Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. איך קוראים לחומר האוטם שמורחים על המכסה קאמשפט בחיבור לראש?

2. האם חייבים לפרק את הקאמשפט כששולחים ראש לשיפוץ?

3. האם יש מצב שהראש כבר נחרט כמה פעמים ואי אפשר לחרוט שוב?

4. אם יש סדק בראש או בבלוק - אפשר לתקן או רק להחליף לאחר?

5. האם הקאמשפט צריך לשבת בצורה מסויימת כשמחזירים את הראש? כלומר הזיזים צריכים להיות מכוונים כמו שהיו לפני הפרוק?

6. איך מחליפים רינגים מבלי לפרק את הבלוק (אפשרי?)

אולי נשמע חובבני, אבל חייבים להתחיל מאיפה שהוא...

פורסם
. איך קוראים לחומר האוטם שמורחים על המכסה קאמשפט בחיבור לראש?
רוב הסיכויים שיש שם גומית אטימה. אין צורך בחומר.

אם לא אתה תפרק, הם יפרקו. זה לא ממש משנה (בהנחה שמדובר בגל זיזים עילי) .

כן.

לפעמים ניתן לתקן.

5. האם הקאמשפט צריך לשבת בצורה מסויימת כשמחזירים את הראש? כלומר הזיזים צריכים להיות מכוונים כמו שהיו לפני הפרוק?
בוודאי. וגם הקרנק חייב להיות בזווית מסוימת מאוד.

פותחים קרטר, מפרקים קסוות טלטל ומוציאים את הבוכנה מלמעלה. עקרונית על פי הספר אתה אמור , לפני הוצאת הבוכנה, לחתוך את המדרגה בקצה העליון של הצילינדר עם מכשיר מיוחד, ובכל מקרה אתה אמור להסיר את המדרגה הזו לפני שאתה שם רינגים חדשים כי אחרת הם עלולים להישבר לך ברגע התנעת המנוע.
פורסם

איך מכוונים את הקרנק אם לא מפרקים את הבלוק או פותחים את הקרטר?

דוחפים את הבוכנות? מסובבים את הגלגלים?

שוב - אולי שאלות מצחיקות, אבל כולכם התחלתם ככה...:wink:

פורסם
1. איך קוראים לחומר האוטם שמורחים על המכסה קאמשפט בחיבור לראש?

אולי נשמע חובבני, אבל חייבים להתחיל מאיפה שהוא...

1- RTV

2- כן!

3-כן ,יש מצב!יש הגבלה עד גבול מסויים, ובתנאים מסוימים , ראה שרשור בנושא של סרוניק אתמול)!

4-בראש ניתן לתקן בתנאים מסוימים,(למלאות בלבד, אך לא תמיד מומלץ) בלוק להחליף בלבד!

5- לא נראה לי חכה לתגובות מאחרים!

6- על מנת להחליפ רינגים (טבעות) אין צורך לפרק בלוק (הטבעות נמצאים בבוכנות) יש לפרק ראש ,

אגן שמן , ו מיסבי טלטל!

השאלה חובבנית מאד!

הביצוע אמור להיות על ידי,ידים מקצועיות בלבד!!

עבודה כזאת היא לא לחובבנים, גם עם עם שני ידים ימניות, ועם ספר ההיינס על שולחן העבודה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, תודה על התגובה.

יחד עם זה, שמתי לב שבהודעות שלך אתה מאוד ספקן לגבי יכולות של מי שאינם מכונאים מוסמכים...

את הרינגים כמובן שאני לא אעשה לבד, אבל להחליף אטם ולשלוח את הראש לחריטה, זה לא נראה לי כמו משהו שצריך לעשות עליו דוקטורט בהנדסת מכונות.

בכל מקרה, תודה על המידע המועיל.

פורסם
צביקה, תודה על התגובה.

יחד עם זה, שמתי לב שבהודעות שלך אתה מאוד ספקן לגבי יכולות של מי שאינם מכונאים מוסמכים...

את הרינגים כמובן שאני לא אעשה לבד, אבל להחליף אטם ולשלוח את הראש לחריטה, זה לא נראה לי כמו משהו שצריך לעשות עליו דוקטורט בהנדסת מכונות.

בכל מקרה, תודה על המידע המועיל.

ספקן ?כן מודה ומתוודה!

דוקטרט לא! ידע וניסיון? כן בהחלט!

המתן לבני ל. ואז תראה מי ספקן כאן , ובצדק!

רק בשביל הסקרנות ,על איזה רכב מדובר?

האם על רכב בעל גל זיזים עליון?[או קי הבנתי מדובר ברנו אקספרס דיזל, קח את הצעתי, ובחינם

הכנס למוסך ומייד, אם תצליח לבצע זאת לבד, אני אוכל את הכובע!! }

לאחר הסיום , אנא דווח על תוצאות עבודתך!

בהצלחה!!

צביקה

פורסם

אילו טעויות אני יכול לעשות בהחלפת אטם בלבד? את הכיוון וההרכבה של הטיימינג יעשה המוסכניק

כמו כן, תקנה לך איזה ממרח שוקולד לשים על הכובע, שלא יהיה יבש:-D

פורסם
צביקה, תודה על התגובה.

יש כנראה דברים שלומדים רק דרך הרגליים , ולא דרך הראש....

במחשבה שנייה כשאני נזגכר בשרשור הקודם בנושא, כבר הגענו למסקנה שספק אם כל הסיפור שווה, כך שאם תצליח :beerchug: ואם לא...אז הנזק לא כזה גדול...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

צביקה, אמנם בדיעבד, אבל אתה מוזמן לאכול את הכובע בשביל ראש המנוע שעשיתי בסיטרואן C15 דיזל, שיפוץ מנוע בג'יפ שלי לפני כארבע שנים, שיפוץ גיר לסופה, שיפוץ מנוע וגיר באופנוע הנוכחי לפני כשמונה שנים, ראש מנוע לטרקטור של אבי לפני כ21 שנים, ויש עוד כמה אם תרצה את כל הרשימה :-)

פורסם
צביקה' date=' אמנם בדיעבד, אבל אתה מוזמן לאכול את הכובע בשביל ראש המנוע שעשיתי בסיטרואן C15 דיזל, שיפוץ מנוע בג'יפ שלי לפני כארבע שנים, שיפוץ מנוע וגיר באופנוע הנוכחי לפני כשמונה שנים, ראש מנוע לטרקטור של אבי לפני כ21 שנים, ויש עוד כמה אם תרצה את כל הרשימה :-)[/quote'] חנן תרשה לי להצדיע לך!

אך עם כל הבבוד , ובעיקר לאחר שקראתי את השרשור , ואת הדאלוג שנהלת יחד עם סוזוקי, בנושא

שיפוץ עצמי, של הראש מנוע ברנו אקספרס דיזל ,של מר סוזוקי, לא ידעתי אם לבכות או לצחוק,

ואני מוכן לאכול גם שתי כובעים , עם חמאת בוטנים, אם הניתוח יצליח, אבל החולה לא ימות!!

הצעה בלתי חוזרת. נכון להיום , מכור את הרכב היום, במצבו הנוכחי, ואל תכנס להרפתקה,

שאתה חושב שאתה יודע איך להכנס, אך לא תדע איך לצאת!! (ההצעה מכוונת למר סוזוקי)!

ההצעה מחר לא תיהיה יותר בתוקף!

בהצלחה

צביקה

פורסם

שלום.

איך צביקה אמר "חכו לבני הגעתי" :-D .

קודם כול אסור בתחליט האיסור למרוח או להשתמש בשטחים של גל-זיזים

בסיליקון או בRTV . למה? כאשר מורחים את אחד מהחומרים האלה ביזמן סגירת החלקים,

החומר העודף לא כולו ניפלט החוצה זה לא נורא. הגרועה זה החומר שניפלט פנימה לתוך המנוע,

ועלול לגרום לנזק כבד.

כמו כן מיכיון שהסילקון הוא מישחה ולא במצב נוזל , הוא תמיד משאיר שיכבה דקיקה של חומר

בין השטחים כיביכול לאטימה וזה גרוע . מיכיון שהשטחים מותאמים בליין ע"י היצרן אחד לאחד

תוספת של גובה של המישחה יוצר חופש בבתי המיסב של גל הזיזים ואלול להרוס אותו ולגרום לירידת

לחץ שמן כללי במנוע.

הדבק היחידי שמותר להישתמש אתם תיתפלאו אבל זה השרלק הישן והטוב ( הוא נוזלי נימרך בקלות

ולא משאיר שיכבת הפרדה ביין השטחים). מורחים שיכבה דקה דקה ולא יותר.

אגב אתמול ראתי שרשור שמישהוא צילם שיפוץ ראש של רנו כמדומני ושם בתמונות רואים איך המכונאי

מרח שיכבה בלי עיין הרע של סילקון ולזה בדיוק התכוונתי.

לגבי שיפוץ ראש רנו אקספרס דיזל.

לדעתי זה מסובך מידי בישבילך ולמה.

מערכת הטיזמון מסובכת צריך להקיר היטב את הרכב כי יש שם בעיה בגלגל טימינג של,

גל-הזיזים הוא מיוחד ומכיל בתוכו מנגנון קידום עים קפצים והוא ישתנה ביזמן הפרוק ולא תדע

איך להרכיבו. כמו כן יש קיל (שגם קטם בגלגל) שחיבים להחליפו הוא נוהג לפעמים להישבר

וזה בא לימנוע ריסוק שסטומים כאשר רצועת טימינג ניקראת מכול סיבה שהיא.

לגבי פרוק גל-הזיזים אין לך מה לפרק מיכיון שאתה לא מסוגל לכוון שסטומים הוא נישלך שלם למכון

שיפוץ ראשים ואתה מקבל אותו מושלם ומכוון.

בלי כול קשר זה חרה של עבודה קשה ולא נוחה לפרק את ראש.

אבל בהצלחה בפרויקט

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

..וזה עוד תגובה עדינה של בני ל. ,יש לך מזל תפסת אותו היום מר סוזוקי, עם מצב רוח טוב!

הוא עוד איחל לך בהצלחה!

בהצלחה באכילת הכובע !

צביקה

פורסם

צביקה חביבי, אכלן הכובעים,

שאני אבין - אתה מציע לקנות ממני את האוטו? אם כן - מחר אני אצלך!!!

תגיד לי, מי יקנה אוטו בלי טסט (ועוד דיזל) שצריך ראש מנוע?

אני ברצינות שואל: איך ולמי אני מוכר את האוטו הזה ובלי לרמות (אני עם מכסה על הראש:wink: )

אם מישהו מכיר מגרש שקונה רכבים במצב כזה ולא במחיר שבקושי יכסה לי את הסולר לשם - אני אהיה המאושר באדם!

פורסם
צביקה חביבי, אכלן הכובעים,

שאני אבין - אתה מציע לקנות ממני את האוטו? אם כן - מחר אני אצלך!!!

תגיד לי, מי יקנה אוטו בלי טסט (ועוד דיזל) שצריך ראש מנוע?

אני ברצינות שואל: איך ולמי אני מוכר את האוטו הזה ובלי לרמות (אני עם מכסה על הראש:wink: )

אם מישהו מכיר מגרש שקונה רכבים במצב כזה ולא במחיר שבקושי יכסה לי את הסולר לשם - אני אהיה המאושר באדם!

..צטער אני לא נוהג לאכול כובעים!

לקנות ממך את האוטו הצחקת אותי?!

מה שאני התכוונתי , בדברי התוכחה שלי,שעדיף שתמכור את האוטו במצבו הנוכחי,

ותוריד את מחיר עלות שיפוץ המנוע והטסט, (קשה אני יודע), ואו להשקיע במוסך מקצועי, השקעה חד פעמית, סבירה , ככל האפשר, ואז למכור את הרכב במצב סביר, עם לב שקט , ומצפון נקי...!

האם לא שמת לפעמוני ההזהרה, שהחברה משדרים לך. האמן לי כולנו רוצים בטובתך!!

בהצלחה בכל מקרה!

צביקה

• תוכן חדש...