לעונה טיסות סדירות עם AY עם קישור בהלסינקי.

בעונה (פברואר, מרס, תחילת אפריל) יש טיסות ישירות מת"א לרובניאמי 2-3 פעמים בשבוע, בכל מטוס 3-4 קבוצות.

לפני כשנה חבר הפורום pasat04 העלה רשמים מטיול דומה. יש גם שרשור של sronis ממקום אחר בלפלנד, התמונות זהות לאלה שמאזור רובניאמי.

כמעט כל חברה המארגנת טיולים מאורגנים מוציאה קבוצות כאלה. יש גם גרסת "אקסטרים" עם מסע של שבוע על אופנועי שלג, עד הגבול הנורווגי בצפון.

פורסם

יוו הרגת אותי עם התמונות האלה :)

תודה.

אני אשמח להצעות נוספות.

אני אבדוק את העניין של טיולים מאורגנים אבל מהתאורים בשרושר של פסאט זה נשמע קצת דחוס מידי (מנסים לדחוף כמה שיותר דברים כולל שטויות כמו הכפר של סנטה והשוברת קרח... נשמע לי סתם מיותר בטיול של שבוע)

פורסם (נערך)

ממש לא דחוס. יציאה ב-10 בבוקר, חזרה בין 4-6 אחה"צ. פעילות אחת ארוכה או שתיים קצרות - וזה כולל את קטעי הנסיעה שנעים בין 20-60 דקות לכל כיוון. הפעילויות של סנטה הן שטויות, אפילו בעונת הכריסטמס לא לקחו יותר מדי זמן והן כוללות כמה דברים יפים כמו מלון הקרח.

מאמץ פיזי מינימלי, יש טיול אחד שמזכיר קצת טיולים בארץ עם יציאה מואדי. לא משהו שחריג לישראלים, אבל בכל זאת שונה - שלג ותלבושת חורף. בטיול שלנו לא היה הקטע של שוברת קרח, כיון שהיה מוקדם בעונה (המפרץ הבותני עדיין לא קפא) וכיון שבגלל ההתאמה למורים הטיול היה קצר ביום מהמקובל.

ואם נגענו בתלבושת חורף - אמנם חליפת הדובון ונעלי השלג מסופקים על ידי המארגנים, אבל צריך לדאוג להגיע עם בגדים תרמיים ונעליים מתאימות לשעות שמחוץ לפעילות. אם אתה מתכוון לטייל עצמאית זה עניין שמחייב בדיקה יסודית, טמפרטורות של מינוס 6 הן גבוהות בחורף, אנחנו הגענו עד מינוס 27.

היתרון של יציאה בסביבות מרס (בהשואה לדצמבר) הוא יותר שעות אור לפעילויות, אבל, כמובן על חשבון שעות החושך לצפיה בזוהר הצפוני.

לגבי חיי לילה - כאמור, אין לי מושג, אבל רובניאמי היא עיר אוניברסיטאית אז יש להניח שיש שם משהו, השאלה היא מה, כמה ובאיזה מרחק מהמלונות (שבד"כ נמצאים על הנהר במרכז העיר).

ואחרון חביב - אמנם נושא הזוהר הצפוני טרטר לי בראש מהילדות, אבל מה שגרם לי להצטרף לטיול היה הדיווח של pasat04 בפורום.

פורסם

+100 לכל מה ש-sperial כתב.

אם אתה כבר בכיוון, לך על מאורגן. זה לא היה דחוס בכלל, זה כלל בדיוק את מה שהיה צריך כדי להיות טיול מושלם.

אני מחוייב לחברה שומרת שבת ואוכל כשר. אם אתה לא, ממליץ לך לבדוק את מסלול האקסטרים שעושה חברת פוטוטבע, שקבוצה שלהם הייתה שם במקביל אלינו.

אבל מה שגרם לי להצטרף לטיול היה הדיווח של pasat04 בפורום.

:oops:

פורסם

אז זהו, שעכשו אני בהתלבטות אם לעשות את ה"אקסטרים" או הפרטי שחשבתי עליו.

אני רוצה לברר קצת יותר פרטים על המסלול ה"פרטי"

פורסם
שהם אנשים ישרים ונותנים אמון בכל אחד, לא תחמנים כמו הישראלי המצוי.

לגמרי.

הייתי בהלסינקי לפני כמה חודשים.

הזמנתי כרטיסים להופעת ג'אז (משובחת) והייתי אמור לאסוף כרטיסים בקופה, עם כרטיס אשראי.

בקופה לא שמעו, לא עלי ולא על הכרטיס אשראי שלי, אבל הכניסו אותנו בלי שום הוכחה נוספת (לא היתה לי תקשורת להראות את החשבונית במייל), ועם חיוך. זה, בלי שבכלל היינו צריכים לבקש...

"אתם אומרים שקניתם כרטיסים?!

אז כנסו...".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
שכן שאומר שלום גובל בתקיפה מבחינתם. וממה שאני זוכר אין להם חוק שאוסר על החזקת נשק

אבל עם מספיק וודקה (ומעדויות של חברים מדובר על כמויות ממש גדולות) הם אחלה חבר'ה.

גרתי בפינלנד תקופה מאוד קצרה (שלושה חודשים), יצרתי אינטרקציה כל יום עם אנשים חדשים וגם עם השכנים שלי, הם היו הכי נחמדים בעולם ואין לי מושג על מה אתה מדבר.

אגב, בלי קשר, רובם התלהבו לשמוע שאני מישראל וחלק גדול מהם ביקרו בארץ או שרוצים לבקר. מסתבר שישראל מסקרנת אותם.

פורסם (נערך)

כנראה שיש בפינלנד לא מעט אהדה לישראל (בממשלה פחות).

גם אני שמעתי את הסיפורים על הפינים הקרים - בכל פעם שפנינו למישהו לעזרה, משל באיתור אתר, סייעו בהתלהבות. ולא מדובר רק על עובדי תיירות שמטבעם פתוחים לזרים - אחרת לא היו עוסקים בתחום - אלא גם בפועלי בניין שיצאו להפסקת סיגריה, ויצאו מגדרם לעזור לנו בשפת ידיים ומפה על הסלולרי העצום שלהם.

הטיול שלי בדרום פינלנד היה אחד היותר כיפיים. רגוע מאוד (במיוחד בזמן שבארץ נפלו רקיטות מעזה), בלי שום לחץ להספיק עוד אתרים, כי אין כל כך הרבה, אבל למרות זאת איזה תחושה של עוד. אולי בגלל הרוגע, הסדר, הנקיון, העיצוב (שני רק לדנמרק). ומה שמעניין - מעט מאוד תיירים. למעשה, מחוץ להלסינקי ראינו רק רוסים, או יותר נכון את המכוניות שלהם. גם בלפלנד לא נתקלנו ביותר מדי זרים - יש שם הרבה מאד תיירות, אבל ככל הנראה בעיקר תיירות פנים או מהמדינות השכנות. במבט על תוכנית הטיסות ברובניאמי מוצאים כמעט רק את AY, קצת DY, טיסות בודדות משאר אירופה, וכמובן 2-3 טיסות מת"א כל שבוע, בין פברואר לאפריל.

פורסם

הייתי אומר שאני לא אאמין יותר לדברים שאני קורא באינטרנט אבל שמעתי ממקור ראשון (אומנם נורווגי אבל לדבריה תקף לכל הסקנדינבים) שכשאנשים הולכים ברחוב הם מעדיפים לתקוע את המבט באדמה מחשש שיפגשו מישהו מוכר ויצתרכו לנהל איתו שיחה :)

לא אומר שלא נחמדים, פשוט מעדיפים להמנע מזה אם אפשר... כנראה

בכול אופן,

אני רוצה לבדוק מול חברות הטיולים בארץ אם יש להם הצעות לטיול חוץ מהגנריים (שלא מתאימים לי) ומול חברות בנורווגיה\ פינלנד (למרות שפחות מעדיף - בנורווגיה יש פיורדים וסיכוי גבוה יותר לראות את הזוהר) לראות מה בדיוק הם מציעים. חבר שבודק את העניין במקביל (ובלי שתאמנו) נתן לי כמה רעיונות שבשורה התחתונה אני יכול לבנות טיול דומה לחבילות רק עם ההתאמות שאני רוצה (כמה ימים בערים אחרות ולא רק בצפון המבודד)

• תוכן חדש...