Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מר סוזוקי היקר ,

אנסה להסביר לך את זה בלשון שאינה משתמעת לשתי פנים , וללא כובעים ושפנים.

1. לפרק ראש מנוע זה קלי קלות.

2. נכון , כל המכונאים הדגולים התחילו ללא ידע ,וצברו נסיון.

3. להרכיב ראש מנוע זה מעט יותר קשה.

4. להשתמש באטם מקורי ולא לקמבן אחד ,בטח לא סיליקון - זה MUST.

5. לכוון את תזמון השסתומים כך שיתאים לסדר פעולת הבוכנות זה עבודה הדורשת ידע . לא ניגשים לעבודה כזו בלי לדעת איך ומה.

6. רוב הסיכויים שאם בכל זאת תחליט לעשות את העבודה בעצמך בידע הנוכחי שלך - אתה תצליח להרכיב הכל למקום , תברך את עצמך על חוכמתך הרבה , תשטוף ידיים ,תיגש להניע ... ותדפוק את השסתומים והבוכנות. באמת - לא מתוך זלזול - אבל אם אתה לא יודע דברים בסיסיים בכיוון מנוע ותזמונו - וזה יעלה , וביוקר.

7. הבעייה קשה שבעתיים ברכב שלך - כי , כפי שהסביר לך בני , יש בגל הזיזים מנגנון קידום על פי הפירוט , מה שמחייב ידע בכיוון המנוע הספציפי הזה.

8. תחסוך לעצמך , למרות שזה נראה לך בזבוז - לך למישהו שמכיר ומבין , או שתשאיר את הרכב כמות שהוא (למכור , להשבית - לא נכנס לשיקוליך). במצב הנוכחי - אתה תשלם פעם על שיפוץ וחלקים , ופעם שנייה על תיקון הנזקים (רמז -יעלה יותר מאשר אם תעשה זאת מלכתחילה).

פורסם
חנן תרשה לי להצדיע לך!

לא לי, צביקה, לא לי. (אם כי תודה בכל מקרה) .

תצדיע למר היינס, שמאפשר לאנשים כמוני, נטולי כל הכשרה מקצועית בתחום הרכב, להימלט מפגיעתו הרעה של מוסך ישראלי אופיני (יש גם יוצאים מהכלל, שהם טובים, אז לא להתנפל) , ולטפל ברכבים שלהם במשך עשרות שנים, כולל שיפוץ מכלולים ראשיים אם צריך, ללא שום כניסה למוסך, עם תוצאות מעולות, בוודאי טובות בהרבה משל רכב אופיני שמטופל במוסך (על שלושה רכבים שאני מכיר באופן אישי, שטופלו בצורה סדירה במוסכים מורשים, ואיבדו בלמים , כאשר באחד מהמקרים , בטיול שהשתתפתי בו, זה גם הוביל להתדרדרות אחורה במורד של הר לאורך כ200 מטר והסתיים בכניסה בג'יפ מאחוריו שלמזלו עצר את הסצינה בגופו, כבר סיפרתי ? ) .

פורסם

קיבלתי הצעה של 500 ש"ח על החלפת אטם בלבד. אני חושב שאני אלך על זה ואם יהיה משהו חריג בראש - נטפל בו.

שוב, הכוונה שלי היא לעבור טסט ולמכור.

דעתכם?

פורסם
קיבלתי הצעה של 500 ש"ח על החלפת אטם בלבד. אני חושב שאני אלך על זה ואם יהיה משהו חריג בראש - נטפל בו.

שוב, הכוונה שלי היא לעבור טסט ולמכור.

דעתכם?

קח בחשבון שלפעמים פותחים ורואים שכל הראש פסול ואי אשפר סתם לשים אטם

(כמו במערכון של החמישיה הקאמרית אם אינני טועה...פותחים ורואים)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
המצב בטח לא יחמיר אם רק נחליף אטם, נכון?
כמו שידידנו צביקה אמר , פתיחת ראש מנוע , לא יכולה להסתכם בהחלפת אטם ראש בלבד, במידה ויתגלה שהראש סדוק אכול, עקום , לא ניתן להחזיר אותו בחזרה למקומו, ולהסתפק בהחלפת

האטם בלבד, המצב יחמיר , מהמצב היום!

ולחנן גיפולוג הערה קטנה, ספר היינס, בלי שום רקע טכני,

ידים ימניות והעיקר נסיון בסיסי, לא יביאו לתוצאות חיוביות, לכן אני חוזר, על העובדה ,

שאני מצדיע לידע ולנסיון שלך , ולא לספר היינס!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

א. כרגע משפריץ שמן מהחיבור בין הראש לבלוק. יותר גרוע מזה???

ב. אני קורא בקריאה נרגשת לכל חברי הפורום! לכל מי שיש מידע על סוחר שמתעסק עם רכבים במצב כזה, אנא דווחו לי! כואב לי הלב על הכסף שזרקתי על הקקמייקה הזה...

פורסם

אני לא חושב שכשעשיתי בפעם הראשונה ראש מנוע לטרקטור של אבי, בכיתה ז' , היה לי רקע טכני או נסיון.

אגב, הטרקטור עדיין חי ובועט ועובד בשדה, מסיי פרגסון מודל 61 .

בכל מקרה, כנראה נישאר חלוקים בדיעותינו על הנושא הזה. זה בסדר :wink:

פורסם
אני לא חושב שכשעשיתי בפעם הראשונה ראש מנוע לטרקטור של אבי, בכיתה ז' , היה לי רקע טכני או נסיון.

אגב, הטרקטור עדיין חי ובועט ועובד בשדה, מסיי פרגסון מודל 61 .

בכל מקרה, כנראה נישאר חלוקים בדיעותינו על הנושא הזה. זה בסדר :wink:

להפך אני לא חולק על דעתך, אך לא הייתי ממליץ לך עם כל הכבוד, לפרק ולהרכיב ראש מנוע,

של רנו אקספרס דיזל, גם עם ספר היינס מולך!

ובקשר לפרגסון, זהו טרקטור כל כך אמין, שגם ילד בן 10 עם הרבה כשרון, מסוגל לפרק ולהרכיב

ולהצליח!

סוף שרשור בנושא!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...