Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הזוהר הצפוני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנסיון עם חבילות בעבר - אפשר להרחיב אותן. בשנים קודמות רכשתי חבילות של טיסות+רכב+מלון שבד"כ היו לשבוע, והארכתי אותן עד לשבועיים (אבל יכולתי ליותר).

בטיול מאורגן הז יותר מורכב בגלל הטיסה של כל הקבוצה יחד, אבל, למשל, בטיול שלי, אני מניח שיכולתי לשנות את הטיסות כך שהייתי מצטרף לקבוצה רק בהלסינקי או רובניימי. בגלל מגבלות העבודה של אשתי זה לא עלה על הפרק.

אפשרות נוספת היא ליצור קשר עם חברה נורווגית או פינית או שוודית) שמארגנות טיולים מזוג זה ולהגיע עצמאית לבסיס הטיול, כאשר אתה מבקר במקומות אחרים בדרך הלוך או חזור.

לגבי נורווגיה - כאמור, עדיין על ה-wish list שלי. מכל מקום, מדובר במדינה עם מרחקים עצומים (מרחק הטיסה מאוסלו לקירקנס דומה למרחק מאוסלו לציריך!) ורשת כבישים ומסילות ברזל ירודה מאד, שלא לדבר על אכיפת מהירות שלעומתה שויצריה נראית כמו ישראל. מסיבה זו נראה לי ששילוב של טיול בפיורדים וטיול בצפון יצריך ממך הקצאת זמן ארוך לטיול, או פיצולו לשני חלקים. מכל מקום, חפש שרשור של חבר הפורום sronis על טיול מדהים בפיורדים בחלקים היותר צפוניים של נורווגיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בשל המגבלות שציין sperial, הן בנושא המרחקים והן בנושא תחבורה (כבישים, מסילות, מעבורות) ובנוסף גם מגבלת האוכל הכשר ושמירת שבת, חיפשתי ומצאתי הצעה שנראית לי סבירה ביותר לשבוע (7 לילות), בעלות של 1,800 אירו, כולל הכל, מלבד טיפים. התוכנית נראית לי מקיפה ולא עמוסה. האם המחיר סביר בעיניכם?

אולי שם אצליח לראות את הזוהר הצפוני, שפיספסתי בלפלנד...

פורסם

הטיול נראה ממש טוב אבל באמצע הקיץ.

לא בטוח שתראה את הירח, אין סיכוי לזוהר הצפוני :(

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

הזוהר הצפוני רק בחורף. נקודה. באיזור הזה בקיץ אין לילה (או שהוא קצר מאד ולא ממש חשוך), ובאין חושך לא רואים את הזוהר הצפוני. לעומת זאת באמצע יולי אפשר לראות את שמש החצות, בתנאי שעוברים צפונה לחוג הקוטב - כלומר צפונה לרובניאמי שנמצאת קילומטרים בודים מדרום לו. ליד רובניאמי חוג הקוטב עובר בכפר של סנטה (עם שלושת העמודים הניצבים עליו) וחוצה את מסלול שדה התעופה.

מי שרוצה לראות זוהר בקיץ הצפוני יתכבד ויסע לאנטארקטיקה :-(

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...